Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

I sa tom crnom bojom zna da bude zeznuta priča na oledu , npr ukoliko stavite navigation bar da bude konstantno crn onda ostali deo ekrana " brže izgori " i opet tu dole dobijate traku na sivoj pozadini 🙂

AJde molim te okači neki screenshot toga pošto nisam siguran da razumem na šta misliš.

Kad je crna boja onda su ti ugašeni pixeli na amoledu, to znači da nema šta da napravi burn in..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pa nije ugašen skroz, sami brojevi su beli ili već u boji koju izabere korisnik, a može da bude i slika. Ili ja ne razumem nešto tu kako nastaje burn in.

Poslednja izmena:
Nemam više s8 na sreću 🙂
A i to mora da se slika , nikakav ss tu ne pomaže 🙂

Ok, ukapirao sam, navigation bar mi menja boje u zavisnosti od background-a, tako da ne bi trebalo da tu bude problema. Nego muči me AOD kao što napisah, čini mi se da ne promeni poziciju 3 sata...

Poslednja izmena:
Pokušaj da staviš neko parče papira tačno na granicu do koje ide aod . Ja sam radio nešto slično 🙂 u par navrata sam pomislio da se nikada ne pomera a nekada sam se utripovao da se pomera ali bukvalno za deo milimetra. 🙂

Rodjak mi koristiti 8 meseci AOD 24/7 Nema burn in, takodje nema generalno. Moj 8+ takodje nema nigde burn in isto 8m star.

Burn in se u 90+% slučajeva stvara sa jakim osvetlenjem + statična slika, u normalnoj primeni nebi trebalo ni sa boost.

Zimus na skijanju sam recimo prosek bio 2h+ samo boost jer sam i tada jedva ista video xD

Dok drugar recimo ima preslikanu tastaturu jer je uvek na 100% ili boost osvetlenju, ko da ispod 100% ne vidi. Telefon ima 10m.

Dok rodjak recimo sa XZP ( IPS display ) koj redovno 2h+ visi na operi ima burn in od navigation bara.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Još mi samo recite jel kod s8/s9 burn in podleže garanciji? Nešto sam pročitao na predhodnim stranicama i ukapirao da nema pravila?

Zavisi od situacije pre svega zavisi dal ćeš da uletiš ko vuk medju ovce i počneš da vilenis xD

Na pixel XL( u USA bar ) su prihvatali svaki al oni su baš imali tih problema na samsung burn nije ni blizu kakva je situacija kod drugih proizvodjaca.

Evo moja logika A ovde nas ima sigurno više sa tom logikom nego ovih sa drugom:

Telefone nosimo 6-12m MAX za to vreme jedino extremni slučaj koj visi na social apps i chatuje na 100%/boost ima da sprzi ekran za ovih 6-12m teško da će iko ugroziti ekran u toj meri da će to smetati.

Telefon isti da nosim 2 godine ...polio bi se benzinom i zapalio ...sutra treba mi stigne 9+ nzm ni njega kako ću da svarim kad je skoro isti kao s8+

Jel ima IKO ovde da visi 2god na isti telefon ? Ako i ima opet za te 2god teško da će šta biti ekranu osim u navedenoj situaciji ( imam s7e koj i dalje nema ništa a przio sam ga k'o medjed ...naravno ima tu i sreće sa ekranom)

Sve u svemu ekran mi je broj 1 u listi bitnosti tako da sigurno neću preskakti najbolji ekran zbog " šta može da se desi ili ce se desiti za 2-5-10" godina ...dotle će telefon uveliko biti staro gvožđe.

Poslednja izmena:
Ja sam menjao ekran na s7e starom 6 meseci, i na s8plus posle 3 meseca.
Na s7e 1cm debela zuta horizontalna linija, na s8plus 1cm po sred ekrana bela linija po vertikali, vidljiva na sivoj pozadini, cak i na beloj. Koliko je dobar ekran toliko mi je preseo. Pritom telefon je uvek na auto i retko kad bude na 100% osvetljenja.

Nemaš sreće, oko mene u društvu su gotovo sve s8/9 plusevi kao i note 8ice pre toga svi bili na s7e pojedini s7 i tako unazad od note1 , unazad ne znam za nikoga da je menjao ekrane ( osim ovih što ih lome redovno ), a ovaj sto uvek chatuje nema amoled koj nije sprzio taj isti takodje imao na s7e liniju ( njegovom krivicom ispao mu sa kvada ) xD

Imamo i jednog specijalca u društvu lomi 8+ svaki drugi mesec već 2x menjao ekran preko one samsung garancije i nekoliko 8+ izmenjao ...ne konta mu jeftinije da nosi fon u nekom flipu nego golog.

