Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Sreca pa su na zadnje 3-4 strane svi postovi na temu S4 a ne : mobilni operateri, lopovi , porez, matematika...
Covek ne gleda forum nekoliko dana i kad se zakaci ima sta da se vidi. Trla baba lan.

^^
Kao da su ti postovi su vezani za kupovinu kajmaka, a ne za kupovinu S4...

Postoji tema o operaterima, paketima kod istih, koliki su lopovi...
Postoje i oglasi za privatne casove matematike (osnovna 6.razred)
Kakve veze ima sto sam newcomer? Ovaj forum pratim vec 7-8 godina i znao sam da ima dobar razlog sto se ranije nisam ukljucivao.
Nije cudo sto su neki povremeno banovani.
Izvinjavam se za off zvanicno cu ucutai posle ovog. Moze i da se obrise post sto se mene tice.

Postoji tema o operaterima, paketima kod istih, koliki su lopovi...
Postoje i oglasi za privatne casove matematike (osnovna 6.razred)
Kakve veze ima sto sam newcomer? Ovaj forum pratim vec 7-8 godina i znao sam da ima dobar razlog sto se ranije nisam ukljucivao.
Nije cudo sto su neki povremeno banovani.
Izvinjavam se za off zvanicno cu ucutai posle ovog. Moze i da se obrise post sto se mene tice.

Stvarno te ne razumem, u tim temama o kojima pricas, ljudi svode racune sta im treba, tj koji paket da uzmu, i eventualno ide prica o telefonu pride..

U svakoj temi o odredjenom modelu naci ces pricu o kupovini preko operatera, nabavci iz inostranstva ili kako god.. Tema je tu da da odg na sve o odredjnom modelu, e sad u pocetku su to prvo ``spijunske`` specifikacije, slike, kasnije predstavljanje, poredjenje sa konkurencijom, prvi review-ovi, utisci korisnika, pa gde naci opremu, pa polako posle kako vreme odmice, root, romovi, teme, . . To je neki redosled kako tema zivi o odredjenom modelu, barem sam ja tako ukapirao za 2 god koliko intenzivno koristim ovaj forum.. Tako da nema potrebe da ti bilo sta ovde smeta, bilo je nekih suludih postova i prepucavanja, ali su uklonjeni, kao sto ce i ovo moje vrv, sve ide svojim tokom.. :)

Kada sam kupovao nešto u italiji, porez su mi vraćali na granici SLO/CRO. Kada sam pazario u Sloveniji, morao sam da izdajem iz zemlje i da se vratim u radnju po porez.

Kako to funkcioniše kada se kupi nešto u Mađarskoj?

Kupiš robu, (zna se tačno iznos preko kojeg se AFA vraća, mora biti sve na jednom računu, tj. računi ne mogu da se sabiraju ako su ispod limita za vraćanje), u prodavnici ti pripreme papire za AFU (normalni papiri ili Global Bblue, negde možeš da biraš, a negde rade samo jednu od ove dve varijante) i na granici mađarski carinik ti overi te papire prilikom izlaska. Ako si uzeo Global Blue podižeš u Rajfajzen banci (vidi koje ekspoziture rade isplatu Global Blue) u znatno smanjenom iznosu tj pola poreza. Druga varijanta podrazumeva da opet ideš u Mađarsku i u radnji u kojoj si kupio dižeš AFU u punom iznosu umenjenu za neku sitnu proviziju. Mislim da se mora podići u roku od 6 meseci, ljudi su dizali i preko tog roka ali su im zaračunavali neki sitan trošak. O kupovanju u Segedinu imate odličnu temu na forumu http://www.putovanja.info/forum/topic/6889-shopping-u-segedinu/

Poslednja izmena:
^^
Kao da su ti postovi su vezani za kupovinu kajmaka, a ne za kupovinu S4...

Kao prvo ne pada mi na pamet po ovoj ceni da kupim S4, mogu da duvaju sa ovim ludackim cena i ovde i preko.
Kao drugo sta ti imas protiv kupovine kajmaka? :d

Kao trece kad se vec pravis tako pametan odgovori mi na pitanje kako najednostavnije dobiti neto cenu ako imas bruto?
Tj dal moze jednostavnije od onog sto smo vec pisali.

Kao prvo ne pada mi na pamet po ovoj ceni da kupim S4, mogu da duvaju sa ovim ludackim cena i ovde i preko.
Kao drugo sta ti imas protiv kupovine kajmaka? :d

Kao trece kad se vec pravis tako pametan odgovori mi na pitanje kako najednostavnije dobiti neto cenu ako imas bruto?
Tj dal moze jednostavnije od onog sto smo vec pisali.

Ti ocigledno ne shvatas da ja govorim da sve ovo sto se pisalo da je u skladu sa temom, a da je vlayche taj koji je sporio vasu diskusiju, prelistaj postove ponovo...

