Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Na Lollipopu je sasvim fluidan. Nisam primetio da bilo gde secka a dva mesta gde kasni odziv (laguje) su stock galerija i recents meni.
G900F, root i obrisan bloat

Na Lollipopu je sasvim fluidan. Nisam primetio da bilo gde secka a dva mesta gde kasni odziv (laguje) su stock galerija i recents meni.
G900F, root i obrisan bloat
Meni je netaknut .Tako da bloat hebe samo tako..videcu,kada stignem da rutujem i maknem bloat...

A da li je net na poslovnom broju? Kakav je signal na njoj?

Pozdrav svima, imam pitanje na sta obratiti paznju kod kupovine polovnog Galaxy s5?

A da li je net na poslovnom broju? Kakav je signal na njoj?

net mi je na privatnom broju, na poslovnom sam stavio 2g mrezu jer mi treba samo za pozive. Pazi posle restartovanja radi savrseno ali onda u nekom trenutku samo prestane. Stavio sam mu hangouts i za sad vec 3 dana radi . Prvi put imam ovakav trip sa bilo kojim telefonom mada mi je ovo prvi dual

To ne znam vec, ali na dual SIM ume da ne prima/salje cak SMS, a poenkad i pozive da baguje, na 2G kartici, a to se desava ako je net slab. Ja sam to primetio kada sam koristio Prica tarifu recimo, i Sync on, morao sam cesto da gasim Mobile Data da bi mogao pozvati sa 2G kartice. Na KT, VIP Online i ostalim normalnim brzim netovima nema tog problema.

Ali kod tebe je obratno, da na 3G kartici ne primas poruke, to mi onda deluje kao problem sa operaterom.

Da li je neko imao problem sa SMS da mu nestizu?? Imam s5 duos na 5.0 . Jedino sta pomaze je restartovanje telefona , znaci radi slanje ali primanje jok. I bas mi pravi probleme jer na poslu uglavnom salju sms poruke
Skoro svi mi imamo ovaj problem sa s5 duos, sto je najgore ti nemas pojma da ne stizu poruke dok te neko ne upozori il dok ne skigne 20 odjednom, znas sta meni pomaze uzmem posaljem sms sam sebi i onda kako ja to zovem "produva cevi" i proradi meni nekad ni reset ne pomaze, primetio sam da je to možda do one opcije da kada pricas na jednoj kartici mogu da stizu pozivi na drugu, ono da se medjusobno razmenjuju, ne znam jel sam se lepo izrazio.

Jel moze neko da mi pomogne i da mi kaze kako uspešno da rootujem s5 duos sa 5.0.1 ili 5.0.2 androidom? Ne mogu nigde da nadjem za duos s900FDxxu1boe2.
Ako moze neko uputstvo ili tutorial.

Hvala najlepse.

Ajde kad sam vec tu, sta bi ste vi uzeliposle s5 duos sta bi bila primetno veca razlika, koji je vama logican sled posle ovog telefona recimo da bude opet neki sa dve kartice ( za nas koji imamo cg karticu sa promocijom :)

Ja nemam taj redirect. A obratni problem od brancicevog sam video pocev od 5.0 od kads vise nema opcijq u SIM Card manageru da net ima proritet. Tj.sada uvek ima priritet. Ali ponavljam to je obratni problem i pojavi se samo uz spor net.

Root na BOE1 sam preko CF roota odradio koliko se secam.

Nije redirect mrzelo me da pogledam pa sam se lose izrazio u pitanju je opcija "Dual SIM always on, recive calls from both SIM cards even during calls."

a sto se tice root-a jel mozes da mi das link neki da vidim kako si tacno uradio, probao sa raznim appovima i nisam uspeo, nisam probao preko odina i kabla da rootujem jel tako mora/treba?

I jel mislis da nema veze sto sam updatovao na 5.0.1/0.2 android root bi trebao da radi?
Hvala alfa unapred na savetu i pomoci.

Btw. Sta predlazes/predlazete za sledeci model posle s5 sta uzeti, a da se dobije nekk znacajni napredak ne 10% - 20% bolje performanse, skoro pa isti tel a cena duplo skuplja.

Sta mislite generalno o samsungu a serija ; note serija; ili galaxy?

Mada moram da priznam gledam ove Meizu kineze svidja mi se njihovi telefoni i soft, jel mogu oni uopste da se mere sa Samsung-om?

To je to - receive on other SIM, redirect, forward... kako ko kaze :)

CF AutoRoot mora preko Odina. Moraces posle toga i CWM/TWRP da flashnes opet ako si ga imao, jer CFAR resetuje recovery na default.
Ja sam BOE1 rootova, to je 5.0, nema veze sto je BOE2 kod tebe, ali mora Odin/kabl.
Evo ti direktan link za G900FD:
https://download.chainfire.eu/463/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-klte-klteduosxx-smg900fd.zip

Ja sam presao na Note 3 Duos, koji je u vecini stvari bolji od S5 Duosa, osim baterije, nije LTE i ne moze da se seta koja kartica je 2G a koja moze 3G (na S5 moze).
Licno ne bi mogao da idem na neki drugi tip fona sada, jer mi SAMOLED stvarno odgovara za oci.
Kome to manje odgovara, moze na Note 4/5. Note 4 ima SAMOLED, ali boje su prilicno isprane za SAMOLED, mnogo je blizi odlicnom IPSu, a ne OLED ekranu, pa ce vise odgovarati onima koji vole IPS.

Nista drugo trenutno ne bih uzimao u obzir, sem "Kineza" (Lenovo, Mi, Meizu), jer su skuplji od pomenuta dva.

Pogledaj ako mozes naci Lenovo X2-CU (iskljucivo CU, AT i EU nisu dual SIM). Jeftiniji model, ima full active dual SIM, LTE.

CF AutoRoot mora preko Odina. Moraces posle toga i CWM/TWRP da flashnes opet ako si ga imao, jer CFAR resetuje recovery na default.

Nisam najbolje razumeo ovaj deo izvini ali sta mu dodje taj cwm i kako taj deo da odradim jel imas neko uputstvo.

Inace hvala ti na ovakoiscrpnom ovako iscrpnom postu, dosta koris ih stvari moze da se nauci od tebe, hvala jos jednom.

Cwm i twrp su recovery. Ako ih nisi vec stavljao, onda ne brini, nemas ih, pa ih i ne moras vracati.

Jel vecina vas imate poslednji firmver?Nemate awake stanje dok vam je ekran ugasen i gfon miruje?
Mora da je do neke aplikacije,a opet sumnjam na FB budan mi fon i svlaci bateriju :trust:

Napadalo opet

Ja sam na BOE1, ima awake dok je ekran off uvek ali ono tipa 3 min awake dnevno.
Kada nesto srce ili je firmver los onsa je 3 sata awake.

Imam neki divljni tempered glass mozda 2 meseca i vec je poceo da grebe, plus dosta ostaju otisci.
Zanima me kakvi su ovi Nillkin Amazing H ili H+?
Jel se i oni ovako lako grebu?

Ne grebu se tako lako iole kvalitetna stakla,a pogotovo Nillkin ne bi trebalo da je u toj prici.

Alfa hvala puno upravo sam rootovao sa tvojim fajlom. Hvala do neba. Esad pitanje je da li mogu da instaliram Xposed na s5 duos 900FD xxu1 BOE2

Uopste jel radi xposed na s5 obicon vidim mnogo informacija ne znam sta je tacno, jel moze xposed na touchwiz?

Ako si na Lollypop, odustani :(
To je jedna od stvari zbog kojih sam hteo da ostanem na KitKat-u (na njemu radi), ali KK nema LTE kod nas :(

Xposed ako uspes naterati da radi kako treba na Lollypop, svaka cast. Meni AppSettings uopste nije radio kroz Xposed na Lollypop-u, nista nije funkcionisalo prosto.
A kaze da je instaliran (ne moze obican Xposed, morao je neki modifikovan bas za Samsung Lollypop devices, uspeo sam da ga instaliram, kaze da je installed, ali prikacim AppSettings, i ne radi)

Ako si na Lollypop, odustani :(
To je jedna od stvari zbog kojih sam hteo da ostanem na KitKat-u (na njemu radi), ali KK nema LTE kod nas :(

Kako nema?
be0704021c4d82b8d098c32d3d162c8c.jpg
4e353b948855c7df5ee5f8ccd55db9aa.jpg

Nema Sale,ni meni dok sam bio na kit klatu nije bila dostupna opcija Lte,samo wcdma i gsm.

Treba mi pomoć... Drugar ima G900f, 5.0. LP. Ima problem sa gašenjem, par puta dnevno. Probao je drugu bateriju, nije pomoglo. Flešovan je novo operativni, factory reset i ništa. Probali smo da ugasimo smart switch za mreže. Čekamo sad da vidimo da li će da pomogne. Šta još može da pravi ovu anomaliju?

Vidi da li ima sd karticu. Neka je izbaci.

Nema sd. Već pola dana je miran, posle gašenja switch - a... Čekamo da li će ponoviti :)

Jel moze neko da mi objasni sta je nandroid backup, sacuvao sam clockwisemod backup, i sad recimo ako instaliram neki mod i on zaglavi ja mogu da vratim na predjasnje stanje uz pomoc tog nandroida? i jos nesto kada udjem u onaj da nazovem safe mode nemam ono backup and restore na s900fd duos. Kako da dodam to.

Cisto da dam mali update da se na duosu od kad sam updatovao soft ono u novembru vise ne desava ono da ne stizu smsovi i oni drugi bugovi.

Sta predlazete koji je rom najbolji za duos?

Backup/Restore, tj. Nandroid bekap pravis preko CWM (Clockwork Mod) ili TRWP-a, koje moras sam da instaliras. (neki custom ROMovi ga imaju, ali stock NE)

Za Duos nemas nesto izbora custom ROMova, ja sam stavio Alexandr ROM, koji je samo debloated stock ROM, ali meni to odlicno radi.

Nazad
Vrh Dno