Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ovaj post mi je promakao... Jesi koristio njegove slusalice, original?
Meni se desilo skoro posto sam menjao fon da sam probao muziku sa slusalicama od SGS-a i skenjao sam se skroz. Kvalitet je bio ocajan i tihe su bile sluske. Sluske su 100% ispravne i ubijaju na SGS ali na S3 nece da rade kako treba iz nekog razloga dok original sluske sljakaju normalno i zvuk je odlican. Fon sigurno nije problem.

softver je takav.. ako ti je rutovan fon to moze da se pojaca.. taj sam problem i ja imao pa mi je ovde objasnjeno pre nekoliko stotina postova :D
izvinjavam se na dupli post

Nisam pricao o SW-u vec da kao da slusalice nisu kompaktibilne s telefonom. Original njegove slusalice sljakaju normalno ali one sa SGS-a je uzasno lose cuju kod na SGS-u rade normalno. Ne znam u cemu je fora. Zato sam pitao je covek koristio original sluske ili ne.

hmm.. ja sam kupio pre 2 godine slusalice za iphone.. prestigio su bile, kad sam uzeo s3 probao ga njemu i super su radile.. .cak sam mogao i na dugme da se javim i da smanjujem zvuk..

Problem je u konektoru. Kad izvučeš džek od SGS slušalica jedno milimetar-dva, čuće se normalno, ali to nije stabilna pozicija.

postoje dva standarda oko samih komektora koja su vrlo slicna i zato imate probleme sa slusalicama zasto je to tako jbm ga eto tek da naprave problem ali je tako i zato treba voditi racuna kada se uzimaju slusalice ili kupiti konektor tj. nastavak koji bi povezao jedan standard sa drugim. glupo do zla boga ali to je resenje.

Poslednja izmena:
Tačno tako.
Imam troje različitih samsung slušalica. Jedne od SGS, druge od valjda Tab7.7 i još jedne.
Sve su različite i samo jedne rade kako treba na S3, mislim ujedno i na zvuk i na to da radi taster na njima.

Ma znam to ali da jedna firma ne moze da koristi isti standard... Idio*izam ako mene pitate.

Pa to dosta zavisi od upotrebe. Moj scenario: ceo dan auto 2g/3g data, wifi, auto brightness, gmail i još jedan mail sinkuju, oko dva sata muzike, browser jašem kad god mogu, nemam mnogo poziva, ali kucam solidan broj poruka, kako sms, tako na gtalku. Do kraja dana spalim skoro celu bateriju sa 3,5-4 sata displeja. Mislim da sam na Samsungovim 4.1 romovima izvlačio više, ali davno beše, ne sećam se :)

Ja mislim da nema sanse da izguram 4h ekrana na 4.3. Na 4.1 je daleko bolja baterija bila, ja sam skoro presao pa mogu da potvrdim. Imam utisak da duplo krace traje i nekako mi brzo iscuri do 80%, posle se kao malo stabilizuje. Ali stvarno mi nije frka, ne mogu da potrosim bateriju za jedan radni dan, to mi je najbitnije.

zar na 4.3 nije i dalje prisutan phone bug posle prvog poziva koji sisa bateriju? to je jedan od razloga zašto sam na cm 10.1.3 stable.
ali da, ako može da izdrži radni dan, dobro je, a meni je jako važno da sve funkcioniše brzo.

Pa ne znam dali je prisutan taj bag jer i pre prvog poziva mi curi baterija polako. Kad se probudim, dok u krevetu iscitam mailove i poruke sa WA, poneki jutanji post sa foruma, ode 10% baterije bez problema. Ali nije mi to neki problem trenutno. Ocekujem da se uskoro i to resi.

pa jes mnogo je 10% za to, valjda će srediti. ako nas ne napuste svi developeri ;)

pa šta znam, nešto ne volim kad rom ima sedam miliona opcija. mislim, super je to za kastomizaciju, ali ne bude mi dobro kad otvorim settings i kad vidim sve ono :)
a i ne verujem da postoje neke suštinske razlike u performansama bilo kojih aosp based romova.

