Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

U zvanični servis. Bgelektroniks

PJ - kreni da razmisljas u tom pravcu da je baterija problem. Samsungove baterije oce tako da krenu da "blesave" pred crkavanje. Ako imas jos neki S3 probaj drugu

Ne verujem da je to jer mu normalno traje baterija a taj problem s prekisanjem punjenja smo skoro svi imali u nekom trenutku samo ne toliko izrazeno. Ja i dalje sumnjam u konektor najvise ali nisam ni rom iskljucio kao uzrok problema.

Noćas sam ga punio sa nekim Huawei punjačem (1A) i počeo je da puni sa 1000mah, odmah se spusito na 400 i stvarno ga je napunio na 400mah.
Ništa nisam vadio i vraćao. Jednom sam uzeo mob da proverim kako se puni. Tom prilikom sam pomerao konektor (ne namerno, već kada sam uzimao mob) i nastavio je da puni sa 400, nije se promenilo. Da je konektor, verovatno bi promenio struju punjenja.

Posumnjao sam na bateriju, pa sam prelistao oglase da kupim neku. Vidim ima nekih sa većim kapacitetima, pa možda uzmem i to, ali ne znam gde je stvarno veći, a gde je veći samo na nalepnici. Računam da je ova spržila preko 300 ciklusa i da bi i to moglo da bude problem.

Pokušaću narednih dana da punim isključen mob. Ako se i iskljčen ne puni, predpostavljam da nije ROM?

Па најлакше је променити ром, мада по свему судећи није ром у питању.
А батерију боље пробај прво наћи некога са ѕ3 па пробај да ли ради тако, да не промениш батерију па да испадне да је до конектора и да си "џабе" дао паре за батерију. :)

kurajber - slazem se, cudno je ponasanje, nikad ovakav konkretno problem kao PJ-ov nisam video, ali recimo meni se desavalo na S3 pre promene baterije da mi 15% nicemu ne vredi. Kad dodje do 15%, krene ekran da baguje, kao da riknjava ekran i ugasi se komplet telefon. Kad sam zamenio bateriju, toga vise nema, sad mogu da iskoristim poslednjih 15%

Ja sam imao taj problem sa punjenjem..Samsungov punjac sa USB kablom, puni 100-200 mA na uticnici... kabl iz punjaca prikacen na PC puni 360-460 mA...auto punjac puni 460 mA i kada sam kupio novi punjac za uticnicu puni 1000 mA... Punjac je HAMA... bio u Uscu da uzmem original Samsung punjac, ali bio skuplji preko 1000 dianar od ovog HAMA.....pordavac mi kaze svejedno je koji uzmes isto je.... Samo sto ovaj HAMA ima fiksni kabl nije USB...

Poslednja izmena:
Koristan ovaj program (galaxy charger current) :)

Bezicno (indukciono) puni sa 360mAh bez obzira na izvor struje (PC, zidni)
Sa tri kvalitetna kabla mi puni 1A sa zida, 460mA sa PCa
Sa (kao) CA-101 kablom mi puni 300mAh sa zidnog ili PC svejedno - los kabl iako je nov.

Inace, kako se blizi napunjenosti, struja punjenja opada (na 95% i dalje puni sa 1A, makar tako ovaj program prikaze).
Ako tebi, PJ, odmah spadne sa 1A na 400mAh i desi ti se da ne napuni bateriju ili punjenje "stane" onda je velika verovatnoca da baterija ili cak kontakt na bateriji zeza (oksidirao), pa prijavljuje veci unutrasnji otpor (napunjenoscu raste) nego sto jeste. Probaj ocistiti kontakte (gumicom za brisanje) na bateriji.

Ja sam na Mirijevu tako da ti je dolazak do mene verovatno 'skuplja pita nego tepsija' za testiranje sa dobrim kabolovima/punjacem, indukcionim, baterijom, ali ako hoces - javi se na PM.
Doduse, zena mi radi na Altini, a i ja cesto otpedalam do keja, pa ako ti nesto znaci ili vidis neku kombinaciju - PM ;)

bmibmc, hvala na ponudi za testirenje :)
Prvo sam očistio kontakte na bateriji, bez obzira što je na oko sve delovalo OK. Dva kabla sa kojima sam probao veći broj punjača je Samsung koji je došao uz mob i Nokia CA-101D. Sa oba se isto ponaša. Ali mnogo češće sam koristio Samsung kabal.

Preko USB-a oba kabla idu maksimalno 460mah. Evo sad sam testa radi zakačio CA-101 i puni 460mah, nakon nekoliko minuta i malo mrdanja telefona na kablu levo-desno i dalje je 460mah. Možda je konektor na mobu OK, možda se "skupio" konektor na Samsung kablu? Narednih dana koristim samo ovaj kratki CA-101D, sa nekim od ne Samsung i ne Ipad punjača, pa ćemo da vidimo (ne ta dva, jer oni više ne pune ni sa kratkim ni sa dugim kablom).

Nije problem da kupim novu bateriju ili novi punjač/USB kabal....ali novi punjači su do sada rešavali problem na maks nekoliko sedmica...samo da ne nosim mob na servis :(

Problem možda zvuči gore nego što jeste, jer kada uveče stavim mob na punjač, proverim struju punjenja čim stavim i za 15-20 min. Ako se nije menjalo, mob se uredno napuni.
Ali opet, ja bih želeo da ne moram da proveravam :)

Auto punjač imam samo jedan i na njemu Samsung kabal puni uvek 100mah, a Nokia nisam probao, jer je suviše kratak. Probaću.

Kako da prepoznam dobar USB kabal? Kada kažem dobar, mislim da ima kvalitetne konektore i da može da propusti 1A struje, tako da S3 može da se puni :)

Sto kraci i sto deblji. Sad sam isprobao 8 komada idu od 100 (onaj sto sam dobio uz telefon) do 2000 (50cm).

Ima na banovom brdu, direktno preko puta meka, najopremljenija prodavnica kablova u srbiji. Ako ti nije daleko prodji tuda, TC preko puta meka, prvi sprat, svi ih znaju. Ljudi bukvalno imaju Legacy DC konektore za ruske televizore iz 60ih, kao i kablove po najnovijim standardima za sve uredjaje.

pitanje za vlasnike S3 -

srebrni okvir na belom modelu, jel vam se guli .. ? Ja sam jedan od onih sto ne nose nikakve zastite, i moj srebrni okvir stavljen sa novog S3 (americka 710 verzija nov iz kutije) ogulio se komplet. bukvalno je vise oguljenog nego srebrne farbe. Mogu da ga osmirglam i matiram, ali to podrazumeva odvajanje stakla sto bas i ne volim da radim zbog kriticnog momenta skidanja donjeg dela stakla (digitizer flat konektor)

Poslednja izmena:
osetljiv je i guli se ali ne tako kao tebi. šta mu radiš ti, igraš fudbal sa njim kad imaš više oguljenog nego farbe?

Мој ортак има исто бели купио га старог 6 месеци ,фура га год дана без заштите и лајсна као нова..

bezveze. Ekran je sa komplet nove CDMA verzije SLH-L710. Bas sam mislio da bi za americko trziste trebao mozda i da je kvalitetniji. Uglavnom imam jedno novo belo staklo pa cu kad budem prodavao telefon, da zamenim i staklo natenane da "osrebrim" lajsnu.

meni cekic na poslu kljucnuo fon nedelju dana kako sam ga uzeo i odmah mi naceo lajsnu. Posle poga se ljusti malo po malo. Isti sam problem imao i na SGS. Dok je nova nije frka ali kad se nacne siri se ko gubava. Mada S3 to ide dosta sporije.

Testirao sam malo kabl i punjenje. Kod mene kao da je problem do USB-a a ne do samog kabla. Sa 4 front USB-a ide 100-266mA, zavisi kako kada ukljucim, najcesce je 100 ali preko toga nece. Pozadi na kucistu na svim USB-ovima puni 460. Na punjacu puni normalno. Ja inace samo njega i koristim ali ajd danas malo da probam i celo popodne ne moze fon da makne sa 9% baterije, nit da umre nit da se napuni :d

Trazis da ne bude samo data kabl,ne mozes drugacije znati. Svi noviji telefoni imaju usb koji propusta 1A. Najsigurnije da poneses punjac i trazis da testiras usb pre nego kupis.

Moj model je beo, lajsne je netaknuta, ali je od prvog dana sa filip cover (i to crni, pa imam crni poklopac baterije i belo oko ekrana :)).

