Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Jel ovaj samsung pay ne radi kod nas? Msm ne mogu da nadjem app nigde.

Razmisljam o ovom telefonu pa ako mozete da mi kazete kakva je baterija.

Samsung Pay radi samo u USA i Koreji. Uskoro treba da počne i u UK ako već nije. Šteta...

@ zota81...Majski je naravno, evo i screena pa pogledaj na dnu ...

8f1fc423c264d5a523b05bf30a90e2ca.jpg

... uzgred od "sammobile" ima mnogo boljih sajtova za romove i pri tom skidas u punoj brzini a ne po 10kb/s :)... ovde se lepo vidi koji je zadnji....
http://samsung-updates.ru/SM-G935F.html

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samfirm aplikacija (xda) - nema bolje ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Pa jeste u neku ruku. Medjutim skida samo poslednji firmware a vidim da bi mnogi da rade downgrade na martovski ... da ne pominjem to koliko bi njih znalo da je podesi da skinu i poslednji :) svakih par korisnika pa neko kuka po xda kako ne moze da podese da krene download.

Poslednja izmena:
Тражио ми другар предлог за фолију. Имате ли шта паметно? Гледао сам на Амазону коментаре, не нађох ниједну а да је не пљују :(

Foliju za sta...ekran, ledja? Ako je ova prva u pitanju onda tesko da ces naci savrsenu...ili je po 3mm uza od ivica ili imas halo efekat!

Poslednja izmena:
Foliju za sta...ekran, ledja? Ako je ova prva u pitanju onda tesko da ces naci savrsenu...ili je po 3mm uza od ivica ili imas halo efekat!
Екран, екран.
Па мора да има нека која врши посао.

Хвала Велс. То сам и ја одмах мислио да му предложим.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Stavio sam rucno preko odina poslednji fw "pdq" sa majskom zakrpom (sa xda foruma). Nema vise android system draina ( bio mi je sa aprilskim 30-40%), sve radi perfektno i baterija rastura. Slobodno moze da se flashuje jer ne okida knox a ko ne zeli da se bakce sa ovim nek se strpi par dana da krenu nadogradnje za ostale regione. Inace ovo je za mexico, to je jedini region koji je dobio majski update za sada.

Postavi link i nama ostalima ili pusti na pm, da ga odradim još večeras jer je ovo ne podnosljivo...
0abeb58732937359e4e84f49f9ee506e.jpg

b9b66c210803235cc3e8b22e8444d76f.jpg

Za divno cudo Android System vuce 23% naspram ekrana koji je na 30%, ceo dan uključen 4G bio sam na Ribarcu preko puta Štranda dosta dobar signal, ekran na auto i koliko sam primetio tukao je 100% skoro nonstop jer sam bio napolju.

Opet je visok android system.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Opet je visok android system.

Znam brate ali nije toliko strasno kao kod nekih ne mogu da izguraju ni 3h sot i pola dana na bateriji....ja sam prezadovoljan cekam majski update pa cemo da vidimo...tamo je ispravka baterije i podrska nekakvog FM radija ali to nije toliko bitno [emoji6] [emoji3]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo linka za "majski" update: http://forum.xda-developers.com/s7-edge/how-to/official-stock-firmware-update-odin-t3335065

... obavezno ispratite uputstvo da postavite startup pin pre flesovanja pa nakon istog mozete iskljuciti (ima slikovito uputstvo u drugom postu ... Before flashing, ACTIVATE PIN in "Secure startup" (You'll be asked for it AFTER flashing!)) ... takodje skinite posebno " Home csc For South East Europe SEE" (link takodje u drugom postu na xda na linku iznad) i ne mora da se resetuje telefon nego sve vam ostane i samo odradite wipe cash partition posle nadogradnje. Ja takodje nisam radio hard reset i sve radi besprekorno.

Ukratko za one koji bi da flashuju a nisu sigurni kako:

Sve se nalazi u drugom postu foruma datog linka,

1. Skinete sa "mega.cz" rom
2. raspakujete sa rar-om
3. skinete posebno " Home csc For South East Europe SEE"
4. iz foldera roma koji ste raspakovali obrisete fajl koji pocinje sa Home_csc
5. u folder dodate fajl koji ste posebno skinuli: HOME_CSC_OXX_G935FOXX1APD1_CL7670617_QB9120036_REV00_user_low_ship.tar
6. flesujete iz odina sve fajlove iz foldera u koji je raspakovan rom i dodat csc za nase podrucje, s tim da obavezno postavite startup pin pre pocetka flash-a pa potom kad se sve zavrsi mozete ga ukloniti, jer u suprotnom necete moci bootovati uredjaj.

Odin mozete skinuti odavde: http://odindownload.com/SamsungOdin/#.Vy-wIfl96Ul

Poslednja izmena:
Upravo flesnuo, video temu na xda. Sada punim na 100% pa ćemo da vidimo... stavio see csc onaj iz posta br.2
Nisam brisao cash niti factory.

Meni je sada sa majskim "android system" 11% naspram 30-40% koliko je bio ranije, primetno bolja baterija (pokazuje awake 8 minuta svega a ranije awake bio po 10 sati, uopste nije isao u deep sleep), verujem da bi bilo i bolje da sam uradio hard reset ali sacekacu jos par dana posto cu svakako opet flesnuti zvanicni za nas kad se pojavi.

@zota81 ... FM radio je samo za Snapdragon 820 verziju, exynos ne poseduje hardwerski fm modul.

Poslednja izmena:
Evo linka za "majski" update: http://forum.xda-developers.com/s7-edge/how-to/official-stock-firmware-update-odin-t3335065

... obavezno ispratite uputstvo da postavite startup pin pre flesovanja pa nakon istog mozete iskljuciti (ima slikovito uputstvo u drugom postu ... Before flashing, ACTIVATE PIN in "Secure startup" (You'll be asked for it AFTER flashing!)) ... takodje skinite posebno " Home csc For South East Europe SEE" (link takodje u drugom postu na xda na linku iznad) i ne mora da se resetuje telefon nego sve vam ostane i samo odradite wipe cash partition posle nadogradnje. Ja takodje nisam radio hard reset i sve radi besprekorno.

Ukratko za one koji bi da flashuju a nisu sigurni kako:

Sve se nalazi u drugom postu foruma datog linka,

1. Skinete sa "mega.cz" rom
2. raspakujete sa rar-om
3. skinete posebno " Home csc For South East Europe SEE"
4. iz foldera roma koji ste raspakovali obrisete fajl koji pocinje sa Home_csc
5. u folder dodate fajl koji ste posebno skinuli: HOME_CSC_OXX_G935FOXX1APD1_CL7670617_QB9120036_REV00_user_low_ship.tar
6. flesujete iz odina sve fajlove iz foldera u koji je raspakovan rom i dodat csc za nase podrucje, s tim da obavezno postavite startup pin pre pocetka flash-a pa potom kad se sve zavrsi mozete ga ukloniti, jer u suprotnom necete moci bootovati uredjaj.

Odin mozete skinuti odavde: http://odindownload.com/SamsungOdin/#.Vy-wIfl96Ul

A ovaj cygwin sto on spominje ?

Nista to ne diraj, nema potreba za cygwin :) ... samo da napomenem jos jednom! ko zaboravi da postavi pin za startup radice hard reset telefona i ceo proces ponovo, sto znaci gubitak svih podataka u internoj memoriji.

Poslednja izmena:
Kad raspakujes rom unutra se nalazi ovaj csc: HOME_CSC_PHN_G935FPHN1APC5_CL7600968_QB9025752_REV00_user_low_ship.tar

znaci njega odmah obrises i skines ovaj: HOME_CSC_OXX_G935FOXX1APD1_CL7670617_QB9120036_REV00_user_low_ship.tar

koji flasujes sa ostalim fajlovima:

1. AP_G935FXXU1APDQ_CL7538748_QB9336689_REV00_user_low_ship.tar
2. BL_G935FXXU1APDQ_CL7538748_QB9336689_REV00_user_low_ship.tar
3. CP_G935FXXU1APD9_CL209347_QB4618105_SIGNED.tar
4. HOME_CSC_OXX_G935FOXX1APD1_CL7670617_QB9120036_REV00_user_low_ship.tar

I naravno telefon mora biti u download mode da bi se flesovalo (ugasen telefon: volume down, home i power dugme u isto vreme) ... pretpostavljam da to zna svako nego cisto da napomenem :p

Poslednja izmena:
sve tako uradio i prvi put mi izbaci fail, evo drugi put radi vec 20min za 3 min je uradio sve i onda kad je stigao do kraja zaribao..

Hm ... jedino sta mi pada na pamet ovako na slepo da probas da pokrenes odin sa desnim klikom pa "run as administrator". Moj edge je sa Vipa SM-G935F, sve proslo bez problema.

Poslednja izmena:
sve tako uradio i prvi put mi izbaci fail, evo drugi put radi vec 20min za 3 min je uradio sve i onda kad je stigao do kraja zaribao..
Kabal mora biti krsten i uboden u plocu u usb, nista produzni ili prednji usb na kucistu.

Prekinuo sam ga na silu i pomolio se da ne bude brickovan, radio sam vec odin, kabel je original samsungov dobijen uz telefon, do sad je uvek radilo ne znam sta mu je sad, pokusacu sad 3ci put pa sta mu Bog da.

Edit------------
Preziveo je ! Eo ga pali se :D

Poslednja izmena:
Ako flesujes sa obicnim CSC gubis sve licne podatke na telefonu (kao factory reset) a sa Home CSC sve ostaje od podataka kao upgrade postojeceg systema da si uradio.

Poslednja izmena:
Cccc sta vi decaci radite!!! :) danas sam otisao do ns po silver s7 za zenu,, evo podesio sam sve i lepo radi i jos lepse izgleda.Baterija je odlicna pise da mi je zadnji updejt april a tel je proizveden 24.04 tako da videcemo, za sad izgleda da je sve ok

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno