Šta je novo?

Samsung LE-37M86

Lazarus

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi, dobar dan.

Razmišljam se o kupovini televizora iz naslova. E sada, ne mogu nikako da prelomim... Mislim, da li ima smisla kupovati tako nešto ili ne?? Gledao bih filmove (mnogo, mnogo filmova, i to DVDove, ne DiVXove) i znam da je za tu namenu ovaj model i više nego dobar. Ono što me muči je TV program: imam SBB kablovsku televiziju i nedavno sam dobio ovaj njihov novi D3 dekoder i slika je - na CRT televizoru - neuporedivo bolja u odnosu na stari signal. Samo se plašim da li će to sve biti OK ako kupim LCD televizor.

Hvala na svakom odgovoru.

sasvim ok model. trebalo bi da ima FullHD podrsku,.
potrudi se da skidas HDripove kako bi iskoristio trenutni maksimum

TV je jedan od najpovoljijih izbora cena/kvalitet kod nas a nudi puno samo se teba pravilno podesiti. Za 89.999din dobijes FullHD sa mnostvom opcija koji odlicno izgleda i kao TV i ako PC monitor. Na bilo kom HDTV obican SD program izgledace ne tako dobro mada ono sto sam ja video ne mogu reci da je bas toliko lose. Ali recimo gledas li dvd sa HDMI upscaling DVD playerom bices zadovoljan. Naravno HD materijal daje najbolju sliku.

Ljudi, dobar dan.

Razmišljam se o kupovini televizora iz naslova. E sada, ne mogu nikako da prelomim... Mislim, da li ima smisla kupovati tako nešto ili ne?? Gledao bih filmove (mnogo, mnogo filmova, i to DVDove, ne DiVXove) i znam da je za tu namenu ovaj model i više nego dobar. Ono što me muči je TV program: imam SBB kablovsku televiziju i nedavno sam dobio ovaj njihov novi D3 dekoder i slika je - na CRT televizoru - neuporedivo bolja u odnosu na stari signal. Samo se plašim da li će to sve biti OK ako kupim LCD televizor.

Hvala na svakom odgovoru.

za iste pare imas M87 sve isto + sa dvb-t digitalnim tjunerom u TM. sto se tice slike .posle gledanja nekog dvd ili hd filma bices malo razocaran i sa domacim kablovskim tv programima to stoji izuzetak fox (iz mog licnog iskustva).

Ljudi, još jedanput, hvala vam na savetima.

Idem večeras da pogledam sve to još jedanput i da - napokon - kupim taj TV (ako se, naravno, ne predomislim još koji put😀).

Pozdrav.

neces se pokajati. ja sam hteo M seriju da kupim, ali kada sam uzeo moj TV - njim je bila cena oko 110k-120k. too rich for my blood.

Dobra kupovina, narocito kad se uzme u obzir da mu je cena ovde ista kao na zapadu.

Vidim da je u tehnomarketu model samsung le40f86bdx pojeftinio za nekih deset soma i sada kosta sto cetrdeset hiljada dinara.Pa da pitam da li se isplati kupiti ovaj model ili ne.Znam da je cena jaka ali me interesuje da li ova cena opravdava ulozen novac ili se moze naci nesto bolje za ovu lovu?
Nisam pametan sta da radim.Vec duze vreme jurim lcd i sve sto vise cekam samo se vise dvoumim.Pa eto ako neko zna sta je najbolje kupiti tu do maksimalno soma i sedamsto eura neka da neki predlog.
Pozdrav.

Vec duze vreme jurim lcd i sve sto vise cekam samo se vise dvoumim.
Tačno tako. Ista stvar je i kod mene, a jedina dobra strana moga dvoumljenja je u tome da je cena modelu koji mene zanima pala sa nekih 145,000 (jun 2007.) na sadašnjih 89,999:d. Znaš kako kažu Englezi: "All good things for those who wait".
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Vidim da je u tehnomarketu model samsung le40f86bdx pojeftinio za nekih deset soma i sada kosta sto cetrdeset hiljada dinara.Pa da pitam da li se isplati kupiti ovaj model ili ne.Znam da je cena jaka ali me interesuje da li ova cena opravdava ulozen novac ili se moze naci nesto bolje za ovu lovu?
Nisam pametan sta da radim.Vec duze vreme jurim lcd i sve sto vise cekam samo se vise dvoumim.Pa eto ako neko zna sta je najbolje kupiti tu do maksimalno soma i sedamsto eura neka da neki predlog.
Pozdrav.

Najbolje pricekaj kraj godine i taj model ces kupiti za 100 000 ^^

Poslednja izmena:
treba voditi racuna da je radni vek LCD televizora oko 30.000 sati, sto mu znaci da mu je radni vek oko sedam godina ako koristite TV oko 12 sati na dan.
to se odnosi na one koji planiraju da daju dosta para na TV, samo da ne budu u zabludi da ce ih sluziti verno deceniju-dve.

treba voditi racuna da je radni vek LCD televizora oko 30.000 sati, sto mu znaci da mu je radni vek oko sedam godina ako koristite TV oko 12 sati na dan.
to se odnosi na one koji planiraju da daju dosta para na TV, samo da ne budu u zabludi da ce ih sluziti verno deceniju-dve.

Ja sam na vise mesta procitao da je 60 000 sati radni vek LCD-a.
I da dodam........nece vise ljudi kupovati televizore da ih sluze deceniju dve. Nego na svakih 3-5 godina ooplaaa novi LCD, LED, Laser TV ce se kupovati, uvek sa vecom dijagonalom i vecom rezolucijom.
Za nekog ko radi nije problem da svake 3 godine kupi nov TV (LCD ili LED) od 500-600 eura. Toliko

Poslednja izmena:
?! nisam znao da lcd imaju svoj radni vek? Chek, onda mu dodje na isto plazma/lcd u smislu radnog veka?

LCD ne bi trebalo da ima ogranicen broj radnih sati to je slucaj sa plazmom kod nje posle 60000 radnih sati moraju menjati gasovi ali cisto sumnjam da ce neki tv doziveti to...

Flat-panel LCD screen displays have a lifespan approaching 60,000 hours. The lifespan of an LCD display is generally longer than that of similar-sized plasma displays. Some manufacturers even claim that their LCDs can last upwards of 80,000 hours when used continuously under controlled conditions (e.g., in a room with "standard" lighting conditions and 77° temperatures throughout). Just how realistic such claims are is debatable. After all, whose living room has no windows and remains at a perfectly comfortable 77 degrees year-round?

In any case, the pictures on LCD displays will show some "wear" because they are generated by powerful lamps, which, like any lighting appliance, will dim over time and with use. The picture you see will dim ever so slightly as the lamp itself dims.

Therefore, the most important thing to consider when it comes to the lifespan of your LCD TV is the actual lifespan of the light source in your LCD. LCD TVs last as long as their lightsources do. So, the lightsource in your LCD monitor is the critical component of your LCD display unit.

posto ne verujem da ce slika biti ista posle 30.000 sati kao i kada sam ga prvi put upalio, ja sam do moje cifre dosao tako sto sam prepolovio njihovih 60.000 i izracunao sam da ako gori 12 sati dnevno, za 7 godina cu morati da razmisljam o novom TV-u.

posto ne verujem da ce slika biti ista posle 30.000 sati kao i kada sam ga prvi put upalio, ja sam do moje cifre dosao tako sto sam prepolovio njihovih 60.000 i izracunao sam da ako gori 12 sati dnevno, za 7 godina cu morati da razmisljam o novom TV-u.

Upravo to kazem. Kupicete za 7 godina drugi bez brige. Kao sto rekoh nece se vise televizori kupovati na 20 godina kao do sad. Nego na svake 3-5

@Lazarus

Da li mozes da se odlepis od TV-a? 😀

da li bi sad mogao da padne mali review?

Nazad
Vrh Dno