LRM_EXPORT_20180228_185125.jpg

Što se tiče osvetlenja svi smo na spoljnim poslovima te nam uvek jako osvetlenje osim u kući gde sam na 30-50% prosek.

"preseo", kao da ti je ubio hrčka ili zlatnu ribicu a ne da si reklamirao tehničku robu

Pa normalno da mi je preselo da menjam displeje na telefonima od 500 600e posle par meseci. To svakako nisam ocekivao od flagship uredjaja.

Hahaha tačno sam znao da ćeš pomenuti cenu. Ne smem da zamislim šta bi bilo da kupiš auto od 40k evra i ispumpa ti se guma. Čitali bi u novinama PRESEO MU MERCEDES. "ako ću da pumpam gume kupiću fiat 500" [emoji16]

Vojkane ja tebe smatram za normalnog lika, doduse samsung bota al nema veze. Kako je isto displej na telefonu i guma na automobilu ? Cemu uopste poredjenje sa kolima covece ?
Normalno da cu spomenuti cenu kada se kupuje i placa jedan od boljih telefona u tom trenutku. Nisam kupio alkatel od 8000 dinara pa da kazem *mjau**mjau**mjau*, slab kvalitet. Ne znam sto ljudi ovde pokusavaju da opravdaju brendove.
I da, normalno da mi je preselo cimanje do servisa, cekanje, ponovno namestanje telefona.. Sreca pa pro mobi resava brzo, mogao sam i 15 dana da cekam na telefon sto je vrlo verovatno u drugim servisima.

Otkriću ti jednu tajnu, flagshipovi su skupi zato što imaju najbolji hw (generalno), ne zato što se ne kvare [emoji16]

Eto lepo si rekao imaju najbolji hw, video sam kvalitet tog displeja 🙂

https://youtu.be/LUF-W2zkBbw

Da li ovaj problem podleze garanciji? Drugaru se desava na S8+, ali ne stalno.

https://youtu.be/LUF-W2zkBbw

Da li ovaj problem podleze garanciji? Drugaru se desava na S8+, ali ne stalno.

Da podleže. Menjaju kameru. Nekada hoće da bude i soft bug ne mora da znači da je af u problemu. Ako češće počne da se dešava neka proba reset...meni se posle toga nije javljao problem.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Radio je reset, a ja sam mu i flesovao oreo ali ostao je problem. Doduse jednom u nedelju-dve mu se desi pa i nije strasno. Ako pocne cesce onda ce ga nositi. Hvala na brzom odgovoru.

Vojkane ja tebe smatram za normalnog lika, doduse samsung bota al nema veze. Kako je isto displej na telefonu i guma na automobilu ? Cemu uopste poredjenje sa kolima covece ?
Normalno da cu spomenuti cenu kada se kupuje i placa jedan od boljih telefona u tom trenutku. Nisam kupio alkatel od 8000 dinara pa da kazem *mjau**mjau**mjau*, slab kvalitet. Ne znam sto ljudi ovde pokusavaju da opravdaju brendove.
I da, normalno da mi je preselo cimanje do servisa, cekanje, ponovno namestanje telefona.. Sreca pa pro mobi resava brzo, mogao sam i 15 dana da cekam na telefon sto je vrlo verovatno u drugim servisima.

Koj to brend iz flagship klase ima ekran bez ijednog problema ? Navedu samo 1 ja potpisujem da ću osporiti.

Evo navešću ti par najboljih telefona ti probaj da navede još neki.

Pixel 2XL = sem što ima češći burn in od samsung, prljavu belu generalno ekran smeće za te pare koje košta.

Htc u11 ekran ok, malo mračan ( generalno pinkish tint ). U11+ izuzetno mračan do te mere da nebi smeo ni HDR10 imati da se ja pitam.

Sony = ekran solidan ( opet burn in moguć ) uglovi smeće nema DCI-p3, dnevna vidljivost ok za IPS ...smeće naspram amoled, dosta masi boje.

LG = ekrani generalno smeće.

Huawei = ekran lep dobar, napolju isto smeće pored samsung ( samo mu kontrast promeni isti k ... Ništa se ne vidi ) sem toga isti burn in problemi ga vezuju kao i ostale amoled povrh toga najverovatnije im LG pravi.

Jedini telefon koj parira čak i po mom skromnom mišljenju generalno bolji u smislu da je " out of box " kalibracija je Iphone X ( samsung last gen display ) opet naspram samsung na suncu znatno lošiji jer boost samo samsung ima te kad predje u 1000 nita+ zonu glupo je porediti sa telefonima od 600 nita povrh svega najbolji sunlight contrast ratio ti ima samsung tako da je svakako najbolji na suncu i sa istim osvetlenjem kao ostali.

Covece sta se pravis pametan svaki put. Ja sam preneo moje iskustvo a dok sam trazio resenje nasao sam pun YT sa slicnim/istim problemima. Ne zanimaju me brendovi govorim za flagship uredjaj i crkavanju displeja na istom. Ne pricam o tome koji je displej kvalitetniji izmedju brendova. *mjau**mjau**mjau**mjau*te jel moguce da je toliko samsung botova.

Zaključak je da svaki brend ima neke mane i probleme. Ne uzimas u obzir da je samsung broj 1 po android prodaji automatski ima i najviše uredjaja sa manama.

Na kraju se sve svodi na kompromis ko šta može da trpi.

Dame i gospodo, ako vas zanima kako izgleda bačenih 97k, pogledajte u S8! Koristim ovo smeće već preko 7 meseci ili više. Na početku je znao da laguje i ponekada da zabode. Ovo smeće koristim svakodnevno; YT, muzika, Chrome, PUBG, Viber... bukvalno sve. Mnogo mi ide na živce to što je telefon prespor kada mu se zada 2 zadatka u isto vreme. Imam poziv na Skype, i treba da otvorim galeriju, mislim da me tada pukne agresija najviše jer je to za ovo smeće nemoguća misija. Laguje i gubi mi vreme. YT i Chrome u multiprozoru je ne daj Bože... stalno mi daje greške, krešuje, laguje. Telefon se enormno greje kod običnog dopisivanja na Viberu. Da li je problem u Samsungu ili Androidu, to me ne zanima. Ako sam dao tolike pare, ne želim da brinem o glupostima takvog tipa. Od sada samo OnePlus, Xiaomi i eventualno Huawei.

Poslednja izmena:
Prodavaj dok jos ima neku cenu i prelazi odma na OnePlus, Xiaomi ili eventualno Huawei, ne vrdi ni jedan telfon, ma ni jedna sprava i spravica ma za sta ona bila tolikog i takovg nerviranja...

Dame i gospodo, ako vas zanima kako izgleda bačenih 97k, pogledajte u S8! Koristim ovo smeće već preko 7 meseci ili više. Na početku je znao da laguje i ponekada da zabode. Ovo smeće koristim svakodnevno; YT, muzika, Chrome, PUBG, Viber... bukvalno sve. Mnogo mi ide na živce to što je telefon prespor kada mu se zada 2 zadatka u isto vreme. Imam poziv na Skype, i treba da otvorim galeriju, mislim da me tada pukne agresija najviše jer je to za ovo smeće nemoguća misija. Laguje i gubi mi vreme. YT i Chrome u multiprozoru je ne daj Bože... stalno mi daje greške, krešuje, laguje. Telefon se enormno greje kod običnog dopisivanja na Viberu. Da li je problem u Samsungu ili Androidu, to me ne zanima. Ako sam dao tolike pare, ne želim da brinem o glupostima takvog tipa. Od sada samo OnePlus, Xiaomi i eventualno Huawei.
Uzmi htc u11 bez zezanja, ako mozes da svaris zastareli dizajn

S9+ via TT

Ma pređi tim čim prije na Hyundai.

Evo i ja uzeh s8. Koristim ga nekih 5 dana i za sad vidim da je prethodni lg g6 mnogo fluidniji telefon, ovaj hoce da zabada i preskace frejmove i to dosta cak i u launceru prilikom skrolanja. Sve ostalo je odlicno tj bolje nego na g6 , kamere baterija, ekran itd... ovo mi je prvi samsung posle s3 i mogu reci da sam malo razocaran fluidnoscu jednog ovako skupog telefona dok je sve ostalo perfektno...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Odradite factory reset iz rikaverija (ne vraćajte bekap, nego kompletno od nule konfigurisanje), kada se podigne sistem pogasite sve aplikacije koje ne koristite 🙂

I to je to, sve ostalo je samsung softver 🙂

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno