Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ja želim sony ili sharp nexus, ili makar da ga Google lupi šakom o sto i kaže da svaki proizvođač mora da napravi premijum nexus telefon, ako želi da ima pravo pristupa Google aplikacijama.
:)

---
ttalk

Problem kod toga je što bi svi kupovali nexus jednom godišnje i to je to. Drugi premium modeli se ne bi prodavali, a to ne odgovara proizvođačima.

Ma kakvi, procenat ljudi koji kupuju telefone sa nekim ciljem je jako ali jako mali. Vecinji ljudi ne smeta sense ili tw jer ni ne znaju sta je to. Niti ih je briga za apdejt, niti su bas sigurni kako se to radi. Ne vezano za platformu. Od tih desetina miliona prodatih modela, mozda 10% ode kod nekoga ko se razume, ostalo odu jer su ga videli na reklami, video kod strine, ceo razred ima taj model moram i ja, kazu da je to sada in i slicne fore.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, procenat ljudi koji kupuju telefone sa nekim ciljem je jako ali jako mali. Vecinji ljudi ne smeta sense ili tw jer ni ne znaju sta je to. Niti ih je briga za apdejt, niti su bas sigurni kako se to radi. Ne vezano za platformu. Od tih desetina miliona prodatih modela, mozda 10% ode kod nekoga ko se razume, ostalo odu jer su ga videli na reklami, video kod strine, ceo razred ima taj model moram i ja, kazu da je to sada in i slicne fore.

Nisi mogao tacnije da napises. Totalna sustina. Samo se prosetas po kaficima i vidis svi na stolu drze SGSII. Cim upale ekran i vidim twiz ikonice ili look, znam da spadaju u tu grupu od 90%. Culi ljudi da je to sad in...

Kod mene u air port city-iju u kaficu ili s2 ili note ili 4s :) a poceli i sa one x..a kad vidim neki s2 i udjem u about, kernel je KDD :D

Nisi mogao tacnije da napises. Totalna sustina. Samo se prosetas po kaficima i vidis svi na stolu drze SGSII. Cim upale ekran i vidim twiz ikonice ili look, znam da spadaju u tu grupu od 90%. Culi ljudi da je to sad in...

Najjace je kada otkljucaju telefon, a ono stock wallpaper, ikonice, tonovi, i za kraj brate stoji im stock raspored ikonica i widgeta na homescreenu, a ono 2/3 toga ne koriste ali ih mrzi/ne znaju/ne tangira ih da malo raspreme taj raspored. Sada svi setaju androide kao sto su setali Npa sto veci broj Nokiu, i tamo je bila prica sve stock sa obaveznim Nokia maps, i ngage instalerom(ne aplikacijom nego instalerom koji mora da se pokrene) u prvobitnom gridu koji je stojao od izlaska iz fabrike do kraja zivotnog veka telefona nepromenjen. Uostalom smorio sam, ko ceni Nexus-a taj zna zasto je tako i kupice Nexus tellefon, a ko ne zna sve mu je jedno, zato je i prodaja Nexus telefona na nivou statisticke greske.

Poslednja izmena:
Najjace je kada otkljucaju telefon, a ono stock wallpaper, ikonice, tonovi, i za kraj brate stoji im stock raspored ikonica i widgeta na homescreenu

hehe da da, znaci svaki taj "frajer" kad ga otkljuca sve stock sunce ti :) Znas kako ide, gore digitalni sat, pa ispod widget za vreme, pa google search i onda neke 4 aplikacije :)

Evo slike u prilogu :)

kc1389.jpg

Glasine su da će opet samsung. Što je i dobro, mada možda i motorola može napravi dobar uređaj
glasine su da nece :d jer bi se to smatralo privilegovanjem jednog te istog proizvodjaca stalno, i ostali bi negodovali. Bas zato nexus tablet ne radi google, nego asus
Ah, Motorola je ipak nji'ova... ;)