Ja sam na cm 10.2 izvlachio oko 4h on screen a eo sad sam na s4 revolution v6 romu i izvukao sam 4h 18min :) osvetljenje uvek na pola

poucna prica za sve vlasnike s3

par stranica iza sam pisao o tome kako mi je telefon ispao sa jako male visine u caseu, staklo se nije slomilo ali je ekran pobrljavio i vrlo brzo prestao da radi. greska je objektivno moja i to niko ne spori ali s obzirom da telefon nije imao nikakvo vidljivo ostecenje a u garanciji je odlucio sam da ga odnesem u servis pa da vidim da li ce da provale ili ce proci na garanciji. ovde prica postaje zanimljiva. servis je telefon preuzeo, konstatovao da nema ostecenja i da je sve ok medjutim sutra me iz servisa zovu sa pricom da telefon nemogu da prihvate na garanciju jer je telefon pretrpeo ostecenje vodom (!!!).

telefon nije video vodu, nije stajao na kisi, nije bio po kupatilima, nije hvatan mokrim rukama niti bilo sta slicno. telefon je vrlo ocuvan i sem tog prvog i zadnjeg pada koji mu je dosao glave nije imao ni jedan problem. naravno otisao sam do servisa i oni su mi pokazali slike korozije, koja je evidentna na usb portu kao i na nekim internim komponentama. sta je zanimljivo korozija ne postoji nigde izmedju tih komponenti niti na vodovima stampane ploce vec iskljucivo na pojedinim komponentama sto je pomalo cudno. pride, sve te komponente cak i pod tom korozijom, rade najnormalnije. puni se normalno, data radi normalno, digitajzer ekrana i dalje radi, telefon izvrsava sve cega mogu da se setim napamet (kamera, poziv, muzika). dokle ce tako i da li je ta korozija rezultat loseg inzenjeringa i kondenzacije unutar telefona, ne znam. ono sto znam jeste da telefon apsolutno nikada nije pretrpeo ostecenje vodom a ono je evidentno tu.

u servisu su naravno maksimalno "oprali ruke" od celog telefona. citiram "mi nismo forenzicari da utvrdjujemo sta i kako je moglo da se desi", u prevodu ne interesuje nas. cim su videli koroziju telefon su zatvorili i skinuli sa garancije, hvala dovidjenja. nikakvo ispitivanje nisu vrsili sta uopste funkcionise a kamo li zasto telefon ocigledno hvata kondenz na nekim delovima. ja sam to tako prihvatio, telefon popravio o svom trosku ali sada se iskreno pitam da li ovaj telefon zadrzavati ako ce on sam od sebe da korodira ili ako moram da ga gasim kad zimi ulazim u kucu, da ga drzim u najlonu, etc... common sense je ne nositi telefon na bazen i upareno kupatilo ali zar zaista telefon od 600e nemoze da ima neku gumenu opnicu da pretrpi znoj ili kap kise, ako je to uopste uzrok ovome kako su u servisu sugestirali. zar se to ne smatra normalnim koriscenjem?

na ovom threadu postoji jos jedan korisnik kom se ista stvar desila sa korozijom kao i bezbroj drugih dalje na netu, ko zna koliko vas ima korodirani telefon koji ce u nekom trenutku otkazati... ako se taj kondenz stalno hvata pitanje je vremena i onda ce vam na garanciji reci "ostecenje vodom" i dovidjenja...

toliko od mene, poucna prica.

Pisao do sada 100x da otvorite zadnju stranu, izvadite bateriju, slikate indikator za vodu pre nosenja u servis. I onda kada ga udave odes sa slikom i trazis novi tel.

