Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Slazem se , nikada bolji fon nisam imao .

sale, na tvom neat 1.4 sam i hteo sam da odradim triangle away. nisam apdejtovao bootloader nego sam na ovaj xlla prvi put presao sa tvojim romom. kada instaliram triangle away i odradim prve korake telefon se restartuje kada i treba ali ne ode u download mod tj ne odradi se nista nego samo obican restart. gde gresim ako imas ideju?
hvala.

Ista stvar i meni

Neće da doda na proslu poruku.

Pise mi ovako u triangle away a na neat 1.2 ispise podatke pod current status.
Nego skidao sam neat 1.4 na nekom lošem wifi jel moguce da se nije skinuo kako treba a da se ne primeti na prvi pogled?
Pa mislim da nije moguce ali nisam siguran. proveri md5sum. I sta se desi kada kliknes reset flash counter?

Meni isto ne radi, kaze da je sve proslo ok i da je sredio ali posle restarta stoji crveno u uglu ali mi i ne smeta tako da opusteno.

Sto se tice neat roma baterija za sada 1d 11h, ~3h screen, ekran max, wcdma only, nisam puno razgovarao i ostalo je jos 25%. :D

@stefan
*#12580*369# ako mislis na verziju

Poslednja izmena:
Ako ti je crveno u uglu onda si flesovao novi bootloader i tesko ces se resiti 1 u counter-u

Moze biti samo ne znam kako sam uspeo :) znaci bio je telenor 4.1.2, sve sto sam uradio je cf root, tvoj rom i vertu tema. Nikakav boot nisam cackao. Mada u sustini nije ni bitno, sve radi vrhunski

evo mene ponovo o istom. znaci nikako nije uspelo. htelo se ponekad na neat 1.2 (njega sam imao pre 1.4). posle mnogo pokusaja skinuo ponovo poljaka i stavio sa full wipe i format intenal sa pc-ja, odradio triangle away i ok proslo iz onoga sto lici na download mode. doduse samo sam jednom restartovao. posle stavio neat 1.4 full wipe i dobar dan, uzvicnik je tu. on sam mi ne smeta nego me prpa sta ako rikne, a ostane download mod. ***, ako se ova paranoja produbi moracu da stavim full stock bez root-a.

Nista ja tebe sada ne razumem. Kakav uzvicnik? Ako je crveni gore levo, onda si flesovao novi bootloader i za sada nije pozeljno uklanjati ga a i nije lako. Counter ce ti uvek ostati 1 ma sta mu ti radio. Kazem, moze da se ukloni ali to se radi bas pred servis
Ili je neki drugi uzvicnik...

Šta će ti to kad to imaš već u telefonu?

ma istripovao sam se nesto.. kasnije sam video da na ostalim telefonima koji nisu international nema ova mogucnost pa moraju da rutuju i sta vec..
totalno sam zaboravio da izeditujem predhodni post :D

Nista ja tebe sada ne razumem. Kakav uzvicnik? Ako je crveni gore levo, onda si flesovao novi bootloader i za sada nije pozeljno uklanjati ga a i nije lako. Counter ce ti uvek ostati 1 ma sta mu ti radio. Kazem, moze da se ukloni ali to se radi bas pred servis
Ili je neki drugi uzvicnik...

Da, na taj uzvičnik mislim. Ako je novi bootloader bio u paketu samo sa ovim zadnjim britanskim xlla onda ga 100% nisam ubacio. Jedini xlla koji sam instalirao je tvoj neat 1.4, a bootloader sam, posebno nisam ubacivao. Pre ovoga bio sam na nemačkom vodafone, poljskom i prvi 4.1.2 onaj leaked.

Poslednja izmena:
Da, on dolazi samo sa tim britanskim. Sigurno si ga nekako ubacio a kako nemam pojma. Moguce preko kies-a. U mom rom-u se 100% NE NALAZI novi bootloader a to mozes i sam da proveris. A i nema veze, opusteno. Ako ne daj boze mora u servis , flesovaces stock recovery i stock kernel, ponistis counter i vozi :)

Malo sam experimentisao sa AOKP 4.2 ROM je extra ali mu fali jos malo dorade, doduse jos uvek je nightly. Ko ne preferira samsungove romove ili hoce da baci pogled na poslednju verziju androida moze da isproba, ja se za sada vrnuo na NEAT.

I sprzio sam ovaj poslednji bootloader pa sta bude :p

Obicno koristim telefon vise pa ovo nije toliko realno, ali sa samsungovim stock romom ovo 100% nije bilo moguce.

vgBgR.jpg

I eto nama iznenadjenja od Sammy-a. Lupio ja pa ispade u pravu, krenuli Apple stopama

New Bootloader does not Fix SDS issue!
AndreiLux posted this a while ago
"Originally Posted by AndreiLux
I'm confirming that the sudden death syndrome is caused by MMC failure and the fix is kernel integrated, the new bootloader is unrelated to any of the security issues or hardware fixes."

