Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Desilo se i meni nekad pa sam nasao resenje na redditu. Problem nastane u kopiranju fajla sa telefona na sat, posto se apdejt skida preko telefona pa se BT-om kopira na sat.
Kad upalis wifi, apdejt se skida direktno na satu. :)

Jel kupio neko od vas GW 5 Pro u sivoj boji - interesuje me kako vam izgleda u stvarnosti odnosno da li se OK uklapa uz neko kežual biznis odevanje ili je crni ipak bolji izbor!?

Jel kupio neko od vas GW 5 Pro u sivoj boji - interesuje me kako vam izgleda u stvarnosti odnosno da li se OK uklapa uz neko kežual biznis odevanje ili je crni ipak bolji izbor!?
To što pitaš je besmisleno, moraš se složiti, jer nešto što je tebi Ok (hipster varijanta), nekome, ko je šmekerica, može biti weird.
Što se outfit-a tiče (moje mišljenje) je da GW5Pro se uklapa u oba stila, kako casual, ,elegancija, business..
Ja sam odustao od GW 5 Pro, definitivno. Danas sam ga probao instalirati na zglob, trebao mi je asistent zbog Samsung patenta sa magnetom i načinom na koji su rešili buckle. Stvarno glupost.
Druga stvar, bazeli su preveliki i emulacija hardware prstena sa GW 4 je besmislena ,osim što je Samsung zaradio na tom triku.
Najviše me je odbio bazel, display sa okolnim bazelom izgleda kao pleKani tanjur 😁
Dalje, vidim da mnogi prijavljuju sitne ogrebotine, scratches, na titaniumu i to nakon par dana korišćenja.

Odgledao sam brdo recenzija, uporednih testova..bez sumnje je to odličan smart uređaj sa nešto lošijim tracking opcijama. Ako si pratio ovaj thread, pročitao si moj komentar povodom GPS signala i vremena koje je potrebno da se GW5 Pro poveže sa satelitima. Kolege ,forumaši, nemaju to iskustvo, ali to nije jedini slučaj da sam video da se problem sa GPS konekcijom provlači kroz recenzije.

Ukoliko ti ne smeta Samsung buckle način zakopčavanja ako nisi gadljiv na onolika dva bazela, i ako si spreman da podneseš te sitne ogrebotine i ako bi da se kockaš sa GPS konekcijom , dobićeš odličan smart uređaj sa prosečnim tracking performansama ,što se preciznosti tiče.

Ja, ipak, čekam septembar novu Ultru i kompletan mindset@Apple, posle 100 godina Androida , jer mi je Google-a ,njihove arogancije, monopolizma i vređanja inteligencije više pun kufer, a do tada ću videti šta će Mobvoi ponuditi ,sada u drugom mesecu, sa TicWatch Pro 5 Ultra, kao i novim Snapdragon W5+ Gen 1 chipset-om. Što se WesrOSa tiče, vidim da će Google držati u šaci i Mobvoi (očekivano) jer će ,inicijalno, TicWatch Pro 5 Ultra izaći sa WestOS 3,.a ne 3.5.

Poslednja izmena od urednika:
Ne slažem se oko besmislenosti jer sam pitao konkretno o kombinaciji kežual biznis varijante i sive boje i to prvenstveno one koji često koriste tu varijantu - dakle nikakav hipsteraj, urbane šmekerice i slično... Naravno, svestan sam da svako ima neki svoj stil ali ne smeta da čujem mišljenje i drugih - da li im odgovara i da li im se sviđa ta boja, shodno njihovim interesovanjima i stilovima. Za ostale informacije svakako zahvaljujem...

Ne slažem se oko besmislenosti jer sam pitao konkretno o kombinaciji kežual biznis varijante i sive boje i to prvenstveno one koji često koriste tu varijantu - dakle nikakav hipsteraj, urbane šmekerice i slično... Naravno, svestan sam da svako ima neki svoj stil ali ne smeta da čujem mišljenje i drugih - da li im odgovara i da li im se sviđa ta boja, shodno njihovim interesovanjima i stilovima. Za ostale informacije svakako zahvaljujem...
Nisam ništa time loše mislio, ali o ukusima se ne raspravlja ,kao što već znaš.

Znam da nisi ništa loše mislio - hteo su reći da mi neće značiti mišljenje nekog sa kim ne delom interesovanje i tu se donekle slažem jer mi čak i takva mišljenja mogu biti od nekakve koristi prilikom donošenja odluke...

Uzeo ja u preorderu. Morao sam doduše do Ušća da vidim uživo jer je na slikama sivi bio baš onako, žnj.
Uživo je mnogo lepši, dosta elegantniji od crnog.
Crni je lep, stelt, i nekad mi realno fali i ta opcija ali je sivi ipak meni lepši.
Kombinovao sam sa original narukvicom, crnom, plavom, braon kožnom, sve su lepe kombinacije.

Edit - našao sam i fotku sivog sa plavom narukvicom wuy1tah1bhi91.jpg

Poslednja izmena:
Ja koristim GW Watch 4 Classih 46mm u silver varijanti sa kožnom narukvicom i bez problem kombinujem taj sata sa odelima u elegantnoj kombinaciji, naravno i u bussines kežual kombinacijama (džemper i košulja). Siva je savršena za uklapanje, samo uloži u kvalitetnu kožnu narukvicu ako želiš elegatnije.

Inače, GW5 Pro je dizjnerski korak nazad u odnosu na GW 4 Classic. Crni okvir oko ekrana koji simulira bezel nije na nivou mehaničkog bezela i dosta vizeleno zastarelo izgleda taj veliki crni okvir oko ekrana. Velika greška što je Samsung izbacio mehanički bezel, jer sat uživo izgleda lošije od GW 4 Classic po mom mišljenju.

