Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

^
hvala, instalirao sam ponovo rom sa Siyah, sada ima aplikacija STweaks za igranje. Sa stock kernelom me nije oduševio rom.

Ne znam sta je ovo ali meni Ultima 4.0 jede bateriju. U airplan modu mi je skinuo preko noci 15% za 8 sati. To je ocajno.

mmm meni drzi najbolje do sad. 2 dana iscupam bez problema. nikad ne gasim 3g i wifi.

Samo sa digo procesor na 1400mhz ostalo nista.

Tj na 1600mhz.

Objasni,kako to može da se digne na 1600 sam,po difoltu bi trebalo da je na 1400.Čak ni tako overklokovan,ne može da troši toliko.Moj ultima troši smešno malo bateriju.Ako je tako,moraš da reflešuješ rom,ali sa formatiranjem particija i brisanjem.Pisao sam o tome,da se ne ponavljam.

Objasni,kako to može da se digne na 1600 sam,po difoltu bi trebalo da je na 1400.Čak ni tako overklokovan,ne može da troši toliko.Moj ultima troši smešno malo bateriju.Ako je tako,moraš da reflešuješ rom,ali sa formatiranjem particija i brisanjem.Pisao sam o tome,da se ne ponavljam.

Nije sam nego sam ga ja digao na 1600 mhz.
Isao sam: wipe kesh, wipe dalvik kesh, wipe data factory reset. Jedino da obrisem bas celu particiju?

Nije sam nego sam ga ja digao na 1600 mhz.
Isao sam: wipe kesh, wipe dalvik kesh, wipe data factory reset. Jedino da obrisem bas celu particiju?

Obriši sve,stavi rom u ext.SD i pokreni instalaciju,ali prethodno sačuvaj sve što ti je bitno sa int.memorije.

Ima li potrebe dizati max na 1600? Mora trošiti više baterije na 1600. Po meni nema potrebe dizati max na 1600 osim ako nekom nije satisfakcija benchmark test po ceo dan, bolje min na 400 dići da nema čekanja posle dugog sna za pokretanje imenika, poruka i dialera. Ali to opet ne rešava otključavanje ekrana, ima čekanja 1-2 sek. i dalje.
Koja koristite podešavanja?
Ima li neko rešenje za čekanje od po 1-2sek. kada se otključava ekran?

Ivane ugasi s vice tj da se pali na home dugme ako vec nisi.

Ponudio jutros update (plavi VIP), da ubacujem JB ili ne? Nisam bio ovih dana na temi jel to ispeglano kako treba?

Poslednja izmena:
Uradio update na vipu...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1351842952861.jpg
    uploadfromtaptalk1351842952861.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 144
  • uploadfromtaptalk1351842962678.jpg
    uploadfromtaptalk1351842962678.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 141
Ima li potrebe dizati max na 1600? Mora trošiti više baterije na 1600. Po meni nema potrebe dizati max na 1600 osim ako nekom nije satisfakcija benchmark test po ceo dan, bolje min na 400 dići da nema čekanja posle dugog sna za pokretanje imenika, poruka i dialera. Ali to opet ne rešava otključavanje ekrana, ima čekanja 1-2 sek. i dalje.
Koja koristite podešavanja?
Ima li neko rešenje za čekanje od po 1-2sek. kada se otključava ekran?

Sad videh na xda.

*Fixed screen wake bug when using CRT Animation

Reseno u 4.1.

Sad videh na xda.

*Fixed screen wake bug when using CRT Animation

Reseno u 4.1.

Čini mi se da ne mislite na istu stvar.

On govori o problemu koji se odnosi na čekanje od jedne do dve sekunde da se pojavi lock screen nakon pritiska na power taster.
Koliko se sećaj, ovaj problem je uzrokovan načinom budjenja Exynos-a iz deep sleep-a i ne može se u potpunosti rešiti, može samo malo da se smanji (osim da se instalira neka app koja će sprečavati telefon da ose u deep sleep, što onda dovodi do batery drain-a).

To što si ti naveo na xda se odnosi na bug koji se javlja kod korišćenja crt-animation-a, koji se nalazi u nekim romovima (ultima na primer). Kad sa lock screen-a ugasiš ekran (bez ulaska na home screen), ekran se ugasi pa se ponovo upali. To treba da su rešili u novijim verzijama. Tog bug-a na FoxHound-u recimo nije ni bilo.

sry, u brzini nisam procitao do kraja :(

Treba li ponovo root posle update?

update-ovao sam na 4.1.1 i uopste nisam zadovoljan. ne mogu da listam facebook, osetljivo je da je to jezivo. na svaki pokret se otvara ono preko cega je prst trebao samo da klizne a ne otvori. kako da vratim na staru verziju, mislim da je 4.0.4 a da ne vracam telefon na fabricka podesavanja? hvala unapred...

i da, ne svidjaju mi se ni ostale promene koje su napravili. ja sam ipak zadovoljan sa fabrickom verzijom

Poslednja izmena od urednika:
Treba mi mala pomoć. Pokušavam da podesim ovaj Google Now tek da vidim kako radi, mada početni utisak i nije neki ali dobro...problem mi prave Mape. Ne mogu da podesim home poziciju. Postoje dve ulice kod mene identičnih naziva, moja i ta druga i kad god ukucam adresu on mi pokaže tu drugu ulicu. I onda Google Now šalje netačne informacije. Pokušao sam da ubacim moju ulicu kao "home" tako što je nadjem na mapi ali nema šanse. Ulica je tu, piše naziv lepo ali nigde opcije da se ta pozicija navede kao home, može kao my place ali nikakva korist od toga.

I da, na IC se telefon punio oko 2h i 30min sada evo 3h+ i još se puni.

Ne moras na google now uopste da kuckas home adresu, za 2 -3 dana ce da sam da ti kaze i gde zivis i gde radis ... :)

@vlada.vlada downgrade jedno preko odina da oradis, skines sa sammobile verziju za svog operatera 4.0.4 i picnes flash.

Imas na par stranica unazad detaljno objasenjeno.

Ja imam i dalje taj problem.Na ultimarom-u sam verzija 4.0 i problem mi je ostao.Ne znam da li neko drugi ko koristi ovu verziju rom-a ima ovaj problem.Ostalo sve radi odlicno.

Kad sa lock screen-a ugasiš ekran (bez ulaska na home screen), ekran se ugasi pa se ponovo upali. I tako nekoliko puta i onda uspes da ugasis ekran.

Poslednja izmena:
imam problem sa bluetoothom tj nisam ga ni palio do sad. ne mogu da posaljem nista preko bt na neki drugi mob, krene da prebacuje i zakuca i javi gresku i tako stalno a ja mogu da primam fajlove od drugih
u cemu je problem?

sve sam ukljucio i vidjivost i uparim se sa drugim uredjajem al jednostavno nece da posalje ni pesmu ni sliku, zakuca na pola

neko resenje?

Vrh Dno