Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ipak je bio problem sa plocom na s3.Tacnije otisla je mc memorija na ploci.Danas me zvali iz begrama da dodjem po fon.Priznali su garanciju.Jedino sto su ga ponovo zakljucali da radi samo na telenor mrezi.Instaliran je 4.3 sofver.Ono sto me je prijatno iznenadilo je brzina kojom su odradili pregled i popravku fona.Obicno to traje dosta duze.Fon sam odneo u cetvrtak 06.03. a 10.03 je bio gotov.Prijatno me begram iznenadio.

Ako ga ne skidas stalno i stalno stavljaš onda neće.

Meni je taj bumper napravio veću štetu nego korist.
Sa njim sam imao sasvim izgreban onaj donji glatki dio na leđima (govorim o S2).
Od tada nikakva dodatna zaštita ne ide na telefone, ni S3, ni S4 :).

Pa i ja sam cuo da se grebu od onog plasticnog bumpera, ali od silikonskog ne.

Uzeo sam polovan s3,na njemu je bio CM10. Tada sam skinuo sa play store-a galaxy unlock sim i ktools i sa njima sam napravio backup i prebacio na komp. Zatim sam sa sammobile skinuo stock 4.3 i flash-ovao ga sa odinom i nisam morao vracati efs backup,mrezu je nasao normalno i sve radi. Nakon flash-a stock roma sam rutovao telefon i hteo ponovo da uradim backup efs sa istim aplikacijama sto sam gore napisao i nece ni sa jednom. Kada udjem u galaxysim unlock,pise mi nesto u crvenom okviru,a preko ktools pise nv.data.bin not found. E sad glavno pitanje kada bi hteo da opet flashujem telefon,da li mogu prethodni efs da ubacim u slucaju da mi javi "mreza nije registrovana" (imao sam sa tim problem kod prijasnjeg s3 pa sam nosio u servis) ?

Zasto stalno pravis backup efsa ?

Vjerojatno neki od appova koje koristis zahtijeva busybox (tj..set komandi koji nije standardan na android platformi)

Skini jednostavno busybox installer, pusti da instalira i reboot.

ukoliko je stari modem bio xxemg4 i noviji, mozes iskoristiti backup. Inace vratis backup i staru verziju te napravis upgrade.

ukoliko ces instalirati samo najnovije verzije (svi su post xxemg4, tj noviji), onda nemas brige.

Sad mi je XXUGMK6 verzija modema. Znaci da ne brinem prilikom flash-ovanja ?

To je verzija od "popravljenog" 4.3 .

Ne trebas se brinuti, samo nemoj stavljati starije nesto(4.1.2).

Drugari, počeo da me zeza telefon od juče. Spremam se za neki razgovor za posao na engleskom uz Youtube tako što čujem pitanje i pauziram video dok odgovorim. Za to vreme telefon ode u deep sleep i neće da se probudi, samo uz restart. Takođe mi se desi da zabode na par sekundi pa se opravi. I to poslednja dva dana. Pa rekoh da spremam backup i garanciju polako ili me možda neki od ovih update-ova Youtube-a i ostalih google gluposti u zadnjih par dana zeza? :)

Poslednja izmena:
Mene takodje zadnjih par dana zeza, budjenje na power ili home dugme, prodje i po 10 sekundi da se nesto desi, a kad se i desi, tel je spor do zla Boga, mora restart. Dalje, kad slusam muziku i dok ekran sija, muzika radi normalno, sta god radio pored, a kad se zakljuca i ugasi ekran, pocne da stuca i da secka i cim ponovo upalim ekran muzika radi normalno?!? Trenutno mi je NeatROM 6.5 cini mi se, skinuo sam 7.2, samo da nadjem malo vremena i pasce jedan full wipe i nov Neat, jer zadnjih par od verzije 6.2 je bilo samo clear cache i dalvik.

E pa isto i meni, možda je do ovih update-ova Google-ovih aplikacija kojih je dosta zadnjih par dana. Ja uradih clear data/cache i ubacih rom opet i za sada je ok. Probao ovo sa YouTube-om da ga probudim na home ili power nakon što ode u deep sleep dok je video pauziran na full screen-u i budi se, treba mu malo duže ali budi se. Mada sam pogasio lock screen widgets/dash clock jer S3 i onako kuka za ram

Poslednja izmena:
A cudim se sta se desava, zamalo ne odradih wipe... Tel zabudalio samo tako.

