Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Maximum sto sam mogao izvuci iz baterije.
947cddae36cd13d41f1ff7e4dfe9ed4f.jpg
7de86845f12d8f34c043298a6899f18e.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jeste, nego su samo ove disable, ostalo je sve uključeno.

Sent from dark edge

Jel moze neko sto bi rekli na sprskom da ukratko objasni postupak roota i instalacije npr alexrom-a?

Jel moze neko sto bi rekli na sprskom da ukratko objasni postupak roota i instalacije npr alexrom-a?

Alexndr rom ti je pre-rooted tako da nema nikakvih komplikacija.
Ima jedna fora da ubacis TWRP i da ti telefon ne zabode u bootloop.
Iz Odina ubacis TWRP za S7 i ugasis opciju auto reboot, instaliras iz ODina i onda vol down + power+home, cim se restartuje ne pustas nista nego prebacis na vol+ i onda ulazis u TWRP, inace bootloop pa moras ponovo install.
Sve ti pise ovde, vrlo jednostavno je.

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development/rom-dqd2-devbase-v4-1-multi-csc-safe-t3592914
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development/recovery-official-twrp-herolte-t3333770

In your ROM, go to Settings -> About device. Tap 7 times on Build number to enable Developer options.
Now go to Settings -> Developer options. (above About device)
You need to enable OEM unlock, otherwise you might end up with boot problems or be unable to flash later on.
Extract Odin_3.12.3.zip to your computer.
Install Samsung Mobile Phone Drivers for Odin to find your device.
Download a .tar image of TWRP for herolte.
Reboot your device into Download mode. To do this, select reboot from the power menu and hold the [Volume Down] + [Home] buttons while your device reboots.
Once you reach the Download mode warning screen, press [Volume Up] to continue.
Open Odin and place that TWRP tar file in the [AP] slot and disable Auto-Reboot, then press [Start].
Hold [Volume Down] + [Home] + [Power] to get out of Download mode and immediately swap [Volume Down] to [Volume Up] (continuing to hold [Home] + [Power]) when the screen blanks.
If you don't see then TWRP boot splash try again from step 6.

Primetio sam u poslednjih pet šest meseci da mi sa uključenim AOD baterija drastično kraće traje. To nije bilo tako prva dva tri meseca od kupovine telefona. Nakon toga sam odradio i factory reset, međutim situacija je ostala ista.
Juče sam nešto zagledao telefon i primetio da kada uključim AOD crna ne postane crna već tamno siva. To objašnjava zašto mi se baterija brže troši dok mi je uključen AOD. Međutim ne znam kako to da rešim? Ima li neko ideju?

Opet će da viču kako iznosim teorije zavere, ali posle ne znam koje tačno nadogradnje, aod je na s7 počeo značajno više da troši (čak je moglo i samsung prodavnici, u opisu iste da se pročita gomila negativnih komentara).

Probaj hard reset i da ne radiš pomenuti update aod aplikacije (mada je moguće da je već nadograđena na tvom trenutnom firmweru).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Flagship telefon prosle godine, da se razumemo. :) Posle 8.0 update moze da se kaze da ce biti djubre.

Cuj da upalim AOD da mi telefon ne izdrzi dan... :)

Sent from my PandaS7Edge

Nema logike da je hardverski problem, ako si pre tih 6 meseci imao normalan AOD. Ja to ne koristim, ali sam sad probao, crna je bas crna, nema nista sivo niti glow.
Najnovii fw, sve stock, nije root.

Edit: Sad sam procitao iskustva korisnika sa tog linka, niko nije napomenuo da mu je AOD nekada radio dobro, pa je naprasno 'posiveo'...

Poslednja izmena:
Kod mene AOD radi sasvim normalno. Troši 2-3% baterije dnevno. Istina, ja update ne radim od SuperMan 2.60 verzije.
Nisam primjetio značajnu degradaciju baterije. Skoro sam isključio fat charge jer sam čitao loše utiske po net-u. Mada, moram priznati da je vrhunska stvar kada se telefon napuni za cc 1h.

Kako objašnjavaš da mi i nakon svih živih factory reseta AOD brljavi? Telefon nije rutovan, koristim poslednju verziju softvera. Imaš li predlog kako da se rešim ovog problema?

Sinoc sam dobio novi update od 450 mb i po prvi put sam primetio da telefon secka i trokira.
Usporio je malo. Doduse, evo danas radi ok, mozda je update trebao da se "slegne".
Telefon S7E. Jel imao jos neko takva iskustva?

Alexndr rom ti je pre-rooted tako da nema nikakvih komplikacija.
Ima jedna fora da ubacis TWRP i da ti telefon ne zabode u bootloop.
Iz Odina ubacis TWRP za S7 i ugasis opciju auto reboot, instaliras iz ODina i onda vol down + power+home, cim se restartuje ne pustas nista nego prebacis na vol+ i onda ulazis u TWRP, inace bootloop pa moras ponovo install.
Sve ti pise ovde, vrlo jednostavno je.

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development/rom-dqd2-devbase-v4-1-multi-csc-safe-t3592914
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development/recovery-official-twrp-herolte-t3333770
Hvala e, znam dosta oko roota i ostalih zaebancija, nego me mrzi da prolazim ispocetka sve korake. Hvala puno, bas si mi pomogao. Jos da nadjem vremena da odradim sve to [emoji41]

Hvala e, znam dosta oko roota i ostalih zaebancija, nego me mrzi da prolazim ispocetka sve korake. Hvala puno, bas si mi pomogao. Jos da nadjem vremena da odradim sve to [emoji41]

Vredi samo zbog Adaway, a kamoli zbog drugih app i podesavanja.
Stock rom je uzas na svakom tel.

adaway je nikakav razlog jer postoji adhell koji radi bez roota i bez gubljenja garancije

Kako objašnjavaš da mi i nakon svih živih factory reseta AOD brljavi? Telefon nije rutovan, koristim poslednju verziju softvera.

Zato što vraćanjem na fabrička podešavanja, ne vraćaš unazad verzije firmware-a odnosno u ovom slučaju aod aplikacije.

Sent from dark edge

Imsm osjećaj da je sad vrijeme da se " spušti lopta" sa updejtima. Mislim da Oreol moze samo škoditi "sedmici".
Sjećam se kad instalirah IOS9 na Ip5 ništa više nije bilo isto :)

Da bacim i ja neki SS povodom trajanja baterije.[emoji1]
b95ae8f6b1a2b26546429c0860b261d5.jpg
ce6ffd16c99daed015d72e2ee6397ea0.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jesi ti beše kukao na bateriju pošto je ovo odlično?

Sent from dark edge

Respect za uptime!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kako je ovo moguće, a sve aplikacije ima instalirane [emoji24] U čemu je fora

Čim Google servisi nisu među prva tri potrošača telefon daje dobre rezultate.

Kako je ovo moguće, a sve aplikacije ima instalirane [emoji24] U čemu je fora

Ne vredi ti da se nerviras. Svako od nas ima drugačiju potrošnju.

Ja normalno kad mi je radni dan, mogu da punim na dva dana, dok kad mi je vikend punim svaki dan doduše ostane 30-40%, pa ga dopunim za nedelju.

Kad je bilo lepše vreme skoro, baterija je otišla za pola dana, jer jako osvetljenje + 4G su je pojeli kao i na svakom telefonu.

Sent from dark edge

Zato što vraćanjem na fabrička podešavanja, ne vraćaš unazad verzije firmware-a odnosno u ovom slučaju aod aplikacije.

Sent from dark edge

Nema veze koja je verzija softvera:
nije samo do mog primerka, većini su menjali ekran nako ovog problema.
Evo ovde je lik okačio i slike pa možete videti kako to izgleda.
https://us.community.samsung.com/t5...cpage/board-id/GalaxyS/thread-id/12134/page/4
Inače javili su se i korisnici sa J7 2017 koji imaju isti problem.

To su americke verzije, mozda su tamo imali problem plus je sa Verizona. Drugacije update-ove dobijaju.

Ako je i tebi sivo tako, otidji u ProMobi i zamenice ti displej ili maticnu ili sta vec treba.

Kod mene je isto kao na slikama sa linka. Inače telefon je uzet u Telenoru u Februaru ove godine.

Mislim da je neko menjao displej za roze fleke, a zamenili su mu tad i bateriju, tako da možda dobiješ i novu bateriju. Nemoj čekati, idi rešavaj to kad već imaš garanciju. Samo ProMobi, jedini servis sa kojim nisam imao loša iskustva, a i većina odavde koja je nosila kod njih.

Sent from dark edge

Vrh Dno