Šta je novo?

Samsung hard disk F1 serija???

Ako imas para... i vremena da cekas... cekaj.
Bice ovo ******* hard.

I da, tri ploce sa po 333GB.

Poslednja izmena:
Ako bas mora 1TB Disk onda Hitachi 7K1000,najbrzi je od svih dosada (Seagate Barracuda 7200.11 & Western Digital Caviar GP 1TB) i posto je i prvi TB Disk na Svetu i ima ga na prodaji vec neko vreme,cena mu se stabilizovala.Samsung 1TB F1 HD103UJ SATA2 7200 32mb,ima i verzija HD102UJ sa 16MB se prodaje u EU,ca. 350 €.Dobija se ~930 GB,dakle 0.37 cent/GB,sto je mnogo.Kod mog Samsung HD501LJ sam GB platio samo 0.21 cent,uzmes 2x 500GB (Seagate,Samsung,WD,Hitachi) i cekas 2008. godinu da stigne formula 1 i kod nas.

Ako bas mora 1TB Disk onda Hitachi 7K1000,najbrzi je od svih dosada (Seagate Barracuda 7200.11 & Western Digital Caviar GP 1TB) i posto je i prvi TB Disk na Svetu i ima ga na prodaji vec neko vreme,cena mu se stabilizovala.
Generalno si u pravu, Hitachi-jev terabajtni monstrum je izuetan disk, jedan od najbrzih hardova (trenutno/i dalje).
Sto se tice poredjenja sa svim hardovima (raznih kapaciteta), kolje se sa Raptor-om i WD-ovima od 750GB (AAKS/RE2). Sto se tice konkretno diskova kapaciteta 1TB, najbrzi je... brzi od Barracuda-e 7200.11 i WD GP-a (mada ovaj potonji i nije zamisljen kao hi-perf disk, vec "power-saving" (otud i ona GP oznaka), sa rotacijom ploce od 5400+ RPM).

Medjutim, ovaj Samsung F1 je otkrovenje... neverovatna gustina zapisa sama po sebi dovoljno govori o brzini (a zna se da je to, uz rotaciju, tj. broj obrtaja, kljucna karakteristika brzine diska... cache ipak nema mnogo uticaja), tako da je i bez testova sve jasno. Ovo je novi sampion.
Sad, kad ce taj sampion i da se pojavi kod nas - pitanje je... kao i za koje pare (a nece biti male).
Dobro je sto ce biti izbacena cela serija bazirana na njemu, pocev od 160GB (pola ploce :D) pa sve do 1TB... sa kolicinom cache-a od 8 do 32MB. Dakle, i bukvalno - za svakoga ponesto. Neko nece da baca pare na 1TB, em je skupo, em mu ne treba toliki kapacitet... lepo, uzme covek 500 ili 750 giga verziju. Ili cak i manju.
A iste/priblizne performanse.

BTW, evo jednog testa doticnog harda (jedinog koji ja nadjoh)... performanse su zaista fantasticne (doduse, ovaj test je Toma radio... a kod njega je i 7200.11 'Cuda najbrzi disk danasnjice :S:)
http://www.tomshardware.com/2007/11/21/samsung_overtakes_with_a_bang/

Jutros dobio sam mail od firme Eurolink :

Samsung F1
Novitet iz Samsunga uskoro na lageru. Hard disk kakav smo dugo ocekivali:
Samsung Spinpoint F1 1000GB 3.5` SATA2 32MB cache po promotivnoj ceni od 19.999,99. Rezervisite Vas primerak na vreme.

Pa rekoh da javim ako nisi vec pazario.Pozdrav

nisam, ali bi gospoda iz Eurolinka... (omnik, javi se! :) ) mogla da uveze i ostale perjanice F1 serije, sa manjim kapacitetom... za nas sa jeftinijim ulaznicama...

u stvari mislio sam da kupim ovih dana T166/500GB, a za novu godinu i F1... pa F1 da mi bude sistemski hard, a T166 "za ostalo"

Poslednja izmena:
Da znas,nije ti to losa ideja ! Znaci umesto da kupis WD Raptor kupis Samsung Formulu 1 za MS Windows i Samsung HD501LJ za skladistenje.I to mozda najmladji clan Spinpoint F1 familije HD162GJ (160GB,16MB).
Uradicu isto,fali mi samo HD162GJ.Javi ovde ako bude diskova manjeg kapaciteta.

Poslednja izmena:
Ako bas mora 1TB Disk onda Hitachi 7K1000,najbrzi je od svih dosada (Seagate Barracuda 7200.11 & Western Digital Caviar GP 1TB) i posto je i prvi TB Disk na Svetu i ima ga na prodaji vec neko vreme,cena mu se stabilizovala.Samsung 1TB F1 HD103UJ SATA2 7200 32mb,ima i verzija HD102UJ sa 16MB se prodaje u EU,ca. 350 €.Dobija se ~930 GB,dakle 0.37 cent/GB,sto je mnogo.Kod mog Samsung HD501LJ sam GB platio samo 0.21 cent,uzmes 2x 500GB (Seagate,Samsung,WD,Hitachi) i cekas 2008. godinu da stigne formula 1 i kod nas.

Ko u BGD. odn. Srbiji prodaje Hitachi od 1TB? Unapred hvala.:wave:

Pinsoft, Novi Sad, ali im je neshto prazan lager u poslednje vreme.

Nazad
Vrh Dno