Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Au onda je ocaj ako nije bilo osvetljenje jako...

Da li negde ima da se kupi original baterija za s4? Nasao sam na jednom mestu za 2300din kazu da je original... ili ako neko koristi neku pojacanu da mi preporuci :)

Meni je isto katastrofa baterija na bateriji oko 1 dan sa max 3.5h screen on...Kako ste vi rutovali preko odina ili neki drugi nacin.?

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi,

dugo nisam bio na forumu ali sada imam jak razlog, naime pre neki dan sam kupio S4 I9505 sa 4.4.2.

i strašno me muči to što nijedna, ali baš nijedna aplikacija za smimanje razgovora na radi.

to mi je neophodno zbog prirode posla kojim se bavim, uvek mu se u razgovoru pominje gomila podataka koje jedino tako mogu da sačuvam, tako da vas molim da me uputite kako to da rešim.

negde sam pročitao da S4 zbog toga obavezno mora da se rutuje, a ja ne znam ni gde bih to uradio, a ni da li taj što to radi ima pojma sa aplikacijama za snimanje, niti da li će to uopšte da reši problem.

molim vas ako imate neki način za snimanje razgovora na S4, najbolje ako može bez ruta, a ako mora rut onda kako, kod koga, gde pošto, šta još da se uradi prilikom toga, itd...

hvala!

Meni je isto katastrofa baterija na bateriji oko 1 dan sa max 3.5h screen on...Kako ste vi rutovali preko odina ili neki drugi nacin.?

Preko Odin-a.

pozdrav ljudi,

dugo nisam bio na forumu ali sada imam jak razlog, naime pre neki dan sam kupio S4 I9505 sa 4.4.2.

i strašno me muči to što nijedna, ali baš nijedna aplikacija za smimanje razgovora na radi.

to mi je neophodno zbog prirode posla kojim se bavim, uvek mu se u razgovoru pominje gomila podataka koje jedino tako mogu da sačuvam, tako da vas molim da me uputite kako to da rešim.

negde sam pročitao da S4 zbog toga obavezno mora da se rutuje, a ja ne znam ni gde bih to uradio, a ni da li taj što to radi ima pojma sa aplikacijama za snimanje, niti da li će to uopšte da reši problem.

molim vas ako imate neki način za snimanje razgovora na S4, najbolje ako može bez ruta, a ako mora rut onda kako, kod koga, gde pošto, šta još da se uradi prilikom toga, itd...

hvala!

Siguran si da ne radi stock aplikacija Voice Recorder?

Tih ti neki sagovornik. :D

U ove kasne sate uvek nesto previdim, sad sam lepo procitao sta je napisao, zeli da snimi razgovor dok sa nekim prica preko telefona a ne ovako. :d

Poslednja izmena:
probao sam više od 10 najpoznatijih aplikacija za snimanje, i rezultat je uvek jedan od ova dva:

1. sagovornik se čuje solidno, ali ja se čujem užasno jako i izobličeno do neprepoznavanja

2. ja se čujem dobro, ali se tada sagovornik ne čuje uopšte :(

pre S4 sam imao S3 na kome je sve savršeno radilo, ali na S4 ne radi baš ništa :(

ovu aplikaciju sam koristio na S3, snimak je bio savršen: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.voicecallrecorder, ali na S4 kod nje se javlja problem 2)

Carbon, samo root rešava tvoj problem!
Znači, rutuješ mob, pa instaliraš xposed framework, pa onda wanam xposed modul, i uokviru njegovih podešavanja imaš baš ono što tebi treba.
Proverio, isprobao i radi!;)

auh, nijednu reč ne razumem :(

molim reci te step-by-step šta da radim, ako može neki tutorijal ili screen-shot bilo bi super, kao i nakon rutovanja šta još da uradim, šta da pobrišem od bloatware-a i kako, šta će biti sa desetinama aplikacija koje su mi već instalirane i podešene, da li se nakon rutovanja koriste te iste obične aplikacije za snimanje - ili moraju neke posebne, itd...

S4 je jako skupa stvar da bi sa njim ušao u nešto u čemu ne znam šta da radim, a opet izluđuje me što ono što mi je najbitnije nemam... pa mislim stvarno...:(

Ja sam jednom prilikom isprobao aplikaciju:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorder

Radi odlicno; doduse kod mene je verzija androida 4.3, ne znam da li to nesto utice.

Carbon na youtubu imas bukvalno tutorijale za sve i to videom objasnjeno,znaci sta skinuti i odakle i kojim redom instalirati,mnogo je da covek sve pise,bitno da ti je dao smernicu koja provereno resava to sto ti treba. Mada prvo probaj ovo sto je desp stavio,ja sam prodao svoj s4 pa ne mogu da ti kazem jel radi.

Da li mogu da koristim I9505 custom ROMs i kernels za LTE verziju (jfltexx)? Znam da je modem drugaciji al za ovo nisam siguran.
@bokiar Da li si resio problem sa restartovanjem?

Da li mogu da koristim I9505 custom ROMs i kernels za LTE verziju (jfltexx)? Znam da je modem drugaciji al za ovo nisam siguran.
@bokiar Da li si resio problem sa restartovanjem?
Za sada nijedan restart već nekoliko dana. A našao sam na netu jedno od rešenja da se ugasi tel i izvadi baterija na 30 min. Jeste da zvuči bezveze, ništa me nije koštalo da probam i nemam više restartovanje. Hteo sam da prođe još vremena pa da javim da sam to rešio. Interesantno mi je bilo to što sam kao objašnjenje zbog čega se to radi pročitao da je zbog resetovanja nekog cache i zbog eliminisanja statičkog elektriciteta. Šta je tu sad tačno, ne znam ali ja restart više nemam. Bar za sada a prošlo je nekoliko dana.

edit: Što se pomenutog voice recordera tiče, malopre sam ga probao i treba da se samo promeni način snimanja sa "Mic" na "Voice call" da bi snimao i sagovornika. Samo kada sam ga ja koristio pre par meseci bilo je mnogo manje reklama. Sada bukvalno non-stop iskaču. Prilično je iritirajuće ali bitno je da je program funkcionalan.

Poslednja izmena:
Na koji nacin ste rutovali vas s4(i9505)? Da probam sa onim poslednjim towelroot-om?

bokiar, probao sam i taj program koji si rekao i ne čini mi se značajnije različit od onih koje sam probao prethodno.

mada, mislim da je snimak nešto kvalitetniji od proseka, ali sve to je i dalje daleko ispod kvaliteta koji sam imao na S3, na kom je snimak bio kristalno jasan.

jeste da na tom programu reklame ubijaju, ali kako se se izvuče najveći mogući kvalitet snimka?

mislim da je osnovni problem u Kitkat-u, kod njega su ubacili neku zašittu koja ometa snimanje i koja se root-om lako skida.

želeo bih da izbegnem root jer ne znam ko bi mi i kako to uradio, ima li još neko neku proporuku šta činiti po pitanju snimanja na S4?

možda neka druga aplikacija, zahvat, podešavanje, itd?

hvala

danas sam probao i ovu aplikaciju koju je predložio bokiar, a i ovu koju je predložio mirza82 i rezultat je isti: potpuno izobličen i praktično neupotrebljiv snimak, metalnog nerazumljivog zvuka.

izgleda da je problem sa Kit katom, a neki kažu i da je otklonjeno, evo recimo ovde:

https://bitbucket.org/copluk/acr/issue/47/call-recording-issues-with-note-3-android

molimo bih iskusnije da možda nešto protumače i sa ovih stranica:

http://www.techrepublic.com/article/capture-a-conversation-with-call-recorder-on-android/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2305084&page=3

hvala

Poslednja izmena:
Ovo nije prvi put da se ovako slicno nesto desi kod Samsunga, ali uglavnom sa zamenskom baterijom.

Pozdrav, moram da vas pitam da li neko koristi stock rom(4.4.2) a da je rutovan sa cf auto root-om? Moj ne moze da se rutuje towelroot-om pa moram sa cf auto rootom da ga odradim ali vidim da mnogi posle cf auto roota imaju problem da se telefon sam od sebe restartuje i neki su taj problem resili brisanjem svih knox aplikacija a nekima je problem prisutan i nakon brisanja istih. Za sad bih da ostanem na stock romu ali mi treba root jer bih samo da ga debloatujem i nabacim xposed :)

Poslednja izmena:
Ako imas restart instaliraj KT kernel i odradi undervolt na 50mv. Za sada nema restarta, a imao sam ih jednom dnevno.

Hvala na odgovoru ali cisto sumnjam da ce undervolt da mi pomogne kod restarta koji je nastaje prilikom konflikta supersu i knox aplikacija, jednostavno mi nema logike da ce undervolt to da sredi, cak mislim da nisi ni detaljno procitao moj post nego si samo video RESTART i postovao resenje problema koji si ti imao. Bez ljutnje ne mislim nista lose :)

Nije rekao da se samo undervolt uradi, vec i da se instalira KT kernel, citaj lepo.

Procitao sam i to, precicu na neki aosp rom odmah kad vec moram i kernel da menjam... ako ne moze full stock sta da mu radim

Veruj mi da ne mozes da znas odakle dolazi restart, pocevsi od baterije pa do tw aplikacija. Uradio sam CfRoot i obrisao sve knox related, sve je radilo bez problema 2 meseca a onda su krenuli random restarti. Menjao sam bateriju, punjace, kabl, odradio factory, izbrisao bloat...nije pomoglo. Pre 3 dana sam instalirao Kt Kernel i za sada radi bez restarta a i baterija traje 25% duze (SoT). Undervolt sam ti predlozio iz tog razloga.

Poslednja izmena:
Svakako hvala na odgovorima, odradio sam cf auto root, ubacio mu cmw recovery, obrisao iz system/app sve sto krece sa imenom knox(mada mislim da to nije dovoljno) i za sad radi dobro, sad cu i da mu ubacim kt kernel jer vidim da je mozda i najbolji kernel za s4 kao sto je siyah bio za s2, samo pre toga backup roma da uradim :) hvala jos jednom

EDIT:

da li koristite neku memorijsku karticu? na telefonu ovih 16gb nije dovljno, posle par slika i snimaka ostalo mi oko 6gb slobodno, jos kad napravim backup ostace mi jos manje, video sam neku kingstonovu microsd karticu 32gb class 10 u radnji na E za 2000din, sta mislite jel to ok kartica jer joj je cena smesna?

Poslednja izmena:
Vrh Dno