In da haus prodaksn! :D
da, ali bi i zbog toga negodovali ostali, jer je google kupovinom motorole rekao da je nece favorizovati u odnosu na ostale proizvodjace, i evo vidimo i da nije. Cak su i medju gorima kad je u pitanju apdejt na ICS!
Najjace je kada otkljucaju telefon, a ono stock wallpaper, ikonice, tonovi, i za kraj brate stoji im stock raspored ikonica i widgeta na homescreenu, a ono 2/3 toga ne koriste ali ih mrzi/ne znaju/ne tangira ih da malo raspreme taj raspored. Sada svi setaju androide kao sto su setali Npa sto veci broj Nokiu, i tamo je bila prica sve stock sa obaveznim Nokia maps, i ngage instalerom(ne aplikacijom nego instalerom koji mora da se pokrene) u prvobitnom gridu koji je stojao od izlaska iz fabrike do kraja zivotnog veka telefona nepromenjen. Uostalom smorio sam, ko ceni Nexus-a taj zna zasto je tako i kupice Nexus tellefon, a ko ne zna sve mu je jedno, zato je i prodaja Nexus telefona na nivou statisticke greske.
ipak, vrh vrhova meni je kad vidim skupu nokiju i nokia tune zvono :d
Inace, i dalje koristim stock rom na mom DHD-u (ali sam stavio CM7 na X10 Mini Pro), prije svega jer nemam 2-3 dana da odvojim da iscitam sve sto treba na XDA, poskidam sav softver, drajvere, odradim sve bekape, i onda vracem sve polako jedno po jedno, uz rizik da uje*em nesto ili makar ostanem bez nekog podesavanja, podatka ili makar predjenih nivoa na raznim igricama. Ko pomene Titanium, reci cu da sve cesce citam da ne treba da se koristi prilikom prelaska sa jednog roma na potpuno drugi...

Ja ne koristim titanium, ni nandroid, uvek fresh install. Naravno ne mora custom ROM, ali bar da se skloni default raspored na HS-u, koji je vise showcase sta sve moze da se stavi, a ne zacrtan i "savrsen" raspored (kako vole da kazu pobornici factory default rasporeda i apple korisnici).

e ja zato nemam zivaca sve nanovo da podesavam, ucim, trazim najbolje opcije za aplikacije, widgete, lock screenove i sl. Najvise zato i dalje koristim XP, a eto Win 8 samo sto nije :d

Iako je tačno da većina ljudi ima sgs2 jer je statusni simbol, kriterijum ti i nije baš... Ja imam stock ki4, twiz, ne koristim tvoju temu i nemam nameru da je koristim. Doduše imam prilično customized sat i vremensku prognozu. Jednostavno, nemam ni vremena ni potrebu da previše menjam izgled telefona. U svakom slučaju, svako nešto kupi iz nekog razloga. Nije naše da se bavimo tim razlozima, niti bi bilo normalno da baš svi korisnici totalno promene ui telefona da bi dokazivali da su “napredni“.

Iako je tačno da većina ljudi ima sgs2 jer je statusni simbol, kriterijum ti i nije baš... Ja imam stock ki4, twiz, ne koristim tvoju temu i nemam nameru da je koristim. Doduše imam prilično customized sat i vremensku prognozu. Jednostavno, nemam ni vremena ni potrebu da previše menjam izgled telefona. U svakom slučaju, svako nešto kupi iz nekog razloga. Nije naše da se bavimo tim razlozima, niti bi bilo normalno da baš svi korisnici totalno promene ui telefona da bi dokazivali da su “napredni“.

Uh matori, sto ovolika doza ljubomore a?

Sat i vremensku prognozu si mogao da menjas i na Androidu od 150€, tako da nisi morao da kupujes tel od 500+ € da bi to radio. Sto znaci da si ga i ti kupio, jer je statusni simbol u kaficu

Почиње фајт:D
Ја ћу да навијам за козлић!

sgs2 via tt2

Ko pomene Titanium, reci cu da sve cesce citam da ne treba da se koristi prilikom prelaska sa jednog roma na potpuno drugi...

Titanium :D

Ja nikad nisam imao problema sa njim i to je meni najkorisnija aplikacija na androidu uz AirDroid... Zamisli da moras (dobro ne ti mozda, posto ne menjas cesto ROM-ove) svaki put da instaliras 30+ aplikacija i sve da moras svaki settings jovo-nanovo da podesavas...

Ja nikad nisam imao problema sa njim i to je meni najkorisnija aplikacija na androidu uz AirDroid... Zamisli da moras (dobro ne ti mozda, posto ne menjas cesto ROM-ove) svaki put da instaliras 30+ aplikacija i sve da moras svaki settings jovo-nanovo da podesavas...

Ja svaki put sve ponovo podešavam, i treba mi sat vremena da sve podesim. Sve je stvar navike, ja više volim ovako. Jedino što kod nekih igrica igram stalno isto :d

mislim da imam i preko 100 instaliranih aplikacija trenutno ;) Ali svakako, na XDA sam citao to upozorenje tipa "ne prijavljujte greske sa romom ukoliko ste koristili Titanium Backup nakon instalacije, bla bla"

I godiste korisnika ima znacajan udeo u takvoj konstataciji. Kad je covek mladji, misli da je svo vreme ovog sveta njegovo. Zeli sve da isproba, zeli da bude sto razlicitiji od okoline, zna da ima vise puteva do resenja pa bi da isproba svaki, sta li je ovaj properties, vidi ovaj clock, itd. Sto je covek stariji postaje svesniji, tako da se sa godinama intezivira svesnost gubljenja vremena, tj kad covek gubi vreme, zna da ga gubi. Te tako odustaje od istrazivanja gomile razlicitih puteva do resenja, propertiesa, icon-a zbog kojih ce svi u odeljenju da padnu na dupe, itd i fokus mu je na skroz drugacijim, zivotnijim prioritetima. Treba ispuniti osmocasovno radno vreme, a u ono malo preostalog slobodnog vremena treba ubaciti: trening, izvesti zenu, videti se sa drugarima, odigrati omiljenu igru, otici kod majstora za auto, familija, itd, itd... Te icone, widgeti, kuvani romovi, citanja 100 strana xda nisu ni na kraj pameti. To ne znaci da je takva osoba "glupa" i "neprosvecena" - naprotiv...

@joriq....Da to je zato sto ne mozes da radis restore app+data sa GB na ICS, jer dolazi do problema, ali opusteno mozes da odradis samo restore app bez data... App + data radi samo GB na GB & ICS na ICS :)

Bozo, zar nije lakse namestiti HS kako ti odgovara nego ih ostaviti predefinisane? A odigrati omiljenu igru bas i nije must have, po meni...

Poslednja izmena:

+1

Pre mesec dana sam prebacivao kontakte sa N72 na SGS2 nekom advokatu. Koristio je S2 bez gogle naloga, a i čuo je da može da se instaliraju Blic i B92 pa će otići u servis da mu nameste.

Zato je već u tom monentu imao giga slika i HD klipova sa devojkom. :)

Uh, i ja volim to da mi sve bude cakum pakum ali mi se smuci kada gomila stvari treba da se vrati :) tako da koristim samo ono sto mi bas bas treba i onda se i ne mucim sa tim backupovima u zadnje vreme :)

Ne znam što vam je to toliko čudno, isto je kao i za sve drugo. Sumnjam da onaj Sultan od Bruneja vozi sve one stotine automobila, a kamo li da izvlači maximum performanse iz istih... :) Rowan Atkinson aka Mr Bean i David Beckham su imali 2 od prva 3 Mclaren Mercedesa.. Jason K (Jamiroquai) i njegovih 20 identičnih lambo-a...
Klinci gejmeri, bogatih tata, imaju po pravilu najjače kompove.. Studenti RAF-a imaju neki alienware sa sobom dok prof.dr profani guraju neke pentium 4orke itd..

Princip je jednostavan... Želim, uzmem, može mi se... I bole ga uši za stepn iskorišćenja i customizations.
Znam ženu (inostranstvo) koja kupi 2-3 fona kad ne može da se odluči koji joj se svidja više, posle mesec dana 2 završe kod dece od 4god za igru, bez baterije ofc :)
So on, so on...

I godiste korisnika ima znacajan udeo u takvoj konstataciji. Kad je covek mladji, misli da je svo vreme ovog sveta njegovo. Zeli sve da isproba, zeli da bude sto razlicitiji od okoline, zna da ima vise puteva do resenja pa bi da isproba svaki, sta li je ovaj properties, vidi ovaj clock, itd. Sto je covek stariji postaje svesniji, tako da se sa godinama intezivira svesnost gubljenja vremena, tj kad covek gubi vreme, zna da ga gubi. Te tako odustaje od istrazivanja gomile razlicitih puteva do resenja, propertiesa, icon-a zbog kojih ce svi u odeljenju da padnu na dupe, itd i fokus mu je na skroz drugacijim, zivotnijim prioritetima. Treba ispuniti osmocasovno radno vreme, a u ono malo preostalog slobodnog vremena treba ubaciti: trening, izvesti zenu, videti se sa drugarima, odigrati omiljenu igru, otici kod majstora za auto, familija, itd, itd... Te icone, widgeti, kuvani romovi, citanja 100 strana xda nisu ni na kraj pameti. To ne znaci da je takva osoba "glupa" i "neprosvecena" - naprotiv...
Nemam pojma šta ti napisa, nemam ženu itd, ali ako već tako predstavljaš šta će njemu uopšte SGS2, to je već po sebi gubljenje vremena ( a što si stariji svesniji si toga), jer oni to ionako koriste za zvanje i slanje poruka, a znaš koliko treba da se Android butuje (pa on je izgubio minut svog života i svesan je toga). Uopšte nije potreban taj snishodljiv ton kao da sam ja sada neko dete koje trči po školi i viče vidite kako sam sredio telefon, samo kada ti "zaposleni " stignu da gledaju Grand Paradu i Sulejmana Veličanstvenog (jer samo o tome slušam od tih zaposlenih u autobusu). Uostalom ja kao student imam mnogo više obaveza nego što si ti nabrojao i opet sve stignem, čak i da s vremena na vreme pipnem to magično dugme meni pa onda optiones.

ovo bi islo u moj signature, da moze da stane ;)
@joriq....Da to je zato sto ne mozes da radis restore app+data sa GB na ICS, jer dolazi do problema, ali opusteno mozes da odradis samo restore app bez data... App + data radi samo GB na GB & ICS na ICS :)

Bozo, zar nije lakse namestiti HS kako ti odgovara nego ih ostaviti predefinisane? A odigrati omiljenu igru bas i nije must have, po meni...

restore aplikacija bez podesavanja i podataka mi i ne znaci previse.
Sto se tice omiljene igre, i mi 30-godisnjaci dusu imamo :D

Uh matori, sto ovolika doza ljubomore a?

Sat i vremensku prognozu si mogao da menjas i na Androidu od 150€, tako da nisi morao da kupujes tel od 500+ € da bi to radio. Sto znaci da si ga i ti kupio, jer je statusni simbol u kaficu

Ljubomore? Na koga?

I temu i launcher sam mogao da menjam i na symbianu, android ti za to i ne treba.

Kupio sam ga jer mogu da strimujem hd satelitske kanale sa mog risivera i da na taj način imam prenosni tv svuda. Kupio sam ga da ne bih vukao laptop na službena putovanja. Odabrao sam ga i zašto što sam od većine drugih telefona brži, pa moram da čekam na izvršenje komandi. Na kraju, kupio sam ga i zato što mi se moglo, ali svakako ne da bih se 'určio po kafićima jer za takve gluposti imam previše godina, a to me nije privlačilo ni kad sam bio mlađi. Kao što rekoh, kriterijumi su ti pogrešni, ali to je samo tvoj problem. Ja sam već napisao previše.

Sto se tice omiljene igre, i mi 30-godisnjaci dusu imamo :D

Nadam se da nije WoW :) PES sa drugarima uvek :)

Sto se tice S3....Paaa, preci necu odmah, mozda za godinu dana kad mu opadne cena, a do tada ce me sluziti moja bebica S2 :) Mozda i odem na sledeci Nexus ako ga bude pravio Samsung naravno sa Samoledom :)

ni WoW ni PES, trenutno GRID, jer je stigao Logi G25... BTW, sporo prolazi ovo vrijeme do 3. maja, vidi se :d

Vrh Dno