Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Da li postoje aplikacije koje izgovaraju trenutno vreme na Galaxy Watch-u app, kao npr kod Apple Watch (mickey mouse itd)...?

Ima li neko informacija kada ce MTS da isporuci satove? Blizi se 20.

Ja sam pre dva dana kontaktirao Call centar i tražio da mi isporuče srebrni umesto crni, obzirom da sam na sajtu MTS-a video da su srebrni dostupni. Odgovorili su mi pozitivno i obavestili me juče da su mi poslali. Na Moj MTS nalogu vidim broj pošiljke i nadam se da će mi danas doći. Naravno, pre toga sam u komunikaciji sa web shop-om MTS-a i sa Službom za promocije Samsunga proverio da mi slučajno promena boje ne pravi problema pri ostvarivanju prava na poklon. Službi za promocije Samsunga sam (u dogovoru sa njima) prosledio mejl kojim mi MTS potvrđuje da sam naručio crni sat pre 25.08. i mejl u kome mi je web shop MTS-a potvrdio da zamena boje ne poništava moja prava stečena naručivanjem sata u preorder periodu. Naravno, ne bih sve ovo radio da se u međuvremenu nisam predomislio vezano za boju sata.

Pitanje za vlasnike Watch 3 i Watch 4 sata:

Da li postoji opcija da se preko wifi dobijaju notifikacije na satu kada sat nije povezan preko BT sa telefonom? Videh da wearOS može, a sta je sa watch 3?

I da li može preko wifi da se odgovori na poruke ili služi samo za pregled notifikacija?

Koliko znam, ako je omogućen WiFi na GW on pokupi pristupne šifre od telefona i posle se kači na dostupnu od tih WiFi mreža preko koje ide komunikacija kada se prekine BT. Nisam eksperimentisao s tim da vidim šta sve radi...

Da, kači se na sve WiFi mreže koje su sačuvane na nalogu, ali me zanima da li stižu notifikacije na watch3/4 kada je sat samo na wifi a ne na BT

Upravo sam probao na GW4
Kad nije uparen preko BT a ukljucen je wifi ne stizu nortifikacije. Ali cim se poveze na BT stignu propustene nortifikacije

To je čudno, wifi i jeste za to da ti stižu notifikacije kad nisi blizu telefona.

Dok sam išao u kancelariju, sa starim Active 2, Bixby rutinom sam namestio da čim se konektujem na kancelarijski wifi, da mi ugasi BT na telefonu. Sat je najnormalnije pokazivao obaveštenje, mogao sam da odgovaram. Jedino zašta nisam siguran su pozivi, da li to može bez BTa, ali za notifikacije, viber i to sam 100% da može.

To verovatno moze sa GW4 koji ima lte

To je čudno, wifi i jeste za to da ti stižu notifikacije kad nisi blizu telefona.

Dok sam išao u kancelariju, sa starim Active 2, Bixby rutinom sam namestio da čim se konektujem na kancelarijski wifi, da mi ugasi BT na telefonu. Sat je najnormalnije pokazivao obaveštenje, mogao sam da odgovaram. Jedino zašta nisam siguran su pozivi, da li to može bez BTa, ali za notifikacije, viber i to sam 100% da može.
Hm..onda mora da ima i watch 3 i ovaj sad 4 sa wear os.

@Lacić što mora da bude LTE da bi stigle notifikacije? Internet pristup je bitan, ne dal je lte/wifi.

Ma ima sigurno. Jedino što možda moraju i telefon i sat da budu zakačeni na istu mrežu, ali to nisam testirao.

Ne znam da li radi u slučaju da recimo zaboraviš telefon kod kuće a ti sa satom u kancelariji nakačen na wifi.
Ako neko hoće, može da testira 😁

Ma ima sigurno. Jedino što možda moraju i telefon i sat da budu zakačeni na istu mrežu, ali to nisam testirao.

Ne znam da li radi u slučaju da recimo zaboraviš telefon kod kuće a ti sa satom u kancelariji nakačen na wifi.
Ako neko hoće, može da testira 😁
Taj use case me interesuje. Na moru sam a ostavio sad u Srbiji. Imam i watch 3 ali nisam testirao

Hm..onda mora da ima i watch 3 i ovaj sad 4 sa wear os.