Videću da probam još neke kablove. Varijanta sa probanjem u radnji mi ne deluje realno, jer najviše mrzim kada kod mene u maloprodaji neko hoće nešto da isprobava... OK, nije isto probati kabal i tetivno oružje, ali opet, ne bih da smaram prodavce kao što nas smaraju :)

Nije pitanje da li će da me odbiju ili ne, nego od kada provodim dosta vremena u maloprodajnom objektu kao prodavaca/savetnik, postao sam mnogo bolji kupac i mnogo manje maltretiram prodavce :)

Anyway, juče sam probao oba kabla (Nokia i Samsung) u kombinaciji sa nekoliko punjača (Samsung, Apple, Huawei i NN). Opšti zaključak je da Nokia kabal manje oscilira u punjenju i da generalno puni jačom strujom, ali i punjači se vrlo jasno ponašaju: Samsung mogu da bacim, Apple neću da bacim, jer dobro puni iPad, Huawei 260-460 i NN sa kratkim kablom skoro uvek radi 460mah.

Potražiću drugu bateriju, da i to otpišem.

Ako uhvatim vremena, staviću i drugi ROM. Slim ili Neat.

Posle zamene emmc vratili su mi telefon sa uflesovanim 4.3.
Baseband version: I9300BUUGMJ3
Kernel version: 3.0.31-1902166
Build number: JSS15J.I9300XXUGMJ9
Nemam pojma koji je recovery.

S obzirom da je ovo neki ROM sa gomilom Vodafon-ovih s**nja koje su tako integrisana da ne mogu da se obrisu, voleo bih da instaliram neki custom ali nemam pojma da li i sta smem, s obzirom na konfiguraciju.
Zahvalan sam za svaki savet!

Nisu ti uflesovali nista sto zajednica vec nema.

Napisao sam pre par strana najjednostavniju metodu, probaj da nadjes:

USB Driver > CF Auto root > Philz touch recovery > ROM

preporucujem saletov Neat u obe verzije. Ako oces Samsung ROM, onda Neat, ako oces google varijantu onda AOSP Neat

Takodje sam imao problem sa punjenjem, ali ne sa brzinom, nego jedostavno stane na random procentu, pa ujutru me iznenadi sa 55 ili 67%. Brzina kad puni je bila max 999, preko kompa takodje max nekih 460 cini mi se, nisam siguran, ali problem prestanka punjenja je bas smarao. Onda sam promenio kabl, uzeo od auto punjaca od BlackBerry, koji je i deblji i kraci od originala Samsunga i evo vec nekih 6 meseci kombinacija Samsung punjac i kabl od BB radi kao doksa :).
A BB sam uzeo samo iz razloga sto je bio crn, jer je Samsung bio beo samo trenutno a nisam hteo beo :).

Da li postoji neki servis u Srbiji kome biste dali da vam na elefonu zameni polomljeno staklo? Devojci je ispao telefon i puklo je staklo za sve pare, prava paukova mreza, sve na telefonu radi samo se lose vidi, tj. ne vidi se skoro nista. :)
Ovde u Austriji nece niko da menja staklo, a zamena displeja je ~150€. Neisplativo. A tel. je star 3 meseca i jos uvek je pod garancijom.

Pa odnesi tamo gde je kupljen i nek ti zamene oni. Mislim da ce ti onda biti nastavljena garancija ako zamenis kod njih. Mislim... Pitaj. Sto se tice servisa oficiJelni BGelektronik kod nas i jedino oni. Inace i kod njih je tako 150+/-

Nis, BG, mozda cak i NS. Da li imas predstavu koliko bi dana trebalo da traje popravka i naravno koliko bi, okvirno, kostala?
Edit: Djilkosh, telefon je uzet kod operatera i oni traze od 140€ - 170€, za ceo displej. To je previse, dakle ja zelim da zamenim samo staklo i nista vise, posto sve funkcionise najnormalnije.

Poslednja izmena:
Problem je sto je zahebano to. Novi display-i se prave u paketu, a ne odvojeno kao nekad. Napravili su to da bi bila laksa zamena (a i da bi naplatili vise, jer uzimas i digitajzer) :)

Servis ce da uzme i da se ogradi ako ti hoces samo staklo, zato sto mogu usred skidanja lepka i svega da ti ostete display i onda si ga uprskao. Reci ce radis na svoju odgovornost, jer je to tezi posao, zato i postoji sad komplet.

Nazad
Vrh Dno