Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Zamolicu da me kontaktira na pm neko ko je inistalirao igo primo na s4 i radi mu bez problema, reba mi par saveta.
Inace ovim jamalovim 4.3 sam krajnje zadovoljan. Baterija mi drzi duze nego na galaxy s2 sa cyanogenom 4.2.2.
Jos me samo interesuje da li iko zna kako naterati tel da se pojavi na google play storeu pod my devices?!...do sada su svi redovno na listi koje sam ranije koristio, ovog i9505 nema?!

Razbio sam staklo :S:

Pao je na beton, donjim desnim ćoškom, tu se sve zdrobilo, a ostatak stakla je popucao skroz do gore. Videću da slikam posle. Oštetio se i onaj deo srebrne lajsne oko ekrana, tj uništio skroz na tom delu. A ona lajsna koja je deo kućišta je ok, neznatno je utisnuta.

A pitanje je: da li se menja ceo ekran, dakle staklo, digitajzer, ekran.. vidim da na ebay kosta oko 140 funti sve to. Ili vidim po oglasima neki menjaju samo staklo? Inače sve radi, ekran i touch, dakle realno otišlo je staklo i ta lajsna.

Ali koliko vidim to je sve zalepljeno, da bi se menjalo samo staklo mora da se greje lepak, odlepljuje, čisti.. ne deluje mi kao pametno rešenje.

Je l' neko razbio ekran i šta ste radili? I koliko je koštalo i gde?

Ovi što menjaju samo staklo naplaćuju to od 70 do 100 eura (100 eura je kao sa kućištem, da li originalnim, ne znam..)

Poslednja izmena:
Zamena samog stakla je više teorijska opcija. U praksi to niko ne radi, jer ne garantuje uspjeh, pa je rizik prilično veliki.

Nije baš,
ima servisa koji reklamiraju zamenu samo stakla. Evo na primer jedan oglas:

Mogucnost zamene samo ostecenog stakla(razbijeno, naprslo, polomljeno) na sledecim modelima:

Apple iPhone 4,4s
Apple iPhone 5
Od 25.10 na ponudi i zamena stakla na iPhone 5S i 5C

Samsung Galaxy i9000 (S, S plus) i9001
Samsung Galaxy i8190 (S3 mini)
Samsung Galaxy i9300 (S3)
Samsung Galaxy i9100 (S2) i9105
Samsung Galaxy i9500 (S4) I9505
Samsung Galaxy i9190 (S4 mini) I9195
Samsung Galaxy i9082 (Grand Duos)

Samsung Galaxy N7000 (Note) I9220
Samsung Galaxy N7100 (Note2)
Od 25.10 na ponudi i zamena stakla na Samsung Galaxy i9070

Kada se menja staklo, moguca je i zamena frame (okvir) ili kompletne maske.
Trenutno na ponudi maske za Samsung Galaxy S2 (i9100) crna i bela, Samsung Galaxy S3 (i9300) plava i bela, Samsung Galaxy S4 (i9505) plava i bela

U ovlascenom servisu nikad ne bi menjali samo staklo, menja se sve komplet sa bazom kucista, prakticno se samo prenesu komponente u nov "ekran" i zatvore poklopcem :)

Svaki put kada memorisem broj u Kontakte, unesem prezime pa ime, npr Petrovic Petar, a kada ga snimim u Kontaktima mi ga prikaze kao Petar, Petrovic(obrne i stavi zarez) pre mi se to nije desavalo, pokusao sam u podesavanjima promeniti prvenstvo prikaza imena i prezimena ali opet isto. Pitanje je, zasto se ovo desava i kako da mi u Kontaktima prezime i ime budu bas onako kako sam uneo?
Da napomenem da sam sa Telenora presao na Mts i promenio Sim kartice, ne znam da li se to zbog toga desava, vidim da na Mts simu prima manje slova za ime nego kod Telenora

Poslednja izmena:
Probaj ovo...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1387969643950.jpg
    uploadfromtaptalk1387969643950.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 323
Postovani,

Hvala na upitu.
Zamena ekrana na I9505 je 19300rsd.
Na stanju trenutno imamo display za beli telefon.

