Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab 3

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja se nadao isto, ali dripci iz MTS-a tek od 2.11. dozvoljavaju da se menja ugovor tj. sklapa novi posto trenutno imam Box, kao da je u sklopu Box paketa tablet ne bi bio problem ni sad da ga uzmem, ali posto otkazujem box i samo net10 uzimam, nema od toga nista.

Valjda ce biti bolje neke ponude ili isti ovaj (mozda i 10" padne cena za mesec ipo).
Ko zna, mozda mu cak i spuste cenu na dinar uz Net10, mada stvarno sumnjam.

Čao narode,

da li neko ima problema oko punjenja baterije?

da budem precizniji, stavim tablet na punjač, posle par sati ništa se ne dešava. Ukoliko se uradi restart uređaja, onda tek kreće da puni.

Pozdrav,
Uroš

nisam nikada imao ovakav problem. da li koristis originalni punjac?

Probaj sa provereno ispravnim punjacem i kablom, ako se i tako isto ponasa, potezi garanciju i nosi na servis. Jesi mu instalirao Kitkat?

Imam par pitanja u vezi Samsung Galaxy Tab3 8.0" (bez 3G SIM)...

1) Da li neko zna funkcionise li 3G USB modem kada se poveze preko OTG kabla ili nekako drugacije kako vec moze da se poveze?
Mozda bi mi ovo nekad zatrebalo, ali ne mislim da to konstantno koristim...

2) Da li je neko probao da nakaci USB flash (Kingston Data Traveler MicroDuo USB2.0, DTDUO) koji ima sa jedne strane normalni USB port, a sa druge microUSB i da li ga tablet prepoznaje?

3) Koja je najbolja aplikacija za Remote Desktop kacenje na racunar?

4) Da li je bolja kupovina LG G Pad 8.3" (za ~28k din) ili ovaj Samsung Galaxy Tab 3 8.0" (za ~18k din)? Najvise me brine razlika u ppi Samsung=189ppi, a LG=273ppi.
Napominjem da bih ga koristio uglavnom za surf i citanje elektronskih knjiga i .pdf dokumenata, remote connection na racunar i ponekad da odgledam film ili seriju.

Hvala na odgovorima...

Poslednja izmena:
3g usb modem ne funkcionise na ovom modelu tableta. moglo bi da se nadje neko resenje na xda, ali nisam imao preke potrebe za tim, kad mi treba wifi, pustim sa telefona, a sada ima i "mifi" uredjaja koji bi zavrsili posao..

konkretno takav fles nisam kacio ali sam kacio par komada koje imam, i svaki je radio, ne znam tacno koji modeli tacno su u pitanju. u usustini trebao bi svaki fles da prepozna. mozes da prebacujes fajlove i sve ostalo bez problema.

recimo team viewer, nisam isprobavao druge, ovu cesto koristim i radi dobro.

za ppi ne brini, uz toliku razliku u ceni, jasno je ko ima prednost. nemoj samo preterivati sa aplikacijama i radice fino. ja moj koristim za surf, tapatalk, skype, viber, office, mejlovi, remote desktop, filmovi, muzika, podcast... radi dobro za sada, u februaru sam ga kupio kada je bio 30.000.....

nisam nikada imao ovakav problem. da li koristis originalni punjac?

desilo se i pre kit keta, ali posle updatea kao da je načisto poludeo tab.

originalni punjač. par dana se ponašao normalno potpuno. nakon toga od jutros ponovo ista priča. dočekao me na 40% posle 3 sata punjenja nije se menjalo ništa. posle restarta pokazuje 20%. ponovo na punjač 2 sata do 35%. Onda je pokazao 100% skinuo ga sa punjača restartovao, ponovo pokazuje 20%. totalni haos. ako ga odnesem na garanciju kapiram da će im trebati 20 dana da mi vrate tablet, to me najviše nervira.

Poslednja izmena:
Bio sam u par radnji u TC Usce da pogledam uzivo kako izgleda ovaj tablet i na raznim mestima sam cuo razlicite informacije...

U jednoj radnji mi kazu ovaj model nema podrsku za OTG (kao nema OTG chip) i nece da radi USB flash ni USB tastatura, vec samo bluetooth tastatura i to Samsung.

U drugoj radnji kazu nema podrsku za OTG, ali sa novom verzijom Androida ce imati.

Predjem preko puta u trecu radnju i tamo mi kazu radi sve i USB flash i USB tastatura i bluetooth tastatura (i sve to ne mora da je od Samsung proizvodjaca). Cak kazu i da 3G USB modem radi, ali ne svi modeli.

Sad kome da verujem?

Bitno mi je da budem siguran da ce ova dodatna oprema funkcionisati i da ne mora da je Samsung brend.

Ako neko moze da kaze iz prve ruke sta je probao i kako to funkcionise?

Hvala na odgovorima...

sa starim androidom kao i sa novim radi sledece:
svaki usb flash koji sam prikacio (7-8 modela),
bezicna usb tastarura u kompletu sa misem, dakle samo onaj prijemnik zakacim na otg kabal i rade i tastatura i mis (neki genius od jeftinijih).
a ono sto sam prikljucivao na starom androidu ali nisam jos probao na kitkatu, a nije htelo da radi:
dva telenor usb 3g modema (stariji neki, ne znam sad tacno koji modeli),
canon power shoot f.aparat - iako pise "kamera je prikljucena" brzo zatim prijavi "kamera je iskljucena" i tako u nedogled,
externi hdd toshiba usb 3.0 1tb takodje nije prepoznao, da li zbog formata particije ili bi mozda radilo sa externim napajanjem, nisam isprobavao.
u sustini usb flash memorija, tastatura i mis rade bez problema, ostalo kod mene nije radilo.

probao veceras, ne rade. daje im struju ali nikakve opcije za povezivanje nemam.. mozda treba neki program da se instalira.. pogledacu malo na netu

edit: vidim sada na store da ima program ppp widget koji bi trebao da radi posao, ali treba mu root pristup, sto na mom tabletu nema pa ne mogu da isprobam.

Poslednja izmena:
Samsung tablet računari ne podržavaju povezivanje sa USB 3G modemima. Nemaju neophodne drajvere.

Mada probaj PPP widget aplikaciju sa Play Store.

Sad kome da verujem?

WW sajtu i korisniku pajica, pošto je javio čovek iz prve ruke.

Edit: Šteta što nemaš root. PPP widget ne radi bez root pristupa.

Poslednja izmena:
Moze li neko iz licnog iskustva da kaze koliko traje baterija za gledanje video sadrzaja na max osvetljenju?

A koliko za surf i citanje e-book?

takav info najbolje potrazi na netu gde je neko radio takve testove, neki review i sl. niko to u normalnoj upotrebi ne testira tako da gleda video bez prestanka dok se ne isprazni baterija.. ja nekad pustim radio (tunein) preko neta, pa se relativno brzo isprazni obzirom na mali screen on time, a kada ne slusam muziku, onda naravno dosta duze traje. nisam ga nesto detaljno testirao pa ti ne mogu reci koliko bi trajala baterija ako bi samo gledao filmove npr, ili citao nesto. a opet i to zavisi od jos dosta faktora.. da li bi wifi bio ukljucen, sta se desava u pozadini, da li film pustas sa memorijske ili strimujes sa nekog servera itd..

ali, evo bez testiranja, odprilike, kada bi nesto citao sto je na memoriji tableta, uz iskljucen wifi i osvetljenje na auto, izdrzao bi 9-10 sati bez prekida.

Da li vredi dati za polovan tab 3 t210 10k dinara ili kupiti nešto drugo novo ili malo skuplje?

probao veceras, ne rade. daje im struju ali nikakve opcije za povezivanje nemam.. mozda treba neki program da se instalira.. pogledacu malo na netu

edit: vidim sada na store da ima program ppp widget koji bi trebao da radi posao, ali treba mu root pristup, sto na mom tabletu nema pa ne mogu da isprobam.

moj tab 3 8.0 kitkat nisam uspio da povezem preko ppp widget,rootovan mi je tab,e sad na xda forumu ima ova interesantna tema http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2172914,pa ako je neko probao ili se malo bolje razumije u ove sitnice zamolio bih da ovdje to malo bolje pojasni.

Jel ima neko predlog za futrolu ili bilo šta slično za Tab 3 8.0? Skoro ništa ne nalazim. 🙂

ja sam uzeo obicnu silikonsku.. . nije preklopna vec samo nazad ide.. imas i originalne preklopne ali su skuplje

Nazad
Vrh Dno