Šta je novo?

SAMSUNG HDD F3 1TB ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
gde ima doticni HDD da se pazari ?

Jel si gledao u bench-house-u, ja mislim da sam video tamo.. 😀

nema

Bio sam juce u Atomu, ali nemaju pojma kada ce da stigne.

Ne znam zasto ga ne uvezu kod nas u vecim kolicinama.
Potraznja je ocigledno velika.

I ja tražim, ali bezuspešno... ni meni nije jasno zašto ne naruče veću količinu, jer potražnje očigledno ima!

ja sam spreman da dodjem na vrata svakome ko kaze da ima doticni disk i da lepo zamolim da mi ga vlasnik preda bez opiranja :smackbum:

nema ga nigde u gradu. cak i u malim radnjama je rasprodat. u atomu mi rekose da nova kolicina dolazi za 7-10 dana. na drugom mestu su mi rekli da zovem sredinom sledece nedelje jer ce tada tek imati informaciju da li ce i kada uvoziti jos. i cak i ako ga uvezu to ce biti za minimum dve nedelje.
ne treba brinuti. bice uvezen ponovo sigurno jer niko nije lud da propusti da proda neki proizvod. ovo je ocigledno sigurna investicija i sada ce se radnje boriti da budu prvi na trzistu sa novom kolicinom diskova jer ce bas oni koji budu prodavali prvi imati najveci profit. verovatno mozemo ocekivati da neka firma "pogura" uvoz pa cemo , nadam se, moci da uzmemo diskove i pre nego sto je uvoznik originalno planirao.

e sada. ja sam uspeo da nadjem spinpoint f3 ali od 500 GB. da li je on podjednako dobar samo sa manje mesta ili su mu performanse ipak nesto slabije? ili cak i bolje? ne vidim razlog zasto bi bile drugacije ali ipak nisam siguran.

edit: cena je nesto preko 4000

Poslednja izmena:
Ja bih posle ovolike "parasine" dignute odo F3 ...
da sam trgovac ...
bezobrazno digao cenu (kao u Srbiji ;-)
i ostvario extraprofit.
eto...

To se nece desiti 😉
Ja ga prvi ne bih platio vise nego sto znam da kosta.
Mislim da su i uvoznici iznenadjeni potraznjom, pa nisu navikli da povlace tolike kolicine.
Ja sam dva meseca vukao ljude za rukav jer nikome nije padalo napamet da pored WD-a uvozi Samsung. Sada im je jasnije, pa ne sumnjam da ce ih biti u vecim kolicinama.

Smem samo da pitam sta je toliko posebno oko ovog diska?

Brziiiina...
A i hladan je kao špricer, a cena pride stvarno dobra, tako da...

raja je sve rekao. ali cak i "brziiiina" mozda nije dovoljan opis. evo sta sam jos cuo za disk. i to od uglednih prodavaca 😀
zlo i naopako
jede malu decu

samo caviar black moze da se poredi sa ovim diskom dok ostali nemaju sanse. a caviar kosta 1000 din vise

Poslednja izmena:
i sporiji je 🙂

i sporiji je 🙂
... s tim sto je to stari Black, sa 334GB po plocama 😉

Novi, sa 500GB platter-ima, je tu negde sa F3-ojkom... doduse, za sad postoji samo (prevelika i preskupa 😛) 2TB verzija 😀

e sada. ja sam uspeo da nadjem spinpoint f3 ali od 500 GB. da li je on podjednako dobar samo sa manje mesta ili su mu performanse ipak nesto slabije? ili cak i bolje? ne vidim razlog zasto bi bile drugacije ali ipak nisam siguran.

edit: cena je nesto preko 4000

Za nijansu je sporiji (verovatno zbog manje kesa).
Medjutim, ako bi nasao dva od 500 GB, ne bi bilo lose da ih stavis u RAID.

Evo kako se kod mene ponasa ovaj od 1T:

Prilozi

• HDTune_Benchmark_SAMSUNG_HD103SJ.webp
    HDTune_Benchmark_SAMSUNG_HD103SJ.webp
    40.5 KB · Pregleda: 75
  • 2009-11-06_224249.webp
    2009-11-06_224249.webp
    58.2 KB · Pregleda: 95
Novi, sa 500GB platter-ima, je tu negde sa F3-ojkom... doduse, za sad postoji samo (prevelika i preskupa 😛) 2TB verzija 😀

Em što postoji samo preskupa 2TB verzija, em što se ona mnogo više greje i troši od F3 1TB.

Meni na primer obe te stavke znače, jer imam 5 diskova sve jedan iznad drugog, koji rade 24/7... Trenutno je F3 bez premca u 1TB klasi. Voleo bih da postoji i varijanta od 1.5TB... uskoro valjda.

Poslednja izmena:
Em što postoji samo preskupa 2TB verzija, em što se ona mnogo više greje i troši od F3 1TB.
Ima nekih kojima ove ostale stavke ne smetaju previse 😉... samo cena! 😀
A i to sto je od ogromnih 2TB - preveliko, bre 😛

A gde pa da se ne greje vise i ne trosi, kad ima duplo vise ploca... videcemo neki direktan duel, 1TB vs. 1TB, ili pak 2 vs. 2, nadam se... tad ce biti realno poredjenje 😉

Ja ladno danas nasao u Atom-u ali f3 od 500gb(4000 din.),za 1tb nisam pitao,ali ovaj od 500 imaju na stanju...

Od 500Gb se nekako i nadje,ali modela od 1TB nema ni za lek🙁
Nema 1TB u atom-u,i ne znaju kada ce opet biti.

u asbisu kazu da verovatno nece uvesti novu kolicini pre nove godine. dadose i neko objasnjenje ali sam prestao da slusam kada sam shvatio da nema svrhe 😀

ja sam se odlucio za caviar black. nisam odusevljen tim potezom ali sta sad. kome se ne ceka nova isporuka 1tb f3 moze da bira izmedju 2 komada od 500gb i caviar black 1tb opcije. cena je ista.

u asbisu kazu da verovatno nece uvesti novu kolicini pre nove godine. dadose i neko objasnjenje ali sam prestao da slusam kada sam shvatio da nema svrhe 😀

ja sam se odlucio za caviar black. nisam odusevljen tim potezom ali sta sad. kome se ne ceka nova isporuka 1tb f3 moze da bira izmedju 2 komada od 500gb i caviar black 1tb opcije. cena je ista.
Ako ce neko da poslusa moj savet (kao osvedocenog WD-ovca 😀): dva Samsung-a F3 od 500GB 😉 ... pa jos to u RAID0 :smoke:

Nažalost, nema se mesta u kućištu, sve već popunjenjo... pa se stoga ipak čekaju F3 1TB (još bolje bi bilo da postoji model od 1.5TB, al' šta da se radi)...

Kao sto rece CAR, to je najbolje resenje, em brze em jeftino em isti kapacitet koji trazite... A 500GB ima koliko hoces 😀

1TB F3 bi trebalo da stigne za desetak dana, do tada samo F1 🙁

Joko, jel imaš još F2 1,5 TB, valjalo bi mi još 2 kom?

lepo sam rekao !!!

To je bilo za ocekivati.

Poslednja izmena:
Lepo, nećemo ga kupovati više kao kokice i to je to.
Neka im malo stoji na lageru i druži se sa dobavljačima.😀

Bojkot !

Nazad
Vrh Dno