Jel zna neko mozda kako da sakrijem developer options u podesavanjima?
Prica se da ce ipak biti 4.4.2 za S3 :)

Kolio vam se cesto desava blokiranje telefona.
Ja imam fabricki Rom i JB i do sada mi se desila 2-3 blokiranja za isto toliko meseci.
Pretpostavljam da je to ok :).
U svim tim slucajevima sam morao da vadim bateriju.

Mozes da podesis window animation scale, transition animation scale i animator duration scale, sva ta tri na 0.5x

Primetio sam da na stock 4.3 power button malo kasni, tj kasno reaguje.
Jel to samo meni ili?

Valjda ce da rese to na KK da rese to, inace mi ovako telefon korektno radi..

Sto bi sakrivao? Ne moze.

Lose pretpostavljas, to nije OK...

Pa ako racunar moze blokira, sto se to ne moze desiti mobilom sa OS-om.
Pa vidjao sam ja ovde u temi da se svasta desava.
Pitam za realan odgovor, nemoj samo ono ciga svoga konja hvali...

Android sistem kao sistem je rock stable kao i svaki drugi sistem iOS i WP. Ne pričam ja o nečemu drugom ili isključivo ovom telefonu . Aplikacije su one koje ruše sistem. Ja se iskreno ne sećam kad mi je trebao restart telefona (o PC-u da ne pričam) , bilo kog, a promenio sam ih dosta. Doduše imam samo proverene aplikacije i imam ih oko 50-60 the trenutno koje koristim i nema greške. LG, Samsung, Nexus, Sony, HTC. Nigde problem.

Kolio vam se cesto desava blokiranje telefona.
S3 ima 1gb rama, neko bi rekao dovoljno ali svakako ne. Retko ko ne napuni S3 "do vrha" aplikacijama ima dobar cpu i previše slobodnog prostora, ja recimo imam ovih 16+32 na kartici što je oko 36-37gb efektivnog prostora za korišćenje.
I retko ga čekam da se sredi, multitasking je uvek prisutan, "spustim" Filpboard koji jede ram, otvorim Facebook bez da sačekam da se telefon sredi (ono kad na kompu stiskamo refresh po 100x) a Facebook app je jedina gora po pitanju upotrebe rama od Flipboarda i onda posle svega otvorim Twitter koji ima zabagovanu aplikaciju uz to konstantno imam 500 firepaper live wallpaper koji troši 30mb+ rama, Viber, WhatsApp, Hangouts.. i eto nekad se desi da ne može da isprati to moje iživljavanje i restartuje se.

Koliko često?

Pre 4.3 bar jednom u dve nedelje. Od dolaska 4.3 se iskreno ne sećam, resetujem ga sam na nekoliko dana ali imam osećaj da se sam ne bi restartovao.

E sad zadnjih par dana nešto zeznuli sa Twitter i YouTube aplikacijom pa mi se pet puta restartovao u toku dana dok nisam provalio do čega je.

Ovo je opet moje iskustvo, neko mozda ima drugačije.

Poslednja izmena:
Hvala na realnom odgovoru.
I meni se u slicnim situacijama desavalo blokiranje.
Ma nije nista alarmantno, samo reko da proverim :).

Kao jeretik koji nije root-ovao telefon, a koji je imao tu (ne)srecu da apdejtuje svoj firmware na najnoviji 4.3 porucujem da je clan sh_ potpuno u pravu. Nakon factory reset-a. baterija se vratila na oko 75% predjasnjeg stanja iz 4.1.2, a inace je bila otisla na 50% trajanja. Primecujem da se raspored foldera na sistemskoj particiji izmenio.

A taman sam, nakon neprospavanih 4 dana kako bi usao u problematiku, sve spremio da odradim root :d

Ono sto nedostaje, je nekakva Magna Carta u prvom postu teme, koja bi evoluirala kako se forumasi opeku kroz cackanje tel. tako sto bi se to iskustvo gomilalo u prvom postu za buduce narastaje. NPR. Prva recenica, ko ne bekapuje EFS, u istoriji sveta, NIKADA se vise vratiti ne moze na 4.1.2! Druga recenica, ko predje na 4.3 i nezadovoljan je, obavezno bekap podataka pa factory reset.

Vrh Dno