Sale imam NeatROM lite v4.7 i imam 2 ikonice za galeriju i 2 ikonice za kameru ( to je verovatno preko Aroma mods kad sam se igrao :) ) kako da izbrisem one koje mi netrebaju? Jel moze nekako da se deinstaliraju?

marker je bio ok, onaj iza baterije. sve je to dokumentovano ali dzabe, servis na kraju nije uzeo tvoje pare i samsung nije njihov vlasnik. svaki oficijalni servis moze da vas odbije cisto po osnovu da su prebukirani i da vam daju alternative ostalih servisa koji vas isto tako mogu setati u krug, nisu vam uzeli pare, nemozete da trazite refund ni od jednog od njih. zakonski, zaista je tako ali to je sasvim druga tema.

kome ja sad sa takvom slikom, koju posedujem, da se obratim za novi telefon? samsungu koji nema "walk in" vec sve preko maila i telefona?

Sale imam NeatROM lite v4.7 i imam 2 ikonice za galeriju i 2 ikonice za kameru ( to je verovatno preko Aroma mods kad sam se igrao :) ) kako da izbrisem one koje mi netrebaju? Jel moze nekako da se deinstaliraju?
Koju hoces da ostaviš? Stock ili Nexus?

marker je bio ok, onaj iza baterije. sve je to dokumentovano ali dzabe, servis na kraju nije uzeo tvoje pare i samsung nije njihov vlasnik. svaki oficijalni servis moze da vas odbije cisto po osnovu da su prebukirani i da vam daju alternative ostalih servisa koji vas isto tako mogu setati u krug, nisu vam uzeli pare, nemozete da trazite refund ni od jednog od njih. zakonski, zaista je tako ali to je sasvim druga tema.

kome ja sad sa takvom slikom, koju posedujem, da se obratim za novi telefon? samsungu koji nema "walk in" vec sve preko maila i telefona?

Bojim se da oni to rade namerno. Nije teško korozirati materijal za par minuta

Pa naravno da namerno rade, to je samo jedan u hiljadu slucajeva gde se isto desilo. Ovi iz servisa su cisti banditi i treba ih pregaziti na ulici kamionom. Izvinjavam se zbog govora mrznje ali to sto oni rade je cist organizovani kriminal.

poucna prica za sve vlasnike s3

par stranica iza sam pisao o tome kako mi je telefon ispao sa jako male visine u caseu, staklo se nije slomilo ali je ekran pobrljavio i vrlo brzo prestao da radi. greska je objektivno moja i to niko ne spori ali s obzirom da telefon nije imao nikakvo vidljivo ostecenje a u garanciji je odlucio sam da ga odnesem u servis pa da vidim da li ce da provale ili ce proci na garanciji. ovde prica postaje zanimljiva. servis je telefon preuzeo, konstatovao da nema ostecenja i da je sve ok medjutim sutra me iz servisa zovu sa pricom da telefon nemogu da prihvate na garanciju jer je telefon pretrpeo ostecenje vodom (!!!).

telefon nije video vodu, nije stajao na kisi, nije bio po kupatilima, nije hvatan mokrim rukama niti bilo sta slicno. telefon je vrlo ocuvan i sem tog prvog i zadnjeg pada koji mu je dosao glave nije imao ni jedan problem. naravno otisao sam do servisa i oni su mi pokazali slike korozije, koja je evidentna na usb portu kao i na nekim internim komponentama. sta je zanimljivo korozija ne postoji nigde izmedju tih komponenti niti na vodovima stampane ploce vec iskljucivo na pojedinim komponentama sto je pomalo cudno. pride, sve te komponente cak i pod tom korozijom, rade najnormalnije. puni se normalno, data radi normalno, digitajzer ekrana i dalje radi, telefon izvrsava sve cega mogu da se setim napamet (kamera, poziv, muzika). dokle ce tako i da li je ta korozija rezultat loseg inzenjeringa i kondenzacije unutar telefona, ne znam. ono sto znam jeste da telefon apsolutno nikada nije pretrpeo ostecenje vodom a ono je evidentno tu.

