Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ima ljudi koji se žale na kameru, problem je viber iz nekog razloga. Lično nisam imao problema, ali sam čitao da su ih rešili tako što su stavili neku matoru verziju.

Ima ljudi koji se žale na kameru, problem je viber iz nekog razloga. Lično nisam imao problema, ali sam čitao da su ih rešili tako što su stavili neku matoru verziju.

to sam citao,ali meni vise nece ni da pokrene kameru.ne gine izgleda reklamacija u mts-u.a to znaci ostajem bez telefona bar mesec dana

Koliko znam s5 prva serija je imala tih problema sa crkavanjem kamere, znam da je na USA modelima bilo dosta problema sa time.

Ne mogu da izmenim gornji, ne zamerite na duplom :)

Kako da ugasim pedometar? Broji do 10000 koraka, i kako da ga sklonim sa ekrana za zaključavanje?

Ne mogu da izmenim gornji, ne zamerite na duplom :)

Kako da ugasim pedometar? Broji do 10000 koraka, i kako da ga sklonim sa ekrana za zaključavanje?

Ne znam kako se isključuje ali se može skloniti kada se pokrene Pedometar, posle otvaranja aplikacije S Health, i u opcijama čekiraj "Pauziraj pedometar", posle ovoga se neće pojavljivati na zaključanom ekranu :)

Vidim u gornjim komentarima da se raspravljalo o kameri na s5, Ja imam problem kod slikanja, naime od 10-ak napravljenih slika samo 2-3 budu dobre, aparat dobro fokusira, ostale su mutne praktično neupotrebljive. Slike pravim uglavnom napolju kada postoji više objekata koje je potrebno obuhvatiti, i koriste se automatska podešavanje. Pre S5 sam imao S3 koji je ovo radio savršeno i stvarno ne znam šta da radim. Telefon je kupljen početkom Septembra u Telekomu i ne znam da li da ga reklamiram?

Glupo pitanje, da ti nije mozda prljavo sočivo kamere? Ume da se zamasima od prstiju kada se telefon vadi i vraća u džep.
U svakom slučaju, imaš 2 godine garancije pa ne košta ništa da reklamiraš. Samo ostavi koju takvu sliku da vide to i oni.

Za pauzu znam, ali nema nigde da se ugasi, samo da se ubije ceo S Health.

@sremac67, jesi li skino foliju sa kamere? Da li si probao neku drugu app za kameru?

@azimuth, sočivo kamere je čisto, to uvek proveravam. Kao što sam naveo od 10 slika koje se naprave u kontinuitetu 2-3 su dobre, oštre na celoj površini dok su ostale mutne kao da nije dobro fokusirano, sve ovo poredim sa S3 koji je radio (i još uvek radi) to perfektno. Moraću na kraju da reklamiram telefon.

@Ivan L, folija skinuta ali i da nije ona ne obuhvata celo sočivo već samo uglove tako da mislim da ne smeta. Nisam probao drugi app, uradićuto to ovih dana.

Hvala :)

Jel ovo trazite?
9bbc9f82ce6d969860e7b774b6ca60b7.jpg

@PredatorRS, da, to je da se skloni sa zaključanog ekrana, ali kada se pauzira ne piše na zaključanom ekranu. Rešenje je da se pauzira.

@sremac67, probaj:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera
I još možeš da probaj još jednu app posle google kamere, izguglaj ProCapture_2_camera_v2_0_5 narodnu verziju ili mi se javi na pp da ti pošaljem, ako ne pronađeš na google.

Ja sam pitao, u međuvremenu sam skapirao jedini odgovor i napisao :)
Da, ako se ne pauzira onda se skloni tako sa zaključanog ekrana.

ps.
Izgura 2 dana S5, 3g sve vreme, dosta slikanja juče, auto osvetljenje, sinhronizacija, lokacija, malona vigacije juče...

Poslednja izmena:
POzdrav svima

kako se unrootuje Samsung S5, telefon je iz telenora, MDM mi prikazuje da je rootovan i izbacuje ga s email servera, radio sam factory reset, ali nista
detalji
Version Name": "4.4.2-G900FXXU1ANG9
da li mogu preko Odin_v3.09 i da skine ist taj firmware s G900FXXU1ANG9_G900FOXX1ANG5_MSR.zip sa samfirmware.com

da li moze da se zaglavi u nekom procesu ili da nosim telenoru, pa neka ga oni...

E sto mi ide na živce što šteka YouTube dok gledam.. Samo zaledi sliku a zvuk ide dalje kad premotam malo on nastavlja pa stane opet... A ne dešava se stalno samo ponekad..

Kod mene je ok, gledali smo klip od 55 min, ništa nije kočilo. Filmove preko yt na mobilnom ne gledam, ne znam za sat ipo i više.

POzdrav svima

kako se unrootuje Samsung S5, telefon je iz telenora, MDM mi prikazuje da je rootovan i izbacuje ga s email servera, radio sam factory reset, ali nista
detalji
Version Name": "4.4.2-G900FXXU1ANG9
da li mogu preko Odin_v3.09 i da skine ist taj firmware s G900FXXU1ANG9_G900FOXX1ANG5_MSR.zip sa samfirmware.com

da li moze da se zaglavi u nekom procesu ili da nosim telenoru, pa neka ga oni...
Da, samo prevući iz Odina i onda posle toga idi u recovery i uradi factory reset da bi sve lepo leglo.

Jel ima neko neko rešenje za problem koji je izgleda opšte vrste na s5-ici: u galeriji se ne prikazuju folderi i albumi sa dropbox-a, picasa-e i facebook-a nego se sve slike prikazuju u jednom velikom albumu...npr. ja na dropbox-u imam oko 5000 slika i video snimaka i svi su složeni u foldere pod raznim imenima. Kada sinhronizujem dropbox i galeriju s5-ice ne dobijam sve albume pod nazivima tih foldera sa dropbox-a kao što je bio slučaj na s3-ci nego jedan ogroman album koji se zove DROPBOX i koji sadrži svih 5000 slika i snimaka...i sto je jos najgore, nisu lepo raspoređene po datumima kao na dropbox-u nego je neka slika iz, lupam, 2010.godine na vrhu a neka slikana pre mesec dana negde dole u dnu pa moram da prešaltam po svim slikama da bih do nje došao...
vidim da su mnogi prijavili taj problem, pa rekoh da pitam da li je neko to uspeo da zaobiđe i kako...hvala

Poslednja izmena:
Evo ja samo da javim da sam uspesno resio problem sa nejednakim pozadinski osvetljenjem na telefonu. Garancija odradila posao, telefon odnet u ovlasceni servis za 2 dana sam ga dobio nazad. Zamenjen je ceo prednji panel odnosno ekran. Sada je sve ok.
Tako da ipak nije bio "mali" problem ili nesto sto je prosto tako kod S5-ice i sto bi trebalo da se ignorise. Los je bio displej i to je to.

Evo ja samo da javim da sam uspesno resio problem sa nejednakim pozadinski osvetljenjem na telefonu. Garancija odradila posao, telefon odnet u ovlasceni servis za 2 dana sam ga dobio nazad. Zamenjen je ceo prednji panel odnosno ekran. Sada je sve ok.
Tako da ipak nije bio "mali" problem ili nesto sto je prosto tako kod S5-ice i sto bi trebalo da se ignorise. Los je bio displej i to je to.
Za 2 mjeseca ocekuj isto da bude :) takav je amoled

Ja sam stavio SEE, a eno imaš Baltic iz novembra pa možeš i njega.

Pa o stock i pričamo.
Kakav link? Idi na sammobile, registruj se i tamo skini.

Izasao je lolipop za s5 polska prvi region mislim da je

Prijatnog li iznenadjenja, 5 izacili. Kad dodjem kuci veceras-sutra probam. Ocekujem da je fon mnogo brzi.
Postavi i ovde neke SS @azimuth.

Samo da ga ispodešavam do kraja pa ću izbaciti neke SS ;)
e67d53cde5f368ec9de3cb785c813645.jpg

Ima 2-3 poljske aplikacije, ali se mogu ugasiti pa nestanu. Prvi utisci su da sve radi više nego odlično, brže nego na 4.4.2.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno