Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Sa čim si tačno bio oduševljen i sta ti se sviđa? Official GE pretpostavljam?

I sa čim ga porediš, sa TW ili sa GE... :)

Ge nisam nikad voleo. Ovaj mi se sada svidja. Podseca me na ios,velike ikone,nema plave boje...

Novi firmver, I9505XXUEMKE, brži, više slobodnog rama...

Dođe mi da flešnem neki official jer mi svi ovi počinju da idu na onu stvar... Jedino GE rom radi lepo od neoficijalnih,ovo ostalo baguje kao stigne. Omega mi je delovala dobro ali u poslednja nekoliko dana je užas! Briga me i za posr@ni samsungov knox i njihovu garanciju...

A jel si probao neki aosp rom, cyanogenmod, AOKP, slimbean, carbon...? Ili neko drugi, kako rade?

Sem GE i nekoliko samsung-based nisam.. Ako imaš neku preporuku kaži pa da probamo :)

Lepo si rekao, za nexuse :)
Nisam siguran da li to važi i za s4 koliko god on imao ge ediciju. Ma, u suštini najradije bih samsung rom zbog kamere i eventualno vert temu da prikrije ružni tw :)

Ja sam koristio dugo tw (stock ili neke verzije omege i ostalih tw romova) i bio sam zadovoljan. Ge mi se nekako ne svidja, ali zato cm od kako sam probao ne skidam se sa njega :d
Pre pored tih nekih mogucnosti koje ima tw nisam mogao da zamislim cm rom (stvar navike i precica na koje sam se navikao na tw romovima jer sam ih najduze koristio), ali sam onda od skora stavio cm i prezadovoljan sam.
Vec vidim sledeci od androida je pure (nexus) ili nijedan :d (sala :D )

ma rokni ga sajlonac, ako ne valja vratiš backup za 5 minuta :)

zlajox, kakvi su ti kamera i baterija na CMu? bagova valjda nema strašnih ako koristiš onaj RC1?

Kamera je ok moze proci. Jedino ko koristi one efekte (a ja ih nisam sve ni probao) njemu ce biti mana. Kvalitet slika je stvarno ok mada je verovarno bolja za dlacicu na tw ali neznatno. Ipak ovo radi lepse i brze pa vredi "zrtvovati" kameru, iako je ovde kamera sasvim dobra.
A trenutno sam na 10.1.3 tj na poslednjem stable (4.2.2) jer sam oduvek probavao one nightly i uvek sam nesto bio nezadovoljan. Cim mi se pojavi jedan fc ja to odma rusim :d
Inace probao sam neki dan i slim sto si ti gore postavio (4.3.1) i radi jako dobro jedino sto nisam imao vremena da se zezam sa dpi jer je sve u pocetku sitno postavljeno.

Edit: Sto se tice baterije na tw sam izvlacio po 4 a samo jednom mi se zadesilo 5h screen on-a na nekih 14, 15ak sati usage. Na cm 10.1.3 izvucem po 4 - 4.5 sata screen on na 15 ak sati usage, dok drug na istom romu izvlaci po 5h bez problema na 18h usage (nonstop je na 3g a ima svega oko 3, 4 synca. Dok je kod mene vec 7, 8 sync-ova :D

Poslednja izmena:
odličan info, hvala :)
ja sam gledao GE vs TW za kameru i GE ima stvarno malo manje detalja na 100% ali kapiram da je to i dalje bolje od većine telefona na tržištu. Eto ti kažeš i da je na custom romovima tako nekako...
baterija znači isto tu negde? nije lošija to je bitno

dpi na slimu menjaš za par sekundi, Settings/Interface/General/LCD Density, vratiš na 480 i reboot

Da baterija je sasvim dobra. Na ge mi je bila losija nego na tw. A na cm je eto nekima i bolja znatno. Drug nikad vise od 4h sad odjednom 5h i 15min screen on.
A za dpi me nesto zezalo oko roota jbmliga. Probacu ga opet za koji dan :D kad mi bude dosadno.

Moraš da aktiviraš root prvo na Slimu, u Developer options se postavi za root access "apps and adb" i onda nema problema :)

Ee to :D znam da sam provalio nesto na kraju ali sam zurio i na brzinu flesnuo cm :D
A za kameru je tacno da nije 100% to kao sa tw ali sigurno nekih 90ak jeste. Dosta je da kazem priblizna onoj sa tw-a. Nije bas kao kod s2 i s3 razlika izmedju tw i cm kamere nebo i zemlja.
Ja sam ga najvise uzeo zbog kamere i tih mogucnosti ali na kraju krajeva koristim samo osnovni mod tako da sam je nekako prezalio zarad brzine :D

Imam problem, pogasio sam sve one air view i air gestures, ali mi se i dalje otvara meni kad krenem palcem ka notification baru

pokusao sam flash novog fw 4.3 sa sammobile preko Odina i odgovara mi da nije moguce jer mi je potreban Pit fajl, tj need repartition. Pokusao na xda da nadjem fajl ali sa ponudjenim metodama nisam uspeo da popravim. Da li neko zna kako ovo da resim?

Jesi li u Odinu čekirao opciju PDA ili Phone? Treba PDA. Gore, u zaglavlju, treba da budu čekirane samo opcije: Auto reboot i F.reset time. Raspakovao si arhivirani fajl koji si skinuo sa sammobilea?
Naravno, ovo važi ako si imao instaliran zvanični firmver

Poslednja izmena od urednika:
opciju PDA naravno, sve sam uradio kako treba a te navedene opcije su chekirane po defaultu, radio sam to mnogo puta, da raspakovan sa sammobile, Telenor 4.3 novembar, izgleda da sam tu nesto zeznuo prilikom poslednjeg rootovanja i sada sta god pokusam ubaciti preko odina trazi mi Pit fajl,

Poslednja izmena:
Izašao neki GE kao stable :) Sad ću da ga stavim

Posto nema edit :d
Na prvu ruku i meni izgleda lepo :D i jako dobro radi. Nema nikakvih problema, sve mi je manje vise kao na cm10. Jedino sto mi se cini da ce biti problem to je baterija. Pre flesovanja sam imao 40%, sada imam 15% a na ovom romu od kako sam imam 1.5h screen on. Mozda je zbog instalacija i skidanja programa, videcemo :D

Dosta ti je to :p

Jel radi ART? Kako se ponasa telefon sa ART-om?

Nazad
Vrh Dno