Srdačan pozdrav / Best Regards,
Nataša Perić
Front desk operater

---------------------

Nisam ja Nataša, nego.. shvatate :)
To je BG elektronik, ovlašćeni servis.

Odustao sam od zamene samo stakla, može se pogledati na youtube kakvo je to kasapljenje, prvo se vrućim vazduhom topi lepak ispod stakla, pa se to sve lomi, vadi, onda se čisti ostatak lepka sa ekrana, tj digitajzera, ali to je valjda sve jedna komponenta. Možda na kraju sve uspe i izgleda isto, ali neću da eksperimntišem sa tim..

Kod zamene ekrana, praktično samo se elektronika prebaci, skoro sve je novo

Pa ti plati 70e ima ljudi menjaju staklo sa garancijom i uv lepkom. Dobijes nov ekran osim te lajsne. Bolje to nego 180e
A mozes i Sam za 30e

Nisam htio da navodim linkove na yt koje si i sam našao. Ko se nakon onoga odluči da zamjeni samo staklo ja mu odajem priznanje za veliku hrabrost. :)

Ali lajsna (koja je deo kućišta, na kojem je sva elektronika) je nepovratno uništena. Sa zamenom stakla + tog dela kućišta (verovatno neoriginalnog) košta 100 eur.
A opet se odlepljuje, čisti, ponovo lepi.. ipak budževina :/

A i ne shvatam kako će da izvade display uopšte, ne znam ni da li sam dobro shvatio, možda ta lajsna ni ne može da se sredi (ona tanka, odmah uz ekran)

Nije mi ušteda na prvom mestu, normalno niko ne voli da baca pare, pa hoću uvek da znam šta se dešava, a sa ovim nisam imao iskustva.
Desilo mi se jednom da je ovl. sevis, verano, za 308cc, hteo da mi menja ceo kompjuter za 190.000 dinara valjda, a ispostavilo se da je ušla voda u jedan konektor, znači smešno, naplatio mi neki ovde 2000 dinara samo za utrošeno vreme.

Ovde ide zamena celog ekrana, ***. Možda ga sam zamenim, ima za 130 eura da se kupi, sve originalno, a zamena je veoma jednostavna.

edit: i sto kaže predhodnik, odgledao sam pa yt videa i zaboravio zamenu samo stakla kao opciju..

Poslednja izmena:
Zamena stakla i nije toliko strasna kao sto izgleda.Ja sam sa svog neispravnog ekrana skinuo staklo i nalepio na razbijen ekran. Sve se zavrsi za par sati i treba vam fen za kosu i plasticni alat,malo alkohola i aceton za lepak koji ponegde ostane.
To sam menjao na mom note 2 ali kod s4 je druga prica posto je lajsna sastavni dio ekrana. ako ti ne smeta izgrebana lajsna zameni staklo i uzivaj. ili pak nadji ceo pa sam zameni.

Ljudi ja samo da kazem da sam prezadovoljan telefonom i baterijom; istina jeste mi malo veci nego sto bi trebalo, ali ima i to svojih prednosti!! GE fercera bez greske, a skoro 6 ipo sati SOT sa 2g mrezom i gprs on je meni prosto bilo nezamislivo za android telefon ranije!! Napominjen da telefon nije stavljan na punjac bilo koje vrste, i meni je cudno zasto se na dva-tri mesta na grafikonu linija malo dizala, ali briga me dogod mi je rezultat ovako dobar ;)

Prilozi

• Screenshot_2013-12-24-22-54-56.png
    Screenshot_2013-12-24-22-54-56.png
    522.6 KB · Pregleda: 281
  • Screenshot_2013-12-24-22-56-04.png
    Screenshot_2013-12-24-22-56-04.png
    304.4 KB · Pregleda: 277
  • Screenshot_2013-12-24-22-56-24.png
    Screenshot_2013-12-24-22-56-24.png
    202.6 KB · Pregleda: 287
  • Screenshot_2013-12-24-22-56-30.png
    Screenshot_2013-12-24-22-56-30.png
    159.6 KB · Pregleda: 281
Poslednja izmena:
A sync? To je bas dosta, ja nikad toliko nisam isterao :-( jel to 4.3?

