Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Isto sam pomislio sto nema Srpska latinica, ali bar ima Bosanska i Hrvatska latinica

Ima Srpska latinica.

Prilozi

• Screenshot_20220922-213622_Gboard.jpg
    Screenshot_20220922-213622_Gboard.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20220922_213739.jpg
    Screenshot_20220922_213739.jpg
    38 KB · Pregleda: 21
Pozitivno sam iznenadjen trajanjem baterije na 5 pro. Onako kako ga ja koristim, treći dan pred spavanje mora na punjač. AOD isključen a sve notifikacije, GPS, puls konstantno merenje uključeni. Par odgovora na sms.
Brzo se napuni.

Meni i dalje ne radi audio izveštaj; izgleda će factory morati, mada mi se baš i ne radi

Nakon Huawei GT 2, Samsung Frontier S3 i Apple Watch 3 ponovo je na mojoj ruci samrtwatch.
Kupio sam Galaxy Watch 4 44mm silver. Malo koristen, dobio sve dokumentaciju, punjac, kutiju.
Mislim da sam extra dobro prosao, kupio sam to sve za 50 evra. Covjeku hitno trebale pare. A ja sam odusevljen za sada.PXL_20220926_060505283.jpg

Ne extra, nego bukvalno džabe 🙂 Neka te služi 😍

Sa Samsung telefonom i Galaxy Watch 4, notifikacije stize na sat, van BT ako je sat na WiFi na svakoj mrezi.
Treba da se podesi telefonu opcija Call&Text on other devices i na satu da se dozvoli remote connection.
Dakle mozete samo sa satom biti na Terazijama povezani na wifi, a telefon vam kuci povezan na internet, bilo WiFi ili podacima i mozete dobijate notifikacije, slati poruke, obavljati pozive, isto sve ko i na BT.
Ovo pricam za obicnu verziju, ne LTE, LTE moze sve to da radi i bez WiFi.
Ovo sve vazi za samsung telefone na drugim telefonima to ne moze.

Meni i dalje ne radi audio izveštaj; izgleda će factory morati, mada mi se baš i ne radi
Obrni okreni neće, polupaću ga koliko me nervira...jel realno da samo od sebe prestane da radi (zvučnik je provereno ispravan kao i sve ostalo)!??

Sa Samsung telefonom i Galaxy Watch 4, notifikacije stize na sat, van BT ako je sat na WiFi na svakoj mrezi.
Treba da se podesi telefonu opcija Call&Text on other devices i na satu da se dozvoli remote connection.
Dakle mozete samo sa satom biti na Terazijama povezani na wifi, a telefon vam kuci povezan na internet, bilo WiFi ili podacima i mozete dobijate notifikacije, slati poruke, obavljati pozive, isto sve ko i na BT.
Pozdrav,da li ovo vazi i za GW 5 pro satove?I molim vas,da li mozete da pojasnite kako na satu naci opciju remote connection?
Hvala unapred na odgovoru🙂

Nisam imao pojma da je ovo moguće, hvala za info...mislio sam da i tel i sat moraju biti istovremeno na istom wifi-ju (nije da mi je nešto neophodno sve ovo ali može da koristi). Gde je ta opcija na satu "dozvoli remote connection"?

Pogresio sam, ne treba na satu nista da se podesava, sve treba na telefonu. Treba da se udje u Galaxy Wearable aplikaciju na telefonu, zatim Watch settings, pa Advanced Features i tu ima opcija Remote connection , koja treba da se ukljuci. Na telefonu treba u settingsu naci opciju Call&Text on other devices u Advances features i to ukljuciti i dodati sat. Ovako je kod mene na S20 i Galaxy Watch 4 , pretpostavljam da je isto i na Watch 5 i drugim samsung telefonima.

Jos jedna stvar, kad je sat ovako povezan u Galaxy Wearable aplikaciji treba da pise pored baterije remotly connected i na satu treba da stoji neka ikonica gore u statusu kao da je sat povezan sa telefonom preko interneta. Citao sam na netu da ovo sve zna malo da baguje i ljudi su imali problema sa povezivanjem, pa vise puta ukljuce/iskljuce ove opcije, resetuju telefon/sat dok ne proradi, al eventualno se povezu.

Ovo radi na svim novijim Samsung uređajima... Na isti način može i tablet da se poveže s telefonom, pa da pozivi i poruke idu na tablet koji nema SIM karticu. Uslov je da je korisnik ulogovan na isti Samsung nalog i da ima pristup Internetu na svim uređajima koji su povezani.

Ovo koristim već duže vreme na Tab S6. Ova opcija mi omogućava da pričam i kucama sms poruke direktno sa tableta, a pozivi i poruke se šalju/priumaju preko primarnog telefona (S22 Ultra).

Malopre mi je stiglo obaveštenje o novom update-u za Watch active 2. Kažu da ima 2 nova watchface-a i poboljšane health funkcije.

Da li neko koristi blood pressure i ECG features na watch 4 / 5 ? Koliko su precizne kada se poredi sa pravim uredjajima?

Da, koristim ja na Watch 4 Classic, poprilično je precizno, za kalibraciju sata se koristi klasični merač pritiska i posle toga odsutpanja koja daje sat su jako mala u odnosu na klasični merač pritiska. Za EKG nisam imao sa čime da uporedim rezultate dobijene na satu.

Zvuci dobro. Uspeo sam da instaliram da radi jer mi je izbacivalo da za nas moju lokaciju nije dostupno. Ne znam zasto, ali je meni to budalastina, kupis isti sat, das vise para nego u drugim zemljama i ne mozes da koristis neke funkcije.

Mislim da su ta ograničenje u pogledu korišćenja sata za očitavanje medecinskih parmetara reglisan određnim pravilnicima, uredbama ili podzakonskim aktima. Stoga, Samsung ne može bez odobrenja nadležnog organa da te funkcije omogući u svim zemljam, zato ih softverski onemogućava u tim zemljama. Međutim, kako je to ograničenje softverske prirode, lako se nađe zaobilazno rešenje.

Da li je neko namestio za 5 pro? Uopšte ne mogu da skontam da li su health i health monitor različite app.Ove druge nema na playstore, u health na telefonu imam merenje pritiska ali na satu ne... Zbunjen sam.

Da li je neko namestio za 5 pro? Uopšte ne mogu da skontam da li su health i health monitor različite app.Ove druge nema na playstore, u health na telefonu imam merenje pritiska ali na satu ne... Zbunjen sam.
Pa iznad smo pisali da nije dozvoljeno za nase trziste, tako onda i ne mozes da je nadjes da skines na PS. Proguglaj malo i nadji na YT kako se ubacuje Samsung Health Monitor. Mora odvojena aplikacija za sat, imas u proceduri kako preko WiFi da ubacis. Ima malo cimanja ali radi. Nemam priruci, morao bih da guglam/YT ali ovo ti je dovoljno da sam to uradis.

Da se vratimo samo na remote connection. Ukljucio sam sve opcije, i rade notifikacije, ali kad odem u about za remote connection i pogledam permissions, jedino imam za SMS, nemam za pozive i pozivi mi ne rade na watch4 classic 46mm. LTE verzija je u pitanju i video sam najvecu glupost -> pozivi ne rade ako imas aktivan mobilni plan. ALI, ja nemam aktivan mobilni plan i ne dobijam pozive, samo poruke i ostale notifikacije.

Ima li neko ideju zasto pozivi ne rade? Hvala

Mene sramota ovde da pisem 5x zaredom, ali evo imam jos jedno pitanje: da li neko ima 20mm S/M velicinu narukvice? Koliko je manja od ove sto se dobija uz sat?
Takodje, ove 3rd party sve su one dugacke, da li postoji manja velicina da se kupi kod bilo kog prodavca? Moze KP ili AliExpress radnja, sta god. Ja sam gledao ali retko da pise velicina, ili pokazuje da je velika narukvica. Nisu bas pogodne ako zglob nije malo deblji.

Nazad
Vrh Dno