Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ja sam dobio 5.0 preko VIP ota i ne vidim nista lose u odnosu na 4.4.2. Cak verujem da baterija definitivno malo duze drzi. Navikao sam se na novi sounds/on/off/priority ideju (uopste nije losa). Mislim da malo tecnije radi telefon. Doduse, nisam nikakav heavy user, ali mislim da bi primetio da nesto ne valja...

Pozdrav svima,

Ja sam pre par dana instalirao Lolipop Android i u ovih par dana sam shvatio da nije nista posebno, najveci problem mi je sto kada ukljucim kameru, zeleni kruzic za fokus se vise ne pojavljuje, kao ni crveni, pise da ve uredjaj ssm automatski da prilagodi nivo svetlosti. E sad, interesuje me da li je to inovacija kod ove verzije ili kvar. Kad sam to uocio, ja sam obrisao kes kamere i restartovao uredjaj. Fokus se nije pojavio, to me jos vise iziritiralo pa sam ga vratio na fabricki ali fokusa i dalje nema :)
Prometio sam da mi baterija ne traje ni 6 sati a ranije je trajala i po 18.

Gde se nalazi na lollipopu "task manager" , koja aplikacija koliko memorije trosi trenutno i opterecenje procesora ako se dobroo secam. To je meni na kitkatu radilo da drzim duze srednji taster, sada ga ni ne nalazim u opcijama a iz nekog razloga mi se greje telefon i trosi prebrzo bateriju...

Da, ne mogu da verujem da sam tako glup... danas ceo dan se zezam stim a nisam povezao da je to na lollipop tako ....

Hvala u svakom slucaju ali vidim a ce morati factory....

Да ли S5 има ову опцију као и Note4?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423911203412.png
    uploadfromtaptalk1423911203412.png
    405.5 KB · Pregleda: 221
Posto sam malo ispao iz samsung voda, interesuje me jel moze da se vrati sa lolipopa na kitkat ukoliko nam se isti ne svidja!?..mislim na onu foru da skinem firmware sa sammobile recimo i upucam ga preko odina (znam da sa 4.4 nije moglo da se vrati na JB pa zato proveravam)!

Да ли S5 има ову опцију као и Note4?
Ovako je na S5 :
1ba085eaf6a6c7d2664d1644afe621cc.jpg

Posto sam malo ispao iz samsung voda, interesuje me jel moze da se vrati sa lolipopa na kitkat ukoliko nam se isti ne svidja!?..mislim na onu foru da skinem firmware sa sammobile recimo i upucam ga preko odina (znam da sa 4.4 nije moglo da se vrati na JB pa zato proveravam)!

na S4 ne može
možeš preko custom romova

Sa 5.0 može da se vrati na 4.4.2, preko odina, radila sam već 2 puta. Bez ikakvih problema. Baš danas sam opet vratila na 4.4.2 , jer me je ovaj 5.0 totalno izludjivao. Kap koja je prelila čašu je prestanak rada kamere. Odradi se full wipe data i cache posle flesovanja.

ja sam danas bio ubacio 442 i nije hteo da se upali.. Pa sam opet ubacio 5.0.. Problem sa wifi a danas nije htela kamera evo dok ovo kucam već 3x dolazi i nestaje wifi signala iako sam kući pored kompa

možda su tu ostavili opciju jer je tako loš :)
na s4 ostaneš bez IMEI, ali tamo LP super radi pa i ne moraš nazad :)

jelena kako si ubacivala 5.0? isto odin ili OTA?

Sa 5.0 može da se vrati na 4.4.2, preko odina, radila sam već 2 puta. Bez ikakvih problema. Baš danas sam opet vratila na 4.4.2 , jer me je ovaj 5.0 totalno izludjivao. Kap koja je prelila čašu je prestanak rada kamere. Odradi se full wipe data i cache posle flesovanja.
Prestanak rada kamere nije do lollipopa nego do viber-a ili do aplikacija sa kojima koristiš kameru. To se dešava od 4.4, pa nadalje... Tako da je pogrešna kap prelila čašu.

Ja čujem samo hvale za Samsung lollipop na S4/5 i Note 3/4

Ali dobro odem na xda i gledam gomilu ljudi kojima ne radi uvek nešto ili gotovo ništa, a meni isti taj rom radi, tako da ne znam sto se uvek zacudim kako nekome radi, a nekome ne radi...

Meni radi ok nikakvih problema sa 5.0!

Kod mene telenorova!

Imao sam 4.4.2 radio je perfektno, jedva sam cekao OTA update, ali ispostavilo se da nije bas najbolje sto sam ga azurirao... Pre instaliranja 5.0 sam uradio fabricki reset, a zatim ga azurirao. Odmah nakon azuriranja uradio opet fabricki reset i delete wipe cash partition. Na prvi pogled mi se ucinio dobrim, ali... TouchWiz ponekad laguje (ne stalno). Prve sekunde pri javljanju na telefon, onaj ko je na drugoj strani veze skoro nikada ne cuje. Ram memorija je na 1,20 sto me u sustini najvise nervira. (Stanje rama je bilo perfektno na 4.4.2) Laguje pri zavrsetku poziva ili javljanja na telefon. Ponekad senzor za oko ne odreaguje i telefon se ugasi. Sa baterijom nisam video razlike. Sve u svemu razocarenje. Nadajmo se da ce ispravka uskoro stici. I opet kao kucici seneci cekamo novo azuriranje.

Hvala na proverenoj informaciji Jelenac!

Kada se flashuje sa Odinom, da li postoji neki counter koji broji koliko puta je flashovan? Ne bih da gubim garanciju...

Ne gubis garanciju sve dok flesujes oficijalni firmware i ne radis root

Prvi put sam ubacivala 5.0 preko Odina, pa sam posle opet čačkala, pa ubacila Telenorov 5.0, opet preko Odina, i ubrzo dobila OTA update. Imala sam problem sa pozivima, tj senzor ne odreaguje odma po završetku razgovora, par puta se palio onaj camera deamon i crpeo bateriju itd itd. Ničemu mi nije ni služio ulazak u nedavno korišćenje aplikacije (par sekundi mu treba da otvori), tako da mi nije značio ništa.
E sad, čula sam da Italijanski 5.0 radi dobro (BOA3), ali ne znam da li da ubacujem. Već mi je mrsko da sve podešavam iz početka.
A i instalirala sam stariji Viber, 4.3 čini mi se, pa ćemo videti

Sad cu staviti ja taj da se skida pa cu probati noćas ova poljska verzija 0 bodova

Prestanak rada kamere nije do lollipopa nego do viber-a ili do aplikacija sa kojima koristiš kameru. To se dešava od 4.4, pa nadalje... Tako da je pogrešna kap prelila čašu.

Ja čujem samo hvale za Samsung lollipop na S4/5 i Note 3/4

Ali dobro odem na xda i gledam gomilu ljudi kojima ne radi uvek nešto ili gotovo ništa, a meni isti taj rom radi, tako da ne znam sto se uvek zacudim kako nekome radi, a nekome ne radi...
5.0 razvaljuje kako baguje. Aplikacije prestaju da rade, s vremena na vreme laguje, sporije se pale aplikacije etc.
Ima i dobrih stvari ali ono, 4.4.4 mi je bolje radio 7 puta.

Bio je ovo ogroman update androida i potpuno je bilo ocekivano da ce problema biti na sve strane, do 5.1 nema nista od lolipopa ali mislim da ce tek 5.2 biti stabilna verzija

Prvi put sam ubacivala 5.0 preko Odina, pa sam posle opet čačkala, pa ubacila Telenorov 5.0, opet preko Odina, i ubrzo dobila OTA update. Imala sam problem sa pozivima, tj senzor ne odreaguje odma po završetku razgovora, par puta se palio onaj camera deamon i crpeo bateriju itd itd. Ničemu mi nije ni služio ulazak u nedavno korišćenje aplikacije (par sekundi mu treba da otvori), tako da mi nije značio ništa.
E sad, čula sam da Italijanski 5.0 radi dobro (BOA3), ali ne znam da li da ubacujem. Već mi je mrsko da sve podešavam iz početka.
A i instalirala sam stariji Viber, 4.3 čini mi se, pa ćemo videti
To sa senzorima nije problem od samsung nego je do androida taj problem ima i htc m8 na lolipop isto i note serija ima taj problem sa proximity sensor na lolipop

Nazad
Vrh Dno