Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Pa da, prakticnije mi je nekako.
Kad placas satom moras da otvoris app. Doduse, namestis da se app otvara sa double-klikom na home dugme, ali opet mi nekako prakticnije telefonom.

Da, upravo to sam i mislio, double press na gumbić i rešena stvar.
Elem, gde uzeti GW 5 Pro? Titanium mi se bolesno sviđa. Izbegavam kupovinu preko provider-a ,jer nemam vremena da me neko dve godine, (svaki mesec) cima za rukav zbog rate. Više mi odgovara keš plaćanje. Gledao sam kod subotičara, nude mi neke garancije preko serijskog broja . Kod provider-a imam validnu garanciju, ali mi ne odgovara plaćanje na rate.
Koje opcije još postoje ?

Da, upravo to sam i mislio, double press na gumbić i rešena stvar.
Elem, gde uzeti GW 5 Pro? Titanium mi se bolesno sviđa. Izbegavam kupovinu preko provider-a ,jer nemam vremena da me neko dve godine, (svaki mesec) cima za rukav zbog rate. Više mi odgovara keš plaćanje. Gledao sam kod subotičara, nude mi neke garancije preko serijskog broja . Kod provider-a imam validnu garanciju, ali mi ne odgovara plaćanje na rate.
Koje opcije još postoje ?
Kod A1 može za keš, i imaš 10% popusta na gotovinu kao, ali kontam da je i dalje 30% skuplji u odnosu na KP.Screenshot_20230110_140812_Chrome.png
Inače mnogo lep sat, lepši od crnog. Uživo je mnogo lepši nego na sajtu i slikama.
20230110_141103.jpg

Video sam to da može.za keš na A1, može i u Yettel (čak je i jeftiniji u odnosu na A1) , ali je cena ,u odnosu na kp , skoro pa duplo veća. Na kp se može kupiti za 330€ , dok je u A1, bez obzira da li je za keš ili na dve godine, cena je u oba slučaja 60.000rsd, što je nekih 500+€ . Da, sad videh da postoji 10% na keš. Ali, idem logikom, iz dosadašnjeg iskustva, A1 nikada nije odbio da primi uređaj na servis, ali..manje-više, sve se svodi na jedno te isto, drže ga u servisu onoliko dana koliko je po zakonu i vrate ga sa obrazloženjem da je sa uređajem sve u redu.
Za tu razliku mogu ladno kupiti Pixel Watch :poop: , pa da imam dva sata 😅 ,jedan na jednoj, a Pixel na drugoj ruci :cool:

Elem, vredi li rizikovati preko kp ?

Poslednja izmena od urednika:
Video sam to da može.za keš na A1, može i u Yettel (čak je i jeftiniji u odnosu na A1) , ali je cena ,u odnosu na kp , skoro pa duplo veća. Na kp se može kupiti za 330€ , dok je u A1, bez obzira da li je za keš ili na dve godine, cena je u oba slučaja 60.000rsd, što je nekih 500+€ . Da, sad videh da postoji 10% na keš. Ali, idem logikom, iz dosadašnjeg iskustva, A1 nikada nije odbio da primi uređaj na servis, ali..manje-više, sve se svodi na jedno te isto, drže ga u servisu onoliko dana koliko je po zakonu i vrate ga sa obrazloženjem da je sa uređajem sve u redu.
Za tu razliku mogu ladno kupiti Pixel Watch :poop: , pa da imam dva sata 😅 ,jedan na jednoj, a Pixel na drugoj ruci :cool:

Elem, vredi li rizikovati preko kp ?
Kako 60k kad je 47k za keš?

Što se KPa tiče, uzeo sam dosta stvari, dosta i reklamirao, nije bilo problema, jedino što se čeka isto kao kod nas, nekad i više.

Ako su prodavci na KPu 100 godina i imaju dosta ocena, i ako su komunikativni i normalni, a ne bezobrazni ili odgovaraju u 2 reči, ne bi trebalo da imaš problema.

48.600rsd, tačnije.
To je nekih 415€. Da li vredi tih 85€ razlike na kp-u..moram da razmislim.
Da, tako sam i ja razmišljao, gledam prodavca sa što većim brojem ocena (jedan čak traži i 20% unapred ,topina :cool: ) .

Elem, izbegavao sam GW zbog Tizen i ecosystem-a, Bixby i SamsungPay-a i bloat-a u odnosu na despotski, monopolistički i naš nasušni Google ecosystem.
Sada, kada su prešli na WearOS, koliko sve Samsung aplikacije (čitaj bloat )mogu zameniti za Google aplikacije i servise ? Vidim da puno toga može da se izmeni, da bude default, kao što je GPay, Assistant,..dakle, mogu li se izbeći sve Samsung aplikacije, jer mi ne pada na pamet da ih koristim, učim, ulazim u tios&trics..kad sam već godinama otrovan Google aplikacijama i servisima..?

Kako 60k kad je 47k za keš
Računao sam na dve godine, rata 2500rsd, to je 60.000rsd.

Ne znam da li su menjali cene, ali prošle nedelje 47k u A1 bio.

