Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Hvala Proday, hvala Luka. - nije jos stigao, u pravu je Gibo, kad bude, bice neka slicica ovde na temi. ;)

i da ispišeš LMK podešavanja, da vidimo da nije slučajno zbog njih ovo sa loznicinog klipa ili je isključivo zbog TW bloata :)

Haha, vazi. :d

Mironiko sve cestitke na dobitku :D , nego evo i ja isprobao S5, Gear 2 i Gear Fit :) 20140417_115934.jpg
20140417_115927.jpg
20140417_115922.jpg

Poslednja izmena:
Sto nisi verovao? :D

I hvala, naravno. :)

Ocekivao sam da dobije neko tamo levi, kao i sve sto dobijaju u Srbiji neki tamo levi, retko da neko nesto fer osvoji. Zato mi je drago sto je otisao u prave ruke ;)

Ocekujemo vesti iz prve ruke, root iz prve ruke, knox 0x1 iz prve ruke :d :D

Iskreno, nisam sumnjao da ova Benchmarkova akcija nece biti namestena. A znam da u Srbiji ima namestanja nagradnih igara, mada, kamo srece da je kod nas to ono sto najmanje valja...

Iskreno, nisam sumnjao da ova Benchmarkova akcija nece biti namestena. A znam da u Srbiji ima namestanja nagradnih igara, mada, kamo srece da je kod nas to ono sto najmanje valja...

Nisam uopste pomisljao niti sumnjao na bench, da su modovi i admini odlucivali o pobedniku bilo bi za ocekivati da bi dobio neko ko je sposoban, kao sto i Gizmo rece, dobio si poene od njega :)
Ali posto nije bila stvar svim delom u njihovim rukama, svasta je moglo da se ocekuje :)
Hoces ga prodavati/menjati za nesto ili nositi? i jos jednom cestitke :)

Nosicu ga neko vreme sigurno. Posle, who knows... :)

I jedno i drugo je u pitanju. TW trosi mnooooooooooooooooooogo vise rama

pa šta to drži sve aktivno da mu treba toliko memorije? 2GB je ogroman prostor...

Odlicno pitanje i mene zanima odgovor :D

I jedno i drugo je u pitanju. TW trosi mnooooooooooooooooooogo vise rama

ja sam lepo pokusavao da objasnim ljudima da je ukupan hardverski sklop u pitanju kada se bori sa TW-om

Samsung phone sa TW-om kada se upali, u ram memoriji se nalaze momentalno svi S-app procesi koje TW forsira. zato je po mom misljenju muceni S4 najgori flagship ikada iako izgleda najlepse i ima dobar hardver. Pritom, NE samo memorija, vec i procesor i njegov kesh se bore sa toliko aktivnih procesa koji rade pa rade. Onda overall preformanse padaju na racun cache-a (na snapdragon 800 .5 mb per core) koji fakticki biva za duplo umanjen jer ima takav TW sistem, pa onda i RAM, i CPU pa i ROM na kraju. Ovo sto je fkloznica okacio je zaista problem RAM-a ali u smislu da je pre svega na testu popaljeno skoro sve moguce od app-ova, plus sto je manje realno da do ovakvog stanja na telefonu dodje regularnim koriscenjem - nekim korisnicima svakako ali vecini ne. Ja sam na S4 koji je max bloat, dok je bio kod mene stavljao i Light verzije TW framework-a i opet dolazio u situaciju da "osecam lag" zbog toga.

Sa druge strane, u svojoj recenziji i analizi S5 dodjoh do zakljucka da je ovde u pitanju sukob interesa - drasticno manji TW, ali i dalje prisutan i opterecuje sistem. Sa druge strane, za razliku od nas obicnih modder-a, koji znamo sta ocemo, ovakav TW je zapravo optimalan odnosno savrseno podesen za Mister Dzonsona iz Njuorka koji radi u ofisu pa na Brunch, pa na posao opet, pa posle ode na trcanje pa u restoran sa prijateljima pa doma na spavanjac i tako u krug. Ovakav TW ima svojih ogromnih prednosti u vidu ultra power save mode-a, kids mode-a , S health-a koji je prva 100% korisna aplikacija takve vrste itd.

Nekim ljudima (benchmarkovcima mahom) jeste najbolje i jedino resenje Nexus experience. Ciljnoj klijenteli Samsunga uglavnom nije.

zato je po mom misljenju muceni S4 najgori flagship ikada iako izgleda najlepse

gervais%20laugh.gif

najlepse od galaksija, na to sam mislio. covece koji svaku emociju izrazava gifom.

Ja ne znam ko u samsungu odredjuje prioritete, i ko donosi odluke ali cinjenica je da je tw poslednji android ui koji radi na nivou gingerbread-a, jednostavno kada koristite samsung telefon nemate "taj osecaj" kao da je to kitkat ili jb.
Sam osecaj skrola, animacija, feedback ui je katastrofalan.
Samsung je uspeo da napravi uniformisan ui i iskustvo kroz sve svoje telefone, ali su postigli efekat da svi telefoni deluju jeftino i nedovrseno sto svakako mislim da nisu imali na umu.

Poslednja izmena:
Није само Самсунг... Лг можда има и гори скин. Ваљда се Корејанци ложе на то..

lg, nigga please, ko jos uzima lg, oni su kopija kopije.
Stvarno ni ne razmisljam o lg-u u domenu telefona

Poslednja izmena:
А добро сада.. Није ни лг толико лош.. И Самсунг је некада производио шпорете па је прешао на мобилне ,то покушава и лг. За сада му иде ок

Метафора. ;) Под шпорет мислим на пегле,климе,фрижидере ,фенове за косу и ко зна шта још..

Šta, šporeti?

:)

шпорет -

апарат за кување или грејање који функционише сагоревањем горива или помоћу електричне енергије. један од познатих произвођача таквог апарата је Самсунг Кореја

Ja sam na S4 koji je max bloat, dok je bio kod mene stavljao i Light verzije TW framework-a

Hoces mi reci kakva je to light verzija TW framework-a? Treba neki S4 da olaksam, a za ovo prvi put cujem.

pogresno sam se izrazio - TW based roms sa olaksanim apovima u pozadini. ima ih podosta, mislim da ima i xposed modul za kontrolu tw procesa. pogledaj na XDA.

Vec sam mislio braca Kinezi nesto sredili, znam da ne moze da se dira framework...

Nista ostaje samo ciscenje S-apps.

Biće ovaj s5 odličan kad Sale napravi Neat za njega ;-)

Nazad
Vrh Dno