Ok moja greška onda jer sam pogrešno protumačio ili sam prebrzo čitao postove.
Uglavnom on se onda pravio pametan, a očigledno ne za da odgovori na moje pitanje. Što se ne pisalo o povratu poreza i kako se računa osnovica? Pa nećemo sigurno uzimati S4 u Telenoru za 90 000 din! :d

kako najednostavnije dobiti neto cenu ako imas bruto?

Lappy ti je već odgovorio:

Neto cena x 1.procenat poreza = bruto
100 x 1.20 = 120

Bruto cena / 1.procenat poreza = neto
120 / 1.20 = 100

Ja sam ti dao obrazac ako baš želiš da znaš preračunati % poreza.

Bruto cena / 1.procenat poreza = neto
120 / 1.20 = 100

Ja sam ti dao obrazac ako baš želiš da znaš preračunati % poreza.

To je to sto sam trazio. Ne moze jednostavije od ovoga!
Hvala!cheers

Kupiš robu, (zna se tačno iznos preko kojeg se AFA vraća, mora biti sve na jednom računu, tj. računi ne mogu da se sabiraju ako su ispod limita za vraćanje), u prodavnici ti pripreme papire za AFU (normalni papiri ili Global Bblue, negde možeš da biraš, a negde rade samo jednu od ove dve varijante) i na granici mađarski carinik ti overi te papire prilikom izlaska. Ako si uzeo Global Blue podižeš u Rajfajzen banci (vidi koje ekspoziture rade isplatu Global Blue) u znatno smanjenom iznosu tj pola poreza. Druga varijanta podrazumeva da opet ideš u Mađarsku i u radnji u kojoj si kupio dižeš AFU u punom iznosu umenjenu za neku sitnu proviziju. Mislim da se mora podići u roku od 6 meseci, ljudi su dizali i preko tog roka ali su im zaračunavali neki sitan trošak. O kupovanju u Segedinu imate odličnu temu na forumu http://www.putovanja.info/forum/topic/6889-shopping-u-segedinu/

Hvala!

The company reportedly hired students to write negative remarks online about HTC and to post promotional content for itself.

Djilkosh? :p

Salim se malo, mada onaj nebo bi mogao biti placen od strane Samsunga.

E nek si se ti mene setio :p

Da, ali zaboravio si da sam ja rekao da mi je One najlepsi od svih Android telefona, a rame uz rame mi je uz iPhone po lepoti, koji su mi do sad bili najlepsi ;)

Jesi rekao da ti je lep, ali si One slejtovao po svim ostalim poljima... :p

Idi u mt:s u Modene da ga osmotris - ja bio danas, imas u odgovarajucoj temi utiske. :)

Jel neko ide na zvanicno predstavljanje u cetvrtak? Ja i drug smo napakovali po 2 ulaznice, a mozda i osvojimo s4, nikad se ne zna :D

U bgu, podrazumeva se, ali adresu me mrzi da gledam koja je :)
Dzabe jer ne moze da se nabavi vise ulaznica.

Samsung Srbija će ovdašnjoj javnosti zvanično predstaviti Samsung GALAXY S4 u Srbiji, u četvrtak 18. aprila u 20h, u novoj zgradi Muzeja jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1, Beograd.

Nema ulaznica jer je pristup dozvoljen samo novinarima, saradnicima...

idem i ja ....nabavio sam isto 2 ulaznice :)

Samsung Srbija će ovdašnjoj javnosti zvanično predstaviti Samsung GALAXY S4 u Srbiji, u četvrtak 18. aprila u 20h, u novoj zgradi Muzeja jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1, Beograd.

U je', crkli smo od ljubomore. A baš nas je zanimalo šta će MegaDeki i Andrija Milošević da kažu o S4.

Zaboravio sam Mariju Kilibardu.

Poslednja izmena:

Odakle meni onda ovo ako nema ulaznica? :d

e invitation.jpg

Ja mislim da korisnici i nemaju neke potrebe da prisustvuju prezentaciji, u redu je da se bavis prodajom, it novinarstvom ili bilo cime sto ima veze sa doticnim uredjajem.

Ivan Ivanovic vodi program, bice hrane, pica i performansa, nagradna igra za GS4, muzika, promoterke...

Mislim pre svega na krajnje korisnike, ovo mi je vise za novinare, kako bi mogli pre nego sto izadje zvanicno u prodaju da napisu nesto iz prve ruke.
Meni licno je svejedno dal cu ga videti dan ili dva kasnije u nekoj poslovnici. To je bar neko moje vidjenje stvari, isti mi je slucaj i sa premijerom filmova, nikad se nisam gurao prvi dan, vec sutradan ili kasnije na tenane :)

Nazad
Vrh Dno