Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Kako to mislis ne donosi prednosti?
-Night mode
-Bolja optimizacija baterije
-Gestures
-Fluidnost
-Softversko poboljsanje kamere
-Bixby button remap
Da ne nabrajam.. A tebi ako to nisu prednosti i poboljsanja, ne znam sta ti onda ocekujes od update-a.
Night mode ima i uz teme

Bolja optimizacija baterije... To cemo tek da vidimo, generalno bude losija baterija kod Samsunga pri svakom apgrejdu androida

Gestures imas i sad, bice samo drugaciji, cisto da promene

Fluidnost kod s8 je do samsung izvedbe androida, ne samog androida. Tako da su to mogli da srede i bez nove verzije (pod uslovom da su uopste sredili)

Softversko poboljsanje kamere... Prvi put cujem, i smeo bih da se kladim da od toga nema nista, sem ako ne mislis na nove opcije pri fotkanju, tipa filteri ovo ono, ali to ne donosi bolje slike

Bixby button remap - ovo nema veze sa novom verzijom androida, to je do samsung softvera, i mogli su da ubace i bez nove verzije

Poslednja izmena:
Meni je novi UI uzasan. Ikonice ne mogu mnogo da se smanje, kad smanjim DPI onda tastatura nije dobra. Ikonice kao za slabovide. Kad bih stavio na default sve je preveliko, status bar isto, kao da su pravili za decu, da sve bude sareno i veliko.

Probaj samo da promeniš velicinu ikonica u Samsung lancheru

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa moze samo grid da se menja 5x5 ili 5x6 i slicno. Ali i kad stavim 5x6 opet je preveliko. I status bar je po mom prevelik.

Stavi drugi launcher i menjaj ikonice po želji. Stvarno su stock ikonice ko deca u zabavištu da su ih crtala.

Možda telefoni koji imaju csc TOP(vip) dobiju pie uskoro. Ovo je samo moje nagađanje.
Pie za s9 zvanično izašao 20.12.2018, u vip stigo za 17 dana-07.01
Pie za s8 zvanično izašao 20.02.19, +17 dana to je 9-10 mart.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Posle update nemam više onu uspravnu tastaturu već samo vodoravnu sa svim slovima. Da li su je izbacili ili ja ne mogu naći?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

A kako ste podesili navigation bar? Ja sam koristio opciju bez ali kad se swipe da se pojavi, sad je to onemogućen. Ova nova opcija sa skrivenim barom i gestures mi I nije nesto, pogodim svaki 3 put, a još mi i maska sa izdignutom ivicom u donjem delu smeta.

Ljudi kakve veze ima update sa vipom telenorom mtsom... ja imam tel iz eu sa telenor karticom... nema apdejta jos.. i dali instalirati ovaj pie? I dali mora ractory reset posto mi se to nw radi

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zasto ne bi instalirao PIE?
Sad niko nece da prelazi jer ako treba factory reset, nedaj boze ponovo podesavati sve.
A kad kompanija objavi da nece dati podrsku za neku verziju androida onda drvlje i kamenje :)

Evo ja nisam uradio factory reset i sve radi glatko.
U svakom slucaju cu uraditi posto sam imao problema sa baterijom i pre update-a, ali hocu da testiram par dana bez reseta.

A kako ste podesili navigation bar? Ja sam koristio opciju bez ali kad se swipe da se pojavi, sad je to onemogućen. Ova nova opcija sa skrivenim barom i gestures mi I nije nesto, pogodim svaki 3 put, a još mi i maska sa izdignutom ivicom u donjem delu smeta.

Kad se naviknes na gesture, nema nazad :)...meni je leglo bas i generalno sam zadovoljan "pitom" nije to samo sminka

i da, naravno da nema potrebe za factory reset, malo podesavanja i to je to

Poslednja izmena:
Zasto ne bi instalirao PIE?
Sad niko nece da prelazi jer ako treba factory reset, nedaj boze ponovo podesavati sve.
A kad kompanija objavi da nece dati podrsku za neku verziju androida onda drvlje i kamenje :)
Pa pojma nemam, hard reset da radim ne mogu jer imam 40gb slika u telefonu aaaa

To bar nije problem. Uradiš sinhronizaciju sa google photos npr

Sent from my Mi 8 using Tapatalk

Ma to jeste vec i odradjeno 31gb al nmz po folderima itd, ma ko da se bakce xd...
60220c46138ba616be978a9beab5d5a9.jpg

Kako ne može po folderima?

Sent from my Mi 8 using Tapatalk

Meni danas stigao ovaj februarski update koji nije android pie
U mom slucaju januarski update je preskocen...
3f8b2bfad9ab4b6631dc9d17b75d2a9f.jpg

Poslednja izmena:
Pa sve zbutao u jedan folder morao bih rucno..
Ma od reset nema nista za sad a i inako jos mi nije stigao update

Meni danas stigao ovaj februarski update koji nije android pie
U mom slucaju januarski update je preskocen...
3f8b2bfad9ab4b6631dc9d17b75d2a9f.jpg
Код мене исто, само је стигао јуче.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Gde online cuvate slike? Google drive ili negde drugde? Koliko memorije ima google drive? Nemam bas iskustva , nisam nikad tako online skladistio slike , pa bih voleo da cujem vas savet . Imam foldere, pa bih hteo po folderima i da ih sacuvam. Poz

Imas neograniceno ako hoces da ti smanji rezoluciju slike na drive, ako hoces pravu rezoluciju onda 15gb to je za google drive

Ja intalira ovo stize danas, ma radi extra

Da li se nekome dešava pucanje aplikacije galerija prilikom brzog skrolovanja u pregledu albuma? Ovo se redovno desi ako 2-3 puta skrolujem do kraja pa nazad na početak. Prvo se pojavi par foldera kao da su prazni (bez par slika u previews} pa onda pukne galerija. Primećeno dva dana posle upgrade na pie.

U sad vidim da galerija promenjena i bas mi odgovara... dosad sam koristio quickpic. Svidja mi se bas ovo full screen bez navigation bara xD

Nema pucanja kod mene imam preko 40gb slika +snimci i vrti odlicno

takodje nisam primetio nista neobicno u galeriji, radi bez greske. presao sam na Pie preko Odina, uz factory reset.

imam oko 45 gb video snimaka i fotografija u 17 albuma na memorijskoj kartici.

Posle brisanja keša i podataka za galeriju ne puca. Ali čim se napravi par grupisanja albuma (nova opcija na pie) puca ponovo. Sad bar znam šta je problem.

Ni kod mene na Pie nema problema. Preko Odina je instaliran uz fabrički reset posle instalacije

Ја просто не могу да вјерујем колико ми је батерија живнула након гашења AOD. У једном моменту је почела да се празни за 8 сати, од 100-0%. И након гашења AOD гура 25-35 сати опуштено.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Vrh Dno