Šta je novo?

Samsung lcd 32b650- sumnja oko panela...

arctodus

Cenjen
Učlanjen(a)
02.02.2010
Poena
151
Pozdrav, ljudi- evo mog 1. posta i pitanja...
Planiram da uzmem ovih dana neki dobar LCD (imam sat risiver i hd kanale), ali izbor u BG je ocajan u poslednje vreme- gotovo nijednog modela nema, osim izlozenih primereaka...
Nekako sam, dosta gledajuci strane forume, resio da uzmem gore pomenuti Samsung, ali sam takodje procitao da u njega stavljaju i Samsungov i panele nekih 2. kompanija...
Svi kazu da je SPVA panel mnogo bolji i da je razlika ozbiljna...
Da li je to tacno i kako se moze videti ciji je panel...
Sa druge strane, tu se i ne moze mnogo birat- kakav imaju i radnji to ces i dobiti... Zna li neko ciji paneli stizu najvise u Srbiju, ako tu opste ima neke pravilnosti...
takodje sam procitao da uopste ne postoji Samsung panel 37 inch, a postoji naravno 37b650 i dosta je hvaljen...

Nalepnica sa strane SQ oznaka je Samsung panel, i tačno je to za 37"

negde sam procitao da ni 40" nije samsungov panel jel to tacno?

Kako to mislis? Samsung pravi S-PVA panele u toj dijagonali. Ono sto nije sigurno je da li ces ti dobiti S-PVA panel u svom televizoru. Mozes da dobijes i S-MVA panel od CMO (Chi Mei Optoelectronics) koji je takodje veoma dobar, ili mozes da dobijes A-MVA AUO panel (AU Optronics).

Panel se moze proveriti pre kupovine televizora, a opste je poznato kako, jer je bilo dosta reci na forumu o tome.

Gizmor preporuci TV do 80.000
koji je po tebi bolji samsung LE-37C650, LE-40C630, LE-40C550

Samsung C630.

To je C650 sa mat ekranom (clear panel) umesto glossy (ultra clear panel) i bez internet@tv opcije.

Prednost C630 nad C550 je 100hz opcija.

Prednost 40C630 nad 37C650 je velicina i mogucnost da ga uzmes sa S-PVA panelom, dok kod 37C650 to nije moguce jer ne postoje S-PVA paneli u toj dijagonali. Za 37" se koriste AUO paneli.

Nazad
Vrh Dno