Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

SrdjanBob

Čuven
Učlanjen(a)
17.04.2003
Poena
609
Počeo pre-order.

With the 16 GB for $399 and the 32 GB for $499.

Koliko li će koštati kod nas kada jednog lepog dana počne prodaja.

Za razliku od stare sedmice moci ce da se koristi kao ostali mobilni telefoni (ne moraju da se koriste BT ili obične sluške).

Da li osim ovog u najavi postoji jos neki Honeycomb tab sa phone aplikacijom (ne računajući custom rom-ove) ?

Poslednja izmena:
Trebalo bi i Samsung 7.7 i 8.9 isto da imaju i telefon, ostali najavljeni izgleda nemaju.

Tačno.

7,0 plus i 7,7 imaju standardanu phone funkciju u smislu da ih možeš držati kao telefon na uvetu i pričati, dok 8,9 kao i prvobitna sedmica ide samo preko BT ili običnih sluški.

Tačno.

7,0 plus i 7,7 imaju standardanu phone funkciju u smislu da ih možeš držati kao telefon na uvetu i pričati, dok 8,9 kao i prvobitna sedmica ide samo preko BT ili običnih sluški.

Čekaj, šta mu dođe sad taj 7.0 plus? Znam koji je model 7.7, ali za ovaj nisam čuo. 🙂

Čekaj, šta mu dođe sad taj 7.0 plus? Znam koji je model 7.7, ali za ovaj nisam čuo. 🙂

Novi SGT, pravljen da bude jeftiniji od 7.7, a da opet bude mocna sprava. Uostalom, pogledaj na GSM areni specifikaciju i ocekuj mnogo od ovog modela 🙂

7,0 plus mu dođe kao refresh varijanta originalnog Taba. 7 inča ekran, ali tanje kućište, dvojezgarni procesor, Honeycomb.....Ostalo je manje više isto, osim što je omogućeno telefoniranje bez slušalica. U suštini oversized Honeycomb telefon. Tačno ono što sam ja recimo želeo da prvi Tab bude....

7,7 je manje više isto to, samo sa malo većim ekranom, pa ko voli nek izvoli, bira šta mu je draže 🙂

7,0 plus mu dođe kao refresh varijanta originalnog Taba. 7 inča ekran, ali tanje kućište, dvojezgarni procesor, Honeycomb.....Ostalo je manje više isto, osim što je omogućeno telefoniranje bez slušalica. U suštini oversized Honeycomb telefon. Tačno ono što sam ja recimo želeo da prvi Tab bude....

7,7 je manje više isto to, samo sa malo većim ekranom, pa ko voli nek izvoli, bira šta mu je draže 🙂

Stvarno su mi nejasni sa ta dva skoro potpuno ista modela (bar iz perspektive korisnika). Samsung ima u ponudi modele sa ekranom od 7, 7.7, 8.9 i 10 inča, što je prilično "razvodnjavanje" ponude i zbunjivanje ionako neodlučnih korisnika. Možda je Apple ipak u pravu, kada pravi samo jedan model uređaja, ali ga pravi jako dobro, i korisnici nemaju dileme. Slažem se da ne odgovara jedna veličina svima, ali baš i 7 i 7.7, mislim da je mnogo, i ne znam kako se njima isplati da imaju oba modela u proizvodnji. Valjda znaju šta rade.

Pa valjda je tebi kao korisniku u interesu da ima sto vise, pa ces imati i bolju ponudu, a samim ti i bolju cenu, pa je na tebi da izaberes.. Da ne idemo u off, ali trenutno imam galaxy tab, a jedno mesec dana sam nosio i iPad, ja stvarno ne primecujem tooooliko kvalitetniju izradu, ali zaista, tab je sklopljen po meni fenomenalno, nista ne skripi, cak mi je jednom i pao i nikakvih tragova ostecenja nema, mozda kasnije ali za sad je tako..

ja posle godinu dana druženja sa Tabom (od toga prvih 6 meseci i kao telefon, primarni), mogu da kažem samo da je jedino što mi nedostaje: homescreen organizacija kao na Honeycombu, i opcija telefoniranja bez sluške (da, sasvim sam dovoljno lud da držim džombu od 7 inča na uvetu....šta me briga :d )

Promenio sam praktično sve od ROMova što je dostupno, uspeo par puta da ga ubijem, imao kojekakve čudne bagove sa njim od silnog drndanja, ali uvek se ako ništa drugo, a ono posle vraćanja oficijalnog GB vraćao na staro i sve radilo kako treba.