Slabo osvetljenje i onda eto može da se nabije...

Ako si bio kod kuće onda je to slabo osvetljenje. Auto kod kuće neće bacati na 100% sigurno. ;)

Ja stalno izguram toliko otprilike SoT, s' tim da nikad ne pustam da padne ispod 15% baterija (znaci predje 5h i nesto, i onda extrapoliram jos koliko ostane baterije) i to uvek sa max. osvetljenjem.
Jedino sto sync ne drzim, mada nije pravio razliku kad sam probao na WiFi (imam samo WA, Viber i Gmail, koji uglavnom nema puno mailova, a ne drzim Sync jer GMail nalog nema bitne mailove, pa Sync zato i ne cini razliku)

Ovaj spike grafika navise se desava i meni, jako retko, kao da baterija nije dobro iskalibrisana :) (vidjao sam to na svim telefonima, BTW)

Kamera nema makro mod?:confused:

Ako si bio kod kuće onda je to slabo osvetljenje. Auto kod kuće neće bacati na 100% sigurno. ;)

Ma druze na poslu sam gledao filmove...taj dan i sunce i oblaci bili ;)
Hocu da kazem da sam sa galaxy s2 i cyanogenom 4.2.2 u apsolutno istim uslovima i sa istom postavkom izvlacio max 4 ipo sata, dok mi desire s sa mugenpower baterijom od 1800mah gurao oko 4!!

Poslednja izmena:
Ako ste planirali da razbijete display i imate black mist boju, nemojte još, nema te boje u servisima :crash:

Sada moram da nosim razbijen telefon do pola januara, najmanje. Mislim da neću to da čekam, pa ću verovatno uzeti novi, a ovaj će da se popravi kada bude moglo :(

Inače, kome je prioritet da prodje najjeftinije sa zamenom ekrana, najbolje je da kupi originalni display, ceo, košta 130-140 eura, sam zameni (krajnje je jednostavno, ćak i ako nemate nikakve veze sa elektronikom) i onda razbijeni display proda nekom servisu koji otkupljuje, dobićete 50 eura. Znači za 80-90 dobijate originalni zamenjen display i front frame.

Nice:)

jel zna neko kako podesiti firewall na s4 da blokira "Operativni sistem Android" iliti "Android OS" da pristupa internetu...Rutovao telefon,instalirao sve zive firewall-ove od AfWall,DroidWall-a,moze da blokiraju sve zivo,al Android OS prolazi kroz sve...potreban mi je Mobile Data zbog vibera,a paket mi je zali boze,bez mogucnosti promene...

Hmm od ppslenjeg updata mail aplikacija mi svira i kad mi stigne mail i u junk folde... bas me nervira

Dodjoh u posed ovog telefona. Posle iPhone-a se oseca lag u radu poprilicno, ali potreba za vecim ekranom je presudila. Ne mogu da nateram onu watch on aplikaciju da uhvati signal bilo kog televizora. Ima li neka caka ili koristite neku drugu aplikaciju?

Meni pristojno radi na Sony, Samsung, LG, Sharp...

Dodjoh u posed ovog telefona. Posle iPhone-a se oseca lag u radu poprilicno, ali potreba za vecim ekranom je presudila. Ne mogu da nateram onu watch on aplikaciju da uhvati signal bilo kog televizora. Ima li neka caka ili koristite neku drugu aplikaciju?

Pa rootuj i flašni na Cyanogenmod pa će da leti!
Pola sata posla, imaš milion tutoriala na YT.
Touchwizz bi sjebao i usporio i neki i7 extreme na mobilnom.
Ne znam kako ih više nije sramota da prave takvo smeće od Androida.

Vrh Dno