Uuhh ovo je bio "the best HDTV Guru answer with high speed" jer šta drugo reći na ovako dobrom i preciznom odgovru Gizmor-a nego još i da se zahvalim na njemu i na ovako iscrpnim i preciznim detaljima.
Sada konačno nemam dilemu koji TV kupiti, nego pošto ,ipak hoću malo više ,a za pristojnu i opravdanu cenu u odnosu na druge brandove onda ostaje definitivno SAMSUNG 40C650.
U poslednje vreme nailazim i na sve povoljnije ocene LG branda i na njegove mogućnosti (mislim na USB i na takođe mogućnosti gledanja video formata kao i na mogućnost meni setup-a) nebi bilo loše osvrnuti se malo i na taj brand onome ko kupuje mada sam ja doneo odluku i kupujem samsung,a da ne budem nepravedan prema nekom ko će ovo da čita i da ga ne dovedem pred svršen čin preporučujem da i lg razmotri kao opciju, a to će već neko ko je u tom pogledu stručniji i bolje objasniti koji je to model a po naravno best buy ceni.
Mislio sam da ovo ne pišem, ali ne mogu da ne prokomenarišem i ne kažem da sam tragajući po mnogim forumima i site-ovima došao do zaključka da se skoro u 80% slučajeva namerno ističe i preferira PANASONIC a pogotovu žderači struje njihove plazme, a bogami samo malo manje .ali isto intezivno i SONY i nema drugog objašnjenja nego da su ovi ljudi i urednici foruma i site-ova ništa drugo nego sponzorisani od strane tih panasonic i sony uvoznika (naravno ne mislim ovde na benchmark.rs) jer ovde sam pročitao dosta objektivnih tekstova za razliku od drugih, a takvo navijačko korupcionaško i podaničko preferisanje tih brandova na štetu drugih e to tek "ne volem" ili još i gore sve u korist plazmi pa ni to "ne volem".
Sve ovo pomalo zvuči kao teorija zavere, ali u prilog tome sve više oni hvale i ističu prednosti plazmi i još su i jeftinje a manje se pazare,a ljudi sve više kupuju lcd-ove iako su skuplji.I da nebi neko pomislio da mrzim sony naprotiv, ali čitajući po raznim forumima jedno sam shvatio sve štoje bez bravia 3 engine i ispod 100Hz ne vredi te pare jer su drugi tu bolji a jeftiniji, a ovi koji to imaju prevazilaze cenom sve ostale.
Nego da ne skrećem sa teme ostalo je još nekih pitanja a to je sada je razjašnjeno za panel 37" da ga ne radi samsung ,nego da li sam u pravu i za 42" radi drugih da ne nalete na taj nesamsung S-PVA panel od drugog dobavljača i kada kažeš da ni sa drugim dimenzijama nisam siguran da će biti samsung factory postoji li način da se to sazna prije same kupovine tačnije da li se to koji je panel može pročitati na kutiji ili na samom TV-u i gde bi to trebalo da piše i naravno kako se to označava znači SAMSUNG LE40C650 i šta još xxxxx brojevi ili slova kako bi sa sigurnošću znao koji je S-PVA u pitanju jer kad dajem toliko love onda ću i da se pomučim i pogledam šta uzimam.
I ostaje još samo pitanje i komentar o kvalitetu samsung lcd tv, a zašto ovo pitam zato jer imam gorko iskustvo od pre ,naime o čemu se radi ,kada su se pojavili 32-vo inčni 16:9 CRT televizori samsung PLANO sa 100Hz i suraund zvukom kupim ja novog i tačno nakon četiri godine on rikne tačnije rikne ekran i nema popravke, a nisam bolje prošao ni sa sony-jem KV-29 sa isto 100Hz star je 6 godina i ovih dana i on ode na servis, uspešno je popravljen, ali upozorenje servisera da je ekran već počeo davati simptome i da iz iskustva i velikog broja ljudi pre mene kaže da je njihov vek oko 7 godinica i kraj priče.
E zato što me to opeklo moram da pitam kakva su iskustva sa samsung lcd modelima prethodne serije 5 i 6 i verzija A i B jer za C je prerano da pitam nisu ni godinu stari nego ovi od pre zna li neko ima li problema sa njima i kakvih kvarova i kako su se pokazali što se pouzdanosti tiče i eventualnih softwerskih i hardverskih nedostataka.
Od mene i previše za ovaj post, još jednom hvala Gizmor-u na odgovoru i savetu, a ja se držim starih postulata "nije sramota pitati sramota je ne znati, a moći pitati"
scientia potestas est