Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Mada po spec. telefona vidim da talk time baterije nije nesto veliki, po mom iskustvu voice calls (preko SIM-a znaci, ne preko Skype/Vibera) ne trose maltene nista naspram ekrana, WiFi-a i 3G. Tipa ja pricam koji sat (nista drugo...) i baterija izdrzi nekoliko dana. Ukljucim 3G i WiFi, skljocnem net, bez syncova i provera mailova na 30 minuta - svako jutro treba da se puni! (nije SGS3 ali svejedno...)

Ako ti treba kanta za taj fon, evo kod mene jedna jako dobra :D Izolovace te od njega odlicno :)

Hehehehe ja ne pricam toliko na telefon ovde, koristim Skype, viber, net non stop. Jedino ako to guta toliko :)
Dolazim dole polovinom septembra pa mozda mi se ne svidi vise i zavrsi u necijoj "kanti".

Guta itekako... Skype mi proguta bateriju na 3G/WiFi istog dana za nekoliko sati doduse (kad pricam, ne kad stoji u pozadini :D) - sto je mnogo manje price nego na voice.

Ovo je inace zenin pa ja probam malo. Ali danas sam dobio ponudu za i9300 za 550$. Da li je ova verzija bolja? Znam da je quad core, Exynos 4 Soc, 1.4ghz, ARM cortex-9, 1Gb memorije. Koja je razlika izmedju i9300 i i747m inace?

Aha znaci bolja baterija. Gledao sam video poredjenje hmmm nista posebno brzi ovaj sto imam trenutno iako je lte protiv hspa. Jedino malo cena zeza. Koju vi imate verziju u Evropi/Srbiji?

i9300. Tvoj ima malkice jaci core (1.5 DC naspram 1.4 QC na i9300). Ne znam da li se interno razlikuje displej naravno (po specs su isti). Moje licno misljenje je da DC @ 1.5 znaci vise nego QC @ 1.4, ali to je moje misljenje... nekome sigurno znaci i QC na fonu :D DOduse, tolika razlika u bateriji nikako nije pozeljna.... na koliko je kod tebe baterija deklarisana? (mAh) i9300 koliko vidim je 2100mAh

Iste su im baterije a bas drasticna razlika u standby i verovatno used time. Zar toliko manje trosi quad core?

Nema sanse da trosi manje za istu primenu, barem ne toliko (ni 10%, ali to je samo za CPU deo, ne bi cela baterija trajala 10% vise). Mozda je zbog LTE-a?

Jesi video poredjenje na Gsmarena?i meni je cudno hmmm a ista baterija. mozda oni lupaju malo vise. zasto je standby tolika razlika?

Svejedno ogromna razlika.

Sta koji moj izbacuju 5-6 vrsti jednog te istog telefona? *** sto me nerviraju sa tim pederisanjem. Zbunjuju samo bezveze.

Slazem se, jedina stvar gde mislim da treba da se kopira Apple :)
Samsung je jos i dobar.... pogledaj Xperia S/P/U/SL/Acro/Sola/Ion liniju.... ne mogu da se snadjem *** :D

Jeste se vaš dvojica lepo ispričali? :p

Inace @alfa ne znam kako moze da bude dual core bolji od quad-a?

Tako sto je brze svako jezgro? Mada nemam dovoljno iskustva sa mobilnim platformama, ali mislim da quad core ima vrlo slabu korist i tamo?
Tipa, rade nekoliko servisa u pozadini - koliko ozbiljnijij servisa treba da ima da bi se primetila razlika?
Mozda sam prevideo nesto ili lose razmisljam... u kracem radu na nekoliko SGS3-ki nisam primetio da nesto radi brze nego na ArcS osim promene aplikacija (ulazak/izlazak), sto je rezultat mizerne memorije na ArcS, pre nego 4x vise jezgara?

Da, ali ovo je exynos quad, a na one x je tegra koja je lošija... Na ovom kanadskom s3 mislim da nije krait s4...

Edit: Evo s3 kanadski ima Qualcomm MSM8960 Snapdragon ako sam dobro pročitao to je krait s4.

Svejedno nije jači od exynosa quad, tu su negde, malo slabiji.. Ali opet veća podrška i mislim da je bolji international i9300

Poslednja izmena:
Da, ali ovo je exynos quad, a na one x je tegra koja je lošija... Na ovom kanadskom s3 mislim da nije krait s4...

Edit: Evo s3 kanadski ima Qualcomm MSM8960 Snapdragon ako sam dobro pročitao to je krait s4.

Svejedno nije jači od exynosa quad, tu su negde, malo slabiji.. Ali opet veća podrška i mislim da je bolji international i9300

Djilke, vidim da nisi baš pratio HoX temu u zadnje vreme...To što je exynos quad bacilo u prvi plan, u odnosu na tegru 3, testovi, sada je na strani te iste tegre, i quadrant i antutu daju prednost HoX-u i to sa stock romom 4.0.4, i najnovijom bazom 2.17...

Ne kažem da je tegra bolja, verovatno nije, ali, te razlike su vrlo diskutabilne

Nisam pratio, sigurno su doterali, jer bi ih odrali korisnici ;) sve je do te optimizacije, novih drajvera i ostalih stvari, videćemo kako će biti sa JB koji je ultra smooth kako će se quad-ovi pokazati...

jel neko koristi stock jb? kakva su iskustva u odnosu na stock ics?

Ovaj update nije JB?

I meni samo ponudio update i za razliku od prethodnih solidno duze je trajao i nakon restarta mu je trebalo par min da updateuje sve aplikacije...

Changelog nijesam video, a zanima i mene sta sam upravo instalirao :)

Kucaj *#1234# pa napishi sta si dobio.

Vrh Dno