Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ma uradio sam full wipe (factory reset, wipe cache/davlik/system/data)... I meni se cinilo da dobro radi kad sam ga testirao u pocetku ali sam onda video da kad odstoji nece, mozda mu se ne svidja moj telefon :) Ispitacu opet na nekoj kasnijoj verziji...

Edit
Jos nesto da dodam sta sam primetio, delivery report me uvek obavestava da je poruka dostavljena na jedan isti broj bez obzira kome saljem i nemam opciju Mass Storage kad ga nakacim na USB.

Poslednja izmena:
1. Cekaj, aj da razjasnimo na sta da obratim paznju. Problem sa LED-om je bio samo u SMS-u, ostale su radile dobro. Bilo je par slucajeva i sa whatsapp. Obrati paznju u kojoj notifikaciji ne rai LED.
2. ovo cu da proverim sutra posle flesovanja aosp-a. U medjuvremenu obrisi data od messaging
3. ne postoji mass storage na s3, u stvari mozes mountovati samo externu sd

Resio sam ovo za delivery report, to sam ja nesto zeznuo (sa Titanium-om kad sam vracao poruke iako sam koristio XML nesto se tu pomutilo), sad postoji mogucnost da mi je zbog toga i LED zezao, to cu ispitati.
Edit: Jedan kontakt mi je pravio problem, ne znam zasto kada sam njegov thread sa porukama izbrisao radi mi ok.(delivery report, LED nisam ispitao jos)
I da, za poruke sam samo primetio da ne radi, za propustene pozive je ok...
A ovo za mass storage sam procitao na Neat AOSP XDA, na prvoj strani u Features: Added Mass Storage option (MTP/PTP/Mass Storage)

Poslednja izmena:
Moze pomoc!!!
Kada prikljucim tel preko usb kabla on mi ga na kompu prepozna kao digitalnu kameru, a ne kao disk ili memorijsku karticu(vec se ne secam).
To mi se pojavljuje vec par meseci i ne znam gde podesiti da mogu na komp da skinem slike i video sa telefona!

S3 moras da podesis da se vidi kao MTP device (storage interni ne moze da se vidi kao storage). To je negde u Storage podesavanjima valjda. (gledao sam bas skoro, i obavezno sam pogresio gde je:))

dobijem tu opciju i vec mi je stiklirano kao mtp device, ali mi na kompu daje samo opciju digitalne kamere i ne nudi mi storage kao ranije.

S3 i ne moze da se vidi kao "storage", vec samo kao MTP device.
Mozes samo kroz Explorer da ga vidis kao Portable Device, i ako ima sifru moras da je ukucas jednom kada prikacis telefon na komp.

Koji OS, jel' stock ROM?

ma meni je sve sljakalo bez problema do pre nekih dva meseca. Kupio sam tel i nista nisam na njemu dirao, jednostavno ga koristim kako je kupljen.
Sada mi ga komp prepoznaje kao digitalnu kameru, ne nudi mi izbor kao ranije, gde sam mogao da izaberem.
U podesavanjima ne mogu da nadjem, a on mi nudi samo mtp(koji je stikliran) i kameru. Kada prikacim kabel gore mi pise da je povezan kao medijski uredjaj i nudi mi ostale usb opcije tj MTP i PTP. Nudi mi onaj carobnjak za novi hardver ali to samo canelujem kao i ranije.
Nemam pojma sta raditi.

U telefonu kad povezes ga sa kompom otvori status bar i klikni na ono Connected as xxx. Tu ces mocu da biras kao sta se konektuje.

Ako ti je racunar na xpu moguce da su driveri shebani!

nije do kompa posto mi i na netboku pokazuje isto, a i kod njega sam ranije mogao bez problema se povezati.
Jednostavno je do telefona. Odnecu ga nekom ko se razume, posto me ovo vec nervira.

Drugi attachment je kad otvoris Status Bar.
Treci je sta se pojavi kad kliknes na "Connected as a Media Device". Kod tebe verovatno pise "Connected as a <nesto drugo>".
Kad kliknes na to, otvorice ti kao treci attachment, i tu biras da se konektujes kao MTP device.

Prilozi

• Screenshot_2014-02-23-18-01-45.jpg
    Screenshot_2014-02-23-18-01-45.jpg
    189.3 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2014-02-23-18-01-57.png
    Screenshot_2014-02-23-18-01-57.png
    102.2 KB · Pregleda: 132
  • Screenshot_2014-02-23-18-02-04.png
    Screenshot_2014-02-23-18-02-04.png
    123.1 KB · Pregleda: 131
Sve je to meni kao na slikama i jednostavno nece.
Odnecu ga ovih dana kod nekoga da to pogleda. Inace, sve ostalo sljaka dobro pa ce mo videti sta je problem.
Hvala na trudu!

Da li je nađeno neko rješenje za ovaj čuveni Samsungov lag pri ulasku u imenik?

Pogledaj moje forum postove, i naci ces da sam u nekoliko navrata rekao ;)
Postavi ga kao Excluded u System Panel-u (app sa PS-a), pa nece nikad biti brisan iz memorije.

Jos bolje ako ne izlazis sa back iz njega :)

Treba sefu da instaliram neki rom, ubija ga stock, mislio sam SlimBean ili tako nesto? Koji je solidan i stabilan rom?

I ima li neki toolkit kao na nexusu WUG sa kojim mogu lako da rootujem i fleshnem recovery?

Treba sefu da instaliram neki rom, ubija ga stock, mislio sam SlimBean ili tako nesto? Koji je solidan i stabilan rom?

I ima li neki toolkit kao na nexusu WUG sa kojim mogu lako da rootujem i fleshnem recovery?

NEAT rom
ne treba ti toolkit, samo odin. imaš u prvom postu uputstvo za root.

Samo za informaciju vezano za custom rom. Na S2 sam koristio NETA, a sada ga imam i na S3. Utisak je da je bolje odrađen za stariji model galaxy-ja.

Da li je moguce da se ovo desava, fleshnem CM 10.2 stable nece da se instaliraju aplikace daje mi error 403, isto i sa PA romom 3.99? Probao sam clear data Za Google Play Services i za Google Play store isti djavo...

Imao sam 4.1.2 pa sam instalirao preko odina 4.3 (a nisam napravio bekap EFS particije) i vise nije hteo da mi se registruje na mrezu.Imei i serijski broj su ostali nepromenjeni.Odneo sam ga u servisi 'serviser' mi je ubacio 4.1.2 sa ArizaJB pathcom.Telefon sada radi normalno,ali me iritira ovaj 4.1.2 i hteo bi da ubacim 4.3,ali se bojim da ponovo nece da se registruje na mrezu.Ima li neki nacin da se to odradi?Sad imam bekap EFS-a.Zanima me da li taj bekap vazi samo za 4.1.2 verziju ili vazi i za 4.3?Da li je sada bezbedno ubaciti 4.3 sa obzirom da imam bekap?Unapred se zahvaljujem.

Poslednja izmena:
Pročitao sam u temi, da ako si sa arizom vratio efs, ugasio si. Zauvek moraš na tim starim romovima da budeš. Neka ti odgovori neko iskusniji, svakako.

Bravo za servisera. Ne moze 4.3.

Imam jedbu nedoumicu oko telefona.
Elem, dobio sam novi S3 zapakovan sa svim nalepnicama iz Mađarske. Kada sam proverio IMEI na netu ispisuje mi da je telefon neki prastari SonyEricsson.
IMEI koji je na kutiju, u telefonu i ispod baterije je svuda isti.
Skinuo sam sa PlayStorea Genuine Galaxy program gde mi je ispisalo da imam originalan telefon. Isto tako skidam, instaliram i koristim sve programe bez problema. Kada sam prvi put upalio tel. sve mi je nudio da registrujem kao na bratovom Note 2.
Kod *#0#* funkcioniše i sve sam testirao u tom panelu koji iskoči.

Da li znate u cemu je problem sa tim IMEI brojem da li treba da vraćam telefon?
Da li postoji neki vremenski period kada će IMEI biti prepoznat na neru pa će onda ispisivati da pripada S3?

Nazad
Vrh Dno