Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Koliko god ti brisao, sledeca ce zauzeti, tako da ti je dzaba.eventualno da brises cache s vremena na vreme i odredjenu aplikaciju koju zelis u recent apps.

Ja sam instalirao NeatRom AOSP 5.0 telefon leti, a za sada sa default kernelom koji dolazi uz rom nije losa baterija, a odradio sam full wipe, cak i internu memoriju telefona, sve je na sd kartici, mada moracu da probam i SlimKat kada ga svi toliko hvale :)

Pa da, nagomilaju se aplikacije, ali kada ih je mnogo zbog ne obracanja paznje telefon hoce da zabode a gaseci jednu po jednu je jako smorno. Dosad je imalo dugme ali sada nema, pa mi je malo cudno.
@n_131 ja ga malo pre instalirao a pre toga sam imao CM i ovo kodza brzo radi. Vidim da je bazirano na slimrom-u pa vr ni on radi slicno. Sve pohvale Sale!!!

Koristiš li greenify? Stavi da aplikacije koje ne želiš da ostanu u pozadini ili da se same pale odu u hibernaciju i neće biti problema sa memorijom.

Ja sam instalirao NeatRom AOSP 5.0 telefon leti, a za sada sa default kernelom koji dolazi uz rom nije losa baterija, a odradio sam full wipe, cak i internu memoriju telefona, sve je na sd kartici, mada moracu da probam i SlimKat kada ga svi toliko hvale :)

Pa on i koristi taj Neat AOSP (koji je baziran na slimkat-u kojeg ti koristis) ;)

Treba ti xposed i treba ti app settings modul i onda preko njega stavis aplikaciju ima podesavanje "resident" cini mi se da se tako zove. Samo pazi, posto ce ti onda mozda pucati aplikacije koje trenutno koristis. Npr moze da se desi da koristis browser i da on pukne. Treba mu vise rama i ti nisi dozvolio da se otpusta ram, onda puca sve ostalo. Probaj pa vidi, kako ce telefon da se nosi.

Drugari imam problem telefon mi je zaključan na VIP mrežu: SIM network unlock PIN
U pitanju je: Samsung Galaxy SIII GT-I9300
Recovery: PhilZ Touch 6.19.2 Clockworkmod v6.0.4.7
I9300XXUGNA8
UBUGNB1 NeatROM v7.5
Pokušao sam sa predlozima koji su preporučeni za otključavanje, ali telefon je i dalje zaključan.
Kodovi *#197328640# i *#7465625# na ovom aparatu ne rade: not registered on network
Pokušao sa Galaxy S Unlock i GalaxySim Unlock (verzija sa Play Store)
prvi posle pokušaja da otključa napiše da je uspeo, ali posle reseta ista situacija.
Drugi ne prepoznaje Sim Lock status - undefined
Pokušao još svašta na šta sam naišao na XDA i youtube, ali ništa...
Ima li šanse da ga otključam sam (besplatno) ili mora neki servis (preporuka).
Raskinuo ugovor sa VIP-om i želim da pređem kod Mts-a...
Hvala na pomoći

Besplatno otljučavanje sa GalaxSim Unlock je moglo do da se odradi do MG4 v4.1.2 verzije androida. Posle je Samsung promenio strukturu EFS foldera, i mislim da su sada kodovi/servis jedini način. Nemoj samo da daješ nekim amaterima da ti petljaju oko otključavanja, i napravi obavezno EFS backup, kad već imaš Neat.

Poslednja izmena:
Najlakse i najbrze je da narucis kod na ebay.com ne bi trebalo da je vise od 800din. Druga varijanta je da vratis firmware na prethodnu verziju i onda odradis unlock preko galaxysim.

Izgubiće IMEI ako samo vrati firmware na prethodni, u tom slučaju bi morao da ima i neki stari backup EFS.

OK

Sačekaću još malo, možda neko ima rešenje. ;)

U avgustu mi ističe 2 godine obaveze prema VIP-u, a oni ne žele da pošalju kod za otključavanje iako sam podneo zahtev za raskid ugovora...

I meni su rekli da kod mogu dobiti tek nakon isteka ugovora.

Kako to misle "nakon isteka ugovora"? Zar ugovor nije istekao onda kada je raskinut? Verovatno misle na istek garancije.