A, ne..obojica smo obmanuti.
Cena, uz 10% je 54.000.
Znači, 60.000 im je cena za keš. I 60.000 im je cena na 24 meseca. Tih 10% se odnosi na 60.000, zbog toga je krajnja cena za keš 54.000.
Bukvalno sam okačio screenshot sa cenom od 47 i nešto, ne razumem u čemu je problem 😬

Bukvalno sam okačio screenshot sa cenom od 47 i nešto, ne razumem u čemu je problem 😬
Pa imam i ja internet, meni piše 54.000 :unsure:
Plus sam pozvao A1 cc, jer sa njima nikad ne znaš na čemu si.
Da, potvrđeno mi je, cena je 54.000, kao što i piše na sajtu.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-10-20-07-00-777_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-01-10-20-07-00-777_com.android.chrome.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 99
Pa imam i ja internet, meni piše 54.000 :unsure:
Plus sam pozvao A1 cc, jer sa njima nikad ne znaš na čemu si.
Da, potvrđeno mi je, cena je 54.000, kao što i pope na sajtu.
Ok, ti gledaš LTE, ja sam izbacio BT verziju.

Gde da prislanjam sat na terminal i izvrcem ruku, suludo je placati satom. Okej ako se ode na trcanje, trening pa eto

Većina POS terminala ima onaj pokretni stalak, tako da nema iskretanja i uvrtanja ruke.

Kad budes koristio pitacu te, ekran sata na terminal, da nisam koristio pa ajde

Meni NFC ,na telefonu, hvata na 30cm od POS terminala (u nekim radnjama, ne u svim. U drugim radnjama mora da se približi).
Zar ista stvar ne bi trebala biti i sa satom ?

Kako kad, nekad mora skroz da se prinese, uglavnom nije prakticno uopste, daleko je lakse izvuci telefon iz dzepa. Okej ako se ide negde bez telefona inace nimalo prakticno posebno zimi kad se nose dugi rukavi

Kako kad, nekad mora skroz da se prinese, uglavnom nije prakticno uopste, daleko je lakse izvuci telefon iz dzepa. Okej ako se ide negde bez telefona inace nimalo prakticno posebno zimi kad se nose dugi rukavi
Nesto ti nisi to koristio kako treba :ROFLMAO:
Kakvo izvrtanje, okretanje na ekran i ostale gluposti, kroz duks radi kada se prinese ruka. Pa valjda mi lakse malo jaknu zimi da pomerim nego telefon da vadim iz dzepa. Apsolutno ne vadim telefon od kada sam uzeo GW4

Plaćam sa Watch 4 Classic od prvog dana kako je Gpay dostupan kod nas. Moja banka (OTP) podržava Gpay i od tada ne sećam se kada sam vadio karticu ili telefon da nešto platim. Mnogo lakše je plaćanje sa satom. Nikada mi se nije desilo da transkacija bude odbijena a plaćao sam od nekog sitniša 100-150 dinara do kupovine laptopa od 100.000 din.

Inače da se pohvalim sa Ringke bezelom. Neveravatno kako jedan bezel promeni izgled sata. Kombinacija elegantnog watch face, Samsung kožne narukvice i Ringke bezela, savršenstvo ;)

Prilozi

• 20230111_094448.jpg
    20230111_094448.jpg
    146.4 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
JA ne uspevam da instaliram google novčanik na sat. Aplikacija se vidi u marketu ali kaze da uredjaj nije kompatibilan sa ovom verzijom. Ima li pomoći. Samsung watch4 je u pitanju SM-R87016734323844136196662043182982573.jpg

Ima li svrhe uzimati GW 5 Pro LTE verziju ?
Google je sve limitirao za Srbiju, ne znam kako je sa Samsungom, po tom pitanju ?
Opet, koja je svrha LTE kad moraš fizički SIM karticu da prebacuješ iz telefona u sat. Ne znam kako je sa eSIM, verovatno da bi eSIM koristio na satu, moraš prethodno da ga deaktiviraš na telefonu, što je besmisleno, dok ne stigne A13 sa seamless eSIM opcijom.

Plaćam sa Watch 4 Classic od prvog dana kako je Gpay dostupan kod nas. Moja banka (OTP) podržava Gpay i od tada ne sećam se kada sam vadio karticu ili telefon da nešto platim. Mnogo lakše je plaćanje sa satom. Nikada mi se nije desilo da transkacija bude odbijena a plaćao sam od nekog sitniša 100-150 dinara do kupovine laptopa od 100.000 din.

Inače da se pohvalim sa Ringke bezelom. Neveravatno kako jedan bezel promeni izgled sata. Kombinacija elegantnog watch face, Samsung kožne narukvice i Ringke bezela, savršenstvo ;)
Daj link za narukvicu i bezel :D

Daj link za narukvicu i bezel :D
Bezel sam naručio direktno sa Rinkge sajta, kao i zaštitno ostaklo, a narukvicu sam naručio sa engleskog sajta. Ostavljam linkove ovde, pošto su ovo zvanične prodavnice, mislim da nije protivno pravilima foruma da se ostave linkovi.