Hvala. A jel narukvica ima gde da se kupi baš konkretno za ovaj model (ili GW generalno) ili se uklapaju neke narukvice za "obične" satove?

Koristim orginal Samsung kožnu narukvicu. Tu narukvicu nisam našao u Samsung store u TC Ušće pa sam naručio sa engleskog sajta, ostavio sam u nekom od predhodnih postova u ovoj temi link ka narukvici. Narukvice od GW 4 Classic i GW 5 pro si kompatibilne, obe su širine 20mm.

@psychofedex Odakle si uzeo žuto braun narukvicu za GW4 classic?
Nije to moja fotka, to sam na redditu našao i okačio ovde pre sto godina pa sam pre neki dan našao post i ponovio.
Za tu ne znam ali ova plava bi trebalo da je original samsingova, koliko se sećam komentara. Mada sam identičnu našao na Aliju za tipa 3 evra.

Kupih na kraju ovaj srebrni GW5 Pro i moram priznati da su apsolutno u pravu oni koji su rekli da je daleko lepši uživo nego što deluje na slikama.

S obzirom da do sada nisam nosio smart watch lagano se upoznajem sa ovim i za sada sam prilično zadovoljan uređajem ali sam uočio i dve stvari koje mi se nisu dopale - 1) samo kopčanje narukvice je užasno rešeno ali srećom to je lako rešivo zamenom narukvice i 2) Nekako nisam navikao da se bilo koji uređaj ovako sporo puni...

Watch faces ima poprilično da se nađu i sami po sebi nisu previše kada bih ja mogao da se definitivno i nedvosmisleno odlučim za neki, ovako ću neko vreme da furam ove trial/demo verziju i onda ako mi se baš neki dopadne možda uzmem punu verziju...

@Martin Mystere , čestitke na kupovini. Jednom kada se navikneš na smart sat, teško da ćeš moću bez istog. 2020. sam kupio svoj prvi pametni sat, Galaxy Watch 46 hteo sam da probam da li mi se sviđa koncept pametnog sat i od tada sam se zaljubio u pametne satove. Sve je na zglobu ruke, notifikacije, na iste mogu da odgovorim, vršim pozive, sve na jedan pogled na sat na ruci. Prelaskom na Watch 4 Classic sam dobio i elegantnu i premim verziju svega toga, tako da sada ne mogu da zamislim dan bez pametnog sata.

Odakle skidate watch faces? Ima li neki servis ili sajt osim Samsung Store, koji ih klasifikuje, upoređuje, izbacuje neke akcije i slično?

Imaš i na Redditu gomilu watchface-ova ;)

Da li postoje neki Watch faces sa pokretima i "zvukom", kao sto ima kod Apple-a?
Nalazim sa animacijama, ali nijedan nema sound..cisto me interesuje da li postoji tako nesto na Samsung watch-u..

Da li postoji mogućnost da se poveća osetljivost za uključenje ekrana prilikom pokreta zgloba, pošto neće svaki put odmah i pri "normalnijem" pokretu da se uključi nego moram odsečnije a nekad i po 2-3 puta da ga pomeram (izgledam ko da imam tikove)? Plus mi ekran ostaje uključen u vr' glave 4-5 sekundi iako je na satu pod screen timeout namerno stavljeno, probe radi, da bude 30 sekundi...

Za ovo drugo, 5 sec je uvek kad se uključi automatski, ovo vreme koje podešavas se odnosi na slučaj kad uključiš ekran na tap ili na dugme.
Da li postoje neki Watch faces sa pokretima i "zvukom", kao sto ima kod Apple-a?
Nalazim sa animacijama, ali nijedan nema sound..cisto me interesuje da li postoji tako nesto na Samsung watch-u..

Imaš u sistem sound da uključiš 'ticking', mislim da je to to sto tražiš, ali treba watch face da podržava. Nisam probao...

Imaš u sistem sound da uključiš 'ticking', mislim da je to to sto tražiš, ali treba watch face da podržava. Nisam probao...
ukljucio sam ticking, ali ne nalazim faces koji podrzavaju to...

Jsl zna neko koji je ovo watch face?

Prilozi

• Screenshot_20230202_162448_YouTube.jpg
    Screenshot_20230202_162448_YouTube.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 47
Pre GW5 sam koristio GW46mm, i sada primecujem da mi vise Watch Faces sa Galaxy Stora ne rade na novom GW5, jel to od kako su presli sa Tizena na WearOS?

Tako je, posebno se prave za Tizen, a posebno za WearOS, ja sam jedva našao novi omiljeni watchface nakon prelaska ;)

Pređite na Pixel Watch 🥶 💪 😅

Super priča što nisam kupio GW 5 Pro.
Pametan sam kao pčelica .:alien:😇

Ne očekujem ništa bolje od Apple Ultra 2, ali kada uporedim sve nedostatke i nakaradnosti ostalih brendova [ne računajući Garmin i ostale kvalitetne tracking brendove], Apple Watch Ultra ladno ima pravo da košta 2000€.

Ja imam dosta watch faces koji su mi bas interesantni na Tizenu, a nema ih na WearOs-u...bas glupo

Na ove Apple faces sam mislio kada sam pitao za Tap Talk... ipak je ovo sat iz 2019/20god, ali Samsung to izgleda da nema..

Da li treba da radi barometer bez internet konekcije?
Meni ne radi na Watch5, dok na Watch 46mm radi bez problema evo vec 4god...
Kompas i ostale stvari rade na Watch5, ali barometer ne..

Nazad
Vrh Dno