Šta je novo?

Samsung ili WD HDD

• Začetnik teme Začetnik teme Br@n@c
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Br@n@c

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2006
Poena
319
Koje je bolje?I sta je sasvim dovoljno?

1.Samsung 250GB 7200rpm SATAII NCQ 8.9ms 7122din
2.Samsung 320GB 7200rpm 16MB SATAII 8815 din
3.WD 200GB 7200rpm 8MB 300MB s 8.9m SATAII Caviar SE 7334 din

Poslednja izmena:
Ja ću ti reći Seagate Barracuda 320 GB, SATA-II, NCQ, 16 MB Cache (nešto oko 100 evrića), 5 god. garancije (ako budeš hteo da ga kupiš obrati pažnju da postoje dva modela, glasan i tih, made in singapore i made in china)
Ali to je samo moje mišljenje.....

Poslednja izmena:
Znam da nema veze, nisam ni naglasio da ima, verovatno sam se loše izrazio.
Znači, postoje dva tipa: glasniji i tiši, odnosno, dva proizvođača, pri čemu mesto proizvodnje nema veze sa glasnošću.

Svi Seagate u PATA verziji su "kinezi", dok kod SATA varijante postoje i jedni i drugi 😀

Razlika izmedju tihih i bucnih je upravo u motoru, koliko sam mogao da procitam...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Ja imam Samsunga od 250GB tj. opcija 1 🙂 . Do sada sam imao tri Maxtora i moj utisak je da je ovaj Samsung najtiši, e sad naravno to je poređenje baba i žaba jer su maxtori bili drugog kapaciteta, ... Inače ovaj hard imam skoro godinu dana i za sada sam zadovoljan, bilo je reči da je on bio bestbuy valjda zbog odnosa GB/din ali sada ne znam kakva je situacija.

Sad šta je tebi dovoljno to moraš sam da odlučiš jer zavisi za šta će da ti služi komp u kome je ovaj hard.

Pozdrav.

E sad naisao sam na jos jedan HDD WD 400GB 7200rpm 16MB SATAII SE Caviar( * Predvidjen za upotrebu kod najbrzih racunara na trzistu, high-performance business racunara, multimedijalnih platformi i gaming sistema.* Interfejs SATAII 300 MB/s* Data Lifeguard, ShockGuard tehnologije za sigurnu zastitu podataka)koji je oko 14.350 din.
Sta mislite kakav je i da li utice i na performanse igrica itd?

Poslednja izmena:
"Predvidjen za upotrebu kod najbrzih racunara na trzistu, high-performance business racunara, multimedijalnih platformi i gaming sistema.* " OOOO BOOOOOOOZEEEE, napravishe od obichnog caviara alien technology...ako su 250gb i 400 na istom broju obrtaja, oba SATA2 i sa istom kesh memorijom, onda ti se brzina nece razlikovati (ili ti to jednostavno neces moci da osetish), a taj zivopisni opis jednostavno zaboravi...on znachi da ih jednostavno imaju mnogo na lageru i rado bi ih uturili...kupi taj od 250 i za 800-900 dinara kupi 35 dvd diskova....i eto, imash 400 GB 😀

Ja imam WD, caviar SE, 80gb ATA i srecan sam...kroz ruke mi je proshlo 20 pokvarenih maxtora (shto mojih, shto od prijatelja kojim treba poslednje izvlachenje podataka)...maxtor nikad vishe...

Nisam imao iskustva sa samsungom, ali od kada su se pojavili (pre nekih 4-5 godina) svi koji su imali su mi rekli da su ultra tihi...ako ti je to bitno, onda ga uzmi...na benchu se forsira seagate, verovatno ne bez razloga 🙂

U principu, sve ti je to isto tu i tamo, jedino shto ti se moze desiti je shkart primerak...

Nazad
Vrh Dno