Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ja sam se igrao prebacivanjem podataka na gugl nalog, na memeorisku karticu... zaklucio sam da sve to ne radi kako bi trebalo vec kako mu se hoce.
Dzaba sto je to neko pravio kad nije napravio kako treba, imam dupliranih i tripliranih kontakta, kasnije ih imam x10, ne mogu povuci ili uvesti kontakte kao ni razane podatke, softver iz telefona i softver externi (Smart Switch) koristio, ma nista to ne radi kako treba, sve sam ih oterao i 3 lepe **zde **te**ne.

Nego koliko treba da moze stati kontakta, borjeva telfona na sim karticu?
Valjda bi trebalo da ih moze stati 250 (barem) a meni staje samo 101...
Sta je sad s tim problem, zasto samo 101 broj (kontakt, ime i telefonski broj iskljucivo mislim da su) mogu iz uredjaja (memorija telefona S5 iz njegovog imenika) prebaciti na sim karticu?

The 32K SIM card can save 250 contacts where as 64K SIM card can hold information for up to 500 contacts, while the 128K SIM card contains information for up to 600 contacts or more, but this may vary depending upon the SIM card manufacturer and the device in which the card is used.

Sent from Galaxy S8

Trebalo bi da moze skoro 250 na nasim karticama, a 4G uSIM cini mi se da je prelazio i do 1000?

Meni su ti contacts sync super radili. Jedino sto sam uvek brisao destination prvo, jer mi se cini da mi je uvek pravio duplikate, osim kada je destination Google nalog. I to one duplikate Djole Prolece/M (ovo /M bas smara :D).
Ne vidim razlog da mi kontakti ne budu u GOogle nalogu vise :)

Export na memorijsku pogotovu super radi! I to ne samo S5, nego jos na Arc S.

A sta vam se desi sa Viberom?
Meni je tu utriplalo kontakte, pa sam uspeo izbaciti jedan ali je viber povukao sa gugla i sa memorije telefona kontakte pa sam onda brisao viber i onda je povukao sve kontakte (sa i bez vibera) pa sam opet sveo samo na duple Viber naloge...
Da li je to do Vibera?
O rucnom brisanju bojeva u viberu koji onda obrisu brojeve u memoriji telefona ili gugl nalogu necu ni da pricam... a tek ponovo ubacivanje tih nekoliko brojeva (na srecu) u memoriju telefona i na gugl nalog... doslo mi da razbijem telefon (ipak sam se suzdrzao, nekako) i "zaobilazenje" onog imate dupli contakt ili sta vec ispisuje kad "ima" a u stvari nema kontakta (jer je obrisan) i odbijanje da ga ubaci u adresar...

Evo sad mi je od samog secanja na to skace pritisak, nivo frustracije raste, zivci poigravaju ... GRRRRRRRRR :d

Priznaj koje si sajtove posecivao kada si to malverca ubacio? :D

KAV KAV KAV sve to k'o kerber sprecava da udje ... na PC, a sa telefonom samo novine, email, zvanje/sms i viber
Jos ako se uzme u obzir da ja do sada nikad nisam se bavio cuvanjem, prebacivanjem, uvozenjem i izvozenjem kontakta... sve stajalo na sim kartici i tek sam sa ovim S5 poceo koristiti memoriju telefona i odatle koristiti imenik...
Duduk brate, to je mozda najvise. :(

Da li neko zna zašto ili kako da rešim problem sa prijemom signala ,koji je veoma slab u zatvorenom prostoru,na poslu ga uopšte nema(imaju zaštitne folije na prozorima ,ali sa drugim telefonima nije bilo problema)...napolju je sve ok
Promenjena je SIM kartica za novu,mreža MTS

Ljudi ima neko neki predlog..koristim phoenix rom radio do skoro vrh sad mi sve baguje 80 do 85 posto rama mi je zauzeto...
Gledao sam smart manager i u ramu nema nista a on 1.4 ram memorije iskorisceno a sve pogaseno.
Ima neko neki predlog?unapred hvala

*mjau**mjau**mjau*, jos uvek ispod 10.000 ne mogu da nadjem zamenu ekrana (bilo ekran + zamena, bilo stari telefon sa ispravnim ekranom + zamena) :)

Koliko volim Samsung zbog SAMOLEDa, toliko ga i mrzim :)

Za 100e mislim da mozes da kupis ceo ispravan telelefon i da ne menjas ekran

Sent from my MI 6

Mogu i za 70e!
Ali imam inace odlican S5 DUOS, a ne obican.. pa nije bas samo pitanje cena :(

Onda jedino da naletis na neki neispravan da bi se isplatila igranka

Sent from my MI 6

Mda :( Ali neispravnih ploca, a ispravnih ekrana ima 1 u milion... a gomila njih bi da "samo ekran puno" proda za 50e najmanje ;)

Imam ja jedan viska ali ni njemu nije ekran perfektan [emoji3] pre 2 godine odlepila mi se crna folija ispod njegovog stakla pa sam morao da stavim zastitno staklo sa bazelima u boji da se ne bi videlo

Sent from my MI 6

Jel' moze takav ekran uopste da se prebacuje na drugi fon bez problema?

Pojma nemam ali ga verovatno nije preporučljivo dirati posto je takav kakav je

Sent from my MI 6

ja sam na rr 6.0 i zadovoljan sam skroz :)

Koliko me secanje sluzi, mislim da stable verzije vise ne postoje, odnosno da su sad sve nightly. Ja sam trenutno na LOS 15.1 i u principu sve funkcionise kao i na 14.1. Za svaki slucaj samo apdejtuj twrp na poslednju verziju, 3.2.2.

meni je na rr je uzas..uvek imam powerbank sa sobom,a ja mislim da mi drzi oko 6h sa drndanjem..ne znam kako ne na ostalim romovima..

Dobro vece.
Potreban mi je savet i mala pomoc...
Imam S5, stari moj telefon koji bi da prodam.
Zanima me da li je S5 orginalno sa Android 4.4.2 (KitKat)?
Znam da svaki telefon sa Android 5.0 (Lollipop) ima neki problem sa nalogom kad se resetuje, da mora stari nalog da se ukucava pa kasnije menja nalog...
Meni je trenutno upravo Android 5.0 (Lollipop) instaliran.
Da li da uradim upgrade na Android 6.0 (Marshmallow), sta da radim sa nalogom, da li da pravim neki novi bezveze i njega ubacim pa onda radim fabricki reset i da li ce traziti nalog ako prvo uradim upgrade na Android 6.0 (Marshmallow)...
Moze malo objasnjenje i razjasnjenje nedoumice sta i kako ciniti da se telefon "pocisti" od mojih svih podataka...

Poslednja izmena:
Mislim da je to samo za encrypted devices. Ja sam moj S5 na 5.0 resetovao bez da kucam naloge :)

Da, sa 4.4.2 je dosao.

Odradio F.R.
Sve ok.
Cist telefon od podataka kao da je nov. :d
Hvala
A sad u oglase... ;)

Izvuko stari S5 iz fioke posle 100god i uplaim ga, i bootlop. Uzmem flesujem stock rom, sve super prodje flash, i dalje u bootlop. Onda uzmem flesujem TWRP, pa ga foramtiram sa njim, pa onda flesujem stock rom, i evo radi, optimizuje app.. :LOL:

Da se podsetimo malo retro telefona i legendi. :cool:

Nazad
Vrh Dno