Šta je novo?

Samsung Galaxy S6 Active

Kakav cloud.. pa ja sa raspalim vip netom u centru grada aplikaciju od 5Mb apdejtujem posle 10 pokusaja i to sa dial up brzinama, dno od mreze.. a cloud u outdoor uslovima (prave zabiti a ne neki tamo park u Bg).. ne ide ;)

To za otg stick je jedino resenje, bar za mene.

Poslednja izmena:
Uploadujes kad dodjes na wifi, pre toga usb (otg) stick...ako popunis 23GB+(16,32GB) svaka cast :)
Sjajan hw, meni ruzan izgled,ali kapa dole za bateriju i brzinu punjenja...

Kad se ode u prirodu valjda se i vrati kuci :d, ne znam meni 24-25GB deluje skroz ok, tj. nisam do sad imao problem. Prebacis video/fotke na PC kad se vratis kuci i to je to.
Stvarno ne znam kako bih popunio eto da kazem 15-ak GB, posto normalno ide i par aplikacija, muzika i sl., nesto sto je stalno u memoriji telefona.

Poslednja izmena:
a sto 4k zauzme preko 1gb za 5min :)

Kad kazete ruzan izgled.. aj nadjite telefon koji ima sve ove serftifikate/zastite a da izgleda bolje :) Pa cak i oni cat/sonim/kyocera koji imaju 10x slabiji hw i slicne zastite pa izgledaju daleko nabudzenije i losije.
Jedino Z serija sto je lepsa ali nema neke od ovih sertifikata.. + je staklo manje pogodno za uredjaj koji je namenjen outdoor upotrebi.

Uploadujes kad dodjes na wifi, pre toga usb (otg) stick...ako popunis 23GB+(16,32GB) svaka cast

Mene npr cloud tripovi stvarno ne interesuju, mozda za neko pakovanje manje bitnih podataka za pc (muzika, instalacije igara npr) ali na telefonu.. nema sanse.
A zamisli sad da neko instalira 50-100 aplikacija + 3-4 hd igre..a memorija 23Gb, uz malo muzike i jos nekih podataka ne ostaje prostora ni za 100 fotografija/10 min 4k snimanja, e to je bedak. Srecom mene te hd igre ne interesuju ali bih u svakom slucaju gde god da krenem morao da imam 20Gb prostora sto znaci bez lossless muzike koju bih morao da ostavim na kompu pa dok se ne vratim i ne isprebacujem foto/4k video. Zato sam i napisao jos odavno da su ovako mocni uredjaji sa malo memorije upotrebljivi isto kao i SUV sa rezervoarom od 32 litra i to na putu od juzne Evrope ka Sibiru :d

Da sutra kupim ovakav telefon ali sa micro sd slotom.. pa mislim da bih prezalio pare za 128Gb karticu i onda bih zaboravio na sva smaranja u narednih 5 godina ;)

Da postoji 64Gb verzija po ovoj ceni.. e to bi vec bilo ok.

Poslednja izmena:
Zbog cega hejt cloud platforme? Generalno,50-100app ne zauzimaju vise od 3gb( bez igrica) ostaje 20gb za multimediju. Ja stvarno ne znam koliko jos mesta treba?:) ali ako se snima dokumentarac od 2h u 4k,onda je bolji izbor s6 sa 128gb :) mada ce crci baterija negde pola.:(

Ko hoće dokumentarac neka pazari GoPro Hero 4... ;) Uzme se OTG flash drive i za čas se prebaci. Vrh telefon, samo su mi malo ružni ovi fizički dugmići... :)

Ma kakav cloud, treba imati nesto sto je dostupno nezavisno od konekcije. A kad sam video sa icloud sta rade, ni ne zelim da kacim nista :)

Meni koji gledam filmove sasvim dovoljno tih 24gb ;)

Zbog cega hejt cloud platforme? Generalno,50-100app ne zauzimaju vise od 3gb( bez igrica) ostaje 20gb za multimediju. Ja stvarno ne znam koliko jos mesta treba?:) (

koliko god da imas memorije, znaj da nije mnogo. od viska glava ne boli! Pogotovo danas kad se sve dize u nebesa sa zauzecem resursa.
Mana ovog telefona je memorija, cena, i tanka nit je ulaz za nano sim sto ne znam kako su to odradili, vidim klasika pretinac na gumicu.

^ ne znam koliko su maltretirali ovaj S6A ali nekako deluje da lako dobija ogrebotine/oziljke po kucistu, to je malo cudno za jedan takav telefon.

A u pm koliko pominjete 4k snimanje a svima u kuci 720p/1080p televizori....ne znam koji ce mi uopste 4k snimanje jos?!?

Haha.. Iz istog razloga zbog kojeg nam trebaju 2k i 4k ekrani na telefonima... ;) Nema još uvek neku primenu...

^ ne znam koliko su maltretirali ovaj S6A ali nekako deluje da lako dobija ogrebotine/oziljke po kucistu, to je malo cudno za jedan takav telefon.

nista to nije cudno, to sto je otporan na padove nije na grebanje. znaci kad badne na asfalt mora da ima posledica samo je pitanje gde i koliko. pricam iz iskustva sa samsungom 2100. pogotovo ona lajsna sa strane se grebe samo tako.

A u pm koliko pominjete 4k snimanje a svima u kuci 720p/1080p televizori....ne znam koji ce mi uopste 4k snimanje jos?!?
Zbog toga da kad u budućnosti budes gledao taj snimak da liči na nešto.
A ne juce drugarica uploaduje snimak na FB od pre 10-12 godina i kocka do kockice u rezoluciji 160x120...

A 1080p ce biti kocka do kockice za 10 god!?

Pet ipo sati sot sa igranjem igara je super rezultat...zao mi samo sto nisu naglasili koliko su se otprilike igrali da bi imao bolju sliku o potrosnji baterije.

Po ovima ispada baterija 20% vise izvlaci od z3 compacta...to ce biti super ako se dokaze da je tako.

A jok nije tako :) bem mu misa, 3500 mAh.. a sve ostalo kao kod S6, pa mora pokidati autonomija.

U PA testu stoji da ima jaci zvucnik od obicne sestice.. to je malo cudno. I za nijansu jaci izlaz za slusalice ali tako je bilo i S5 vs S5A, nije to neka velika razlika ocigledno.

Pa sto mora, pogle koliko ima telefona sa 3000+ baterijama pa ne mogu da izvuku gotovo pola sot-a od z3 npr.

Pa ne mozes da poredis G3 i G4 2k 5.5'' phablete sa 3000 mAh i S6 osnovu (exynos/amoled) koja je stedljiva sama po sebi + manji 5.2'' 2k displej uz 500 mAh vise :) Sve govori da je autonomija sjajna.

Da S6A ima neki losiji IPS 2k panel i S810.. e onda bi verovatno jedva bio bolji od obicne sestice, sto se tice trajanja baterije.

Poslednja izmena:
[youtube]HKCnKKYfVQs[/youtube]

pocketnow

^ dobar test, naveo je prednosti i mane koje ostali uglavnom ne pominju.

Vidi se da su kuciste unakazili posle nekoliko bacanja telefona na grub asfalt pa je i logicno da zaradi oziljke ali je dobro to sto je sve ostalo netaknuto, pre svega displej i kamera.

Zanimljiva je i ona opcija HD zvuka u toku razgovora ali ko zna kada ce to masovno zaziveti.

A bagovi sistema i UI.. TW bio i ostao nedovrsen i jedan od najgorih android UI. Ali ocigledno mora sa tim da se zivi ko hoce ovoliko mocan ''active'' telefon..

Nazad
Vrh Dno