Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisu morali ni izbacivati i vizuelno nema nikakvih promena.

Ma to je sigurica, nego važno da ovo drugo radi perfektno ...
Lepo deluje na slikama.

Jos samo multi i eto ubice 🙂

Mada i takav osakaceni multi moze da prodje

Ni sa 5.1.1 često nije keširao aplikacije kako treba, čak su mnogi prijavljivali greške sa ram menadžmentom i u prvoj verziji šestice, tek je sa 6.0.1 to sređeno da radi kako je trebalo od samog početka

Nemam pojma o čemu pričaš, to možda na lg samsung telefonima, kod mene je na 5.1.1 keširao do poslednjeg megabajta.

Fino, konačno da se Marshmallow pomeri sa 0.5% 🙂

Nexus, G4, S6, Motorola, HTC sve pre kraja godine na 6.0...

I dalje je ovo beta ali cenim da je 99% ista kao fin verzija 🙂

Nemam pojma o čemu pričaš, to možda na lg samsung telefonima, kod mene je na 5.1.1 keširao do poslednjeg megabajta.

Evo primera tog čuvenog baga baš na Nexusu 5 koji ima 5.1.1:

Samsung je pokušao to da reši agresivnim ram menadžmentom, što je u teoriji bila dobra odluka ali je dalo loše rezultate u praksi. Ne znam što ubacuješ LG u priču kada ovo nije tema o njemu, diskusija će otići totalno u off topic ako krene ponovo poređenje sa njihovim modelima

Kako ti kazes. To sto ti pricas nema veze sa mem leakom, i samsungom. Totalno druge dve stvari, ali ako ce da te usreci ni na sestici nije nista sredjeno.

Poslednja izmena:
Hmm. Koliko ja znam od 5.1.1 ne postoji memory leak.. To sto su samsung,htc i lg furali neke 5.0.1(maltene po god dana) verzije niko im nije kriv.

Mada oni ionako ne koriste default google lmk podesavanja,sto verovatno i pogorsava situaciju.

Poslednja izmena:
Lik ladno misli da samsungov mt ima veze sa onim klipom (plus to je bilo iskljucivo moguce sa svega par aplikacija izvesti), dzizs gad. Definitivno je bench pao na blic zena nivo.

@telep Zašto brišeš postove? Cilj foruma je argumentovana rasprava, a ne detinjasto prepucavanje.

@fkloznica Šta je ovo na klipu ako ne klasični leak? Nekoliko puta zaredom gasiš i pališ istu aplikaciju i system usage memorije se učetvorostruči. Probaj i sam na svom telefonu, verovatno ce rezultat biti isti.

Ontopic:

Vezano za priču za različite senzore kamere na gs6, koju su mnogi vec zaboravili, nedavno sam naleteo na ovo poređenje koje je jedan korisnik napravio na xda, ogromna je razlika između isocell i mx240: link

Obrisao sam blah blah, jer sam preko tapatalka zeznuo. A ti povezujes stvari koje nemaju veze. No dobro, verovatno si koristio i 5.1.1 i 6.0 i 6.0.1 pa znas, nemam sta dalje da dodam.

Poslednja izmena:
To sam i radio. Imas postove u nexus 5 temi. 5.1.1 nema leak ,ne znam sta je ovaj lik snimao..

Bilo je straha da se vratio na 6.0 verziji ali ispalo je da se radi o laznoj uzbuni 🙂

Hmm. Koliko ja znam od 5.1.1 ne postoji memory leak.. To sto su samsung,htc i lg furali neke 5.0.1(maltene po god dana) verzije niko im nije kriv.

Mada oni ionako ne koriste default google lmk podesavanja,sto verovatno i pogorsava situaciju.
Kod htc-a sa 5.0.1 je recimo system stalno oko 600mb. Medjutim koliko god kesirao uvek je oko 400mb-300mb free iako dobro kesira aplikacije.
Jedino je Sony izbacio 5.1.1 🙂

^^Jako zrelo izražavanje i razmišljanje, zaista doprinosi jednom ovakvom forumu u unapređenju njegovog kvaliteta, nema šta.

Jedino je Sony izbacio 5.1.1 🙂

Izbacio je je i Samsung za Note 4 i GS5, ali to nije ništa popravilo. HTC je za M9 izbacio 5.1.1 takođe, dok je LG potpuno zaboravio na to ažuriranje

Najverovatnije zavisi i od verzije 5.1.1 androida, pošto su neke imale ovaj problem a neke ne. Naravno da je ovaj klip povezan sa keširanjem, zato što je zbog ove greške system usage bespotrebno rastao i manje ram memorije je ostajalo za keširanje aplikacija koje rade u pozadini.

Samsung pored ovog problema koje imaju mnogi telefoni sa Lollipopom ima jedan još veci od njega, a to je količina bloata. Iz trenutnog roma koji koristim na svom telefonu je izbačeno 258 aplikacija (ako se dobro secam) a posle butovanja mnoge od njih sede u pozadini.

Ovo što sam ja postavio je moguca realna situacija za nekog ko koristi neku od aplikacija poput Vibera ili Tapatalka, koje su gladne resursa a Samsungov lmk ih konstantno ubija u pozadini a korisnik ih pali puno puta na dan

Samo taj leak sa klipa ne mora da bude vezan sa androidom, tj onime sto jeste bio problem na prvim verzijama. Kako pa lepo, evo primer iz desktop teme
128bf779ff087eb859a508e5bcc96f03.jpg

prosto je mozda ta igrica lose isprogramirana, mozda je ona sama po sebi izazivala bug, jer kazem (a i drugi mogu da potvrde) problema nema od 5.1.1

Ne mogu da instaliram Galaxy Care sa google store. Da li je neko instalirao?

Meni nije BTU product code, a nameračio sam se da probam betu. ***, više sreće drugi put 🙂

Sa ženinim telefonom bi se "igrao" ubacivanjem verovatno beta raspalog software-a, a M8, sa boljom podrškom i software-om, ni da pipneš. Pametno 😀 To nešto govori... 🙂

Nazad
Vrh Dno