Šta je novo?

Samsung - internacionalna garancija

mightymv

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2005
Poena
304
Planiram da kupim neki samsungov televizor i imam mogucnost da ga nabavim iz inostranstva. Dobio sam informaciju da za Samsung, LG i Panasonic Internacionalne (Evropske) garancije vaze i u Srbiji i da je moguce iskoristiti ih u ovlascenom servisu.
Kako je subota, a do ponedeljka ne rade telefoni u servisima,a ja sam nestrpljiv, da li neko moze da mi potvrdi ili opovrgne ovu informaciju?

Hvala.

Koliko znam za LG i Panasonic vazi panevropska garancija uz racun (recimo kupljeni u Madjarskoj), a za Samsung vazi garancija samo iz zemalja Adria regiona (Hrvatska, BiH, Crna gora, Makedonija).
Kada sam se raspitivao, to sam saznao.

Hm... znaci, jedino mi ostaje da proverim sutra u BG Elektroniku. I sa druge strane sam dobio informaciju da Samsung nije u prici potpuno, ali opet imam coveka koji prodaje TV-ove, daje uz TV i Internacionalnu, i vidim da nema nista protiv da proverim kako zaista stoje stvari u servisu.

Zahvaljujem. To je dobro znati. U Madjarskoj je trenutno jako dobra cena za G30 seriju.

Evo, malopre sam bio u Ekran TV servisu u Gavrila Principa i rekli su mi da ne vazi Internacionalna garancija za SAMSUNG, osim ako nisu zemlje bivse Jugoslavije. Bg Elektronik takodje kaze da ne prihvata Internacionalne.
Ostaju Panasonic i LG.

Zahvaljujem. To je dobro znati. U Madjarskoj je trenutno jako dobra cena za G30 seriju.

Upravo videh i da je od 1. novembra do 31. decembra u Madjarskoj akcija u kojoj daju 5 godina garancije - to mi je uletelo sasvim slucajno :banana:
http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/...+ÉV+GARANCIA/6518977/index.html#anker_6518981

Da li neko mozda ima savet kako da se registrujem? Na spisku drzava u Madjarskoj ne postoji Srbija. Da li da koristim svoje ime i adresu poznanika u Madjarskoj ili da koristim njegovo ime?

Trebalo bi da se u slucaju web registracije sve odradi preko mail-a uz slanje skeniranog racuna - kod njih se i ne pominje registracija klasicnom postom kao kod nas, gde u tom slucaju opet klasicnom postom stize garantni list.

p.s. Kod nas traje od 15. novembra do 15. januara:
http://www.panasonic.rs/html/sr_RS/...na+garancije/8266963/index.html#anker_8268924

Evo, malopre sam bio u Ekran TV servisu u Gavrila Principa i rekli su mi da ne vazi Internacionalna garancija za SAMSUNG, osim ako nisu zemlje bivse Jugoslavije. Bg Elektronik takodje kaze da ne prihvata Internacionalne.
Ostaju Panasonic i LG.

Pa to sam ja i napisao (za Samsung).

Odgovor od LG-a :

Ako ste nabavili u Hrvatskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini garancija u Srbiji vazi. Ako u nekoj drugoj zemlji međunarodna garancija na zalost ne važi.

Danas sam zvao Samsung kancelariju u Beogradu da se raspitam za garanciju, pošto mi je u zvaničnom servisu (BG Elektronik) rečeno da pozovem direktno Samsung i da, ako oni priznaju garanciju, priznaće i servis.

Interesovala me je garancija za LED TV iz serije D7000 kupljen u Mađarskoj.
Rekli su mi da postoje dve vrste garancije. Internacionalna i evropska (za zemlje članice EU) i da mogu da proverim koja garancija je u pitanju u radnji u Mađarskoj gde kupujem TV.
Ako u garantnoj knjižici jasno piše da je garancija evropska, onda ona ne važi za Srbiju. Ako piše da je garancija internacionalna, onda važi i za Srbiju.
Ako je garancija internacionalna, da bi se priznala ovde, potrebno je, osim overene garantne knjižice, posedovati i račun. Na moje pitanje od koga zavisi da li će garancija biti internacionalna ili evropska, rečeno mi je da zavisi od radnje gde se kupuje, jer neke radnje izdaju internacionalnu garanciju na čijem je spisku i Srbija.

Ovo sam sve proveravao, jer sam dobio informaciju da se za serije 7000 i 8000 priznaje garancija i kod nas, a za slabije serije, ne.
Koliko je sve ovo tačno, ostaje da se vidi.

Najbolje bi bilo ako bi se javio neko ko ima TV iz serija 7000 i 8000 sa garantnom knjižicom iz Mađarske.

I da vazi a i da ne vazi garancija ti placas tv jeftinije 400-800 evra(ja sam ustedeo oko 500evra) nego kada bi ga kupio kod nas.
To prosto znaci da ti ne treba garancija jer i da se nesto desi tv-u(nedaj boze)za tu razliku koliko si jeftinije platio tv mocices da platis opravku kod nas u bilo kojem tv servisu cak mozda da kupis i drugi tv za tu razliku ,zato nemoj mnogo da se cimas oko garancije.
Ovaj covek sto je meni uvezao tv iz madjarske kaze da njihove garancije ne vaze kod nas u Srbiji zato sto nismo u EU pa on sklapa ugovor na godinu dana sa kupcem da u slucaju kvara on je duzan da odnese tv u madjarsku a i sto nebi odneo kada ide cesto za madjarsku.
Mada ja se neuzdam mnogo u taj ugovor pre bih odneo kod nas u servis i platio opravku brze bi mi bilo!!!

Poslednja izmena:
Dzabe mu garancija od 5godina kada ovi nasi deruuuuu sa cenama npr.samsung 40d6510 kod preprodavaca sto doteravaju iz Madjarske kosta 700-750evra a kod nas (nebi da navodim radnje)najjeftiniji 40d6510 je 125.000 i onda se zapitaj dali da dajes zbog sigurne garancije jos 550evra vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno