Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Dobro je da znam za taj metod za ubuduće pošto sam sada ipak vratio backup, nisam proveravao forum nakon svoje poslednje poruke pošto je bilo kasno. Uspela je instalacija nakon kopiranja na internu memoriju. Za sad sam na LiteGX kernelu i čini mi se da i dalje ima (mali) wakeup lag, ali ne mogu da prosudim da li je smanjeno u odnosu na stock kernel (a i raniju verziju roma) pošto nisam imao vremena da se igram... danas ću probati i druge kernele pa ćemo videti rezultate. U svakom slučaju, pohvale za rom, odličan kao i uvek.
:) pozdrav, samo da se prikljucim da je i kod mene to bilo (znaci wipe itd) i stoji samo "N" splash.
Samo flashujes neki kernel i onda ce ti dati instalaciju.

Kineski kernel je dobar, da. Osjeti se odzivnost. Mozda bi neki rekli zbog ugasenog zRama ali nije. Fluidnost bas. Nije brzi u benchmarku ali ni nema veze.

@ vegeta :), ne znam, malo sprdancije, prodavanje domace pameti. Vegete ima gdje god dodjes :), mozemo i kuharicu neku ubaciti. Eto, sad sam ogladnio

@bender_007
Eto, to flešovanje kernela pa pokušaj instalacije nisam isprobao nego sam vraćao stari backup pa onda kopirao rom na internu memoriju i onda sam tek uspeo da pokrenem install.

Nakon inicijalne instalacije, još jednom sam instalirao rom, da sve to bude 'čisto' odn. onako kako ja volim, full wipe svega. Ubacio sam kineski repacked kernel, jako je brz, wakeup laga nema i sve radi dobro osim live wallpaper pickera koji krešuje. Doduše, moguće je postaviti live wallpaper ali samo kad se to radi sa home screena. Ponašanje baterije još ostaje da se vidi, ali sad ga sve vreme čačkam i sišao je sa 82% na 72%, što tipujem da je skroz ok, mada videću kad instaliram sve aplikacije.
Dok sam bio na LiteGX kamera nije radila, samo je pisalo Camera Failed prilikom startovanja. Sad mi nedostaje jedino aosp tastatura. Ima je na play store ali piše da nije dostupna kod nas, moram ubaciti mađarsku karticu da ga zeznem pa da skinem i to.

@bender_007
Eto, to flešovanje kernela pa pokušaj instalacije nisam isprobao nego sam vraćao stari backup pa onda kopirao rom na internu memoriju i onda sam tek uspeo da pokrenem install.

Nakon inicijalne instalacije, još jednom sam instalirao rom, da sve to bude 'čisto' odn. onako kako ja volim, full wipe svega. Ubacio sam kineski repacked kernel, jako je brz, wakeup laga nema i sve radi dobro osim live wallpaper pickera koji krešuje. Doduše, moguće je postaviti live wallpaper ali samo kad se to radi sa home screena. Ponašanje baterije još ostaje da se vidi, ali sad ga sve vreme čačkam i sišao je sa 82% na 72%, što tipujem da je skroz ok, mada videću kad instaliram sve aplikacije.
Dok sam bio na LiteGX kamera nije radila, samo je pisalo Camera Failed prilikom startovanja. Sad mi nedostaje jedino aosp tastatura. Ima je na play store ali piše da nije dostupna kod nas, moram ubaciti mađarsku karticu da ga zeznem pa da skinem i to.

Imaj na umu da treba proci barem jedan ciklus praznjenja - punjenja dok ne mozes reci za battery nesto :)

p.s. ako imas volje probaj boefflin kernel novi. Baziran je na najnovijem izvornom kodu, noviji od kineskog.

Trenutno nesto experimentiram pa ne mogu :)

javi

@bender_007
Još uvek je alpha izdanje, čekam da to malo stabilnije postane pa ću onda da isprobam :)

ovo prvo ti odmah wjpa i cache partition :)

Ja inace uvijek brisem i cache.

Stavi neatrom pa onda stavi onaj repacked od saleta. Leti leti leti :)

Probao sve kernele, i provalio da mi se svidja mnogo opcija touch to wake up kod litegx-a i ne mogu bez toga :D. Na ovim drugim kernelima udaram ekran kao ***** da se upali i jos se nerviram sto ne radi dok mozak ukapira da nisam na gxu :D

@bender_007

Posto prvi put ovo radim samo mi pojasni, spremio sam sve sto mi treba, prvo za root, pa backup efs, pa flash PhilZ Touch recovery pa onda ovaj zadnji rom I9300XXUGMJ9_NeatROM_v5.4_Aroma, da li si na ovaj mislio kad kazes stavi neatrom? Ako jesi, sta mu dodje ono dalje, pa onda stavi onaj repacked od Saleta?

Edit: @strahinjas, vidim da si pisao da ne radi kamera na LiteGX, meni ja bitna kamera, sa kojim kernelom radi?

Poslednja izmena:
Probao sve kernele, i provalio da mi se svidja mnogo opcija touch to wake up kod litegx-a i ne mogu bez toga :D. Na ovim drugim kernelima udaram ekran kao ***** da se upali i jos se nerviram sto ne radi dok mozak ukapira da nisam na gxu :D

Jel ti na default ili si produžio? Ako si produžio kako utiče na bateriju? Jel može nekako da se podesi da se dvaput tapne kao na g2, nisam video da to ima u tricksteru?

Vratio se na gx posle svega samo zbog toga, baterija manje vise ista na svim. Ne radi tap to unlock, radi samo kada se ugasi ekran a nisi zakljucao telefon.

Drustvo, root-ovanje uspelo :), instalirao neatefs.apk cekirao i na ext karticu ali nakon backup-a napisao da je nije nasao. Ok, uradio je backup na internu, nasao folder backupefs i u njemu postoji file efs.img od 20MB i folder Odin u kome se nalazi file EFS.tar.md5 koji je 0 velicina?!? Jel je backup prosao kako treba ili moram ponovo?

Iskopiraj taj img negde i cuvaj, moze restore sa img ako zatreba

To sam ja na S1 uvek imao i jako mi je nedostajalo na S3 i cudio sam se kako to ranije nisu ubacili... Odlicna stvar!

Auu ljudi kako se brzo puni fon na ovom kineskom kernelu neverica :D

Poslednja izmena:
Iskopiraj taj img negde i cuvaj, moze restore sa img ako zatreba

Sacuvao img. Sad imam sledeci problem, flash-ovo sam PhilZ Touch recovery i hocu da uradim backup trenutnog stanja pre ubacivanja rom-a, medjutim velicina backup je 3,8GB a ex kartica mi je samo 1GB, nju sam samo stavio ako zatreba da se nesto sa nje instalira a nemam vecu jer mi je tel 32GB pa mi ex kartica i ne treba. U nandroid settings u backup target imam /sdcard i /storage/sdcard1 i sta god izabrao uvek hoce na ext karitcu da radi, jel uopste moze da se uradi backup na internu pa bih ga prebacio na komp posle sa interne?

Poslednja izmena:
Edit: greska :)

A za nandroid izvadi eksternu pa probaj, mora da radi.

Poslednja izmena:
Drustvo, root-ovanje uspelo :), instalirao neatefs.apk cekirao i na ext karticu ali nakon backup-a napisao da je nije nasao. Ok, uradio je backup na internu, nasao folder backupefs i u njemu postoji file efs.img od 20MB i folder Odin u kome se nalazi file EFS.tar.md5 koji je 0 velicina?!? Jel je backup prosao kako treba ili moram ponovo?
Odin backup nije prosao kako treba na zalost. To moram istraziti. Zavisi na kojem si kernelu, da li je rootan itd :)
Imas na srecu efs.img a ajd molim te pogledaj tar.gz ?

Samo spremi img i tar.gz na komp i cuvaj ko oci u glavi :)

@9305 - ne mora biti. Ali radije pregledaj sve informacije o telefonu da ne bude. Citaj, citaj citaj :)

Poslednja izmena:
Sta mi radis, oces slog da me opali :). Nije moj I9305 nego I9300.

Ovo je sve stock dok je bilo.

Model number: GT-I9300
Android version: 4.1.2
Baseband version: I9300XXELLA or CP:I9300XXELLA
Kernel version: 3.0.31-836582
Build number: JZ054K.I9300XXEMA2 or AP: I9300XXEMA2 and,
CSC: I9300JVEMA1

Za sada uradjeno sledece: Root, backupefs, flash PhilZ Touch Recovery i sada ide backup upravo, uspeo sam da promenim putanju, ostalo jos nekih 200MB.

Pitanja:

1. Jel ovaj backup ustavi clone trenutnog stanja i ako ga vratim bice kako je sada sa sve aplikacijama i stelovanjima?
2. Da li posle ovog backup ide full wipe i wipe dalvik i onda ide flash rom-a?
3. Vidim da u ovom rom-u ima 2 vrste modema, XXEMG4 i BUUGMJ3, koji da izaberem, da li od njih zavisi jacina signala mozda i koji je bolji?
4. Da li radi kamera sa LiteGX kernelom posto je neko rekao da ne radi i ako ne radi koji da izaberem jer mi kamera naravno treba :).
5. Sto si pomislio da je moj I9305, zbog 32GB?

A onda dobro :) sorry :)
1. jeste, vraca sve.
2. Da.
3. Koji hoces
4. Radi
5. Pa jes :)

Sta mi radis, oces slog da me opali :). Nije moj I9305 nego I9300.

Ovo je sve stock dok je bilo.

Model number: GT-I9300
Android version: 4.1.2
Baseband version: I9300XXELLA or CP:I9300XXELLA
Kernel version: 3.0.31-836582
Build number: JZ054K.I9300XXEMA2 or AP: I9300XXEMA2 and,
CSC: I9300JVEMA1

Za sada uradjeno sledece: Root, backupefs, flash PhilZ Touch Recovery i sada ide backup upravo, uspeo sam da promenim putanju, ostalo jos nekih 200MB.

Pitanja:

1. Jel ovaj backup ustavi clone trenutnog stanja i ako ga vratim bice kako je sada sa sve aplikacijama i stelovanjima?
2. Da li posle ovog backup ide full wipe i wipe dalvik i onda ide flash rom-a?
3. Vidim da u ovom rom-u ima 2 vrste modema, XXEMG4 i BUUGMJ3, koji da izaberem, da li od njih zavisi jacina signala mozda i koji je bolji?
4. Da li radi kamera sa LiteGX kernelom posto je neko rekao da ne radi i ako ne radi koji da izaberem jer mi kamera naravno treba :).
5. Sto si pomislio da je moj I9305, zbog 32GB?

1. Napravi tocan preslik..Napravi na internu i idi na wipe (nece ti dirati taj backup) - taj backup ces (cijeli clockworksmod folder na komp najbolje prebaciti)
2. Da li posle ovog backup ide full wipe i wipe dalvik i onda ide flash rom-a? <- bas tako
3. Vidim da u ovom rom-u ima 2 vrste modema, XXEMG4 i BUUGMJ3, koji da izaberem, da li od njih zavisi jacina signala mozda i koji je bolji? <- bbugmj3 je official ali mozes i xxemg4
(kasnije mozes samo reflash rom sa drugim modemom i super)
4. Da li radi kamera sa LiteGX kernelom posto je neko rekao da ne radi i ako ne radi koji da izaberem jer mi kamera naravno treba . (netko drugi da odgovori :) - meni je radila)
5. Sto si pomislio da je moj I9305, zbog 32GB? (mislim da je zbog toga - tko jos ima para za 32 :p )

Odin backup nije prosao kako treba na zalost. To moram istraziti. Zavisi na kojem si kernelu, da li je rootan itd :)
Imas na srecu efs.img a ajd molim te pogledaj tar.gz ?

Samo spremi img i tar.gz na komp i cuvaj ko oci u glavi :)

Sve je bilo stock, u gornjem postu imas podatke, prvo sam uradio root, prebacio apk i pokrenuo je. Za img je bila otkaceno sa prstom na gore, za tar.gz je prst bio na dole i nije ga uradio a za EFS.tar.md5 je prst bio na gore, znaci kao da je uradjen kako treba a kao sto sam rekao velicina je 0. Kazi mi jel bar ovaj img od 20MB valja i ako ne daj Boze zatreba da li se sa njim mogu povratiti potrebne stvari?

Backup upravo zavrsen, backup-ovo je boot, recovery, system, data i cache, jel to sve ok?

Edit: Ne znam jel ovo potrebno, ali iz Philz settings sam odradio i save settings?

Poslednja izmena:
@dzejms bond

Evo sad prvi put testiram aplikaciju, ne prolazi ni jedan. Ovo radi samo sa starijim romovima ili? U principu mi i ne treba imam vazda starijih bekapova nego cisto da bacim komentar za apk.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1384383307914.jpg
    uploadfromtaptalk1384383307914.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 95
@dzejms bond

Evo sad prvi put testiram aplikaciju, ne prolazi ni jedan. Ovo radi samo sa starijim romovima ili? U principu mi i ne treba imam vazda starijih bekapova nego cisto da bacim komentar za apk.

Koji rom imas ? Instaliram pa reproduciram. Ne bi trebao sa nerootanim raditi.
moguce da je ipak napravio backup samo je path drugaciji. Ajd vidi jel napravio /sdcard/backupefs uopce, ako nije ni folder napravio onda je path u k_cu .

Na 4.3 mi normalno radi, na 4.4 ne radi.

Na neatu uvek. Root uvek. Sad na ovom poslednjem sa aromom. Pogledam sad sa es explorerom sve foldere da se negde nije izgubio.

Edit: nema nigde foldera

Poslednja izmena:
@bender_007

Ne rece mi jel dosta bar onaj img sto je napravio za ne daj Boze?

Evo sad krenuo wipe i ponudi mi dve opcije, wipe data / factory reset i Clean to install a new ROM, sta da izaberem? Wipe dalvik uradio.

Dovoljan je img + taj sto ce ti aroma napraviti upravo sad.

Tu mozes prvo jedno pa drugo odabrati. Slobodno. I taj backup sto aroma pravi i taj img prebaci na sigurno :)

Dovoljan je img + taj sto ce ti aroma napraviti upravo sad.

Tu mozes prvo jedno pa drugo odabrati. Slobodno. I taj backup sto aroma pravi i taj img prebaci na sigurno :)

OK, hvala!

Samo jos ovo pre flash-a rom-a. Da li backup stock stanja koji sam odradio sa PhilZ Touch sadrzi i stock kernel? I da li official firmware skinut sa SamMobile takodje sadrzi u paketu i kernel? Ovo pitam cisto ako budem hteo posle malo da ekserimentisem i da vracam stock stanje koje je bilo ali potpuno novo bez aplikacija, setovanja ...

Vrh Dno