Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Većina aroma instalacije imaju skriptu za Backup EFS-a. Prvo proveri da li je na internoj negde a ako nije skini poslednji stock rom na kojem si bio i flesuj odinom

Sent from...

Ne znam ti ja to ništa.. meni to sve mora doslovce da bi mi bilo kolko tolko razumljivo. Danima već čitam da bih namestio taj rom, puca mi glava. Isto tako je bilo pre dve godine sa S5 i kad sam video koliko je to komplikovano od onda se mučim s njim koristim ga stock sa svim bloatwerom, telefon se vuče, ali bar radi. Sad sam sa S7 opet pokušao da imam rutovan telefon da mogu najzad da pobijem aplikacije u pozadini i da pobijem reklame ako je moguće.

Ne vidim nigde na memoriji backup niti znam kako treba da izgleda, koja ekstenzija itd (valjda img?). Ima neki folder PartitionsBackups ali ne vidim ništa unutra. Verovatno se on sad kreirao kad sam instalirao Partitions Backup aplikaciju.

Zar moram da se vraćam na stock, kompletan rom da flešujem?! Niti znam kako (a da nešto opet ne zaje*em), meni treba za to cela noć, da pratim step by step uputstvo. Niti znam na kojem sam bio, i jel uopšte mora baš isti? Ima milion oni G930FXX...... oznaka šta god to bilo, pa onda i za istu zemlju više onih troslovnih (šta god to takođe bilo, csc valjda). Sećam se samo da je bio neki nemački sa nekim glupim Vodafone aplikacijama.

Poslednja izmena:
Sto se tice EFS-a, pretraži sve foldere. Kako ga skripta imenuje ako uopšte to radi, ne znam. Verovatno EFS...tar ili EFS...img. Ako nema, skini sa sammobile poslednji DBT rom ili još bolje ako ima Vodafone i flesuj. Na tom sajtu je i uputstvo i Odin

Edit
Skini nemački Vodafone VD2

Poslednja izmena:
Prijatelju sto se mucis s'tim sta fali stock-u. Nego da pitam kakva su iskustva jel ko ubacivao xposed?

Skidam taj, samo sa drugog sajta jer sa sammobile će download da traje do sutra
https://updato.com/firmware-archive-select-model?record=298E0B58F18E11E89F15FA163EE8F90B
Mislim da je taj i bio na njemu što se završava na erje, G930FXXU3ERJE samo što vidim nije baš poslednji, na sammobile ima još jedan noviji iz decembra, skidam i taj pa ću videti.
Problem je što meni šta god sam pokušao da upišem odinom nije pošlo za rukom samo sam dobijao failove i errore, brinem se da će i s ovim biti isto.

I ja sam imao sličnih problema sa Odinom sve dok nisam skinuo zvaničnu verziju. Čak ni sa poslednjom zvaničnom verzijom nije išlo pošto je ona predviđena za novije telefone. Postoje i one patcovane verzije - zato kažem zvanična verzija.

Послато са SM-G9650 уз помоћ Тапатока

Vratio sam uspešno sve na stock. I šta sad da radim da taj superman proradi?! Mislim sa bootloaderom i modemom šta da radim? Ono na šta linkuje tutorijal ne može da se upuca odinom, a iz arome ako opet izaberem bl/cp kao i prvi put verovatno će mi se desiti isto da nemam signal. Koji su uopšte najnoviji fajlovi za taj rom i gde da ih skinem?

edit:
Da skinem najnoviji rom za taj britanski BTU na kome je baziran superman, pa da probam da flešujem njegov bl/modem pa onda opet sve ispočetka? Twrp pa onaj no-verity za enkripciju pa wipe pa instal...

Poslednja izmena:
Alfa i njegovi Google servisi... Sad je i framework ubacio [emoji16]

ćuti bar više ne krivi samsung. sad je prebacio svu krivicu na google :)

inače istina je naravno da nema nikakve zavere nego je samsung do skoro imao kriminalne baterije. pisao sam u s8 temi (ne sećam se da li sam i ovde), S7 i S8+ slično stari (godinu i po dana, par nedelja je stariji S7), punjeni recimo 95% vremena 1A punjačima, S8 ima 90% batery health, S7 73%. i nije samo da accubattery izbacuje neke random vrednosti, S7 stvarno kilavo drži (4.5h na wifi je neki max, nov je išao 6+ sa istom upotrebom), dok je kod S8+ slabljenje u nekim prihvatljivim okvirima (tipa 7h ekrana sa upotrebom uz kakvu je kao nov izvlačio oko 8h). izgleda da su ih utegli nakon Note 7 fijaska.