Da se vratimo malo na 7,0 plus: Ono što me izuzetno raduje to je malo izmenjen dizajn, odnosno pre svega ove povijenije ivice, i smanjena debljina uređaja. nadam se da će se pojaviti kod nas, i da će cena biti razumna (u šta naravno treba opravdano da sumnjamo). Što se tiče razvodnjavanja ponude, Samsung očigledno ima politiku da sa svim svojim proizvodima pravi varijacije na teme, po sistemu "ako napravimo gomilu gluposti, prodavaće se od svega po malo, pa eto zarade i na taj način". Bliža mi je ta opcija ngo predstavljanje jednog jedinog proizvoda pa kome se sviđa nekpazari, a kome ne...ups, ipak mora da pazari 😀

ja posle godinu dana druženja sa Tabom (od toga prvih 6 meseci i kao telefon, primarni), mogu da kažem samo da je jedino što mi nedostaje: homescreen organizacija kao na Honeycombu, i opcija telefoniranja bez sluške (da, sasvim sam dovoljno lud da držim džombu od 7 inča na uvetu....šta me briga :d )
Kako te je služila baterija kad si ga koristio kao telefon? 🙂

Zapravo, moj utisak je da je razlika u dijagonali tu pre svega zato sto je 7.7 jaci uredjaj, pa je iz marketinshih razloga ovih 0.7" vise. Mislio sam ranije da je zbog tehnologije ekrana i da im je zato lakse da naprave toliku rezoluciju na ovoj dijagonali, ali od kada su nebitno nizu najavili na ekranu od 4.65", ocito da nije...

U svakom slucaju, 7.7 ima nekoliko prednosti koje ga stavljaju u visu kategoriju. Jos je tanji i laksi nego 7.0 plus, ima Super AMOLED Plus ekran visoke rezolucije (1280x800 naspram obicnog TFT sa 1024x600) i visi takt procesora (1.4 ili 1.5GHz naspram 1.2), vecu internu memoriju kao opciju (oba imaju opcije 16 i 32GB, 7.7 ima i 64), jacu bateriju. Ako se razumes u materiju, mozes da shvatis/proveris zasto placas vise za jedan nego za drugi. Ako si obican korisnik i nemas pojma ni sta tu sta znaci, a kamo li zasto je jedan bolji od drugog, potrebna ti je veca razlika da bi se opredelio za skuplji model. Samsung na tu kartu verovatno igra sa malo vecom dijagonalom. Pozitivna stvar je da za razliku od 10.1, oba ova modela mogu da prosire memoriju microSD karticom.

Ja čekam Tab 7.7 kad izađe kod naših operatera, a težina, debljina, Super Amoled i jači hardver mi ipak dosta znači. Bilo bi lepo da se pojavi pre kraja godine.

Hehe, Gizmore, naceka se ti, dok si ti planirao ja sam stigao da se odlucim, predomislim, skupim pare, vrate mi drugovi kojima sam pozajmio i kupim 🙂

Sve nešto odlažem hehe. Hteo sam da uzmem Tab 10.1 pre nekih mesec dana, ali sam se oladio kad sam video najavu za Tab 7.7, verujem da će mi ova dijagonala mnogo više odgovarati, a izgleda zaista dobro. Još uvek mislim da je ovih 7.7 inči sweetspot.

gsmarena_006.jpg

Ko nije gledao neka obavezno pogleda:

http://www.youtube.com/watch?v=pEkpMh8uq5E

Kako te je služila baterija kad si ga koristio kao telefon? 🙂

Uz instaliran setCPU i podešen na 200mhz kad se ugasi ekran, izdržavala je sigurno ceo dan, a kad malo sjašem sa poziva, onda i dan ipo do dva. Potrošnja otprilike ovako: do 20ak poruka, do sat poziva, par mailova, 5-6 aplikacija uključeno na redovan update.....sat-dva surfa otprilike, koji klip na tjubu i nešto malo isprobavanja aplikacija. Kad je bilo manje poziva, duže je izdržavao. Iz nekog mog iskustva, pored GPS, bluetooth mu najviše srče bateriju.

jel ima rut za ovaj uredjaj. ako je neko radio nek baci link.

Јел зна неко за овај таб, доста програма га препознаје као телефон а не таблет. нпр hd widgets нема виџете 8х1 већ само до 6х1 као за htc note. Јел има неко решење за ово?

160 dpi na 1024x600 = manje mesta na ekranu nego na 1280x800. Mreža ikona je 6x5 tako da vidžet nema šanse da bude veći od 6x5. Jedino da probaš neki lančer sa promenljivom mrežom i da se igraš sa promenom dpi-a.

E ovo je već nešto. Osetno brža mašina, pogotovo market.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1341930182597.webp
    uploadfromtaptalk1341930182597.webp
    23 KB · Pregleda: 141
Konačno i ja da ubodem uređaj koji zvanično dobije ICS. Razlika HC i ICS na ovom tabletu je nebo i zemlja. Pored silnog zamzung bloatware-a on i dalje "dobro" radi.

Da li se ovo flesne preko odina ili kiesa?

Nazad
Vrh Dno