Uzimanjem aparata kod operatera i vezivanjem ugovorom na dve godine, smatraju da je na određen način telefon njihov do isteka te dve godine. Ali pošto je od marta, aprila moguće raskinuti ugovor kod VIP-a zbog jednostranog podizanja cena paketa, dosta ljudi je podnelo zahtev za raskid ugovora. Kada su to uvideli u VIP-u, pokušavaju na sve moguće načine da spreče korisnike da ih napuste. Navodno broj ne može da se prenese u drugu mrežu, telefoni koji su zaključani, ne mogu regularno da se otključaju samo zahtevom za unlock kod VIP-u.

Ali kod raskida se plaća onaj dinar za otkup telefona tako da je telefon tvoj i ne smeju da odbiju da daju kod za otključavanje.

kako da provjerim je li mi zakljucan tel? mislio sam da je simfree, koristio ga godinu dana i htio sam sestri ga dam ali ne prihvata m:tel karticu.

Ako traži kod kada se ubaci m:tel kartica, onda je zaključan na neku drugu mrežu.

Mislim da na AOSP romovima ne traži code. Da budeš siguran ubaci neku karticu od naša dva preostala sjajna operatera

Stock 4.3 je na njega.
Radi sa Telenor karticom. Iz CG sam inače. :)

kad ukucam *#7465625#, kaze mi: 'not registered on network'. i sa SIM karticom i bez nje.

Poslednja izmena:
Ne znam napamet te kodove ali 99% je zakljucan ako sa jednom radi a drugom ne. Onaj preostali 1 ide na neispravnu karticu

Sale par pitanja za tebe u vezi tvoj rom-a baziranom na slimkatu.
Mozda i par kritika (nemoj da se uvredis :D)

Hoce li biti promene da mogu da se sve aplikacije odjednom ugase?
I hoce li biti promene da kada se provuce prstom notifikacije sa desne strane odmah da otvori opcije koje je otvaraju dugmetom u gornjem desnom uglu.
I par problema, instalirao sam swiftkey tastaturu, ali ma kako god da je stavim da bude primarna tastatura sta god da otvorim izbacuje mi prvo android stock pa moram kroz opcije da je promenim. I takodje svaki put kad restartujem fon vraca mi podesavanja za melodije telefona na stock. Tako da mi posle svakog restarta zvoni drugacije od onog sto sma ja podesio.

Hoces da ja tebe kritikujem? Nemoj pisati bagove ako nisi uradio full wipe :p

Salim se, aj ovako

1. mozes ih sve ugasiti ako uradis pinch in u recent apps ( to valjda znas)
2. zar nije bolje imati "pametan" notification panel nego glup? Ako imas notifikacija - njih otvori, ako nema notifikacija otvori expanded statusbar. Pogledaj malo u settings
3. Za swiftkey vazi ono gore sto sam napisao kada sam se salio. Uradi full wipe i nestace taj problem jer ja koristim taj keyboard i nemam problema
4. E ovo za melodiju je poznati bug. Ja ga resim tako sto svoju melodiju stavim u system/media/audio i editujem build.prop. Mozes probati da napravis folder na internoj Ringtones pa u njega stavi melodiju. nekad to uspe nekad ne

Uradio sam full wipe preko philzovog recoverija. Bas kako si napisao na xda.
A i morao sam jer sam rutovao ponovo telefon jer kad mi je stigao sa servisa bio je na stock androidu.

1.Nemam predstavu :D
2.jea nasao sam za notifikacije (quick pulldown) :)
3.swifkey nemam pojma zasto nece, jel si ti instalirao iz recoveryja ili si sa play stor-a apk?
4.nije problem ponovo selektovati melodiju preko file exlorera, nego nisam znao da je poznat bug pa sam samo hteo da skrenem paznju.

Šta nemaš predstavu? Kako pinch in i out? Sa dva prsta :)
SwiftKey uvek vraćam titaniumom mada sam je kupio :)

e za pinch in i out nisam znao da radi u pozadinskim procesima :D
Hvala za to, a za swiftkey.. nem pojma sta da radim. :/
cu da kopam malo po netu, mozda nesto ispadne, jer me mrzi ponovo da instaliram svez rom.

Nazad
Vrh Dno