Bezel: https://www.ringkestore.com/products/galaxy-watch-4-classic-46mm-46-01

Staklo: https://www.ringkestore.com/products/galaxy-watch-4-classic-46mm-46-01

Narukvica: P.S. nema više u ponudi kožne narukvice. Kožnu original Samsung narukvicu sam naručio još 2021.godine u novembru kada sam kupio Watch 4 Classic, evo linka za sličnu narukvicu, ali je silikonska, nije kožna: https://www.mobilefun.com/official-samsung-galaxy-watch-4-ridge-sport-band-20mm-s-m-black-86369

Samo da kazem da su recenzije za ove hibridne samsung narukvice tacne. Kupio sam mustard boju, nosio 10 dana, malo zakacio nesto prljavo, uzeo da obrisem i pocela dikolorizacija. Ozbiljno su smece a kostaju 50 evra. Kinezi su zakon. Menjas bar ko covek za 3 do 7 evra.

Evo ja koristim Samsung orginal hibridnu kožnu narukvicu svaki dan od novembra 2021. godine i ista je kao prvog dana. Prezadovoljan i izgledom i kavatitetom.

Donji (back) taster na satu, kada se zadrži, pokreće SamsungPay. Tom tasteru ne može da se dodeli GoogleWallet ? Google Wallet može na home taster, uz double press.
Dakle, donji long press button ostaje neupotrebljiv ?

Donji ne moze, na gornjem imas opciju za press and hold i za double press.

Iz tog razloga ne volim te mutante, Android + Samsung, ili Android+Xiaomi i sl. Mada je sat zlo. Dobijam ga na kp-u za 320€. Prodavac je od 2012. prisutan , 219 pozitivnih,(nijedna negativna) ,u komunikaciji je fin. Ne nudi nikakvu garanciju, (osim garancije koju dobijam preko serijskog broja), može da mi pošalje kopiju nekog zbirnog računa ,na kojem ima još raznuh proizvoda . Jasno mi je da sa tim računom ne mogu ništa da uradim, jer je pravno nevažeći.
Druga opcija, da kupim Pixel Watch 🥶 za 200€, LTE verzija, nov, neotpakovan. U oba slučaja imam probleme sa garancijom , s'tim što uz Pixel Watch dobijam još.gimilu dodatnih problema. Pixel nema šta da traži pored Galaxy 5 Pro, a Google ga prodaje za iste pare 😅 . Razmišljam da uzmem Pixel , pogledam šta je to Google izasra0 i prodam ga ponovo za 200€, ako budem uspeo , pa posle kupim ili Galaxy 5 Pro,.ili TicWatch Pro 4 Ultra, koji ,svakako, treba da se pojavi već u prodaji .

Noćas naleteh na kanal.

Društvo, stvarno niste fer.

Vozim bike, nekada pedestrian. Ovaj sat ima problem sa GPS povezivanjem .

Iz tog razloga ne volim te mutante, Android + Samsung, ili Android+Xiaomi i sl. Mada je sat zlo. Dobijam ga na kp-u za 320€. Prodavac je od 2012. prisutan , 219 pozitivnih,(nijedna negativna) ,u komunikaciji je fin. Ne nudi nikakvu garanciju, (osim garancije koju dobijam preko serijskog broja), može da mi pošalje kopiju nekog zbirnog računa ,na kojem ima još raznuh proizvoda . Jasno mi je da sa tim računom ne mogu ništa da uradim, jer je pravno nevažeći.
Druga opcija, da kupim Pixel Watch 🥶 za 200€, LTE verzija, nov, neotpakovan. U oba slučaja imam probleme sa garancijom , s'tim što uz Pixel Watch dobijam još.gimilu dodatnih problema. Pixel nema šta da traži pored Galaxy 5 Pro, a Google ga prodaje za iste pare 😅 . Razmišljam da uzmem Pixel , pogledam šta je to Google izasra0 i prodam ga ponovo za 200€, ako budem uspeo , pa posle kupim ili Galaxy 5 Pro,.ili TicWatch Pro 4 Ultra, koji ,svakako, treba da se pojavi već u prodaji .

Noćas naleteh na kanal.

Pixel ne bih uzeo ni za dzabe, jednostavno jos jedan uredjaj koji ne moze da izdrzi 24h je presmesno s obzirom da ima toliko drugih pametnih satova kao sto su Watch 5 pro, bilo koji Huawei/Honor, silni GPS satovi Garmin, Suunto itd. Jeste da je samo Samsung od tih pravi kao smartwatch ali ni njima apsolutno nista ne fali.
Društvo, stvarno niste fer.

Vozim bike, nekada pedestrian. Ovaj sat ima problem sa GPS povezivanjem .

Sto se ovoga tice, mislim da svaki sat osim GPS satova ima problema sa tim, ali to samo u velikim gradovima sa silnim neboderima i oblakoderima. Po Evropi mislim da stvarno neces imati problema sa tim, pogotovo u Srbiji.

Nazad
Vrh Dno