@Lacić što mora da bude LTE da bi stigle notifikacije? Internet pristup je bitan, ne dal je lte/wifi.
Sa lte verzijom mozes da zoves i primas poruke samo je esim potreban. Tu ti telefom skoro i ne treba

Na Watch 4 Classic sve notifikacije rade preko wifi ako sat nije konektovan sa telefonom preko BT, ali sat i telefon moraju da budu na istoj wifi mreži.

Sa lte verzijom mozes da zoves i primas poruke samo je esim potreban. Tu ti telefom skoro i ne treba
Znam to, nisam pitao za LTE jer to jenkao da imas mobilni i kod nas ne može isti broj kao na mobu pa nije toliko korisno.

@ prethodna 2 komentara. - to me je zanimalo, znači samo na istoj mreži..pih. hvala na odgovoru

galaxy watch3, povezan na wifi.
mobilni povezan na wifi ili na mobilnim podacima, iskljucen BT

obavestenja uredno stizu na sat, probao WA, SMS.. rade i brzi odgovori itd. mogu sa sata da udjem u SMS poruke, sve normalno radi. jedino pozivi ne rade niti stizu obavestenja o pozivima.
Na Watch 4 Classic sve notifikacije rade preko wifi ako sat nije konektovan sa telefonom preko BT, ali sat i telefon moraju da budu na istoj wifi mreži.
jesi probao na razlicitom wifi? kod mene radi i kad je mob na mobilnim podacima (GW3)

Jesi siguran da radi ako si SAMO na mobilnim podacima a iskljicen Wi-Fi? Jer u tom slucaju mora da postoji neki posrednik tj server.

Ako su ti ukljuceni podaci i Wi-Fi, telefon uvek koristi Wi-Fi a ne mobilne podatke a ako je i sat na istoj Wi-Fi mrezi tj na lokalnoj ethernet mrezi mogu da nadju jednog drugog. Mislim da to i objasnjava zasto rade samo notifikacije i sihronizacija a ne i pozovi.

siguran sam da radi, iskljucio sam wifi na telefonu, i ostali su samo mobilni podaci ukljuceni i radi. dakle dovoljno je da je sat na bilo kom wifi-ju i da mob ima bilo kakav net

Uzeo danas 5 pro. Pre toga imao GW 46mm. Šta znam, ne vidim neku razliku u funkcionalnosti, baterija na novom je sigurno duplo lošija i nedostaje mi onaj bezel na okretanje. Novi je sigurno lepši.
Mislim da sam bacio lovu, moram još da dokupim i neki USB C punjač.

Hahaha :)
Nema tu nekih suštinskih razlika u funkcionalnosti. Svake godine kao brdo nekih novih stvari, uglavnom health related, na kraju skontaš da je sve to gimmick u principu i da nećeš koristiti. Ali ******, opet te navuku na kraju da kupiš latest and greatest :D

Ja sam prešao skoro sa GW46mm na GW4 classic 46mm. Baterija je ok, traje dva dana, wear os jeste osveženje. Ekran je primetno bolji nego na og gw, sistem notifikacije malo lepši i fluidniji..

Jel se dešava nekome na gw4 posle zadnje nadogradnje, audio guide za aktivnosti da ne radi (sve provereno i upaljeno kao i ranije)?! Redovano mi je prilikom trčanja na svakih 1km pričao statistiku, sad samo zavibrira sat i upali ekran, glasa bez 🙁

@coles501 koji upgrade, vidiš da je bukvalno u svemu lošiji od 4!! 🤪😱

Poslednja izmena:
Jel se dešava nekome na gw4 posle zadnje nadogradnje, audio guide za aktivnosti da ne radi (sve provereno i upaljeno kao i ranije)?! Redovano mi je prilikom trčanja na svakih 1km pričao statistiku, sad samo zavibrira sat i upali ekran, glasa bez 🙁
Isprobaću ovih dana, pa javljam :)

Da ne otvaram novu temu: uzeo bih galaxy watch 4 classic 46 mm ali imam Huawei P30 pro telefon.
Hoće li raditi sve kako treba ili ne?

Je l' realno da na gboard nema srpski latinica? Vidim samo cirilicu.

Nazad
Vrh Dno