Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S6 i S5 nebo i zemlja. Samsung nije doneo nista revolucionarno u mobilnoj inustriji ali je doneo evoluciju u Samsungu.
Prvo da krenem od izrade, konacno premium izrada od Samsunga. Iskreno meni se vise svidja staklo od aluminijuma ali klizavo je i lomljivo. Recimo bilo bi bolje da je Samsung izbacio stakleni Edge model a aluminijumski obican model. Voleo bi da vidim S seriju od aluminijuma. Nisam se jos navikao na staklo i sve vreme imam osecaj kao da ce da mi isklizne iz ruke ali sve u svemu telefon je prelep, ne vide se otisci uopste na belom modelu.
Ekran je fenomenalan, daleko bolji od S5, boje, su dosta prirodnije a i verovatno TW ima dosta udela u tome, barem mi tako deluje.
Odgledao sam 1080p epizodu serije juce i slika je kristalno jasna za 5 inca koliko je to moguce.
Zvucnik je glasniji od S5 i kvalitetniji daleko od htca ali napreduju.
Zvuk je fenomenalan na slusalicama. Ne nisam isprobao zvuk na youtubu sa dobijenim slusalicama, vec 1100kbps flac pusten u poweramp playeru na slusalicama od 130$(RHA 750). Uporedio sam zvuk i sa Air 2 tabletom i iPodom, nisam toliki audiofil da izvalim razliku ali mozda mi cistije zvuci na jabukama a i glasnije je.
Senzor za otisak prsta, radi jednako brzo kao na jabuka tabletu, ko kaze da vidi razliku u brzini od milisekunde odma znas da je fanboy. Ali problem kod Samsunga je sto mu dugme nije okruglo i ima problema sa citanjem otiska kad stavis prst pod uglom, mada moze se resiti tako sto skeniras jedan prst 3 puta iz svakog ugla 😀 Tako da jabuka dominira jos na tom polju.
Sjajna stvar je double tap na dugme da se otvori kamera instant. Takodje moze se otvoriti instant iz lock screena bez citanja otiska, i kad se izadje iz nje, vrati te na lock screen, otvara se jako brzo, manje od sekunde.
Ima dosta opcija u kameri, jos je nisam cackao, ali ima dosta modova da se dodatno skine i dosta efekata da se skine isto.
Ono sto me je najvise odusevilo na telefonu i sto je dozivelo preporod je TouchWiz, ovako je trebao da izgleda jos pre 2 godine ali sta je tu je. Mnogo je olaksan(mozda ne u gb koliko zauzima ali u izgledu definitivno) vise nije uzasno saren kao na S5, ali i dalje je sareniji od Sense-a, ali to je tako verovatno zbog Amoleda, jer ne bi amoled mogao da pokaze pun potencijal na mracnom Senseu.
Ima dosta novih opcija koje mi se svidjaju, 5x5 ikonica na ekranu, aplikacije mogu da se "pop upuju", kad se stavi na punjac, pise koliko mu treba da se napuni do kraja. Teme su plus, nisam ih probao jos. Mozda po prvi put nema potrebe instalirati svojekakve launchere na TWu.
U galaxy app storeu sam dobio svakakve poklone. Voznju uberom do 25$, shazam premium, evernote premium, endomondo premium, 3 meseca audiable(audio knjige), svaki mesec jednu knjigu na kindle, i jos svakakve gluposti.
U nekim aplikacijama se pojavljuje providno dugme koje moze da se pomera i sluzi kao menu dugme(mada mislim da sam to vec vidjao negde). Telefon ne legaju, brzi je od S5 jedno 7 puta, ali verujem da nije brzi od nexusa.

Ponovicu jos jednom da se ogradim od ljudi koji dolaze u temu samo da pljuju telefon, S6 nije doneo nista sto vec nije vidjeno kod drugih ali je doneo Ogroman pomak u odnosu na prethodne modele. Ko voli samsung telefone, S6 je must have. Meni trenutno nabolji Android na trzistu.

