Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Društvo imam jedno pitanje. Uzeo sa skoro GW 3, a sutra idem na more da li smem da se kupam sa njim u moru? Kupao sam se na njim na bazenu i na Savi, jedino me kopka da li mu smeta slana voda. Ništa ronjenjenje niti bilo šta extremno,klasično kupanje sa decom na plaži.

Ja se kupam sa satom na bazenu/rekama, ali na moru ne. Ipak je to slana voda. Ili bar ako se kupaš sa njim, isperi ga u slatkoj vodi čim izađeš.

Jako čudni satovi, baš me interesuju cene u Srbiji 🙂

Da li običan watch ima touch bezel umesto ovog rotirajućeg ili nema ? Negde piše da ima a negde da nema..

Čudni u smislu preskupi a nista novo ne donose sem Google playa.
Šta znam, cenim da ću kupiti običan watch 4 ali kada se malo cene stišaju, ali opet..

Pa i nije bas. 🙂
The starting Galaxy Watch 3 price of $399 will get you the 41mm model in either Mystic Silver or Mystic Bronze. (The latter option is Samsung’s signature color, matching the Samsung Galaxy Note 20 Ultra and Samsung Galaxy Buds Live, which launched at the same time).

The larger, 45mm model starts at $429 and comes in Mystic Black or Mystic Silver

The 42mm variant of the Galaxy Watch 4 Classic costs $349.99, while the 46mm version costs $379.99 in the US. The smartwatch’s 42mm LTE version is priced at $399.99, while the 46mm LTE version costs $429.99.
Mislim dobro, ne kazem da je jeftin, ali isto kao i GW3..

Jasno.. ali ovi satovi imaju toliko nejasnih poteza, ne rade sa apple proizvodima, pola funkcija ljudi javljaju da neće raditi ako nemaš Samsung telefon, itd itd... Zato kažem jako čudni satovi, ispada da su prešli na wear OS samo zbog Google mapa 🙂

Edit: jedan od komentara, ali isto sam čuo na jednom YouTube klipu.

Also not truly compatible with All non Samsung Android phones, as the 2 best features ECG & Blood pressure will only work on a Samsung phone, thought this would change now moved from Tizen to WearOS but sadly not.

U vezi Galaxy Watch 4 Classic:

Poštovani Gospodine xxx,

Zahvaljujemo Vam što ste kontaktirali Samsung!
Po pitanju Vašeg zahteva, obaveštavamo Vas sledeće:

Navedena funkcija Samsung health monitor još uvek nije dostupna na tržištu bosne i hercegovine, kompanija Samsung se trudi da uskladi sve zakonske regulative kako bi funkcija uskoro bila dostupna, za više informacije savetujemo Vam da pratite naš zvanični sajt.

Je li ovako i u Srbiji?

Jeste, EKG i krvni pritisak moze da meri samo u drzavama u kojima su dobili dozvolu od regulacionog tela - ekstremno glupo, ali takvi su zakoni.

Plus, te opcije valjda rade samo sa samsung telefonima, sto je opet ekstremno glupo, ali ovaj put od strane samog samsunga. Tako je bilo i za GW3.
Srecom postoji xda resenje ko voli, ali ono, nije opravdanje za samsung.

Za iOS podrsku - siguran sam da ce doci ASAP, svi prethodni satovi su radili bez problema sa apple telefonima. A na kraju krajeva - ni apple watch ne radi sa android telefonima..

Da nije neko ograničenje zbog Google Wear OSa pa neće sa Apple... ? 🤔

Jeste, EKG i krvni pritisak moze da meri samo u drzavama u kojima su dobili dozvolu od regulacionog tela - ekstremno glupo, ali takvi su zakoni.

Plus, te opcije valjda rade samo sa samsung telefonima, sto je opet ekstremno glupo, ali ovaj put od strane samog samsunga. Tako je bilo i za GW3.
Srecom postoji xda resenje ko voli, ali ono, nije opravdanje za samsung.

Za iOS podrsku - siguran sam da ce doci ASAP, svi prethodni satovi su radili bez problema sa apple telefonima. A na kraju krajeva - ni apple watch ne radi sa android telefonima..
Kakvo je to xda rješenje?

Ja koliko sam shvatio nije ni do Samsunga već do naših zakona 😀

Kad bi ova četvorka radila sa Xiaomi Mi 10T Pro i da imam sve opcije što nudi, ne bi bilo loše 😀

Treba ti hakovan Samsung health monitor app za telefon i da instaliraš EKG i BP widget na sat. Radi i na GW3 i na Active 2. Imam Xiaomi Redmi note 8 Pro i Active 2, radi bez problema. Kako će ići na GW4 ostaje da se vidi.

Da li je neko prelazio sa mehaničkog ovog ring bezela (na GW i GW3) na touch varijantu?

Imam GW i hoću da naručim iz USA novi model ali ne znam da li da idem na GW4 44mm ili GW4 Classic 46mm.
Koliko je prelazak sa fizičkog prstena na touch problematičan.

Iskreno, meni je touch varijanta bolja. Poredimo GW 46mm i Active 2

I ja sam tako razmišljao, ali na kraju sam "morao" da uzmem Classic 46mm LTE, pošto GW4 44mm LTE nije bilo za isporuku u USA pre Sep 17og, a to mi je bilo kasno da bi prijatelj poneo za Srbiju.

Stigose mi iz pro mobija narukvice koje sam pominjao pre 20 tak dana da sam porucio.Samo nisu one koje sam trazio ,nego originalne ,kozne ,koje inace i imam uz watch 3 🙂 .Lepo sam im bio napisao da trazim gumene ili metalne (koje dolaze uz titanium model gw3),ali dzaba ..Poslao sam im mail uz pitanje kako da vratim ,ali nesto nisam optimista pa sam za svaki slucaj stavio i na kp ,pa sta prije bude 🙂 .Inace nema razlike kad uporedim sa ovim sto su mi dosle uz sat ..

Eto ako neko bude porucivao nek bude oprezan ili nek im naglasi 100 x sta ce ..

@zuke, koliko koštaju te kožne iz ProMob-ja, koliko sam skapirao kožna za GW3 (22mm) može i za GW. Na GW imam kožnu koju sam stavio u nekoj časovničarskoj radnji , ali ona nema onaj mehnaizma za lako skidanje koja ima orginala kožna narukvica za GW, a to mi je bitrno jer silikonsku bih koristio kada se bavim nekim sportom, a kožna za poslovne prilike, pa da mogu lako da ih menjam.

2400 sam platio .Poručio pre nekih 25 dana čini mi se ,danas mi stigla ..

Mislio sam da će izlazak GW4 znatno smanjiti cijene GW3, ali za sada i dalje se vrte tu negdje oko 250 eura...

@zuke, pošalji mi u poruci link ka tom oglasu na KP što si postavio, da pogledam da li mi nešto od toga odgovora.

Ekipa šta mislite, kakav je Active 2 u odnosu na Huaweiev GT2 ?
Koristio bih ga uz Samsung telefon, pa se najviše iz tog razloga mislim za Active 2.

Uzeo na kraju Watch Active 2, nadam se barem 2 dana baterije čistog korištenja.

Kazu svi da je active 2 top meni bezveze izgleda, kao decija igracka 😀
GT2 Pro je mozda i najlepsi smart watch...

Za 4 klasik verziju mogu da potvrdim cela dva dana koriscenja u vezi sa telefonom,tako da je ok,a za ono sto nudi sve je za sada top,samo fali skinova,tizen navika ostala.

U BiH su stigli na olx Galaxy Watch 4ke, Classic 46mm se moze naci za 315€

Nabavih ga odmah par dana po predstavljanju i za sad dojmovi su fini,ne znam sta te posebno interesuje ali u odnosu na gw3 je trenutno minorno poboljsanje ali posto je android uskoro će to biti sve veća razlika u odnosu na trojku,merenje sastava tela je super dodatak i gmape koje rade super bez posebnih instalacija i dodavanja raznih programa.Rezolucija je bolja od gw3 i jedino za sada se cekaju skinovi sa detaljnijim parametrima jer je tizen tu baš razvijen,baterija je ista kao na trojci.

Prilozi

• 20210831_114817.jpg
    20210831_114817.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 31
Koliko ti izdrzi baterija samo za prikaz vremena i obavjesti? Jesil uspio omoguciti opciju mjerenja pritiska?

Nazad
Vrh Dno