Izgleda da može i mkvmerge pored avidemuxa da samo promeni framerate sa 23.976 na 25 bez enkodovanja videa, ali onda mora posebno audio da se reenkoduje u nekom programu, dok avidemux sve radi odjednom. Ovo sam pročitao malopre na par foruma, pa još moram da proverim u praksi.
Inače, nešto me geekovski buni.

Ako je PAL DVD na 25 fps, i ako se on pusti preko blu-ray plejera upscalovan na 1080p 24Hz, da li plejer odbacuje onaj jedan frame i iz materijala zapravo izvlači originalnih 24p? A kako to radi upscalovan na 1080p 60Hz? 60 nije deljivo sa 25. Možda ga zapravo prikazuje u 50Hz što je 25*2, što bi značilo da televizori, makar na evropskom tržištu primaju preko HDMI ulaza 1080p na 24, 50 i 60Hz.
Ako TV može i na 50Hz 1080p signal da primi i da ga tako prikaže i ako ima slabu ili nikakvu podršku za 24p materijal, onda nije problem promeniti framerate i gledati ga bez judder-a kao da je PAL DVD (25p) samo što ima HD sliku.
Ovo moram da proverim, ali kako sam sestri dao WDTV Live, a planiram da kupim nešto poput LG BD570, trenutno mi je na raspolaganju samo laptop koji jedva da mogu da podesim na 24 i/ili 50Hz bez problema, (a i nemam vremena da se gnjavim sa svim podešavanjima, do sada sam previše vremena potrošio na to pa zato i hoću neki standalone uređaj da kupim).