Ono sto mi se ne svidja je baterija, morali su negde da sjebu stvar pa to ti je. Ali valjda je svima jasno da telefoni nikad nece biti savrseni jer sve dok je ovaca nece falit vune.
Barem su dali fast charging punjac.
Nedostatak micro sd me ne pogadja, 32(24)gb mi je sasvim dovoljno.
Takodje mogli su da zadrze ip67 sertifikat.
Sto se tice trajanja baterije i kvaliteta slika koje pravi, o tome cu malo sledece nedelje, nemam puno vremena narednih dana. Ovo je za sad sto sam povatao za par sati koriscenja.
Ono sto je "revolucionarno" je Samsung pay koji ce da radi na 95% terminala ali jos nije dostupan, jedva cekam njega da isprobam.
uploadfromtaptalk1428774213230.webpuploadfromtaptalk1428774218909.webpuploadfromtaptalk1428774226326.webp
d988e5debe0b09c50d678afeb18d8cba.jpg

d6236255a9f66c6bc300e0d91dc2303c.jpg

I evo jedna slika koju sam uvatio cim sam upalio telefon, bez ikakvih podesavanja
0d7abc400d1a2243db14da8d0fdfad06.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1428774497809.webp
    uploadfromtaptalk1428774497809.webp
    121.9 KB · Pregleda: 314
Poslednja izmena:
Danas sam drzao oba u ruci, obican je mnogo prakticniji. Kada prodje taj wow efekat zakrivljenih ivica shvatio sam da mi je za svakodnevno koriscenje obican s6 savrsen.
750$ u best buy sa bezicnim punjacem.

Prva recenica bas obecava... 😀

Ekran je fenomenalan, daleko bolji od S5, boje, su dosta prirodnije a i verovatno TW ima dosta udela u tome, barem mi tako deluje.
Odgledao sam 1080p epizodu serije juce i slika je kristalno jasna za 5 inca koliko je to moguce.
To me uopšte ne iznenađuje.
Ljudi iz DisplayMate Technologies rekoše da je ekran na S6 najbolji koji su dosad testirali:

http://www.displaymate.com/Galaxy_S6_ShootOut_1.htm

Inače, hvala za jako lep i koristan review.

Tozo gde se vidi tolika razlika u brzini u odnosu na S5? Jedino gde vidim da on nije brz je kad otvara recents i fabričku galeriju. Lollipop je na njemu.

Tozo gde se vidi tolika razlika u brzini u odnosu na S5? Jedino gde vidim da on nije brz je kad otvara recents i fabričku galeriju. Lollipop je na njemu.
U odnosu na moj S5 je mnogo brzi. Sve iste aplikacije su instalirane. S5 ima mnogo laga, barem moj Verizon model star 7 meseci. Mozda je do toga sto tebi sad S5 deluje brzo ali kad uzmes S6, onda shvatis da je S5 u stvari za igranje zabica na vodi.
Meni je S6 stvarno dosta bolji od S5. S5 nisam zeleo da kupim, nego eto preselio sam se pa igrom slucajeva sam morao, M8 bi mi bila bolja kupovina tada, ali sam bio zapeo jer je kamera bila koliko toliko bolja.

Poslednja izmena:
Koristio sam uporedo S5 i Nexus 5 i nikakvog epohalnog laga nema na Samsungu, zato te i pitam 🙂
Šta imaš na tvom S5, kitkat ili LP?

Kako jede bateriju 4g? Jel vise od 3g?

Tozo jel tačno da su izbacili opciju timeout za osvetljenje back i recents tastera? Negde tako pročitah

@The Punisher, ne znam jer nisam imao priliku da mi signal spadne na 3G.
@Vojkan to nisam spomenuo jer nisam bio siguran da i verzija za evropu nema tu opciju. Recimo at&t ima tu opciju, ali oni uvek imaju neki cudni settings. Moj Verizon nema, i jako me nervira ali mislim da ce ubaciti sa sledecim updateom.

^i da ti poverujem sve to ali kada si rekao RHA 750 od 130$ sve mi je bilo jasno... 😀

da si malo pod jacim utiscima napisao tekst... 🙂

da si malo pod jacim utiscima napisao tekst... 🙂
Napisao sam da sam uporedio zvuk sa kvalitetnim slusalicama. Da nisam uporedio zvuk sa mp3 pesmom od 2mb na dobijenim slusalicama od 10$. Tako se zvuk ne moze uporedjivati.
Uostalom nisam novinar, napisao sam moje utiske o telefonu, da l se tebi svidja ili ne, nije moja briga [emoji16]

Poslednja izmena:
ili mozes pak ovako neki inventar da izbacis za uporedjivanje ako vec hoces nesto da "objasnis"?

DSC_000001.webp

ili mozes pak ovako neki inventar da izbacis za uporedjivanje ako vec hoces nesto da "objasnis"?

Pogledajte prilog 167617
Ocigledno nisam pametan posto i dalje ne kapiram sta zelis od mene.
Napisao sam ime slusalica kojima sam isprobao zvuk, nalepio sam i cenu pored (koliko su kostale) jer znam da pola ljudi nije culo za RHA, i mrzece ih da potraze na googleu, i zato sam stavio cenu da znaju da nisu slusalice od 30$ koje su jedva dobre za razgovor a kamoli za neko uporedjivanje kvaliteta zvuka. Isto tako sam napisao da nisam audiofil da zalazim dublje u kvalitet zvuka vec sam uporedio 2 telefona i tablet sa jednom pesmom. I napisao sam da nisam novinar da pisem neke dalje testove o kvalitetu zvuka jer me ne zanima toliko, jer sam obican korisnik telefona i iz mog ugla sam u kratkim crtama za 6 sati koriscenja napisao neki prvobitni utisak o telefonu. Ako imas neko pitanje rado cu ti odgovoriti.

Poslednja izmena:
cena im je 89e (skocila sa ~70e) osim odlicne izrade ali su tek nesto bolje od RHA MA 350 odnosno pre su u klasi sluski do 50e... 😉 u tome je cela poenta... inace lep opis licnog iskustva sa fonom, ali opet sam ostavlja utisak da je malo pristrasno napisan... 🙂

cena im je 89e (skocila sa ~70e) osim odlicne izrade ali su tek nesto bolje od RHA MA 350 odnosno pre su u klasi sluski do 50e... 😉 u tome je cela poenta... inace lep opis licnog iskustva sa fonom, ali opet sam ostavlja utisak da je malo pristrasno napisan... 🙂
Ne zivimo u istoj drzavi. Cena na Amazonu i na njihovom oficijalnom sajtu je 129.99$(120$ bez iPod kontrola) RHA MA750i.
Kada sam ih kupovao posavetovao sam se na head fi forumu i vecina mi je rekla da su one best buy u cenovnom rangu do 150$(za moje potrebe, da ne spadaju dok se trci a da ujedno imaju dobar kvalitet zvuka), nisam audiofil kao sto rekoh.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]3OXPfItYKo0[/YOUTUBE]

@TozABG
Znaci na verziji od 32GB 24 je dostupno korisniku ? Da li to znaci da je na verziji 64GB dostupno 56GB ili ?

@TozABG
Znaci na verziji od 32GB 24 je dostupno korisniku ? Da li to znaci da je na verziji 64GB dostupno 56GB ili ?
Da. Sistem 8gb, Aplikacije mi zauzimaju 4gb(imam mnogo aplikacija), tako da imam 20gb za slike, muziku, filmove, serije i ostalo. I vise nego dovoljno.
5297abff3affdc5347653875afbc3001.jpg

ha, komentar sa tog testa 🙂
Maybe they wrote the software to drain the battery in the first 10 minutes in order to reduce the overall battery longevity. You know, in order to fully emulate the iPhone experience.

Ne znam, ako je stvarno ovakva baterija glupo je, meni s4 dve godine star otprilike tako radi :/

Pa moralo je da bude nako ali sto srecu kvari,nemos savrseno 😉

Zar S6 nije upgrade u svakom smislu te reci u odnosu na S5, "must have za svakog fana Samsunga" neki bi rekli? :smoke:

Pa i jeste posto se nacin zivota promenio za god dana..

Nazad
Vrh Dno