People should not have been swayed so easily by reports that the new bootloader 'fixes' the issue, it was probably Samsungs way of making people send in their phones for repair (if broken) to see the custom flash counter easier. AndreiLux is releasing a new update which fixes this issue so flashing the new Perseus should fix this problem, unless stated otherwise by users in that thread

evo i ko hoce da proveri svoj:
Samsung's fix for the sudden death syndrome (SDS) included. It is caused by eMMC failure on phones with VTU00M internal memory chips with revision 0xF1. You can check your phone with the "eMMC Brickbug Check" in the Play Store (Ignore the message if it says you're not affected, the type and revision is what matters). The patch is a firmware soft-patch that is applied on every boot and MMC resume, it is not a permanent fix. You will need to stay forever on kernels which include the patch, this also will include updated recoveries.

Poslednja izmena:
Dobro, imam i vtu00m i 0xf1 :D, i sta sad, da vratim na stok i da cekam da crkne ili ? :D

i da li je moguce da je uz telenorov 4.1.2 stigao novi bootloader posto sam 100% siguran da nisam menjao a stoji crveni ! u gornjem levom cosku?

Poslednja izmena:
Pohvale za Rom Sale, sve radi kako treba. ALi ili sam ja umoran, ili ne znam sta je ali ne mogu da promijenim ovaj budjavi cvijet na ekranu za zakljucavanje :) ... je li to samo kod mene ili ? :) Znaci ja odaberem sliku koju cu, ali on i dalje drzi ovu plavu.. :) Resenje?

Dobro, imam i vtu00m i 0xf1 :D, i sta sad, da vratim na stok i da cekam da crkne ili ? :D
Ako crkne crko je, ne pomaze ti stock nista. Jedino da malo "oduzis" to crkavanje pa da flesujes Perseus kernel alpha31
I ja imam taj i mislim da svi imamo

Pohvale za Rom Sale, sve radi kako treba. ALi ili sam ja umoran, ili ne znam sta je ali ne mogu da promijenim ovaj budjavi cvijet na ekranu za zakljucavanje :) ... je li to samo kod mene ili ? :) Znaci ja odaberem sliku koju cu, ali on i dalje drzi ovu plavu.. :) Resenje?
Hvala
Kazi mi prvo koji rom koristis, verziju pa da vidimo sta je problem. Sad sam probao kod mene i radi na LLA Lite verziji

2013-01-09 02.02.32.png

Ma cisto sam pitao zbog garancije, zab*** me bas ako ce da crkne i daju mi drugi ili zamene plocu ili sta god :D

Rijesio sam sve, uradio sam sve kako si napisao na XDA, sad sve sljaka... ;)

Nikad se ne zna mozda samsung izbaci pravi fix. Koliko li kosta zamena ploce u servisu bas me zanima, a sad anketa ko ce posle ovoga da kupi galaxy 4 kad izadje :p

Izbacice Samsung fix, to je sigurno. Ja se samo pitam kako takva kompanija dozvoli da neki tamo developer uradi to pre njih? Na kraju ce S4 biti jos prodavaniji :lupko:

Ja sam s3 uzeo samo iz razloga što sam doplatio 80 evra i dao svoj s2 inače telefon je očajan počevši od kućišta, gorile, zvučnika... Ja im više pare neću davati već sam se lomio kada je isplivao brick bug na s2 još sada i ovo baš su me razočarali...
Pitanje je šta uzeti?
Ni nexus 4 nije sjajan i on ima nege bubica, svi imaju neke bubice..
Izvadiću ja svoj E61i iz fioke uskoro...

Izbacice Samsung fix, to je sigurno...
Sale brate, ti se bar razumeš, pa jel moguće softverski rešiti problem fabricki neispravne memoruje? Izbiljno te pitam jer se žešće nerviram oko ovog problema. Ujedam se da ne pređem na full stock jer osećam da ako mi rikne telefon neće skroz nego će ostati aktivan download mod sa lepim crvenim uzvičnikom.

Moj je jos u servisu, nista mi ne javljaju. Inace samo se ugasio i nije mogao da se upali. Ne znam da li je to taj simptom koji vi ovde pominjete? Uzeo sam ga 18-og Juna a crkao mi je 31.12.

Sale kernel u lite 1.4 je stock LLA?
Glava me zabole od tema na XDA...Već postoji 3 načina da se vratimo na stariji bootloader, e sad niko nema pojma treba li da se vraćamo?
Uglavnom većina developera je sigurna da je FIX u kernelu za LLA i da se sveki put izvršava prilikom boot-a sistema (nije trajna opravka)...Već postoje neki izvori da se fix integriše u druge kernele. Ima i potvrđenog crkavanja na XXLLA romu ali sa SIJAH kernelom, tako da je još jedan dokaz da je kernel fix...

Triangle away radi i na LLA romu, samo treba flešnuti cf-6.4 i poništiti brojač, e sad uz 6.4 dolazi stock recovery ...

Nazad
Vrh Dno