Namestio sam rom i modem, radi mreža sa tim poslednjim od britanskog BTU, sad samo još jedno hiljadu drugih problema tj neodumica lol.

Nadam se da ovom nije totalno urnisana baterija.. dobio sam ga dve godine korištenog, ali arčen dosta i punjen redovno sa fast chargerom... valjda će držati bar veći deo dana, u suprotnom ne gine da se bakćem s powerbankom.
Skupe bre baterije, još neizmenjive.
S5 mi bio super, uzeo ga pre godinu i po ovde na benchu kao nov za male pare, punio ga sa 1A uvek. Stariji telefon a i dalje izdrži ceo dan, tad je mogao i dva dana da sastavi uz štedljiviji režim. I to je na stock, ništa optimizovano. Sad ću na rutovanom s7 nadam se moći da pobijem sve što želim da ne radi u pozadini, prvenstveno fejsbuk.

Originalno ne moze samo staklo. U tom Pro Mobiju jedino displej sa staklom, što ti se nikako ne isplati. Ima na netu nekih koji rade "reparaciju" tako sto ti zamene samo staklo oko 75e je ceo zahvat, mislim da je radio to neko ovde sa foruma i da mu je skroz okej ispalo.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jesi li za sve mobilne telefone ovako skupe zamene stakla ili je to specificno samo za Samsung?

Za svaki mob sa zakrivljenim ekranom...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pozdrav, treba mi Vase misljenje.. Da li dodati 100e za nov p20 iz telenora?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Pozdrav, treba mi Vase misljenje.. Da li dodati 100e za nov p20 iz telenora?

Lično, ne bih doplacivao za p20. Ništa tu posebno nećeš dobiti. Ako te služi ovaj s7e, zaista ne vredi.

Vojkane, to bi bilo da se samo smanjuje trajanje. ali sta sa onim buildom kada je baterija procvetala, i 10h izdrzi SoT?
Trajalo 2 nedelje i smrc.

Probaj da predjes na MicroG ili skroz izbacis Google Apps neko vreme. Ako ne dobijes ozbiljan pomak u trajanju baterije, javi, castim pivo or wev.

Ili se plasis da sam u pravu? :D

Lično, ne bih doplacivao za p20. Ništa tu posebno nećeš dobiti. Ako te služi ovaj s7e, zaista ne vredi.

Pa nemam pojma, cini mi se da je bolja baterija i kamera. A i garancija..

Pazi, ja ne bih doplacivao za p20, ali to sam ja. Sa gcam ćeš dobiti verovatno i bolju kameru od p20, a bateriju... Pa ako te ..be, jednostavno je zameni u promobi. Jeftinije te izadje, a dobiješ fazon nov telefon.

Pazi, ja ne bih doplacivao za p20, ali to sam ja. Sa gcam ćeš dobiti verovatno i bolju kameru od p20, a bateriju... Pa ako te ..be, jednostavno je zameni u promobi. Jeftinije te izadje, a dobiješ fazon nov telefon.
Jel radi gcam na noroot?

Vojkane, to bi bilo da se samo smanjuje trajanje. ali sta sa onim buildom kada je baterija procvetala, i 10h izdrzi SoT?
Trajalo 2 nedelje i smrc.

Probaj da predjes na MicroG ili skroz izbacis Google Apps neko vreme. Ako ne dobijes ozbiljan pomak u trajanju baterije, javi, castim pivo or wev.

Ili se plasis da sam u pravu? :D
i da rizikuje garanciju :) jedino ako je isteklo 2 godine, pa da odradi nešto.

Eto, da je kupio strani primerak ne bi ga cimali da uradi tako nesto za garanciju :)

Thx..

Da li neko ima iskustva i zna da mi kaže oko samsungovih glupih aplikacija smem li to da maknem iz superman roma ili moram da ostavim? Ako je poželjno da nešto ostane, koje su to?
Mislio sam da je to sve jednostavno i očišćeno, a ono ni tamo ni vamo ne znam šta da radim. Moguće ih je deštiklirati ali stoji upozorenje da onda mogu da se javljaju "force closes". To me asocira na win kad "optimizuju" i ubijaju servise i uklone internet explorer pa bude više štete nego koristi. Nije da mi ovo mnogo smeta, ali apdejtuje se i smara.

Prvenstveno me zanima da li je bezbedno (i poželjno) ukloniti ant radio, ant + plugin, samsung internet i device maintenance. Ostatak spiska su glupi samsung health i wearable gear, pa text to speech, experience home, email, link sharing, music i my files.

Da li neko ima iskustva i zna da mi kaže oko samsungovih glupih aplikacija smem li to da maknem iz superman roma ili moram da ostavim? Ako je poželjno da nešto ostane, koje su to?
Mislio sam da je to sve jednostavno i očišćeno, a ono ni tamo ni vamo ne znam šta da radim. Moguće ih je deštiklirati ali stoji upozorenje da onda mogu da se javljaju "force closes". To me asocira na win kad "optimizuju" i ubijaju servise i uklone internet explorer pa bude više štete nego koristi. Nije da mi ovo mnogo smeta, ali apdejtuje se i smara.

Prvenstveno me zanima da li je bezbedno (i poželjno) ukloniti ant radio, ant + plugin, samsung internet i device maintenance. Ostatak spiska su glupi samsung health i wearable gear, pa text to speech, experience home, email, link sharing, music i my files.
Uzmi ti nokiju 1100. Nemaš šta da se stresiraš

Prvenstveno me zanima da li je bezbedno (i poželjno) ukloniti ant radio, ant + plugin, samsung internet i device maintenance.
Mislim da ANT+ moze da ti zatreba, ali neces odmah primetiti. To je servis za koriscenje radija (muzickog).
Ostatak spiska su glupi samsung health i wearable gear, pa text to speech, experience home, email, link sharing, music i my files.
Sve ovo mozes, sem mozda Experience Home, nisam siguran sta je to, nisam vidjao kod mene.

Ma neće meni to da treba, nego samo reko da ne bude posle krešovanje drugih, stvarno bitnih stvari. A i znam da je taj ANT ranije nešto povezivan s crpljenjem baterije. Experience je launcher vidim, moderniji tw, šta god to sve uopšte bilo. Meni sve izgleda isto i sa i bez toga. A maintenance me zanimao da li to ljudi koriste ili je glupost. Vidim sad da se može i naknadno instalirati kao zasebna aplikacija ako treba. Camera i sound modove sam štiklirao mada nisam imao prilike da prvo koristim telefon bez toga pa da uporedim. Ako me nekad ne bude mrzelo probaću i alexandr rom.

Uzmi ti nokiju 1100. Nemaš šta da se stresiraš

Ne posvećujemo svi život mobilnim telefonima pa da sve znamo. Davno kada sam vodio drugačiji život, kada su ljudi još uvek masovno nosili monohromatske telefone sa monofonim pištavim melodijama slične Nokiji koju pominješ, imao sam smartphone, sa ekrančinom, kamerom, wav ringtonovima i mp3 plejerom, instalirao svaku aplikaciju koja postoji i znao sve do najsitnijih bagova svake od njih, koristio gprs čim se pojavio kao i svaku drugu novu tehnologiju i znao sve o istima itd. Tako da možeš da me zaobiđeš s opaskama. Sad a u ovim godinama naravno da ne mogu da sprcam život u čačkanje telefona.
E da, i skidanje xxx filmića još na 3510i što je tada bila wow-čina :D

Xda

Druze jel mozes da okacis fajl ili direnktan link za dl.. Slab sam sa vremenom, a konstantno me baca na neke leve teme tamo na xda...

Za S7 edge.. exynos..

Koji vam update ubio bateriju, 1.11. 44.53 MB? Ili je taj OK? S7 u pitanju

Moze mala pomoc oko gcam aplikacije za s7 edge? Koji tacno fajs se instalira, i koja su podesavanja u aplikaciji?

Video sam da je dosta bagovita, fc, ne radi prednja kamera itd..

Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno