Šta je novo?

SAMSUNG LE-40R81BX

Starije jeste, ali daleko od toga da je loše, čak štaviše. Bio je proglašen za jedan od najboljih LCD ekrana u svojoj klasi svojevremeno. Generalno karakteristike i kvalitet slike bi trebalo da su otprilike na nivou A4xx serije.

Ako ga zaista ima po ceni od 46999 din, u šta zaista sumnjam, sasvim OK kupovina.

@gvlada: nemoj mi reći da bi pre uzeo 40A330 (koji košta otprilike isto toliko) naspram 40R81? Ako da, možeš li reći zašto, jer po svim karakteristimaka je R81 bolji? A330 je napravljen da bude jeftin, a R81 je svojevremeno pravljen da bude dobar! Da su zaista za iste pare, lično ne bih se dvoumio ni sekunde...

A3xx nisam napomenuo, vec od 4 pa na gore. Sto se tice cene, tv se jednostavno ne kupuje cesto i kada se kupi nije potrosna roba (makar meni). Pre bih sacekao i kupio kvalitetnije, relevantno nego li pozurio i posle se kajao. R81 nema 1080/24p podrsku recimo a ako kupi BD bice mu vazno.

Koliko košta 40" LCD sa 1080/24p? Jedno 80.000din. Vredi li zaista te razlike zbog BD-a kojeg verovatno neće ni kupiti jer je za naše pojmove skup i uređaj i filmovi...

Bottom line, ako zaista ima R81 za 46999din to je ODLIČNA kupovina i to je činjenica. 40A430 koji je maltene identičan po karakteristikama, samo je malko noviji model košta preko 60.000din, a suštinski ama baš nikakve prednosti ne nudi. Nažalost, bojim se da je taj R81 na 46999din samo tamo usled neažurnosti Tehnomarketa u update-ovanju sopstvene internet prezentacije...

A da ima bolje, pa uvek ima... Za one sa puno para, neki best-buy je A656 za oko 105.000din... Da li zaista vredi duplo više od R81... Za veliku većinu ljudi u Srbiji, uzimajući u obzir kakav materijal gledaju i koliko sati dnevno provode pred TV-om, mislim da ne vredi.

P.S. Inače TV je postao mnogo potrošnija roba nego što je nekada bio, to je fakat... Dok kod nas dočekamo HDTV i masovni BD, protećiće još prilično vremena, tako da je po meni, osim za bogate, kupovina 1080/24p LCD-a trenutno bacanje para.

Poslednja izmena:
Čisto kao info: serija 5 je naslednik R serije, a seriju M je zamenila serija 6.

A da li sa PC-a stiže 24 Hz? Problem HD ready TV-a je što ne postoji 1366x768 rip, uvek se radi neko skaliranje. I ovaj konkretno čini mi se da ne podržava 1080p na ulazu.

Sto se tiche skaliranja...pre koji dan mi je vilica pala na parket kad sam video 1920x1080 rip Madagascar 2...znachi ostao sam zabezeknut koju je perverziju dala 1024x768 plazma...meni i dalje nije jasno zashto razmatrate lcd :D

Poslednja izmena:
Vas dvojica sto ste mi prelomili da idem na plazmu(gvlada i marko84) jeste li kacali mozda konzole na plazme?Tripujem se zbog youtube na kome ima dosta snimaka gde plazma brlja neke texture i prikazuje neke zelene strafte,*** ne znam kako da opisem.:)

Sto se tiche skaliranja...pre koji dan mi je vilica pala na parket kad sam video 1920x1080 rip Madagascar 2...znachi ostao sam zabezeknut koju je perverziju dala 1024x768 plazma...meni i dalje nije jasno zashto razmatrate lcd :D

Zamisli tek u FullHD kako izgleda :d

@show u konzole nisam upucen..ako neces koristiti tv da satima prikazuje desktop u win-u, teraj na plazmu...mada, evo ja vec sat vremena lezim u krevetu i chatujem na plazmi :D

@heinz ne zelim da vidim...ako vidim, nista od novih kola na leto :D a nechu da me keva proziva da sam nolifer :D :D

FullHD na FullHD izgleda extra :) Ali 720p i SD (kojega makar ja u odnosu na 1080p materijal imam neuporedivo vise) bolji je na "slabijim" plazmama. Opet slika ima vise detalja na FullHD ali moras biti 1.5m max da bi ih video. Na daljinu jeste to kao detaljnije ali oko ne razlikuje sitnice.

Nazad
Vrh Dno