Šta je novo?

Samsung i 3D mkv

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
TV mi je zakacen za komp preko 1.4 HDMI kabla, i 1080p filmovi mi povremeno seckaju. Nemam bas toliko slabu konfiguraciju (x2 5000+, 2gb, 4300 radeon) ali izgleda da nije dovoljno. Ne znam da li je problem u slabom procesoru ili slaboj grafickoj, da li da menjam celu masinu... Da li su 3D filmovi zahtevniji zbog toga sto mora da procesira 2 slike? Da li bi pomoglo ako bih instalirao 64-bit verziju windowsa posto ja imam 32-bit win7?

Alternativno, pokusao sam da prebacim/strimujem na TV, ali i tu ima dosta problema. Na koji nacin uopste pustate 3d mkv direktno na Samsung televizoru? Fajlovi su preko 10 gb, koji fajl format cita njegov USB plejer, a da podrzava kopiranje fajlova vecih od 4gb? Da li uopste moze da pusti mkv?

Probao sam i trecu varijantu, da strimujem na TV sa kompa, povezani su u LAN mrezu preko rutera. Jedini mrezni uredjaj koji Samsung vidi preko smart huba je windows media plejer, i ne moze da pristupi ostalim sherovanim folderima sa kompa, a ako prebacim mkv fajlove u windows media sherovane foldere, ne vidi ih... :crash:

Ima neko ideju kako bih jos mogao da gledam 1080p 3D filmove bez seckanja? Mozda opet da kupim PS3, ionako je jeftin, ima BD plejer, mozda bi on strimovao sa mog vremesnog PC racunara preko PS3 media servera bez seckanja (razmisljao sam i inace da ga uzmem zbog Uncharteda 3 i Killzone 3 u 3D, koje bih bas probao pored ovih 7-8 3D multiplatformi koje imam na xboxu).

Neki Apacer media player, da konvertujem fajlove u neki drugi format, nesto peto...?

Poslednja izmena:
Ne pomaže mu strimovanje ako mu već secka 1080p na kompu.

Nemoj komplikovati veoma prostu stvar. Uzmi USB eksterni hard disk ili flešku od 16gb, formatiraj je u NTFS, prebaci na nju film u SBS formatu, uključi USB u tv i uživaj u 3D gledanju. MKV format ti je kod 98% SBS fajlova koje ćeš skinuti. Čisto radi reda, reci nam o kom modelu televizora se tačno radi.

Mnogo je jeftinije rešenje nova grafička Nvidia GT 210 nova je oko 35 e a može i jeftinije polovna i problem rešen.Hard diskovi i nisu nešto jeftini u zadnje vreme.

Imam 750gb USB, tako da prostor nije problem. Nisam znao da cita NTFS, pa nisam ni pokusavao. Model je 40D6000. Strimuje sa racunara savrseno 8 od 10 filmova, ali ova 2 iz nekog razloga stalno nesto ucitava, sto onemogucava gledanje. Tako da je Servio vise nego upotrebljivo resenje na sporojim racunarima, dok je reprodukcija sa USB-a naravno savrsena.

Postoje samo 2 problema kada se strimuje/reprodukuje direktno sa tv-a, neke filmove je nemoguce premotavati (time search opcija je nedostupna) a na (samo) jednom ne mogu da promenim aspect ratio pa razvlaci sliku po vertikali.

Znaci, procesor nije problem, nego graficka... Hm. Mozda ipak zamenim celu masinu, doslo vreme za apgrejd.

Nazad
Vrh Dno