Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ja ne znam šta da pišem, kad sve radi kako treba; A glupo mi da ga stalno hvalim! :D
Dok ne srede G.E. 4.4 da radi kako treba ostajem na 4.3 XXUEMKE Stock rom-u kome ne mogu da nađen ni jednu jedinu manu.

Koliko znam iako su hardverski identicni obican i Ge galaxy nemaju iste particije i jos ponesto sto onemogucava tako nesto. Bezveze je ali trenutno je izgleda najbolja varijanta da se instalira jamalov 4.3 ge rom posto 4.4 ima problema sa rebootovanjem

Pozz..Dobio sam novi Galaxy S4 za americko trziste,model je i337 isti hardverski kao ovaj nas i9505 ali nema srpski jezik,i mora da se abdejtuje preko at&t,dali ja mogu da mu ubacim neki nas oficijalni softver gde ima srpski jezik ili tako nesto?

slicno pitanje kao i rzeljko, da li kod nekih custom Romova, Omega, Cyanogenmod itd postoji update na noviju verziju, npr Omega sa V15 na V16 ili moram svaki put ponovo flesovati novi Rom i opet vracati podesavanja i programe?

Pa samo uradis fles nove verzije preko stare bez wipe i sve ce ti ostati.

Pozz..Dobio sam novi Galaxy S4 za americko trziste,model je i337 isti hardverski kao ovaj nas i9505 ali nema srpski jezik,i mora da se abdejtuje preko at&t,dali ja mogu da mu ubacim neki nas oficijalni softver gde ima srpski jezik ili tako nesto?

Nemozes.

Da li za S4 ima sličan kernel kao što za S3 ima boeffla? Ili nešto slično za poboljšanje zvuka na slušalicama?

Drugari ja samo ukratko da pitam nesto; predpostavljam da je vec bilo reci ali obzirom na ogroman broj postova nema sanse da pronadjem...

posto volim pure google, a kod nas na trzistu ne moze da se nadje s4 i9505g (ako sam razumeo to je tacna oznaka za google edition), interesuje me koju tacno oznaku koja se kod nas moze naci bi trebao da kupim (9500, 9505) i koji region da bih mogao da flesujem firmware sa GE modela na isti bez problema (predpostavljam s9505)?! Znaci nije mi bitno da imam najnoviji android (4.2.2 mi je odlican, mada vidim da je vec i 4.4.2 izasao za GE), bitno mi je da sve radi i da imam i drajvere za kameru konacno, da ne budu slike kao na telefonima sa 5mpx!! I druga bitna stvar mi je da firmware moze da se rutuje, sve ostalo je manje vazno!
Inace sve ovo radim zato sto po testovima koje samo mogao da nadjem s4 GE ima dosta bolju autonomiju od nexus 4/5 telefona, a trajanje baterije mi je na prvom mestu!!

9505 ti treba

a koje si testove gledao? na gsmareni je s4 dosta bolji od n5, na phoneareni su tu negde dok je kod ananda n5 dosta bolji :)

gledao u gsmarenu! Mada i na xda sam nesto bacio pogled na nove 4.4.2 romove za GE i vidim da ljudi imaju po 5 sati SOT sa skoro dan ipo upaljenim telefonom?!

12h za web browsing na WiFi????? KAKO? Ili kakav je to browsing uopste onda?
Ispada 12h screen on time - Kako?:)

Ne vidim da ista kaze oko toga kako konkretno testira - da li je upaljen ekran cak ne pise. A nekako ne verujem da moze ekran 12h da izdrzi.

pa kako ugašen da svetli 200 nits :D

Onda mi izgleda previse da baterija na bilo kojem od modela sa liste moze toliko da izdrzi sa ukljucenim displejom.

Jedino ako je ceo test ucitavanje, blejanje u prazno, bez scrolla, pa ucitavanje neceg novog za pola sata ili cak 10 minuta... efektivno cela baterija na displej.

Mrzim Anandove testove za baterije i slicno, bez detalja korisne kao i bacanje novcica :)

Upravo to; zato sam i ispratio poredjenje na gsmareni; ove cifre su krajnje nerealne!!

To je tvoje misljenje :) Posto je nerealno da telefonski ekran izdrzi 10h ispada da ekran nije bio ukljucen i da je skripta nesto drugo merila - u prevodu ovo nije browsing nego neki test koji je njima odgovarao u tom trenutku.

Ja znam da samo citanjem knjiga sa obaveznom crnom pozadinom i na minimum osvetljenju mozes postici 10h ekrana. Ovako browsing i to, nema sanse.

Meni osvetljenje u probama ne igra ulogu maltene :( Flight Mode, WiFi, YT app pusta istu listu - 7h +/- 20 minuta, sto garant ima vise uticaja da li sam pauzirao nekad telefon ili kakva je temperatura tog trenutka :) Znaci ni 5% razlike min. naspram max. brightness.

BTW, zasto maltene svi HW+ dekoderi ubijaju ovaj telefon? :D MX Player mi je ranije bagovao sa HW+, nije mogao da izvuce skoro nijedan klip preko neta, a BSPlayer HW+ bukvalno ubije OS (moram da vadim bateriju, ne radi ni power taster).
Kad sam vec kod ovih, ima li neki laki nacin da se YT klip pusti u njima? (bez da vadim kod za klip pa pastujem, posto MX nece direktno link da hvata recimo nego direktan video link sa YT-a)

Uzeo sam telefon; tek prekosutra cu stici da se igram sa flesovanjem pa vas molim do tada za proverenu informaciju koji GE rom je najstabilnijji i najvise stock (vidim da pominju da 4.4.2 ima povremene restarte)?! Znaci nije mi bitna verzija (4.2.2 i sve novije od toga mi je prihvatljivo), bitno je da to radi kao i na fabrickom google editionu i da moze da se rootuje.

Hvala unapred!!

Slobodno skini cm11. Ja sam skinuo verziju sto je izasla prekjuce. Nikad bolji stock nisam imao ni na jednom samsungu. Perfektno je sve. Ne bih da pricam pa da se pokvari :D ali je bas odlican. Nijedan fc do sad nikakvi bagovi.
Baterija je bolja nego na tw. Danas sam imao 18h on battery i 5h on screen (auto osvetljenje, wifi ukljucen, gps isto, 3mejla fb wacap viber i svi moguci syncovi :D ). Drug koji je isto instalirao imao je danas cini mi se 10h on battery i 5h 30min on screen.
Svaka preporuka. Ili cm ovaj nightly, ili stable neki, ili probaj ge ako hoces od jamala. Na njegovom 44 sam imao restarte ali je izasao 442 ali i dalje pise u temi da postoje random reboots-i.

Poslednja izmena:
Ja koristim cm10.x na galaxy2 i super sam zadovoljan sto se tice stabilnosti; da li su u cm11 ubaceni drajveri za kameru ili si slike sa stock androidom i ovim romom i dalje nebo i zemlja?!

Pisao sam par stranica iza o slikama. Nije bas nebo i zemlja al nije ni kao na tw niti ce ikad biti.

Nazad
Vrh Dno