Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Obican. Edge mi ima neke stvari koje mi se ne svidjaju.
Prvo je sto zbog ivica ekran izgleda manje i jako mi je cudno.
Drugo obican S6 je jako klizav zbog stakla a tek Edge.
Trece ima neko to probijanje ili presijavanje svetlosti na ivicama.
Cetvrto ne stoji mi u ruci prirodno, i jako ga je tesko drzati dok se fotografise il gleda klip i ostar je.
Peto lakse se lomi i nema neke fukncije koje su vredne kupovine.
Da ima neke korisne funkcije bas uzeo bih ga ali ovako necu da eksperimentisem.

Emix je l to cena uz ugovor ili puna cena? Ako je puna cena to je odlicna cena, skuplje nego u usa ali s obzirom na Srbiju mnogo jeftinije.

Poslednja izmena:
Ovo je bez ugovora, uz prepaid karticu. Da, bas sam gledao i telenor i vip i mts oko 900e je obicni S6 bez ugovora.
Posto si koristio Edge da li je tacno da ekran zbog zakrivljenih ivica izgleda bolje? Tj. da takav utisak ostavlja? Mnogi kazu da imaju taj neki osecaj kao da "iskace" sadrzaj, kao da je ziva slika, da ne kazem nesto kao 3D efekat.

Poslednja izmena:
Ovo je bez ugovora, uz prepaid karticu. Da, bas sam gledao i telenor i vip i mts oko 900e je obicni S6 bez ugovora.
Posto si koristio Edge da li je tacno da ekran zbog zakrivljenih ivica izgleda bolje? Tj. da takav utisak ostavlja? Mnogi kazu da imaju taj neki osecaj kao da "iskace" sadrzaj, kao da je ziva slika, da ne kazem nesto kao 3D efekat.
To sam ja napisao pre jedno 3 nedelje.

punjač od 2mA je neće nikad ni napuniti :D
1C od 2600mAh je 2.6A
Malo je drugacija hemija i namena i trajnost i sigurnost lipo iz rc modela i li-ion iz telefona. Mozda sam malo nesretno povukao paralelu koja te navela na pogresan zakljucak.
Telefoni su skromniji po potrosnji i u njih ne idu baterije sa velikim C za potrosnju. Medjutim, princip racunanja je isti.
Na ampere sam mislio, ovo mili je izletelo ko zna iz koje price :), za ovo ostalo si u pravu, opet, tamo na Batteryuniversity takodje ima solidan broj podataka, dosta su experimentisali (kako sami kazu) u vezi C, brzine punjenja Li i ostalih baterija.
Koga interesuju sve te krivulje na graficima moze da pogleda.

Imao sam juce prilike da drzim Edge u ruci. Telefon savrseno izgleda! Iako sam iPhone fan, odlicno odradjen posao!

[YOUTUBE]CSr4JyB26ak[/YOUTUBE]

Pa da s2 najbolji :D nije ni čudo što su dominirali 2011te :)

Bilo bi lepo da vidimo kako se ekrani ponašaju kad na sebi imaju corning temperd glass kao zaštitu.

Mom bratu je pre niki dan stigao s6 edge, telefon je stvarno za svaku pohvalu, ali ima jedan problem (jos nismo sigurni da je u telefonu problem). Telefon mu je stigao iz Austrije, posto je uzet kod njihovog operatera morao je ovde kod nas da se otkljuca. Kada su ga u servisu otkljucali, ubacili karticu koju smo uzeli u telenoru, sve je radilo super. Nakon par sati poceo da zeza tj stalno je nedostupan, kao da nema signala, a pokazuje mu da ima signala. Izvadili smo karticu stavili u adapter i ubacili je u s4 i on je u pocetku isto tako zezao i onda proradio. Kada smo je vratili u s6 opet ista prica. Da li je imao neko slicnih problema? Mi sumnjamo na karticu, posto nemamo drugu nano sim karticu moracemo do sutra da sacekamo pa da je zamenimo.

[YOUTUBE]9reav4VKcHQ[/YOUTUBE]

Mom bratu je pre niki dan stigao s6 edge, telefon je stvarno za svaku pohvalu, ali ima jedan problem (jos nismo sigurni da je u telefonu problem). Telefon mu je stigao iz Austrije, posto je uzet kod njihovog operatera morao je ovde kod nas da se otkljuca. Kada su ga u servisu otkljucali, ubacili karticu koju smo uzeli u telenoru, sve je radilo super. Nakon par sati poceo da zeza tj stalno je nedostupan, kao da nema signala, a pokazuje mu da ima signala. Izvadili smo karticu stavili u adapter i ubacili je u s4 i on je u pocetku isto tako zezao i onda proradio. Kada smo je vratili u s6 opet ista prica. Da li je imao neko slicnih problema? Mi sumnjamo na karticu, posto nemamo drugu nano sim karticu moracemo do sutra da sacekamo pa da je zamenimo.
Da nije zeznut EFS folder otkljucavanjem? Proveri imei u telefonu

@MakiRocket
Ako je kartica zezala i u drugom telefonu, moj savet ti je da krenes od toga. Idi u Telenor i trazi novu karticu, pa probaj za pocetak tako.

Izgleda da telefon ima malo slabiju antenu. Moj burazer (vlasnik telefona) zivi na selu gde je signal malo slabiji, ja imam nexus 5 i po nekad kad odem kod njega nisam dostupan (ali vecinom sam dostupan), s6 uopste ne hvata signal. Uzeo sam mu telefon (misleci da je problem u dekodiranju) da ga odnesem sutra u servis i ponovo dekodiram. Posto imam vremena do sutra da se igram sa njim uzeo sam i drugu karticu u telenoru i kada sam je ubacio telefon je proradio. Burazer je karticu izvadio iz s6 i adapterom ubacio u s4 i sve radi ok kao i ranije (signala ima slabije ali ga ima), zato sam zakljucio da je moguce da ima slabiju antenu. Sutra cu mu vratiti telefon sa ovom karticom koju sam kupio pa ako je isto i sa njom onda definitvno ima slabiju antenu. Inace telefon je fenomenalan, brz, lep, kamera odlicna, ekran predivan...sve je za svaku pohvalu, samo se nadam da ga nece razocarati ta sitnica :)

Ne znam kakav je signal u selu, ali pogledaj sta mu je odabrano kao preferiran tip mreze.

Ekran je na direktnom suncu odlican. Sve se vidi. Ne moram da trazim hladovinu i guram telefon u oci da bi video nesto.
U odnosu na S4 i S5 ovo je 10 puta bolje.

Znate onu iritantnu poruku svaki put kada upalite gps, sada se dobija j kad se gasi mobilni internet.
Ne znam da li je tako na internacionalnoj verziji i da l moze da se ugasi ali mene jako iritira.

d4b50b63ba7f7c9dc5ab0c533c324ca5.jpg

Znate onu iritantnu poruku svaki put kada upalite gps, sada se dobija j kad se gasi mobilni internet.
Ne znam da li je tako na internacionalnoj verziji i da l moze da se ugasi ali mene jako iritira.

d4b50b63ba7f7c9dc5ab0c533c324ca5.jpg

Sada sam pogledao, tako je i na ovom modelu od mog burazera, upitanju je edge

Konacno edge u mojim rukama. Doduse demo unit ali sve sljaka. Proverio sam prvo za kameru. Manuelni ss postoji ali najmanji je 1/10. Bravo samsung pose*em ti se na filozofiju. Ako nekog nesto zanima nek pita.

Uradio sam drop test, ispao mi je iz dzepa direktno na ekran na beton [emoji16]
Jedino sto se ostetilo je ivica aluminijuma.
U ovom slucaju mi nedostaje plastika [emoji20]

Nazad
Vrh Dno