Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

6833058bdb4ac247e3de4c67799c7b56.jpg

Ovo je verzija sa S800 pa i nije nemoguce. Posebno ako je malo hladnije u prostoriji.

u bre hladnije, pa neće da se pregreje i throttluje za 2 minuta koliko traje antutu... nije to g flex 2 :d

ma kako da ne ispade s4 ima veci skore nego s5

Pa ne da ispada nego jeste tako. U nekim testovima I9506 šije S5. Imaš na youtube uporedne testove pa proveravaj do mile volje.

Da je kompletno gledano bolji - NIJE, ali je za dve klase lepši (pogotovu black edition) od ovog sa kineskom šljaštećom lajsnom!!!:D

Sa svakom novom verzijom antutu bencha, rezultati su sve veći... Sa antutu verz.4 skor je bio oko 36500.
Takođe na 9506

Poslednja izmena:
Koji rom vi koristite , ja sam trenutno na omega rom-u ,ali nisam nesto prezadovoljan.

Poslednja izmena:
ja koristim port od kineza tj rom od I9508 msm da je on kinez pa su ga portovali i sve radi lepo na I9505 bukvalno kao da je radjen za I9505 imalo je problema sa wi fi jem ali napravili su fix i sad sve radi odlicno

Poslednja izmena:
Pozdrav, opet me zeza power dugme, sad je skroz otislo, ne vredi ni rasklapanje telefona pa cackanje dugmeta... Da li neko zna koliko je popravka u servisu?

Ufff, dugme je u sklopu ekrana, mora da se odlepljuje staklo fa bi dosao do njega...

Ne, nije istina, dugme je u sklopu maticne ploce i veoma lako se dolazi do njega, pred novu godinu mi se bilo zaglavilo pa sam rasklopio telefon, procackao dugme i proradilo je, sinoc mi se opet zaglavilo pa sam ga opet rasklopio ali samo cackanje dugmeta nije pomoglo, ni kontakt sprej nije pomogao, pogledao sam cene popravke ne internetu i uglavnom je oko 15e tako da sam ja dugme odvojio od maticne ploce i sklopio telefon, tako da sad nemam power dugme i telefon palim iz bootloadera :D meni ne smeta ali pred prodaju cu morati u servis da dam 15e da stave novo, ispravno dugme :D sramota da stavljanje novog dugmenceta koje na ebay kosta $1,99 kosta citavih 15eur.... Preskupo

ljudi sta je ovo hoce li uopste da izlazi lollipop za I9505

Pitanje za ixtis-a i sve one koji se bave sa S4:

Javio sam se ovde jesenas sa velikim problemom u vezi sa vrlo lošim snimkom razgovora sa S4 i KitKat. 4.4.2.

Ixtis je u ovom postu
http://forum.benchmark.rs/showthrea...axy-S4-I9505&p=3844702&viewfull=1#post3844702
napisao šta da radim i evo ja se tek juče odlučio na to.

U jednoj radnji su mi uradili root, a ja sam po ixtis-ovim uputstvima instalirao i Xposed Installer i Wanam Xposed modul.

Dobio sam snimanje upravo onako kako je on napisao, ali kvalitet tog snimka JE OČAJAN, identičan kao i sa svakom drugom aplikacijom za snimanje na S4 i Kitkat,a probao sam ih dvocifren broj! Snimak strašno krči, gotovo ništa se ne razume, jednom rečju očajno :(

To je u totalnoj suprotnosti sa recimo S3 koga sam imao ranije a koji sve snima savršeno, realno kvalitet snimka na S3 je još bolji od onog šta se čuje u toku razgovora.

Dakle, rutom nisam dobio ništa, a dobio sam da mi se od juče do danas S4 više od 10 puta restartovao, mnogi vidžeti mi ne rade (aplikacije još nisam probao), ukratko, telefon mi je uništen :(

I povrh svega, sada mi na zahtev za update SW-a daje poruku da je to nemoguće jer je SW modifikovan, tako da ne mogu ni dobiti Lollipop, koji će možda rešiti taj *****ski problem na S4!

Snima li ovde neko razgovore na S4, pomagajte šta da radim, hvala

Bez uvrede ali vidim da nisi bas upucen u root-ovanje, rom-ove i ostalo, tako da po mom misljenju nisi trebao da ga rutujes a kamoli da ga nosis u servis da ti ga rutuju. To sto ti se telefon restartuje je klasika za s4 zbog knoxa, ubaci drugi rom(npr wannam lite) i sve ce da bude savrseno. Kucaj na google "xda i9505 wannamlite" imas sve objasnjeno u temi na xda developers.

A sto se tice snimanja zvuka i meni je ocajan snimak kao i tebi i nisam do sad naisao na app koja dobro snima... Secam se da sam na matoroj Nokiji E52 imao neku app koja je automatski snimala sve razgovore i kvalitet je bio bolji nego u toku razgovora

Nemam pojma o rutu, zato sam toliko i oklevao, ali meni je snimak neophodan zbog posla i ipak sam se odlučio da ga odnesem u jednu radnju da ga rutuju. Mislio sam da ću time da rešim problem, tako je ixtis rekao u tom postu.

Međutim, snimanje sa rutovanim S4 je potpuno isto kao sa nerutovanim, dakle ništa po tom pitanju nije dobijeno, ali telefon mi sada strašno koči i non-stop se restartuje, tako da sam sad u velikom problemu :(

Dakle, uopšte nije poenta u aplikaciji za snimanje, a evo vidimo ni u rutu, nego u kombinaciji S4 i KitaKata koja ne dozvoljava dvokanalno snimanje.