u servisu su naravno maksimalno "oprali ruke" od celog telefona. citiram "mi nismo forenzicari da utvrdjujemo sta i kako je moglo da se desi", u prevodu ne interesuje nas. cim su videli koroziju telefon su zatvorili i skinuli sa garancije, hvala dovidjenja. nikakvo ispitivanje nisu vrsili sta uopste funkcionise a kamo li zasto telefon ocigledno hvata kondenz na nekim delovima. ja sam to tako prihvatio, telefon popravio o svom trosku ali sada se iskreno pitam da li ovaj telefon zadrzavati ako ce on sam od sebe da korodira ili ako moram da ga gasim kad zimi ulazim u kucu, da ga drzim u najlonu, etc... common sense je ne nositi telefon na bazen i upareno kupatilo ali zar zaista telefon od 600e nemoze da ima neku gumenu opnicu da pretrpi znoj ili kap kise, ako je to uopste uzrok ovome kako su u servisu sugestirali. zar se to ne smatra normalnim koriscenjem?

na ovom threadu postoji jos jedan korisnik kom se ista stvar desila sa korozijom kao i bezbroj drugih dalje na netu, ko zna koliko vas ima korodirani telefon koji ce u nekom trenutku otkazati... ako se taj kondenz stalno hvata pitanje je vremena i onda ce vam na garanciji reci "ostecenje vodom" i dovidjenja...

toliko od mene, poucna prica.

-Brvao na ovome sto si reko nesto stvarno lepo i pametno napisno..ja sam na s2 imao taj problem ti na 3 ali od cega je to moj kao i tvoj vodu nije video..mislim da to kod mene nebi proslo u srevisu da me tako "otkace"

Pa naravno da namerno rade, to je samo jedan u hiljadu slucajeva gde se isto desilo. Ovi iz servisa su cisti banditi i treba ih pregaziti na ulici kamionom. Izvinjavam se zbog govora mrznje ali to sto oni rade je cist organizovani kriminal.

Šta oni imaju od toga? Kakvi su to serviserski ugovori? Plaćeni su fiksno mesečno ili po popravljenom telefonu?

Inače mene strah šta će biti sa telefonom kad napokon ispadne :(

Ne znam sta imaju, ali pogledaj samo ZTE Grand X temu i ovo što se dešava kod Samsunga ponekad (nekad poprave nekad ne)...

Jedino što meni pada na razum je insistiranje da ti kao vlasnik budeš prisutan prilikom otvaranja telefona kao svedok da telefon nije korodiran kad ga otvore. Posle ga ostaviš na popravci pa da rade sa njim šta hoće. Skoro svaki telefon se može otvori i pregledati za 5 minuta ne računajući one sto imaju unibody dizajn.

Galaxy S3 u 90% slučajeva ima tu oksidaciju na usb portu manje ili više izraženu. Mali prst skoro svima stoji baš tu prilikom držanja telefona, znoje se ruke...

Nema druge nego da tražiš na licu mesta da ti potpišu da je primljen bez takvih "falinki",..ako zezaju zovi tržišnu, agenciju za zaštitu potrošača, budi dosadan, napadan,....juri vezu, drugačije ne može. Meni su u Vipu zamenili za novi, prvo me od*ebali, ja pripretio legitimnim prvom potrošača, lik otišao do kancelarije i doneo novi, neotpakovan. Da sam ćutao kad su me od*ebali sad bih nosio onaj stari, felerični.

P.S. Glupa predikcija, deset puta brišem, pišem. Na svakoj tastaturi posle mesec, dva moram da brišem bazu jer se pogube.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
što se tiče mog problema (punio mi se mob 6h), vratio se u normalu, kako? ne znam...možda je riža odradila svoj posao, no nebitno, hvala Bogu da šljaka :D
Nego hteo sam da pitam, pošto večeras idem u inostranstvo (Hrvatsku), zanima me da li mogu da koristim GPS i internet, pošto od Telenora imam onih 500mb brzih i neograničen ovaj "Spori" internet? Msm da li u inostranstvu se troši taj internet kada se koristi, ili ima neki drugi pa se naplaćuje preko računa, pošto sam u drugoj državi?

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno