Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Pre nekoliko dana sam pisao oko problema sa aplikacijom za sms,uvek se rusila prilikom otkljucavanja telefona... Juce sam utvrdio da je problem bio na drugom mestu.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.nemanjakovacevic.smsnotifications
Ova aplikacija je pravila problem,posle brisanja sve radi odlicno. Steta sto ovo aplikacija nema neku zamenu...
Inace oficijalni lolipop u mom slucaju radi odlicno. Baterija mnogooo duze drzi. Da ne kacim sad ss onih grafikona sto postavljate za koje nemam pojma sta predstavljaju,meni baterija drzi duplo bolje.
Pre lolipop-a kad se vratim kuci sa posla baterija bude izmedju 30-40% a sad na 75-80%. Isto koristim telefon kao i pre,ujutru pre polaska telefon se skida sa punjaca.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan.

Stavio sam Imerium 5.0.1 rom i mnogo bolje drzi baterija nego na KK omegi.

E sad pitanje - i dalje sam na starom bootloaderu i modemu, hteo bi da stavim novi, pa moram li opet flesovati ovaj rom posle toga ili ne?

Poslednja izmena:
Ima li neko da mi preporucu neki dobar tutorijal kako flesovati preko odina. Sve jedno da li je video ili u slicicama ?
hvala

Ima uputstvo na sammobile kad skidaš rom. Nema nauke, ubaciš fajl koji si skinuo tamo gde treba i klikneš start, ostavljaš sve opcije default u odinu.
Tamo gde treba = ap/pda polje (ime zavisi od verzije odina) ako flešuješ ceo rom, kernel, recovery ili autoroot. Bootloader, modem i csc imaju svoja posebna polja.
Telefon u odin (download) mod ubacuješ sa power + home + volume down pa onda potvrdiš kad te pita jesi li siguran.
Treba ti i Samsung drajver za win naravno.

Fajlovi za odin su .tar ili .tar.md5 format. Znači ako si skinuo zip ili rar to otpakuješ da dobiješ ovo gore, a ako si skinuo odmah tar to ne otpakuješ nego direkt ubacuješ u odin...

Poslednja izmena:
Ima uputstvo na sammobile kad skidaš rom. Nema nauke, ubaciš fajl koji si skinuo tamo gde treba i klikneš start, ostavljaš sve opcije default u odinu.
Tamo gde treba = ap/pda polje (ime zavisi od verzije odina) ako flešuješ ceo rom, kernel, recovery ili autoroot. Bootloader, modem i csc imaju svoja posebna polja.
Telefon u odin (download) mod ubacuješ sa power + home + volume down pa onda potvrdiš kad te pita jesi li siguran.
Treba ti i Samsung drajver za win naravno.

Fajlovi za odin su .tar ili .tar.md5 format. Znači ako si skinuo zip ili rar to otpakuješ da dobiješ ovo gore, a ako si skinuo odmah tar to ne otpakuješ nego direkt ubacuješ u odin...

A koji da skinem za moj telefon on je kupljen za kes u telenor radnji a tamo sam video ima tri vrste softvera za 5.0.1 ? MTS VIP i Telenor?

U principu svejedno je, razlika je u aplikacijama koje provajderi dodaju u rom... Zato je najbolje da skineš čist Samsungov rom, koji nije za provajdera. Ne mora da bude za srbiju, bilo koja iole bliska zemlja je ok (zbog modema)

Pa koji bi mi ti preporucio da flesujem ? Ono nisam nijedan flesovao do sada pa da ne zeznem na prvu nesto ... ja kada probijem led prvi put ima posle se igram non stop :D
A kazi mi mogu da instaliram sotck rom na moj telefon a kazu mi da je bio rotovan vec jer se vidi iz predhodnih slika koje sam postavljao na forum ono kada kaze da je uredjaj modifikovan i da ne moze da se uradi OTA update

Možeš, pregaziće odin to...
Koji tačno model imaš, i9505 ili neki drugi?

Mislim da sam savladao iz par klipova kako instalirati... tako da to nije frka... skinuo sam jedan koji je mts rom nas pa da ga pogledam na kratko dok se ovaj skida ....

A sad gde da se informisem za novi custom rom. E ja malo pisem sa telefona malo sa kompa ali isti je nick name ;-)
Znam da je na xda ali ono odakle skinuti koji tutorijal pogledati ako znas nesto mi pomoci. Vidim.da svi pricaju o nekom omega romu? Taj je dobar :)

da li postoji nesto sto moze da se ubaci u stock da se bolje cuje muzika na slusalicama I9505 ?

I evo na 5.0.1
221b31d97066dd2a20f8a1701e373105.jpg

I sada idem u factory restart

Nemam pojma, nisam nikad radio tako. Možeš da probaš, ne verujem da možeš nešto da zezneš. Proverene metode su 1) cfautoroot iz odina (ostaje ti stock recovery) 2) flash custom recoveryja iz odina, pa onda flash supersu.zip iz tog recoveryja

Nasao sam taj autoroot e sad de znam.koji fajl da skinem za 5.0.1 da li postoje vise verzija I9505... razumes sta ocu te pitam? Lakse mi preko odina nego ovo sto reklamiraju root bez upotrebe kompijuter
P.S nasao sam kako da se prelogujem na forum da mi ne idu postovi sa dva naloga maremadona i maremadona01 ;-) :)

Sad gledam tamo na autoroot strani nije još ni stavio za LP mada mislim da je to isto sve... 9505g je GPE, tvoj je običan 9505, jfltexx

Mene nesto maltretira tapatalk i sam me uloguje od google naloga a ovaj prvi sto sam sa kompa aktiviro davno taj mi izloguje sam nekako ... [emoji20] [emoji20]

Nazad
Vrh Dno