Sada ne znam kako da vratim telefon barem u pređašnje stanje, ovi iz radnje mi kažu da im je to veliki posao i da naravno sve moraju da mi prebrišu..

E stvarno... :(

Poslednja izmena:
Carbon, evo kako to kod mene otprilike zvuči, i daleko je od očajnog!!!

Call recording_za Carbona.amr

P.S. Sad sam ovo odslušao na laptopu, i ekstrta se čuje. Kod mene je rom 4.4.2 NEE-I9506XXUCNJ1

Poslednja izmena:
Ovo je mnogo bolje nego kod mene, praktično normalan snimak.

Čitao sam po netu da samo S4 za američka tržišta imaju taj problem, tako da očigledno da tvoj nije sa tog, a moj jeste.

Kod mene je rom I9505XXUGNJ8, to je praktično totalno drugačiji telefon od tvog.

Ups, zaboravio sam da napomenem da sam u međuvremenu prodao I9505 i kasnije kupio I9506.
Ali koliko me sećanje služi i na ovom prvom su snimci bili dobri.

@Carbon, i9505 i i9506 su isti telefoni samo i9506 ima jaci procesor i nemaju veze ni jedan ni drugi sa americkim trzistem, kod mene na i9505 je ocajan snimak, postavicu sutra

Pa očigledno da su u odnosu na ovo o čemu pričamo 9505 i 9506 potpuno različiti modeli.

Drago mi je što sam bar saznao da 9506 nema ovaj problem, da sam makar to znao ranije prodao bih ovaj nesrećni 05 i odmah kupio 06, i stvar rešena.

Ako sad ne mogu ni da prodam ovaj moj, jer se non-stop restartuje!

Dajte recite kako neko laički da ga bar vrati u pređašnje stanje, i da ga prodam, da uzmem 06 i rešim se bede...S5 i S6 me uopšte ne zanimaju, S4 je za mene idealan telefon.

Odes na google, kucas sammobile, udjes na prvi link, registrujes se, ulogujes se, ides na firmware, u polje za pretragu kucas i9505, nadjes firmware koji ti odgovara, kliknes na njega, skines firmware, videces tu i link da skidanje Odin-a, skines i njega, tu odmah pored imas i upustvo kako da sad taj firmware flashujes na fon uz pomoc Odin-a i usb kabela, to je to :D

Cenim da taj smajli na kraju znači da je i tebi jasno da to što si rekao za mene je špansko selo.

Molim neko lakše rešenje, ili radnju u koju mogu da odem da mi naprave od ovog mog upotrebljiv telefon, a onda ću probati da ga prodam. Nema mi druge, ne mogu više da se smaram sa tom ******štinom.

Pa mozda jesam malo ofrlje objasnio, tj nisam ni objasnio nego samo na brzinu otkucao korake, ali nije uopste tesko kao sto deluje, ceo proces se svodi na to da se preuzme original software za telefon i program pomocu kojeg se taj originalni software ubaci na telefon.

Dakle prvo odes na http://www.sammobile.com i registrujes se(to mislim da znas i sam)

Zatim kad si se registrovao preuzmes npr ovaj firmware(software) za telefon http://www.sammobile.com/firmwares/download/40046/I9505XXUGNK4_I9505OXAGNK4_DBT/

Tu na istoj stranici imas i link za Odin v3.09

Kada si skinuo oba fajla, raspakuj ih(extract)

Ugasi telefon, kada se ugasi drzi volume down i dugme za paljenje, upalice se u download modu, mislim da ces morati sad da kliknes volume up da bi potvrdio ulazak u download mod

Pokreni Odin, klikni na AP ili PDA(zavisi da li pise jedno ili drugo od verzije odina, mislim da je u ovoj verziji napisano PDA) ponudice ti se da izaberes firmware, tu izaberes onaj firmware sto si skinuo

U ODINU STAVKA re-partition NE SME BITI CEKIRANA/OTKACENA

Povezi telefon na kompjuter putem usb-a, sad bi trebalo u gornjem levom uglu da se jedan deo oboji u plavo

Klikni start dugme i sacekaj par minuta da odin odradi svoje

Kad se flesovanje zavrsi telefon bi trebao da se upali, samo da znas da ce da se prvi put pali duze nego inace a ako se ne upali za nekih 10-15min onda udjes u recovery i odradis wipe data, ali to ti nece trebati, ako zatreba javi, nije nista komplikovano, 2min posla...

I da, sve sto sam ovde naveo radis na sopstvenu odgovornost, znaci ja nisam odgovoran za bilo kakav kvar

Prvo i osnovno uradi mu Factory data reset System setings - Accounts - Backup and reset (samo da te upozorim da ovim brišeš sve sa interne memorije).

Ako i dalje zeza odnesi fon kod tih šabana u servisu i razbij im ga od glavu!

Ako reset ne pomaže onda ti ostaje flešovanje u kućnoj radinosti (ništa strašno i opasno), koje traje kraće od 10 minuta.
Imaš već skinut Odin 3.09, samo sa SamMobilea skineš odgovarajući firmware evo ti i link ---> I9505XXUGNK4. Raspakuješ ga, pokreneš Odin 3.0.9 i uradiš kao na slici dole (naravno, kao i u prethodnom uputstvu, telefon prebaciš u Download mode).

Da se ponovim: Sve radiš na svoju sopstvenu odgovornost! NE ODGOVARAM ZA BILO KAKVU ŠTETU NASTALU IZVOĐENJEM GORE NAVEDENIH OPERACIJA!!!

odin_flash.jpg

Poslednja izmena:
Sad sam primetio da je ovaj što si ti okačio noviji, pa neka njega skine.:d

Nazad
Vrh Dno