Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Spominjao sam još kad sam kupio telefon da primećujem da mnogo više troši bateriju pri slušanju muzike na slušalicama od recimo iPhone SE koji sam imao pre S7, međutim niko ništa ne reče povodom toga, ali mislim da sam našao uzrok problema, a to je UHQ upscaler u SoundAlive podešavanjima, a upalio sam ga još pri kupovini dok sam istraživao po telefonu..
9b943e590d395c9195e9764948be9b21.jpg

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Evo pošto me smorilo da čekam nugat za see odlučio s da ubacim britanski. Imam jedno pitanje dali kod flešovanja da stavim home csc ili ne (nemam šta da čuvam). Svakako planiram da uradim factory reset i da stavim fresh nugat i jeli se gubi nešto ako stavim ovaj britanski rom umesto see. Mislim na podešavanja za izbor jezika i slično.

Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Poslednja izmena:
Ja sam stavio csc (ne home već onaj drugi). Uradiće ti sam factory reset, ali sam ga uradio još jednom za svaki slučaj.
Ne gubiš ništa od jezika, imaš sve isto.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam stavio csc (ne home već onaj drugi). Uradiće ti sam factory reset, ali sam ga uradio još jednom za svaki slučaj.
Ne gubiš ništa od jezika, imaš sve isto.

Thanx

Jedno pitanje, imam Note 4, razmisljam o prelasku na S7E, pa me zanima od vas ko je presao da li mu smetaju zakrivljene ivice, nakon npr N5 ili N4. Malo sam ga probao u mtsu, ali mi je bio malo cudan zbog zakrivljenja, da li se brzo naviknete na to? Vidim jedan clan je na prethodnoj strani napisao da ga je prodao zbog toga.

Jedno pitanje, imam Note 4, razmisljam o prelasku na S7E, pa me zanima od vas ko je presao da li mu smetaju zakrivljene ivice, nakon npr N5 ili N4. Malo sam ga probao u mtsu, ali mi je bio malo cudan zbog zakrivljenja, da li se brzo naviknete na to? Vidim jedan clan je na prethodnoj strani napisao da ga je prodao zbog toga.

Ja sam presao sa Note 4 na S7E, u pocetku mi je pomalo smetalo, ali sam se brzo navikao. Doduse, i dalje ponekad slucajno dodirnem ivicu ekrana kad koristim jednom rukom, ali daleko od toga da bih ga menjao iz tog razloga.

Ja sam ga prodao zbog toga. Nikako nisam mogao da se naviknem i smetala mi je ta jaca svetlost na ivicama. Savetujem ti da ga isprobas jos malo pre kupovine.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Tebi smeta sve živo - jel ima neki da je po tvojoj volji?

S7 EDGE

Vezano za flesovanje, pošto imam multi CSC, jel može da se desi ako flesujem BTU csc da ne povuče BTU nego XEO, pošto u mom CSC-u postoji i XEO?

d4177e87703f62d1f09376e5f3d43cfe.jpg

Sent from S7

meni nista ne smeta, sem sto nema sanse da ga koristim bez futrole,previse klizi :) i realno se divim onom ko moze da ga koristi bez iste, jer je vrlo nezgodno i za kucanje tkdje

Ja sam koristio par meseci i nisam imao problema
Čim sam kupio S Wiew leteo je na beton [emoji1]

S7 EDGE

Još jedno pitanje. Jel pre flasha treba da se u devaloper opcijama uključi i oem unlock i usb debbuging jer na YT negde rade jedno negde drugo.

Vidim da je izašao Superman 2.1. Trenutno sam na 2.0, da li sneg dirty flash I ako da, da li moram ponovo da obeležavam bootloader i modem u aromi?

Omg kad je pre izasao, jutros sam gledao i zadnji bio 2.0! Dirty flash smeš sigurno, a za bl i modem vidi da li se razlikuju oznake pa ako su novije otkači opet. Odoh da vidim šta je novo doneo :)

Edit: treba bl i modem da se instaliraju. Moze dirty ali je zbog tema i crne pozadine obavezan clean install. Piši utiske. Ja kontam da neću da se cimam, i ovako mi super radi.

Jedno pitanje nevezano za ovo, imam Ad away i kada sam na wifi nigde nemam ni jednu reklamu, međutim kada se prebacim na mobile data reklame na sve strane tj kao da ad away ne postoji. Šta raditi da bude kao na wifi tj bez reklama? NAPOMINJEM da sam obrisao proxy u podešavanjima za ap za net i ad away je poslednji update.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
isti slučaj i kod mene na 6p... nisam siguran da je baš kao da ne postoji ali definitivno izleću reklame kojih na wifi nema
ranije sam imao taj problem kada sam koristio data saver u chromu (koji je očigledno isto neki proxy), ali od tada mi je to isključeno i eto ih sad opet...

ooo super za supermana 2.1 mozda cu da idem samo update preko ota updatera,mada vidim da i dalje nema xposeda,ali i 2.0 je dobarScreenshot_20170209-212059.pngScreenshot_20170209-212119.png doduse veci deo sam bio na wifiu, na 4g mi baterija traje dosta krace

Poslednja izmena:
Jel na 2.0 imaš double tap to sleep?
Imam samo mislim da je to zbog nova prime-a koji koristim. Zanimljivo je da sam promenio jedno 10ak samsunga i nikad touch wiz nisam korostio. Uvek prvo ide root i neki ili cianogen ili custom launcher.

Promenom Launcher-a nisi izbegao Touch Wiz, samo njegov Launcher, komplet UI ti je Touch Wiz [emoji1]
Sa CM-om je već druga priča...

Poslednja izmena:
Eee cm je prava stvar samo je sad pod drugim nazivom, samo kada bi uspeli kameru da is pegla ju bio bi pun pogodak

Eee cm je prava stvar samo je sad pod drugim nazivom, samo kada bi uspeli kameru da is pegla ju bio bi pun pogodak

Lineage OS je to, i nema veze sa CM-om. Sem sto je dosta njihovih developera posle neuspeha presla u lineage :)

Meni baš odgovara TW. Koga god poznajem i koristi Samsung on ne menja TW (ne ljudi sa foruma). Lepo izgleda, ima mnogo opcija koje mi trebaju i to radi odlično. Na klotari dok sve instaliram i podesim opet mi to nije to kao što radi ovde nešto što je integrisano u OS. Nek je težak OS koliko treba, samo da ima gomilu opcija i podešavanja.
Izašao danas napolje, super dan, sunce greje, ekran milina gledati. Jesu tata za ekran nema šta.

Poslednja izmena:
Skinuo sam poskednji UK Rom od ali tamo mi za CSC kao i za Home CSC u onim fajlovima za Flash piše XEO. Pisalo se ovde o tome. Šta mu to dođe ?

Sve uradim kako treba ali mi Odin ne vidi telefon kad ga priključim. Gde grešim ?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Eto znam da sam nešto propustio. Gde je najbolje da ih skinem

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno