Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ opet nisi razumeo, kako je to veliki napredak kad slicnu blendu ima one x iz 2012 ili m7/z1 iz 2013 ili jos nekoliko novijih telefona? Aj one x je mator ali slicne prednosti/rezultate od otvorenije blende ima nekoliko telefona od kojih su neki i pune 2 godine stari. Ili je fazon samsung je to omogucio pa je odmah vrh i nevidjeno do sada?

Nije to nikakav veliki napredak kao sto si napisao vec blago poboljsanje koje manje znaci nego podesavanje SS npr.

Uglavnom su to marketinske fore - fiksne blende malo otvorenije od proseka i dizanje iso u nebesa kao sto je sony uradio sa Z3 serijom (12800 iso :d) ali mase se loze upravo na to, brojke i podatke za koje i ne znaju sta znace. Aj ima nekih koristi od svega toga ali ce L930/1520 i dalje biti bolja kada je LL u pitanju.
Koliko samo kuknjave ima na nedostatak raw podrske a potpisujem da veci broj ljudi nema pojma sta to znaci, culi da nema raw-a pa daj da se kuka a dalje od instagram preseta videli nisu :d

Znaci, pricali smo o blendi konkretno - nista nevidjeno do sada i nista specijalno a S6 kamera je odlicna i verovatno ce biti najkompletnija, najbolja do pojave Note 5 ali nikako nije drasticno ispred konkurencije niti je donela ne znam ni ja sad kakve novine i poboljsanja ali to i ne moze da se ocekuje kada je ovaj OS u pitanju, osim nekih k-zoom i slicnih hibrida koji nemaju najjaci hw i nisu mass popularni, vise su eksperimenti, slicno ce biti i sa iphone serijom a nokia kamerafon entuzijazam vrlo lako mogu da uguse mozgovi iz m$-a.

Evo jos 2 galerije sa semplovima:
https://www.flickr.com/photos/66974378@N04/sets/72157651016217328
https://www.flickr.com/photos/91265124@N03/sets/72157651393910842

Poslednja izmena:
Ma RAW mi nije toliko bitan koliko dobro ss podesavanje. Ovo na androidu je samo mazanje ociju, nema veze sa ss podesavanjem. SS 20s na 1+1 izgleda kao 0.5s na 930

Fiksna blenda na telefonu i iso koji je neupotrebljiv obzirom koliko suma donosi predstavljaju kao da su izmislili tocak, a digitalac od 1000 dinara bolje slike moze da napravi.
Kao i kod zvuka, i ovde se ne moze protiv fizike !!!
Mali senzor znaci mali kvalitet.
Nista tu iso, podesavanja i ostale gluposti ne mogu da promene.
Al dok je ovaca...

Hi-TechMail.ru review:

REVIEW OF SAMSUNG GALAXY S6: DEVIL'S ADVOCATE

85f20468980a76c9f6e1757c5be6.jpg

I FrAndroid:

Testing the Samsung Galaxy S6, everything is better and different

Kazu da je baterija bolja od Z3/i6/Nexus6, bar sto se surfovanja i video reprodukcije tice, osvetljenje na 100%.

Poslednja izmena:
To je zato sto jacina osvetljenja na 100% varira od telefona do telefona, na IP6 je preko 580 cd/m2 a jos ima i slabu bateriju, Z3 ima 630-860 nitsa u zavisnosti od merenja a S6 u manual brightness modu ima 473 cd/m2 prema gsm areni cija merenja bas i nisu tacna, Nexus 6 je posebna prica, treba sacekati merenja na istoj jacini osvetljenja.

Poslednja izmena:
Izbacili rezultate sa gsmarene... ispade da note 4 pravi bolje slike po daylight, bolji video ali da s6 pravi bolje nocne...

s5 dobio s6 po daylight...

Izbacili rezultate sa gsmarene... ispade da note 4 pravi bolje slike po daylight, bolji video ali da s6 pravi bolje nocne...

s5 dobio s6 po daylight...

A ko to ''ocenjuje''? masa koja se lozi na sto visu saturaciju, kontrast i slicno. Tacno da im postavis bilo koji napucan sempl sa telefona glasace pre za taj nego neki sa canon dslr-a sa najtacnijim bojama :d

Nista cudno za tek predstavljen uredjaj, 1 ozbiljniji apdejt ce poboljsati kameru taman za toliko da bude bolja od N4, sta ces vise od tog hardvera.

Poslednja izmena:
Zagovarali su mu kad okaci samo link, zagovaraju mu kad i okaci nesto pored linka u post.

+1 !

ontopic:
Da li neko ima info kad se orjentaciono pojavljuje kod nas S6 edge i da li će ga biti u platinum varijanti? Hvala

Poslednja izmena:
Rekli su da dolaze oko 10-og Aprila, e sad da li se to odnosilo i na Edge nisam siguran.

Wireless punjac i svi oficijelni case-vi:

Mislio sam kod naših provajdera?

Pa tih dana ce i kod nas. Oko sredine aprila verovatno

Stam ih bilo za kameru ako bude losija dnevna slika ne samo od S5 nego i od Note 5

Pa ista je kamera kao na note 4... Kakvu razliku očekuješ tu

Ne znam otkud vam ideja da S6 ima losiju kameru od S5? manite se bugarskih arena i glasova ''publike''..

S5 isocell kamera je prenapucavala odredjene boje, to se jasno videlo posle prvih foto/video semplova (vegetacija u bojama far cry 1 ili pandore iz avatara), a u isto vreme pati i od daltonizma:

s6.jpg

Naravno hajpovala se kao vrh samo zato sto je iz samsunga :d

S6 ce sigurno imati malo bolju kameru od S5 sa tacnijom reprodukcijom boja u svim uslovima a za nijansu bolju i od Note 4 (posebno u LL uslovima) plus konacno ima krstenu stabilizaciju kamkordera, stvarno ne znam sta vise ocekivati od tog senzora i hardvera kamere uopste, kome to nije dovoljno neka kupi pravi kompakt fotoaparat 🙂

Poslednja izmena:
Ce imati je kljucno... trenutno nema... sf ce upeglati da bude malo bolje ali ocigledno je da trenutno ne zele da previse dizu kvalitet iz dobro znanog razloga...

To za tacnu reprodukciju boja je suludo i govoriti, sto ja pricam vec godinama... Prvo nemas referentnu sliku, drugo nemas kalibrisani monitor i trece algoritmi su takvi da prakticno
je nemoguce da neki telefon ima i blizu tacnu repordukciju boja jer ce uvek neki deo spektra biti zrtvovan...

Najjace da nema trenutno, napisao sam da ce imati jer jos nije zvanicno u prodaji a vec sada plus je sestica cak i sa ovim test sw bolja u LL uslovima i ima neuporedivo bolju stabilizaciju kamkordera. Niko ne ocekuje 100% tacne boje sa kamere telefona ali cak i S4/N3 imaju bolju reprodukciju boja od petice, prva generacija isocell-a je kriva za to. Ne treba ti ref. slika i monitor od 500e da bi video da boje nemaju veze sa realnim stanjem, kao kod malo starijih panasonic/olympus fotoaparata..

Meni je S6 kamera pun pogodak u odnosu na hardver i velicinu senzora, samo da jos softver ima malo vise podesavanja ali eto, ista nece omoguciti ni sony/lg u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Nema poente diskotovati kad si ti ubedjen...

@fkloznica

Ovo sto je @hsv rekao:

Recently Samsung has been changing its tune - the bloated TouchWiz got trimmed, the aging hardware design was revamped and the camera software known for oversaturation and oversharpening has now done a 180° too.

Daylight photos appear softer than the Galaxy Note 4, but that's largely because the Galaxy S6 applies almost no sharpening. This (and the generally improved camera) keep the noise to a minimum, the images look less processed and less like a typical phone camera shot.

Isli su na ne toliko agresivan softver, na realnije i prirodnije fotografije, manje sharpening-a samim tim i manje suma...

Poslednja izmena:
Ali se usled toga javljaju problemi sa crvenom kao sto sam napisao... Takodje, ne kazu realnije boje, samo nisu oversaturated... Sto ne znaci da su realne, a dok ne vidimo referentne fotose nema svrhe diskutovati, pogotovo ako neko apriori odbija svaki argument...

Ene Emix se slozio samnom 😀

To je ono sto sam pricao kada su malo izmenili sw kamere koji je bio do N3 i presli na napucaniji i agresivniji S5 (mada ima tu i do karakteristika senzora), sto je najgore svi su poceli to da rade i da brljaju sa softverima, svaki proizvodjac ima neke svoje lose karakteristike kamera softvera a meni je iskreno super sto se Samsung vratio korenima u tom smislu 🙂 Nisu prevelike razlike ali ih ima i meni licno znace (npr ja najvise fotografisem pejzaze i prirodu i boje vegetacije na S5 mi se ne svidjaju uopste i to sam jos pre godinu dana napisao a nervira me i preterivanje sa sharpness-om).

Takodje to preterivanje sa ostrenjem nikako nije dobro a to sluzi da fascinira mase kada neka tamo random arena izbaci poredjenje odredjenog telefona vs dslr koji kao da je ispao nekome i okinuo i onda krece hajp kako je taj i taj telefon bolji od canon dslr jer ima ''jace boje i ostriju sliku'' 🙂 🙂

@ akki

Ma razumemo se, samo sam napisao da mi je gotivnija S6 kamera od S5 jer su ispravili ono sto mi je smetalo.. naravno da je tacno to sto si napisao ali su sa S5 ocigledno preterali sa prikazom nekih boja..

Sada je tu i odlicna stabilizacija 4k videa sto uz sve ostalo cini mozda i najbolju smartfon kameru/kamkorder na fensi-cyber smartfonu (bez grbe) 🙂

Poslednja izmena:
Juče sam se malo igrao sa belim s6 i mnogo mi se sviđa telefon. TW sa ovim temama je pun pogodak. Telefon baš lepo leži u ruci, kamera ima manual modove kao na k zoom, sve u svemu ima da se odvale od prodaje.

Poslednja izmena:
17.04. Kreće kod svih, cela Evropa pa i mi... Edga će biti baš u manjim količinama u odnosu na običnu 6icu

Lepo....za edge se nadam da će biti u svim bojama pa i ako ne bude odmah može da se sačeka, samo da se ne desi tipa
nema a nećemo ni poručivati ...

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S6 Disassembly/Tear Down/ Take Apart: https://youtu.be/_rXLJ2uJWnw

Rasklapanje s6 i to detaljno. Interesuje me da li je kod svakog moba ovo prednje staklo zalepljeno lepkom ? Nekako mi cudno to sve izgleda..

Edit: http://www.androidpolice.com/2015/0...uk-on-ee-o2-vodafone-and-carephone-warehouse/

Malo o cenama u uk, rekao bih da ce kod nas biti jos skuplji iako je standard tamo makar 20 puta veci.
Nikad ga vise taj nije sastavio

Nazad
Vrh Dno